Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Autonomija Vojvodine  (Pročitano 26540 puta)
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 954
@Arianna
Њего је цар, једини прави српски филозоф и у његовим делима се крије истина и одговори на многа животна питања.
Када би њега слушали и разумели не би имали оваквих расправа.

@sanjica_021
`...тако да је свако по себи у праву...`
Било би јако лепо да сви можемо да будемо у праву али то не може јер мишљење је субјективна категорија и то што ти имаш мишљење не значи да си аутоматски у праву. Зато постоје чињенице, аргументи, докази, дискусија, па чак и судови и судије, да би се установило ко је више а ко мање у праву и чије је мишљење исправније. Наравно да ти имаш право на своје мишљење па макар оно било и погрешно (док то не угрожава друге и док је само на нивоу мишљења а не дела).

@Puky
Која је онда сврха да те ставове уопште износиш ако немаш намеру да их образложиш.
Мислиш ли да треба овде, као на пијаци, да понављамо само две три реченице, па ко је гласнији и ко више пута понови тај испада да је у праву? Нису ово ни избори да гласамо, ни митинг да говоримо пароле него место где се размењују информације и дискутују ставови.

@SAnja
`Kazem nemam argumente i primere jer se ne razumem u to...`
Сама си себе демантовала, ја стварно не видим сврху да губим време :wink: Smiley. Свака теби част на мишљењу, али с`обзиром на ово је јасно колико је оно меродавно.
`Pitanje... Zasto nama Beograd nikada nije dao da postanemo ravnopravni kao sto je i Crna Gora?! Pitanje je za tebe radikal!`
Овде би се могло доста писати, али мислим да би најбоље било да то питаш наставника историје :wink:. Ево укратко: Црна Гора је у Југославију унела своју државност (била је међународно призната држава) и самим тим има право да ту своју државност и обнови (али опет уз вољу грађана). То наравно нема никакве везе са Црногорском нацијом и она и поред државности НЕ постоји. Е сад, друго је што се мени то право Црне Горе не свиђа и у супротности је са оним за шта се залажем, али ствари су такве какве су. И погрешан је став да нам Београд `није дао`. Запитај се мало да ли смо ми (Војвођани) то уопште тражили и да ли то желимо!
И чисто да напоменем да на питање зашто је Београд признао да је Русија држава, а неће да призна Војводину ја НЕЋУ ОДГОВАРАТИ!!! SmileySmileySmiley

--------------------------------

И да ова дискусија не би отишла где не треба и да се не би вртели у круг и само понављали једно те исто покушајте да не игнотишете оно што напишем. Ако неко хоће да покаже како ја нисам у праву, а не понавља само `ГДЕ СУ ПАРЕ...`, `ПЉаЧКА!!!`, `СВЕ ИДЕ У БЕОГРАД`, нека покуша да ми скрене пажњу и аргументовано да ме убеди (цитирајући део текста и наводећи зашто то није тако као сам ја рекао) да грешим, а ја ћу покушати то максимално добронамерно и без предрасуда да узмем у обзир и евентуално коригујем свој став.
У том циљу, не желећи да будем искљичив него да сагледам и ваше намере, позивам све који се залажу за независну Војводину да ми одговоре на питања која сам већ поставио Грофу и која су круцијална за ово о чему расправљамо. Та питања су толико битна да ако не можете да на то дате одговор, а и даље заступате то што заступате, онда ја стварно не видим сврху да било шта даље образлажем и објашњавам. Ево урадићу копи-пејст Smiley (уз мале исправке) да не тражите:

Колико сте спремни да идете далеко у остваривању независности Војводине? Да ли се залажете за искључиво демократске методе (што захтева већинску подршку, по европским стандардима и више од тога јер 51:49 сигурно води у велику нестабилност, можда и крвопролиће)? Ако нисте за демократске методе, које друге мислите да би могле да помогну? Ако сте ипак за демократске, како мислите да се обезбеди 70%-80% подршке становништва, што је нека вредност која би једино могла обезбедити стабилност и функционисање такве државе?

п.с. Куцао сам одговор офлине, а у међувремену сам имао и посету тако да задња два поста нису узета у обзир, али је Радиша више-мање добро објаснио (семо онога дела за своје двориште јер ту ипак има битне разлике Smiley). И чисто да напоменем да не буде нејасноћа, да то шта је Тито радио и како је парчао Србе нема никакве везе, битно је да је Црна Гора унела своју државност у ПРВУ Југославију. И САња, нико не каже да си глупа, једноставно не знаш неке ствари, али зато вероватно знаш нешто друго што је у области твога интересовања.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 6424
Citat: Radikal
@sanjica_021
`...тако да је свако по себи у праву...`
Било би јако лепо да сви можемо да будемо у праву али то не може јер мишљење је субјективна категорија и то што ти имаш мишљење не значи да си аутоматски у праву. Зато постоје чињенице, аргументи, докази, дискусија, па чак и судови и судије, да би се установило ко је више а ко мање у праву и чије је мишљење исправније. Наравно да ти имаш право на своје мишљење па макар оно било и погрешно (док то не угрожава друге и док је само на нивоу мишљења а не дела).

Naravno ni tvoje misljenje neznaci da si TI automatski u pravu , tako da smo na istom Wink
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 954
Ја сам своје мишљење далеко боље, детаљније и свеобухватније образложио и изнео далеко више аргумената. То и даље не значи да је 100% тачно, али је далеко меродавније у односу на ваше пароле за митинге  :wink: .
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 6424
@Radikal vidi 'vako Smiley nikad se nisam razumela u politiku niti me je zanimala,a ni sad me ne zanima ... tako da,stvarno ne volim ni da pricam o tome,ali ovde sam morala da se umesam ...  :twisted:    :wink:
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 357
Prvo i pre svega, hvala svima na ovako simpaticnom odzivu ovom mom postu, drago mi je da se i na moj post oglasio malko veci broj ljudi..... vise od 2 Smiley

Nisam ni predpostavljao da cu imati ovako "veliku autonomasku" podrsku ovde. Hvala

Radikal, da se stvarno ne bi vrteli oko istih prica, kako si i sam rekao, i da se ne bi ovo pretvorilo u pijacu ja cu da citiram i pokusam da odgovorim samo na sledece, jer mislim da ako budem odgovarao na sve da ce mo opet da se vrtimo u krug, ja kazem jeste ti kazes nije......ja dam ovo obrazlozenje ti ono....slazes se?

Citat: Радикал

Колико сте спремни да идете далеко у остваривању независности Војводине? Да ли се залажете за искључиво демократске методе (што захтева већинску подршку, по европским стандардима и више од тога јер 51:49 сигурно води у велику нестабилност, можда и крвопролиће)? Ако нисте за демократске методе, које друге мислите да би могле да помогну? Ако сте ипак за демократске, како мислите да се обезбеди 70%-80% подршке становништва, што је нека вредност која би једино могла обезбедити стабилност и функционисање такве државе?

Pa, mi (pardon, govorim u svoje ime)....u ovoj SADASNJOJ konstalaciji drzavnog uredjenja, sam spreman da idem podosta daleko u ostvarivanju tog "mog" cilja. Moram da napomenem, u nekom postu si rekao, da je osnovna ideologija stranke, koju simpatises ili si pak clan, ocuvanje srpskog jedinstva, apsolutno ja to prihvatam, cak sta vise bio bih vrlo srecan (pleonazam, izvinite ali mi tako leglo pod prste Smiley )da se to i ostvari. Realno sagledjuci situaciju u kojoj smo, i u kojoj smo bili, mislim da je to jako tesko postici. Moja zelja je, da ovde gde sada zivim, Vojvodina, postane jedna Evropska, Evropski moderno razvijena, regija, a ne vidim na koji ce to nacin uspeti?? Prema tome, mislim da je drzavnost tu TRENUTNO najbolje resenje...Zasto.. Pa rekao sam vec, vrtim se oko istog, finansije. Slazem se, cela drzava oskudeva u istim, ali zasto, po kom osnovu i sa kojim pravom "Beograd" ima pravo da rasporedjuje nase pare... OK., ima apsolutno, to je glavni grad,..., Ali zbog cega se nama kao regiji i npr... centralnoj Srbiji kao regiji, izdvaja "slicna" suma novca??? A da pritom smo mi u tu kasu dali mnogo vise, sto je fakat, i nemoze da se ospori ni nikako!!!!

E sada, ja sam ubedjen, cak sta vise i siguran, da je odnos 70% misljenja gradjanstva za samostalnost Vojvodine prisutan  :wink: , mozda gresim, mozda je to bas ono...sto je babi milo....ali sam ja opet siguran. Takodje ti kao ni ja, nemas zvanicne podatke misljenja javnog mnjenja a po pitanju "nase stvari". Moj predlog, da se ja nesto pitam, bi bio REFERENDUM.

Da, apsolutno, da jos jednom potvrdim, samo i jedino Demokratskim putem!!!!!

SAnja, je pametno rekla, a tice se koristi, pa nebih ponavljao, ali da napomenem, da li bi nas pritiskali da smo stenje i kamenje?????

Radisa, a da imate zajednicko dvoriste ti, tetka ti, i ujna ti, a samo kod tebe raste ... kajsija, ti je gajis, ti je beres, tetka malo nadgleda radove, a ujna nezna ni kako izgleda kajsija (samo zna kako se jede),...e onda dodje tetka kada si ti pobrao sve kajsije, uzme ti sve i podeli, trecina tebi trecina ujni i trecina tetkici. Ti lepo tako jedes tvoje kajsije odredjeno vreme, i onda te deca pitaju, tata a gde su sve one kajsije sto si ti pobrao, pa nemamo vise,..., a ti kazes.... jebiga podelila tetkica malo njoj malo ujni.... a onda tebi deca kazu ali tata, pa samo ti radis na kajsijama, zasto i one jedu....sta ces da im odgovoris.... zato sto su Vam to tetka i ujna Smiley , ili ces lepo da probas da se dogovoris sa tetkom i ujnom, a kada vidis da ni to neide, uzmes ogradu i ogradis se  :wink:

E tako, dragi moji, drage moje, nemam bas nesto inspiracije ali nastavicu kada mi male sive celije budu u boljoj formi.

A neko je negde pitao sta bi bilo bolje kada bih se otcepili. Finansije, odnosi sa inostranstvom, kulturoloski napredak, ..............ovo je jako mali deo onoga sta bi nam "bilo", kada bi nas snaslo to cudo od USV (united states of Vojvodina) Smiley

Caos Gile

P.S. Radikal, rekao si u nekom postu ovde .........."tamo negde u nekoj zabiti u juznoj Srbiji".....jel to podsvest radi ????  :wink:
Na kom si fakultetu ako nije tajna, jel primetim da su ti ilaganja solidno potkrepljena. ??

P.S.S. Slazem se sa tobom Care, boli to kada za kutiju pljuge dajes 3Eur Smile
Mesecno osiguranje za auto te kosta 120Eur, strasno.
IP sačuvana
social share
:cheesy:  :cheesy:  :cheesy:  :cheesy:
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 687
Posto me mrzi da citam sve samo cu reci jedno : KAKVO CRNO ODVAJANJE ??? DA LI STE NORMALNI ??? SVUDA SE SVE INTEGRISE, A VI BISTE DA SE ODVAJATE .......

O Srbijo .........
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Puma, Nokia, Telenor, Renault 25 only.

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 3154
Zastava Sabac, Serbia
mob
Nokia 5800 XM
@SAnja

Cukni se malo u glavu, (mislim prstom), tj. stavi prst na celo i malo se promisli sta si napisala  u proslom postu, mislim da ne treaba da pricas nesto sto nema veze sa vezom, jer to  je lose po tebe. Uzmi malo, procitaj neke postove i svati neke stvari. Smile

@drdrksa

O Srbijo, Srbijo sta si docekala....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 954
Citat: GrofNS
Pa, mi (pardon, govorim u svoje ime)....u ovoj SADASNJOJ konstalaciji drzavnog uredjenja, sam spreman da idem podosta daleko u ostvarivanju tog "mog" cilja. Moram da napomenem, u nekom postu si rekao, da je osnovna ideologija stranke, koju simpatises ili si pak clan, ocuvanje srpskog jedinstva, apsolutno ja to prihvatam, cak sta vise bio bih vrlo srecan (pleonazam, izvinite ali mi tako leglo pod prste  )da se to i ostvari. Realno sagledjuci situaciju u kojoj smo, i u kojoj smo bili, mislim da je to jako tesko postici. Moja zelja je, da ovde gde sada zivim, Vojvodina, postane jedna Evropska, Evropski moderno razvijena, regija, a ne vidim na koji ce to nacin uspeti?? Prema tome, mislim da je drzavnost tu TRENUTNO najbolje resenje...Zasto.. Pa rekao sam vec, vrtim se oko istog, finansije. Slazem se, cela drzava oskudeva u istim, ali zasto, po kom osnovu i sa kojim pravom "Beograd" ima pravo da rasporedjuje nase pare... OK., ima apsolutno, to je glavni grad,..., Ali zbog cega se nama kao regiji i npr... centralnoj Srbiji kao regiji, izdvaja "slicna" suma novca??? A da pritom smo mi u tu kasu dali mnogo vise, sto je fakat, i nemoze da se ospori ni nikako!!!!

E sada, ja sam ubedjen, cak sta vise i siguran, da je odnos 70% misljenja gradjanstva za samostalnost Vojvodine prisutan  , mozda gresim, mozda je to bas ono...sto je babi milo....ali sam ja opet siguran. Takodje ti kao ni ja, nemas zvanicne podatke misljenja javnog mnjenja a po pitanju "nase stvari". Moj predlog, da se ja nesto pitam, bi bio REFERENDUM.
Da, apsolutno, da jos jednom potvrdim, samo i jedino Demokratskim putem!!!!!

Нећу се много задржавати на већ познатом фолклору него идемо одма на оно битно. Значи кажеш да си искључиво за демократске методе. Ајде идемо редом. Да се позабавимо правом. Никакве регуларне методе за одвајање дела територије суверене државе НЕ постоје. Ни један правни акт, никакав правно-историјски континуитет или било шта што би могло да макар и делимично створи неку подлогу за постојање државе Војводине такође не постоји. Значи ситуација је таква да је једина могућа солуција да тако нешто ДОЗВОЛИ Србија. Да будем јасан, без договора и пристанка Србије нико нема право чак ни да распише референдум. Тако стоје ствари са правног аспекта, а чисто ради подсећања, поштовање права је један од основних постулата демократије. Са друге стране, ја лично немам ништа против да се тај референдум и спроведе, сем можда тога што је то у суштини једна велика бламажа за све нас. Ал, ајде, ако би то решило проблем нека буде. Међутим, реци ми шта би ти даље радио и тражио ако тај референдум једноставно покаже да немате већину? Да ли би сваких годину дана тражио нови референдум или би се помирио са тим? И размишљам да ли уопште има сврхе да коментаришем ту твоју процену за 70% јер је веома неозбиљна. Које су те то индикације довеле до те цифре? Незнам колико си тога свестан, али некада је добро бити и реалан. На последнјим изборима Лабус је узео 36% гласова у Војводини. Њега су подржавале све странке чији би се симпатизери можда евентуално одлучили за независност Војводине (нико то званично не заговара, па ако је веровати Чанку и он лично не би гласао за одвајање). Од тога бар пола отпада на ДС која је јасно опредењена за јединствену државу. Значи остаје неких 18%. Од тих 18%, бар пола отпада на Г17плус, СДП, ГС, НД, ПДС... и остале `странчице` са којима је ситуација иста као са ДС и све су то странке које делују на читавој територији Србије и које су јасно против било каквог цепања. Значи остаје неких 9% за аутономашке странке и странке националних мањина, а како се оне званично залажу за јаку аутономију а не за отцепљење, може се проценити да би отприлике пола њихових бирача подржало одвајање, значи неких 4%-5%. И наравно да ми не мораш говорити да је ово јако груба процена којом се ништа не доказује, јер сам тога савршено свестан, али су то тренутно најсвежији и најреалнији подаци којима располажемо и сигурно неупоредиво тачнији од тих твојих 70% онако `из рукава`.

E tako, dragi moji, drage moje, nemam bas nesto inspiracije ali nastavicu kada mi male sive celije budu u boljoj formi.

Е ово већ донекле оправдава тих твојих 70% :wink: Smiley

P.S. Radikal, rekao si u nekom postu ovde .........."tamo negde u nekoj zabiti u juznoj Srbiji".....jel to podsvest radi ????  

Не знам шта хоћеш да кажеш овиме, али ако алудираш да је читава Србија `забит` то ја нисам рекао нити тако мислим, а из контекста је потпуно јасно шта сам хтео да кажем.

Na kom si fakultetu ako nije tajna, jel primetim da su ti ilaganja solidno potkrepljena. ??

Да ли то код `илагања` имаш мањак слово `з` или вишак слово `и`. Баш ме интересује јер би то значајно утицало на интонацију којим ти се обраћам Smiley. Факултет је ПМФ - информатика, што апсолутно нема везе са оваквим расправама, сем можда што сам свестан да свако тврђење мора имати доказ Smiley. Него, факултет је лош до зла бога па си дајем форе да се занимам и другим стварима, а несрећну математику отаљавам реда ради.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1973
Citat: Радикал
Ал, ајде, ако би то решило проблем нека буде. Међутим, реци ми шта би ти даље радио и тражио ако тај референдум једноставно покаже да немате већину? Да ли би сваких годину дана тражио нови референдум или би се помирио са тим?

Kako god da ispadne (fer demokratski sve) povinovacu se vecini i pomiricu se sa (tuznom) sudbinom. Ne mogu sa sigurnoscu da kazem kako bi procentualno to izgledalo ali jedno 35% je za totalno novu drzavu dok je 75% za daleko vecu autonomiju (recimo republika). Imao sam priliku da vidim jednu statistiku 2000 god na teritoriji NS-a koju je sprovela agencija Scan.
IP sačuvana
social share
Gravitacija je vrlo zajebana sila - nikada ne zakaze.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 954
А како то толики људи који заговарају независност да ни на једним изборима не дају подршку својим идејним вођама? Мало је то чудно. Него и први следећи избори, којима се скоро надамо Smiley, ће показати вољу грађана. Ако су толико сигурни у себе, не мора се чекати било какав референдум, него нека аутономашке странке изађу самостално да видимо колико ће гласова освојити (моја слободна процена, на основу ранијих искуства је око  200000 гласова све са Мађарима). И опет не значи да су сви за независност јер ја не знам да и једна странка то има у свом програму.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.089 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.