Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 22:54:46
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ati 3850 problem  (Pročitano 1778 puta)
17. Mar 2009, 02:24:52
Hronicar svakodnevice

Nokia rulez! (bilo nekad)

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 602
Zastava Krusevac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Apple iPhone 4
Pozz drugari...

Ovo u stvari i nije neki problem ali mi bode oci... Graficka je Asus EAH3850/G/HTDI/512 i kao sto se vidi iz oznake ima 512mb rama. E sad meni u Catalyst CC i adapter properties-u prikazuje da ima 1gb memorije. Mislio sam da je to do windowsa ali i posle reinstalacije opet prikazuje isto. Nije da mi smeta ali me cisto interesuje da nije mozda nesto kvrcnulo na kartici jer u igricama pri rezoluciji 1024*768 dobijam 30-40 fps mada smatram da je za to kriv procesor... Koristim najnovije drajvere 9.2, OS je WinXP sp3, a masina AMD x2 4000+, chipset Nforce n430, 2gb rama...
IP sačuvana
social share
Yesterday is yesterday,
if we try to recapture it
we will only lose tomorrow!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 190
Zastava BGD
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
HTC Incredible S
Mozda ti je iz biosa dodeljeno 512 rama grafickoj.
IP sačuvana
social share
Edit by crni scorpion: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 602
Zastava Krusevac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Apple iPhone 4
Eto to mi nije palo na pamet... Ali sad pogledah i nema te opcije u biosu mada dok je bila ukljucena integrisana graficka mogao sam da dodeljujem ram. Moguce da je bios zapamtio podesavanja od ranije... Nego opet me tu buni jedna stvar, ako dodeli 512mb od sistemskog rama zar onda ne treba da prikaze da ima 1.5gb u sistemu? Meni i dalje prikazuje 2gb...

Nego kad vec pomenusmo to dodeljivanje, da li se dobija na performansama ako se dodeli ram s obzirom da je na grafickoj ddr3 a u kompu ddr2, plus sto se otkida parce od sistema?
IP sačuvana
social share
Yesterday is yesterday,
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Eto to mi nije palo na pamet... Ali sad pogledah i nema te opcije u biosu mada dok je bila ukljucena integrisana graficka mogao sam da dodeljujem ram. Moguce da je bios zapamtio podesavanja od ranije... Nego opet me tu buni jedna stvar, ako dodeli 512mb od sistemskog rama zar onda ne treba da prikaze da ima 1.5gb u sistemu? Meni i dalje prikazuje 2gb...

Nego kad vec pomenusmo to dodeljivanje, da li se dobija na performansama ako se dodeli ram s obzirom da je na grafickoj ddr3 a u kompu ddr2, plus sto se otkida parce od sistema?
Odgovor na sva tvoja pitanja je ne. Najverovatnije je problem u BIOS-u graficke. Meni se slicno desavalo sa 8600GT koja je imala 256MB RAM-a, a komp je prijavljivao 512. Sada na 8800GT pravilno prepoznaje ugradjenih 512MB.
IP sačuvana
social share
Have no fear, Harmon is here!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
HTC Diamond
Ta kartica najverovatnije podrzava Hyper Memory koja se kod nVIDIA-e jos zove i Turbo Cache !
Hyper Memory je "nova" tehnologija grafickih kartica koje pored svoje memorije vuku i sistemsku memoriju !
Znaci tvoja kartica ima 512MB i jos vuce 512MB sistemske memorije ali samo kada joj je potrebno vise memorije (npr u igrama) !
Ovo sam nesto ukratko objasnio...Nadam se da je jasno..

Evo i linka ako zelis da saznas nesto vise o tome : Hyper memory
« Poslednja izmena: 17. Mar 2009, 13:44:49 od goran988 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Sumnjam da je to u pitanju. Hyper memory se ne ukljucuje slucajno. Osim ako mu neko nije to namestio a da on to nije znao.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 602
Zastava Krusevac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Apple iPhone 4
Sad sam pogledao u CCC i prijavljuje tip memorije hyper memory. Verovatno da zbog toga kaze da ima 1gb dok u Rivatuner prikazije normalno tj 512 gddr3. Da li hyper memory moze da se pali gasi ili je po default-u podesen na on?
IP sačuvana
social share
Yesterday is yesterday,
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Trabalo bi da mozes da ga iskljucis, ali nema potrebe za tim ako imas vise od 1GB RAM-a.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
HTC Diamond
Sad sam pogledao u CCC i prijavljuje tip memorije hyper memory. Verovatno da zbog toga kaze da ima 1gb dok u Rivatuner prikazije normalno tj 512 gddr3. Da li hyper memory moze da se pali gasi ili je po default-u podesen na on?

Trebalo bi da imas opciju u CCC (mada nisam siguran posto nemam takvu graficku karticu) da iskljucis Hyper memory podrsku , posto je , po meni , ipak bespotrebno...
Inace kartice sa ukljucenom opcijom Hyper memory su u testovima sporije nego kartice bez Hyper memory , jer i sami valjda mozete da provalite iz kog razloga ... "Vuce sistemsku memoriju" !

p.s. Nije sve u velicini memorije !
« Poslednja izmena: 17. Mar 2009, 16:26:42 od goran988 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 602
Zastava Krusevac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Apple iPhone 4
E pa to je trip, u CCC nema nigde takve opcije...
IP sačuvana
social share
Yesterday is yesterday,
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 22:54:46
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.