Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 18:25:05
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Атеиста сам, па?  (Pročitano 37757 puta)
Hronicar svakodnevice

Ko zna zasto je to dobro?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 790
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0
mob
Apple N73
Kako ja gledam na ovo: Ateisti temelje svoje vjerovanje na nečemu što, po njima, ne postoji. U stvari, ateizam se naslanja na negiranju Crkve i Boga. To je, dakle, poistovjećivanje ni sa čime. Jako, jako tužno. Zanima me samo otkud tolika količina mržnje kod njih prema nečemu što, po njima, ne postoji? Tolika mržnja da mi liči na neku fundamentalističku sektu.  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1208
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
mob
Nokia 
Citat
Zanima me samo otkud tolika količina mržnje kod njih prema nečemu što, po njima, ne postoji? Tolika mržnja da mi liči na neku fundamentalističku sektu.
U potpunosti se slazem. Mrznja prema svemu sto je vezano za veru je strasna i  neprekidno se pokazuje i na ovom forumu, u svim temama gde se pominje vera, vernici i Bog.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 790
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0
mob
Apple N73
U potpunosti se slazem. Mrznja prema svemu sto je vezano za veru je strasna i  neprekidno se pokazuje i na ovom forumu, u svim temama gde se pominje vera, vernici i Bog.

Svi komentari su negacija, mržnja, antagonizam i to ne samo prema Bogu i Crkvi, već i prema naciji, prema svojoj zemlji, prema svom narodu. Ničeg pozitivnog ne možeš naći kod njih. Sve im je samo negacija i mržnja, stalno samo 'thumb down'. Kakav žalostan pogled na svijet i na život, nikako ne bih volio da sam u koži jednog od tih nesrećnika. I u rijetkim momentima kad su srećni nemaju kome da zahvale, ne mogu da kažu: 'Hvala ti, Bože!' Vjerovatno je užasno iskustvo nikad ne biti pozitivan. Podarimo tim jadnicima malo hrišćanskog milosrđa. 
« Poslednja izmena: 13. Sep 2012, 00:39:59 od Predrag_NK_77 »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
Pozitivno kod ateista je što ne prihvataju stvari zdravo za gotovo i samo zato što je neko ranije kazao da je to tako.
A verovatno ima ateista koji svoju državu vole više od nekih vernika koji jevrejskog boga i npr. interese crkvenih organizacija van svoje zemlje stavljaju na prvo mesto. Puno puta sam od takvih nesrećnika čuo da je "Vizantija" ono pravo i da je Hrišćanstvo važnije od Srba i Srbije.
« Poslednja izmena: 13. Sep 2012, 10:53:47 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
Browser
Nokia 070
mob
Samsung 
Većinu ateista nije briga ni za bogove ni za crkve. Ali oni se ne primećuju jer nisu upadljivi pošto ćute i gledaju svoja posla. Vidi se samo manji broj onih fundamentalnih koji imaju neku svoju verziju "svetog rata" protiv sila zla, tj. religije.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 314
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.02
Svi komentari su negacija, mržnja, antagonizam i to ne samo prema Bogu i Crkvi, već i prema naciji, prema svojoj zemlji, prema svom narodu. Ničeg pozitivnog ne možeš naći kod njih. Sve im je samo negacija i mržnja, stalno samo 'thumb down'. Kakav žalostan pogled na svijet i na život, nikako ne bih volio da sam u koži jednog od tih nesrećnika. I u rijetkim momentima kad su srećni nemaju kome da zahvale, ne mogu da kažu: 'Hvala ti, Bože!' Vjerovatno je užasno iskustvo nikad ne biti pozitivan. Podarimo tim jadnicima malo hrišćanskog milosrđa.  

Ja bih sebe opisao kao militantnog ateistu, zato što za razliku od ateista koji tvrde kako bog ne postoji, i da su crkva i religije loše po ljudsku vrstu, i tu podvuku crtu, ja tvrdim da su sve crkve i sve religije zlo koje treba uništiti, a boga kao ideju iskoreniti.
(ovde militantni ne znači "spreman da koristi silu", već neko ko poseduje proaktivni stav kada je u pitanju kraj religije na ovoj planeti)

Politička korektnost u stilu "Bog ne postoji ali svako ima pravo da misli šta hoće" koja je sada trend u pokretu ateista kod mene ne pije vodu.
Treba aktivno raditi na gašenju religijskih pokreta tako što će se ljudima ukazivati na nelogičnosti koje religije nose u sebi, ukazivati na njihovu neusaglašenost sa svetom koji nas okružuje i bez prestanka pokazivati njihov loš uticaj na ljudsku vrstu i njen napredak.

A, ako sve to znači da treba odbaciti nacionalnost kao jedno od obeležja pojedinca ili grupe, OK.
Ništa strašno.
To je ionako jedna prevazidjena vrsta grupisanja ljudi koja nema mesta u svetu budućnosti.

Brisanje granica i stvaranje samo jedne zajednice - ljudske vrste, koja ima ista prava, obaveze i dužnosti svuda na planeti svet je budućnosti kojem treba težiti.
Sve što razdvaja ljude i tera ih da mrze jedni druge treba ukloniti, a religija je tu na prvom mestu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

:D

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 627
Zastava Vranje
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.89
mob
LG 03
A bre ,ljudi ,ne lupajte s tim glupostima ..Nije vazno da li ste ateisti ili tako nesto ..... ja sam pravoslavkinja i verujem u Boga .....ne mogu da kazem vama zasto sto verujem u Boga Wink

pa Mi smo ljudsko bice ...vazno da verujemo nesto ...Ali Bog stvorio se ovo ono ...Zemlja,zivotinjsko bica i ljudsko bice ..ko kaze da neki ljudi ne veruje Bog kako je stvorio ovde ... Razmislite malo kako Bog sve stvorio ovo ono Wink)) Niste ateisti ..zato ne lupajte Wink

e da dodam jos nesto ....

A da Bog ne postoji ,kako mi zivimo Wink)))) hmmm ..Smiley da Bog postoji ,vidite li kako zivimo i imamo posao ..sve sto imamo ... ha...

Pozdrav  Smile
« Poslednja izmena: 13. Sep 2012, 12:01:02 od umetnica 993 »
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Chrome 21.0.1180.89
Kako ja gledam na ovo: Ateisti temelje svoje vjerovanje na nečemu što, po njima, ne postoji. U stvari, ateizam se naslanja na negiranju Crkve i Boga. To je, dakle, poistovjećivanje ni sa čime. Jako, jako tužno. Zanima me samo otkud tolika količina mržnje kod njih prema nečemu što, po njima, ne postoji? Tolika mržnja da mi liči na neku fundamentalističku sektu.  Smile Smile Smile

Pa nije mrznja jebo te mis.

Ja imam dosta prijatelja vjernika i postujem ih, i kazem im postujem i hriscanstvo mislim da je lijepa stvar.

Covjek ako se pridrzava toga trebao bi biti dobar covjek.

Al ja ne osjecam da Bog postoji, te price iz biblije mi nisu relevantne iako su cesto lijepe.
Volim Srpstvo, tradiciju, pa i praznike hriscanske volim. Al ne vjerujem u Boga.

=
I kasnije "podarimo tim jadnicima"... pa to je negativa. Ja ne mislim o tebi nesto ruzno, a ti si vec pretpostavio da je moj zivot jadan bez Boga.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 5100
OS
Windows XP
Browser
Chrome 21.0.1180.89
Većinu ateista nije briga ni za bogove ni za crkve. Ali oni se ne primećuju jer nisu upadljivi pošto ćute i gledaju svoja posla. Vidi se samo manji broj onih fundamentalnih koji imaju neku svoju verziju "svetog rata" protiv sila zla, tj. religije.

Isti slučaj je i sa vjernicima...
IP sačuvana
social share
you don't need a weatherman to know which way the wind blows
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 790
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
mob
Apple N73
Većini ateista uopšte nije bitna argumentacija, ne zanima ih bilo šta što kažeš, izneseš ili čak potkrijepiš činjenicama. Ne zanima ih ništa što je u konfliktu sa njihovom materijalističkom dogmom. Jednostavno mi se čini da nisu u stanju da normalno raspravljaju sa nekim ko ne misli kao oni. Sve je crno-bijelo za njih. Primjer za to je dotični gospodin sa snimka, sa kojim sam ja imao veoma neprijatnu raspravu na ovom forumu. Završilo se tako što je trajno banovan na ovom forumu, a inače je jedan od najglasnijih i najagresivnijih u AS. Nedostatak kulture, infantilnost, agresivnost, mržnja prema vjernicima i neargumentovanost svojih tvrdnji su osobine koje 'krase' ovakve tipove. Kao argumente kojima dokazuju svoje tvrdnje koriste crteže (!!!) Smile, izraze tipa: kambrijska eksplozija, prirodna selekcija, ugnježdena hijerarhija... a ti argumenti su jedno milijardu puta pokazani kao pogrešni i apsolutno nemogući. Njohove tvrdnje su, u stvari, kao kad stisneš 'play'; samo reprodukovanje nasnimljenog, tj. papagajisanje nečijih tvrdnji koje su neutemeljene u bilo kojoj nauci ako se ona pravilno tumači i ne zloupotrebljava. Sa tim teško mogu da povežem inteligenciju. Samim tim što kaže da je ateista, smatra se nadčovjekom, pametnijim od ostalih, vjernici su 'smeće' za njega i smatra se kompetentnim za sve ostale ljudske djelatnosti. Ni argumentacija u kojoj najveći evolucionisti današnjice tvrde da ni jedan jedini enzim ili najprostiji protein ne mogu slučajno nastati im nije dovoljna, pa kad su u situaciji da nemaju adekvatan odgovor, posežu za argumentum ad hominem. Uvjerio sam se da je svaka diskusija sa tipovima poput ovog nesrećnika ćorav posao i traćenje vremena. Smile

« Poslednja izmena: 13. Sep 2012, 13:25:03 od Predrag_NK_77 »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 18:25:05
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.088 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.