Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Autonomija Vojvodine  (Pročitano 24399 puta)
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 954
Citat: GrofNS
Bicu iskren, bez cinizma i ironije, razmena misljenja sa tobom pocinje ozbiljno da mi se dopada, ikao su nam stavovi diametralno suproni, jedini ozbiljan vid rasprave na forumu ostvarujem sa tobom, bez teranja u kurac i slicnih opaski......hvala na izvanrednoj komunikaciji.  

E sad, da se neslazem neslazem seeeeeeeeeeeeee sa tobom !!!!!!!!!!!!!!

Хвала, хвала, морам признати да се и ти трудиш Smiley Smile
Дарго ми је због тога што смо обојица свесни да увек треба саслушати и другу страну, па макар се после и `потукли` Smiley. Што се културе комуникације тиче, то би требало да буде стандард (мада мени лично више смета кад ми неко вређа идеје за које се залажем, него кад лично мене отера у ... Smiley) и тај стандард би први тревали да поштујемо ми из Војводине, кад се већ толико хвалимо да смо фини и пристојни.
То да се неслажеш је очигледно, али само ти читај, ово ти је као неки вид терапије, можда ти се отворе видици... Smiley Smile

Iskreno, nisam bas ni ja siguran, sto je verovatno sramotno na osnovu mojih iskaza no razlog je sledeci,..., da apsolutno bih ja voleo da srbija ostane cela i jedinstvena, mislim da je to nemoguce, jel i dalje tvrdim da nas poprilicno koci i sisa juzni deo(nemogu sada u sirinu i razloge stvarno nemam sada vremena), sa druge strane ako bih se u nekom skorijem vremenskom periodu i desio neki prokret pa da Vojvodina postane drzava, opet sam siguran da nebi valjalo, jer u tom slucaju ce LSV da nas zajase a oni su ......, pa mozda ekvivalentni sa sps, cak ....., necu da preteram ipak imam tamo podosta prijatelja. Ja bih, iskreno najvise voleo, u sadasnjoj konstalaciji drzavnog uredjenja, da se Vojvodina otcepi, jer, iskreno, nevidim da ce u skorijoj buducnosti da se desi bilo sta bolje po Vojvodinu, a da to bude i politika Beograda  

Није ту ништа срамотно. То значи да ипак размишљаш какве могу бити последице свега тога и  да ниси тип човека који је због неких комплекса и патолошке мржње слеп према аргументима. Само будала не мења мишљење, али та промена мишљења код оваквих екстрема може да потраје. Чисто да кажем да и ја, мада то тако можда не изледа, не прихватам никакве догме и да своје мишљење формирам и мењам искључиво на основу онога што знам и за шта сам убеђен да је праведно. Значи да ћу једнога дана, када евентуално дођем до неких других података и спознам неке друге вредности, можда и ја у некој мери кориговати свој став. Нисам присталица ове странке ни због Шешеља ни због било ког појединца, као ни због политике у ужем смислу или не дај боже неких интереса, него искључиво због идеологије и убеђења да српски народ на овим просторима може да опстане и доживи препород једино ако буде потпуно јединствен и сложан (због чега сам и против било каквих неправди, па и против дискриминације било кога (значи и Војвођана) јер то само изазива раздор) и ако сачува своју јединствену НАЦИОНАЛНУ државу (наравно уз сва права осталим нацијама). Исто тако се надам и за тебе да си разумно људско биће и да ћеш можда једнога дана свој став, који и ти такође формираш на основу неких других теби ближих вредности и чињеница, када евентуално мало боље упознаш и оне за које мислиш да су ти `криви`, променити своје мишљење, можда само за нијансу, можда мало више...
И ајде пошто си се ипак одлучио за отцепљење, занима ме колико си спреман да идеш далеко у остваривању тога циља? Да ли се залажеш за искључиво демократске методе (што захтева већинску подршку, по европским стандардима и више од тога јер 51:49 сигурно води у велику нестабилност, можда и крвопролиће)? Ако ниси за демократске методе, које друге мислиш да би могле да помогну? Ако си ипак за демократске, како мислиш да се обезбеди 70%-80% подршке становништва, што је нека вредност која би једино могла обезбедити стабилност и функционисање таве државе? Чисто да разјасним, све чињенице говоре да сте јако јако далеко и од 50% а оно 70-80% ја само мало теоретишем Smiley.

Ma, ne, ni slucajno, cak naprotiv, mislim da sam se i izvinuo doticnima. No, to je moj stav, jer i dalje tvrdim da su u osnovi stvari poprilicne lencuge i neradnici, totalno ne zainteresovani za neki ozbiljniji napredak i civilizaciski i edukativni. (glupo receno, ali to je to, skapirace te sta sam mislio)

То је мени звучало баш тако како сам рекао, а то ти сад и даље потврђујеш. Да ли знаш некога на кога се те твоје карактеризације односе? Да ли можда имаш `доле` неку родбину или пријатеље? Да ли су они цивилизацијски и едукативно заостали па на основу тога ти формираш свој став? Да ли би ти се свидело да ја овде почнем да просипам теорију како су сви Срби у Војводини у ствари неспособне кукавице јер су побегли од Турака, док су они који су остали показали да су храбрији, сналажљивији и способнији да опстану и сачувају огњиште? Буди свестан да су се ти људи много пута у историја показали сасвим супротно него што ти тврдиш. Буди свестан тога да они нису ослободили Војводину, велико је питање да ли би ти данас смео да кажеш или уопште знао да си Србин. У крајњој линији, на основу тренутне ситуације не можемо се ни ми похвалити да смо много напреднији а поготово вреднији.

Crpila je od nas i Nemacka i Madjarska, ali crpi i sada srbija,......... zakljucak je mozda da su okupatori???? NE  
Priznajem, od 1974 do 1988, smo imali ono sto ja zovem, delimico dobru autonomiju, pa jebote, onda smo razbijali ........al uzeli nam, smrc.....

Не знам као у опште имаш образа да поредиш те ствари. Прошетај мало (или провозај ролере Smiley) Кејом Жртава Рације па онда врши такве нездраве компарације. Још и `србија` пишеш малим словом а `Мађарска` и `Немачка` великим  :x   Smiley
Што се тиче аутономије и пре `74 је бија веома јака и неповољна по Србију. И као смо то разбијали? Па тада је највише уништена привреда, а почело је и пропадање пољопривреде због потпуно промашених пројеката и погрешне концепције пољопривредне производње. Што су данас салаши празни. Да не спомињем силне шећеране за које нема репе, кланице и фарме у којима нема стоке, нездраво земљиште итд. итд. За све то су трошене неке ПАРЕ! То што смо добро живели је последица задуживања целе државе. А о другим, неекономским разлозима да и не говорим јер би се одужило. Комунизам је био погубан за све, али поготово за Војводину, и у доброј мери ту треба тражити кривца што смо данас `слаби` са ПАРАМА а и са другим стварима!

Hoces da kazes da se po centralnoj Srbiji ne modernizuju stare centrale???? cak ni u BGD???, mislim da je ovo jako smesno!

Како си дошао до закључка да ја то хоћу да кажем? Да ли ти хоћеш да кажеш да се и код нас не модернизују централе? И то је веома смешно Smiley! Оно што хоћу да кажем је да је ситуацлија приближно ПОДЈЕДНАКО лоша и тамо и овде.

Ja govorim o strankama iz Vojvodine, koje po svoje misljenje idu u Novi Sad, Suboticu..... a ne o strankama iz Vojvodine koje po svoje misljenje idu u BGD, to je, bar po meni bitna razlika.

Стварно те не разумем твоје виђење политичког деловања странака. Да ли можда сматраш да ставовници Војводине који свој просперитет виде у читавој Србији не треба да гласају за странке које воде политику на читавој територији државе и који се подједнако боре за интерес читаве државе а не само једне регије? Да ли су они мање `Војвођани` због тога? Да ли си ти свестан да је тај твој став у супротности са основним демократским правима велике већине становника Војводине? Да ли моје мишљење не представља део мишљења становника Вијводине? Да ли сматраш да ја уопште нисам Војвођанин због тога? Да ли ти то вређаш моју способност расуђивања и говориш да сам будала којој је неко други (из Београда) наметнуо став?

HA, ali zastava nije bila u Vojvodini, a masa preduzeca jeste, pa ni plate ni otpremnine. Nego hajdi hoj, svi naulicu, pare iz budzeta, a za tu svrhu, moraju da se rasporede po srbiji, jer tamo ima ludjih koji odma prave proteste, a vi "lala", ma ko vas j..., znamo da se necete buniti (e to je nas najveci problem).

Које су то фирме чији се значај може и приближно упоредити са Заставом? То је сасвим друга ситуација када читав град зависи од једног гиганта, иста је ситуација у Бору и да би ти људи опстали мора им се помоћи јер они једноставно НЕМАЈУ где другде да нађу посао. Да ли би ти уништио и раселио читав један град?

Apsolutno si upravu da je I u Vojvodini prisutan takav oblik privrednog kriminala kakav si napomenuo, i ja sam apsolutno razocaran takvim stvarima i takvim preduzecima, ali opet tvrdim, a to je neki i zvanican podatak da je u poslednjih 2god taj broj preduzeca pao na 10%.

Asignativnim ugovorom mi nije jasno gde se moze utajiti porez, jer se time samo vrsi prenos prava potrazivanja, vezivanje vise stranaka u kompenzaciju(dobro poznata multilaterarna), ili udruzivanje radi naplate.....
Koliko ja znam, takvim necim, se elegantno i jednostavno nemoze utajiti porez, postoje mnogo laksi nacini, citao sam u knigama  

A da je dole mnogo gora situacija po tom pitanju, pa to meni pricaju ljudi od dole, i smeju nam se  

Ма каквих бре десет посто? Да ли се ти крећеш међу људима? Не знам која си генерација, али те питам колики је број твојих пријатеља који су запослени редовно пријављен? Моја искуства (не лична јер још увек студирам) по том питању су потпуно поражавајућа.
Колико се ја разумем, а немам баш неке веза са економијом него говорим оно што сам чуо да људи раде у пракси, асигнацијом се постизало то да фирма којој је блокиран рачун због неких потраживања (то потраживање може да буде и порез) ипак успева да тим компензацијама некако послује и плати рачуне да им не би нпр. искључили телефон и струју. После, пошто је машала било инфлације то дуговањее (порез) пропадне и после све јово наново, рачун се држи близу блокаде а послује се другим каналима.
А што се тиче оних који се смеју, када би ми дошли на власт почели би да плачу :wink: Smiley.

A koji to pa interes????

Исти онај који је био да се последњих 15 година разбија Србија. Прикривене територијалне претензије суседа, америчка политика `приближавања` Русији која је потпуно неостварива са јаким Србима у залеђини, несвесност Европе да америчка политика и њу води у пропаст (овај део се полако мења у нашу корист) Итд. да не причам даље о глобалној политици и `теоријама завере` Smiley.

Slazes se, znaci, da pljacka ipak postoji???? (napredujemo  )
OK. I sa tim se slazem, da je ocuvanje srpstva bitan interes, niti sam ikada rekao da nije, ...., ali sa cijim novcima, mi placamo a ostali vicu nedamo srbiju, pa to nije u redu. Ajde da svi placamo isto, i koliko trosimo, pa da vidimo gde smo i sta smo. I ta situacija nije dobra, jer tvrdim da bi tada fluktuacija i priliv ljudi iz cent. i juzne srbije ka i u Vojvodini bio abnormalno visok, cak nepodnosljiv, jer i sada mnogo se bolje, kvalitetnije i kulturnije, pre svega ovde zivi, nego u ostatku srbije.

Наравно да се НЕ сеслажем да се то може назвати пљачка :wink:. Касније сам и објаснио са чиме се слажем.
Не видим да се овде нешто много боље живи, поготово не толико да би се због тога неко овамо селио. Веруј ми да диспропорција, а самим тим и тај прелив средстава није баш толики колико се теби чини. Значи ако способни људи преузму ствари у своје руке сви делови се могу приближно истом брзином развијати и не дозволити да разлика постане толико велика да би се људи одлучивали на тако значајан корак као што је промена средине. Мада искрено да ти кажем, не сме та ми здрава конкуренција и саживот са било киме, а ти се све време понашаш као да је неко `шугав`. Е такви се најпре заразе :wink:.

HA,HA, Kakvo crno finansiranje lokalne samouprave????????? zelim da vidim zvanican podatak o tome, u to sam poprilicno upucen tako da mislim da o tome netreba ni da polemisemo.
Vojska, jaoooo, kuku,, pa vojska nema leba da jede u celoj drzavi, a i po meni je normalno da se vojska ne finansira iz budzeta AP, pa to je u drzavnom interesu.
Energetika, hahahahahahah, pa naravno da finansiraju, kada oni uzmu zaradu:)))))))hahahahah,
Prosveta tuga.........., Univerzitet, profesori,asistenti imaju dve plate, iz saveznog i pokrajnskog budzeta , bas me zanima koja je veca  
Kultura, Novi sad-grad kulture , pa da nije mozda finansiran iz rep. budzeta, iz gradskog je.

Ако ниси упознат, у сваком републичком буџету су на годишњем нивоу издвајана сретства за сваку општину. Та средства су наравно, као и сва остала све заједно и са оним `изсисаним` из Војводине, била прилично мала и недовољна али када се узме збир добија се доста већи износ од буџета АП Војводине. Да војска јесте у државном интересу и треба да се плаћа из савезног/републичког буџета али је исто тако и у интересу грађана Војводине тако да сретства за војску нису `отета` него су посредно утрошена и за интерес Војвођана. И све то хахахахаах и хахахахаха али то кошта и све је то НЕОПХОДНО између осталог и становницима Војводине. Култура, као и просвета и све државне службе су финансиране из републичког буџета (нисам сигуран али ми се чини да мало бркаш ствари; све се ово, као и они твоји почетни подаци, односи на период пре ових задњих `преношења` надлежности).

Ma de, o Slobinim referendumima, mislim da smo dovoljno pametni i Ti i Ja, da znamo da je totalno bez potrebno raspravljati.

Не знам ја колико си ти паметан, али сам ја учествујући у тој `машинерији` схватио да умем да бројим (гле чуда Smiley) и да нема тог Слобе који може да покраде изборе или референдим тамо где су сва изборна места покривена контролорима. Једино место где је било крађе (која не може да се докаже и истера у судском поступку) је Косово (и можда неке забити по југу Србије али је то занемарљиво) и због тога је на изборима `97 СРС и покушала да спроведе акцију слања контролора на Косово, ал џабе, саботирали су нас на сваком кораку, да не причам детаље, од премештања изборних места на друго `брдо` до истеривања контролора пиштољем са бирачког места. Иначе, што се Војводине тиче, ту апсолутно није могло доћи до крађе јер је `покривеност` бирачких места била максимална. Све у свему ја те и упућујем на парцијалне резултате избора и референдума само у Војводини, да би видео да смо се и ми питали и да би схватио какав је био већински став Војвођана.

NE, mi Vojvodjani ne silimo, kada dodje vreme za to onda o tome  
Moram da priznam da Vas (radikala) ima podosta, ali mislim da ste manjina, pogotovo u poslednjih 3-4godine, se broj Vasih pristalica rapidno smanjio, nekom cudnom progresijom  

Ма чини ти се то за број радикала. Што би се у народу рекло `Што је баби мило, то јој се и снило` Smiley.

Cenim realnost. E pa to i mene jebe, sto bi se ti "silni" novci onda razlivali samo po Vojvodini, a sa druge strane ako bih u toj "situaciji" Ligasi bili na vlasti, jebali bi cvorka svi, centralizacija ka N.Sadu bi bila 100%, priznajem.

Добро је што схваташ зло које се крије у тој лиги (и сам назив ми звучи фашистички Smiley). То су баш они о којима ти причам да су изгубили привилегије падом комунизма па сад покушавају да их поврате.

Upisao sam se od smeha kada sam ovo procitao  

Ajde, caos, palim, pisem posle

Gile

Е тек да видиш како Пироћанац `линкује кернел` тек онда би се упишао. SmileySmiley
Него овај део
`Цаос
 Гиле`
би могао да ставиш и потпис (сигнатуре Smiley) да се не мучиш сваки пут да куцаш Smiley

Ај уздравље!
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 664
Zastava Kraljevo / Frankfurt
Citat: Puky
....... Hocu BRE da zivim normalno i da imam para koliko radim a ne da kukam kako nemam para pa da me neko finansira.

Puky, s postovanjem, nista licno, ali mi se ne svidja ovo sto si napisao...
Znam da ce sad svi da skoce i da kazu da je meni lako pricato posto zivim u Nemackoj, ali bas iz tog razloga ti kazem.
JESTE da su plate kod nas dole male, JESTE tacno sto ti kazes, ali opet iz iskustva, KOLIKO GOD DA ZARADAIS BISE TI MALO, veruj mi. To je cinjenica prirode.
Ja radim 14 godina kod Lufthanse na aerodromu i svkae godine mi se povecava plata u proseku za nekih 50€ mesecno (pre manje pa vise pa sad opet manje al u proseku je to to), inflacija u nemackoj ti je nekih 2-2,5% godisnje a ja zivim s tim parama isto i onda ko i sad, nemam od prvog do prvog.
Nas su ovde ujebali sa uvodjenjem € da nemas pojma. Skoro ni jedan prosecan radnik koji je pre mogo nekako da zivi sa jednom platamo od meseca do meseca to vise ne moze, skoro svi imaju ili traze privatne poslove (ovde je dozvoljeno da imas privatan poso i da zaradjujes DO 300€ mesecno pored tvoje plate a da se to ne porezi) inace ljudi oko 15. u mesecu nebi imali vise sta da jedu.

Ako oces par primeraka:
Ja primam 1700 € mesecno na ruke

510 € stan
70€ struja
80-100 € telefon
120€ mesecno osiguranje za auto
230€ godisnji porez za auto (ok ovo se placa samo na pocetku godine)
1,12€ litar goriva (Super)
2€ kilogram hleba
3,20€ kutija cigara
3,39 € PASTA ZA ZUBE !!!!!!!!!!!!!!!(koja je nekad kostala 2,29DM)
od 3€ pa na dalje  carape
i to su samo OSNOVNE DADZBINE koje imam, a one vanredne da ti ne pricam.
Sad ce opet neko da se nadje koji ce da kaze UUUU JEEEEBOOOTEEEE 1700 € MESECNOOOOOO, al taj nece da razmislja da ja jos imam zenu i dvoje dece koje skolujem.
Naravno, da su ove pare a dole da se zivi, ihaaaaj, ja nebi vise ni sekunde proveo ovde.

Sta ocu s tim da ti kazem?? Ocu da ti kazem da kad ti podignu platu, mislis da ce i cene da ostanu iste ??? NEce brate NEce, dicice i cene i poreze i pretplate i nadoplate i uplate i sve ce da dignu tako da i kad budes zaradjivao po 2000€ mesecno, opet ces da zivis ko i sad i recices da ti je malo.
Ja imam nesto malo zalihe koje sam uspeo da im pokradem dok sam drzao gradjevinsku firmu 6 godina, mislim, sto sam ja MISLIO da sam im ukrao, al nisu ni oni tako glupi kako izgledaju da jesu, nisu mogli da mi uzmu te pare posto sam imao pokrice za njih, ali sad su nasli neke stvari i traze 4 puta vise od mene nego sto sam ja njima ukrao, jebiga, ide se u krug, oni meni mi njima opet oni nama opet mi njima i sve tako redom......

Da ne skrecem sa teme, kao sto rekoh ne svidja mi se to sto si napisao da oces da promas toliko koliko zaradjujes, nije to razlog da se glasa za odcepljenje i za samostalnost jednog "malo veceg grada"(bez uvrede).
Da imas konkretne primere da je u Vojvodini losiji zivot nego u Srbiji i da imas konkretne primere STA bi bilo bolje kad se odcepite, onda bih ti skinuo kapu i reko, svaka cast, imas pravo, za dobro naroda i ja sam da se odcepite jer ne zelim niko da nisani prstiom na mene i da kaze da zbog mene i moje drzave i on mora da ispasta.
Ali iskreno, nema toga, nema tih primera ni za losiji zivot sadqa ni za bolji zivot posle....
Ja mislim da je sada doslo vreme, ako nas (vas) opet ne vuku za nos, da je doslo vreme promena i kod nas.
Nemoj sad neko da slucajno misli da sam promenio misljenje od pre, ne to nisam, jednostavno se NADAM da ce i kod nas zavladati mir i red. Ovo kako su poceli da trebe kriminal, svidja mi se i zato imam nade, jedino da ne ciste teren ispred sebe za NJIH.
Evropa gleda na nas i Evropa je spremna da ulozi pare u nasu zemlju, samo da se nadje neka iskrena i korektna vlada (sto je kod nas jako tesko).
Nama trebaju strani (zapadni) investori. Kad nasi politicari TO budu jednog dana shvatili i okrenuli politiku da se kod nas stabilizuje zivot i situacija i kad pocnu stranci da investiraju, samo po sebi ce se dici i plate, otgvoriti nova radna mesta i bice sve bolje nego sto je bilo, ali ja iskreno receno jos ne vidim politicara koji je u stanju da to sve izvede a ujedno i sacuva OBRAZ SRPSKOG NARODA a ne da ga prodaje i izdaje.
Ako se to i dalje nastavi, ja se vise ne osecam Srbinom i razmisljam da se odreknem naseg drzavljanstva, jer ja jos uvek imam neki PONOS i PONOSAN SAM NA NAS NAROD koji je preziveo dosta muka i poteskoca u poslednje vreme. Ja sam za to da se mi vec jednom slozimo, da idemo rame uz rame i da pokusamo SVI ZAJEDNO da odrzimo ovo malo sto nam je ostalo i da operemo obraze od degenerika koji su nas doveli do ovog standarda na kojem smo sada, koji su nam upropastili ugled u svetu, jer mi sada imamo gori status nego cigani bre.

A ako nastavimo sa odvajanjima i psovanjem jedni na druge, mi nikad nista necemo postici nego cemo uvek ziveti ovako kao do sada.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 2012
Zastava
mob
Nokia 
Citat: Car Dusan-Silni

A ako nastavimo sa odvajanjima i psovanjem jedni na druge, mi nikad nista necemo postici nego cemo uvek ziveti ovako kao do sada.

Tako je!
"Velikaši, proklete im duše!
na komade razdrobiše carstvo,
srpske sile grdno satriješe..."
IP sačuvana
social share
..::_Cotidie est deterior posterior dies_::..
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 6424
Citat: Радикал
#Сањица
Ма да, да сви извршимо колективно самоубиство а да остане само један (или једна) који ће се онда најлакше хранити. 8O  

И када спомињеш срамоту, морам да признам да сам толико У ПРАВУ да ме је већ помало и стварно срамота  :wink:  Smile  Smile .

Kolektivno samoubistvo? Ja necu,za tebe neznam... Smiley Ali ipak mislim da bi Vojvodini bilo mnogo lakse kada bi se ocepili...

A ko kaze da si ti TOLIKO u pravu? To je tvoje misljenje,ali svako ima pravo na svoje,tako da svako je po sebi u pravu...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 6424
@Dule donekle si u pravu...donekle se slazem sa tobom,ali ne u potpunosti... Zasto? Zato sto kada bi plate u YU bile kolike su i na zapadu,svi nasi mladi ljudi nebi morali da traze nacine da odu iz Srbije po bilo koji cenu,jer bi ziveli kod kuce kao i napolju,zato nebi bilo potrebe da odlaze nigde... NIKO nekaze da je napolju lako,ali JA licno kad bi u svojoj zemlji mogla da zaradim koliko zaradjujem ovde i kada bi mi troskovi bili kao sto su i ovde NIKADA nebih otisla iz svoje zemlje,jer nebi bilo potrebe da odlazim,zivela bih kod kuce isto kao sto zivim i ovde,s'tim sto kod kuce nebi morala da placam stanarinu!!! Placala bi porez koji placam i ovako i onako...Da je tako u nasoj zemlji NIKAD nebih ni odlazila iz nje!!! Kad bi mi SRBI bili samo malo slozniji sve bi bilo drugacije...Evo jedan primer ... Jevreji iz CELOG sveta jednom godisnje skupljaju prilog (koliko ko moze) i salju novac za Izrael da pomognu razvoju svoje drzave!!! Da li ce ikada tako nesto SRBI uraditi??? NIKAD!!! JA prva bi dala godisnje koliko mogu ako bi znala da ce to pomoci mojoj drzavi i da cu jednog dana moci da se vratim u nju i da zivim normalno kao sto zivim i ovde! Ali mi SRBI (bar ovde koji su) ni nepogledamo jedno drugo ako se slucajno sretnemo na ulici,a da nepricam o druzenjima ili pomaganjima medjusobno...Svako gleda svoje dupe(izvinite na izrazu) jedini prijatelji koje imam ovde su Jevreji,i niko nemoze da mi kaze da su SRBI slozna braca kad se mrzimo medjusobno...Nikad nismo bili slozni niti cemo ikada biti...
 Sto se tice stranih investitora bilo bi njih,samo kad bi se nasao neko pametan u nasoj vladi i strano investiranje u nasu drzavu nebi to gledao kao PRODAJU drzave!!! Dogod  budemo imali takve politicare nikad od nas nece biti nista! Seti se samo sta su radili Milanu Panicu?! Nas covek,a sta bi bilo tek da je neki stranac??? Sta fali Izraelu sto im je Amerika iza ledja? Za 50 godina su postigli sto niko nije,od pustinje su napravili oazu,zasto? Zato sto su slozni,zato sto stite jedno drugo i naravno dozvoljavaju svakom stranom investitoru da dodje i radi u zemlji...Ovde se neplaca carina na tehnicku robu jer ce to doneti neki (koliki-toliki) napredak u necemu,a kod nas gledaju sto vise da te oderu za takve stvari...Nemojte misliti da ovde cvetaju ruze,nije ni ovde lako,ja sama nebi mogla ziveti i placati sve dazbine,da mi nije roditelja nebi mogla da zivim...Ali opet kazem kad bi ovako zivela u NS,NIKADA nebih otisla odande! Prevelika cena se placa (zivotna)!

Pa da se i ja vratim na temu,ipak sam ubedjena da bi nam bilo mnogo bolje kada bi se Vojvodina ocepila,jer SVE ,ali SVE ide za BGD!!! zasto? Koji su nam oni K**** ??? Zito,kukuruz,sve ide za BGD! Pa seljaci cekaju isplatu po nekoliko meseci! Imam dosta rodbine koji rade zemljoradnju pa znam dobro o cemu pricam ovde! Canak je 100% u pravu i ja sam uz njega sto se toga tice...
 Nije tek tako izmisljen ni onaj vic ...
Zasto Lala brise dupe sa dva papira? Pa ORIGINAL IDE U BGD!!!
E to ti je bas tako...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1973
@ Care
Znam kakvo je stanje u Nemackoj i USA i Australiji. Imam neke rodbine i znam koliko se otprilike sta placa.
Znam da mi para nikada nece biti dosta i koliko god imao uvek ce mi faliti. ALI garantujem sledece: da svi imamo para koliko radimo bili bi srecni i ne bi se ovako prepucavali. Kako je u Nemackoj? Zasto tamo niko ne zeli da se odcepi??? Zasto sto imaju finansijsku sigurnost (koliko toliku) i svi srecni-zadovoljni. Jedno je kada ne mozes da zaradis jer ne mozes da zaradis a drugo je kada ti drzava otima ili taj novac ide na sve strane a ti ne vidis ni 10% tog novca sto je otisao.

Ja ti se licno izvinjavam za psovanje na koje si naleteo a napisano sa moje strane.

@ Sanjice
Vic je skroz tacan jos uvek. Imao sam priliku pre koji dan da vidim neke papire koje treba Telekomu da se dostavimo i ... bruuutalno.

@ Radikal
Svoje stavove sam ja davno obrazlagao a ti neces doziveti to zadovoljstvo da ti ga napisem.
I samo bez vredjanja textom:
"Можда је разлог томе то што имаш проблем чим покушаш да повежеш више од три реченице у неку смислену целину."
To sto mene mrzi da ti objasnjavam sve moje stavove i da kucam text gde ce samo nekoliko ljudi, koji nemaju uticaja u politici, pricati 100 god i nista nece uraditi ... sad but true. Suvise sam ozbiljan oko ove teme da bih gubio vremena na svaki tvoj odgovor. Ne kazem da ga ne zasluzujes ali nemam vremena za politiku vise.

P.S. Ako se slucajno opet zateknem u politickom delu foruma, slobodno me podsetite ili vi obisite moju poruku.
IP sačuvana
social share
Gravitacija je vrlo zajebana sila - nikada ne zakaze.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Puma, Nokia, Telenor, Renault 25 only.

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 3154
Zastava Sabac, Serbia
mob
Nokia 5800 XM
@ALL

A kako vi mislite da mi budemo slozni kad zelite da se delimo??
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5190
Eh ovako....
Ljudi dajte malo skratite vase postove...dva sata mi je trebalo sve da procitam :wink:
Ja sam totalno apoliticna osoba i politika je oblast u koju se najmanje razumem ali ipak sto se tice Vojovidne i autonomije imam svoj stav. Ja sam za to da se Vojvodina otcepi i da budemo posebna drzava, a ako to vec ne moze onda da bude Republika i imamo ista prava kao i Crna Gora. Znaci Zajednica Srbije, Crne Gore i Vojvodine Smile (sad sam malo preterala)

Ne mozes ti Radikal da kazes da mi necemo moci da zivimo bez Srbije, otkud to znas i kako to mozes da tvrdis, nismo nikada probali! Da ce nam biti  tesko bice nam, svaki pocetak je tezak, da ce i tu biti rasjlojavanja bice da ce opet sve pare ici negde ici ce ali da ce biti bolje sigurno bi bilo!
Znas mi smo lale, lale nisu zlobni ljudi, jeste da smo lenji i da nam je sve nekako mrsko ali mi bismo veoma lepo ziveli. Bili bi Holandija u malom!:) Imamo sve sto nam treba.Tj imali bi sve! Sad nemamo jer sve odlazi za Beograd, ne za Srbiju, ide i njima ali u centralni deo. Sve bre ode za Beograd!...
Kazem nemam argumente i primere jer se ne razumem u to ali mislim da gore od ovoga ne moze i da bi nam bilo mnogo bolje ako bi bili sami jer bi sve ostajalo kod nas.
(Uostalom Kinezi su hteli 80-tih da kupe Vojvodinu ali nas Beograd nije dao!)

A sto se tice firmi....
ok je za zastavu sto su dobili otpremninu ipak je ceo grad ziveo od toga. A sto se tice banaka, to je sve zavisilo od toga kakav im je direktor. Moja mama je radila u zop-u i od njih 150 ostalo je samo 40!Ostali su dobili otkaze! Nikakva otpremnina nista! To je Dinkic jako lose uradio, kad je banke zatvarao davao im je otpremnine, ovde nije bilo toga, jeste dobijali su ponude da rade u stampi, da prodaju novine!!!Zena koja je zavrsila ekonosmi fakultet i radila u zop-u 20 godina treba sad da prodaje novine?! Gde to ima?!!!!!! E takav je slucaj sa zr jer je direktor selja, cuva sebi ledja, on ima 65 godina i nece u penziju!!! to je tuzno, koliko sam upucena ostali gradovi su prosli bolje jer se direktor zauzima za njih i uspeo je da im nadje posao.... Znaci Puky ovde nisi u pravu, to je Dinkiceva greska, lagao je kad je rekao da su svi obezbedjeni, iz Zop-a je jako puno ljudi ostalo bez posla i oni su najgore prosli od svih. Ovi iz banaka su dobili otpremnine i jos se posle zaposlili, znam xxx slucajeva ovde u zr... ali dobro, to je tako individaualno....

Eto... ja vas kritikovala a i ja se sama raspisala....
Znaci REPUBLIKA VOJVODINA!

P.S. Pitanje... Zasto nama Beograd nikada nije dao da postanemo ravnopravni kao sto je i Crna Gora?! Pitanje je za tebe radikal!
IP sačuvana
social share
William Boetcher:"Teskoce i borbe koje imamo danas, nisu nista drugo nego cena koju moramo da platimo za pobede koje nas cekaju sutra."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Puma, Nokia, Telenor, Renault 25 only.

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 3154
Zastava Sabac, Serbia
mob
Nokia 5800 XM
A da li si ti znala koliko je Italija imala drzava ili Nemacka pre ovoga?
Italija 59 a Nemacka 3 tj 4 ako racunamo u to Austriju.

Svi su se ujedinili u jednu a mi?!? Mi se samo delimo.. I sada ima 4 Srpske drzave, Republika Srpska, Srbija, CG i Makedonije (Jer ona je bila Srbija dok Tito nije izvrsio podelu).
I Jos podela trazimo.. Ta celokupna stvar sa Vojvodinom ce da se zavrsi, jer verujem u sadasnju vlast, resice probleme nije to kao pre. Ne moze sve odjednom ali jednom ce da se resi sve.

Postavila si jedno veomaaaaaaaaaaaaaaaa glupo pitanje radikalu, zasto Vosjvodina ne moze da bude republika kao CG. He to je veoma glupo i pitati!

Crna Gora ima samostalnost od kad postoji, znaci nikad nije bila SRBIJA, druga je stvar sto je to jedan te isti narod, Srpski.  A Vojvodina? Pa ako si ucila istoriji, mislim ako si bar otvorila koji put knjigu iz istorije, saznala bi da je VOJVODINA OBLAST u Srbiji! E sad, Tito je srao malo pa joj dao autonomiju, kao i Kosovu zbog cega sad vidimo posledice.
Pazi, kad trazis Vojvodinu kao Samostalnu drzavu, nezavisnu, to bi bilo isto kao kada bih ja trazio da moje dvoriste od 7 ari bude nezavisna drzava RADIShIJA!  
Shvatas li sada te relacije?? VOJVODINA JE SRBIJA, i ona ne moze da ima nikada nivo CG jer je to teritorija SRBIJE, REPUBLIKE SRBIJE!

Ljudi shvatite to vec jednom, proste su to stvari.

Drugo stvar je to sto je iz Vojvodine kroz sve ove protekle godine, crpljeno sve sto se moglo crpeti! Promenice se, promeniti ali NIKAKO NA TAJ VAS NACIN! :twisted:
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5190
Hm...
Mene su ucili da ne postoje glupa pitanja, vec samo glupi odgovori!!!

Da znam ja sta je Vojvodina, i da ucila sam i ja istoriju, i da znam da je Tito dao nama autonomiju, ali vidis ucila sam i da je  Crna Gora je (geografska) oblast u Jugoslaviji i Hrvatska je bila oblast, da mislim oblast koja se zvala Republika Hrvatska koja je spadala u Saveznu Federativnu Republiku Jugoslaviju. Sad ti brkas pojmove...
Izvini ali koliko sam obavestena mi jos uvek zivmo u demokratskoj zemlji, znaci imam pravo na svoje misljenje i imam pravo da trazim i zahtevam sta god pozelim, jel tako?! Pa tako imas i ti, a tako imamo i mi, Vojvodjani! Sta fali tome sto mi zelimo da budemo posebni?! Kako je nastala bilo koja drzava?! kako je nastala Crna Gora, Srbija, Jugoslavija, Nemacka... lupam sad... bilo koja drzava... nesto se moralo raspasti i rasturiti da bi se drugo napravilo... kako je Hrvatska postala drzava?!I ona je bila deo necega?!... tako cemo i mi!
Zeleti i imati znam da nije isto ali nemas prava da mi kazes da sam glupa!!! A odgovor na ono pitanje glasi prosto... nece nam dati jer ima preveliku korist od nas! A ne zato sto je Vojovdina teritorija Srbije! Da vidim kako bi se Beograd zauzimao za nas da je ovde sam kamen, krs i da nema nicega, vidim kako nisu dali da se odvoji CG, nemaju nista vise od nje, cak ni more... Nisu bre bgradjani ludi! oni jedu nas LEBAC i nikada ga nece dati!
IP sačuvana
social share
William Boetcher:"Teskoce i borbe koje imamo danas, nisu nista drugo nego cena koju moramo da platimo za pobede koje nas cekaju sutra."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.