Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
banner
Trenutno vreme je: 11. Avg 2022, 10:34:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Astroloski aspekti  (Pročitano 46411 puta)
14. Nov 2004, 13:19:38
Hronicar svakodnevice


Zodijak
Pol
Poruke 626
Evo malo o aspektima:

ASPEKTI U ASTROLOGIJI
Piše: Čerina Lorin


ŠTO JE ASPEKT?

Aspekt je naziv za udaljenost između dvije točke unutar horoskopa koji sam po sebi ima ukupno 360 stupnjeva. Sve planete unutar horoskopa se nalaze na određenim stupnjevima nekog horoskopskog znaka i tvore na taj način određene međusobne udaljenosti koje se izražavaju u stupnjevima i minutama tvoreći na taj način - aspekt. Udaljenost izražena u stupnjevima je od izuzetne važnosti jer nisu sve udaljenosti ujedno i aspekti. Svaki određeni aspekt ima i svoje značenje, a postaje naročito značajan ukoliko je u dodiru s tzv. uglovima natalne karte (Ascedent, Descedent, Imum Coeli, Medium Coeli i Vertex).

Udaljenost planeta je izražena aspektima koji imaju svoj točno određeni broj stupnjeva. Međutim, svaki od aspekta ima dozvoljeno odstupanje od tog tzv. točnog aspekta - broj stupnjeva i minuta koji je manji ili veći od točnog aspekta. Takvo odstupanje zovemo dozvoljena orbita aspekta. Ovisno o vrsti aspekta varira i dozvoljena orbita.

U astrologiji postoji podjela aspekata na lake (dobre) i teške (loše) i na jake, srednje i slabe aspekte:
Jaki: konjukcija, kvadrat, trigon i opozicija
Srednji: sekstil, inkonjukcija i sesquiquadrat
Slabi: semi-kvadrat i semi-sekstil
Laki: sekstil i trigon
Teški: kvadrat i opozicija.

Ovo je tradicionalna podjela aspekata. Naime, mnogi autori se ne slažu sa ovakvom podjelom nego prvenstveno gledaju koje su planete u igri i da li te planete same po sebi su međusobno sukladne ili ne. Postoji cijeli niz natalnih karata u kojima prevladavaju trigoni koji spadaju zapravo pod lake aspekte ali su njihovi vlasnici ili serijske ubojice ili pljačkaši ili kriminalci. Isto tako postoje natalne karte opterećene kvadratima i opozicijama, a osoba nije niti kriminalac niti ubojica.

Nadalje, ponekad manji aspekti se mogu izuzetno jako iskazati ali da ih prilikom čitanja natalne karte ne uzmemo u obzir. Ovo je najčešći slučaj kada su tranziti ili progresije u pitanju – manji aspekti se probude te djeluju iako nisu vidljivi preko glavnih natalnih aspekata.

Kada promatramo aspekte i njihovu važnost, postoje neka prvaila koja bi morali uzeti u obzir:
Ugaone planete: planete koje su u konjukciji s bilo kojim od uglova natalne karte - Asc, Desc, IC i MC- su od izuzetne važnosti. Drugi točni aspekti s uglovima natalne karte su također važni, ali nemaju toliko izražen uticaj kao što to ima konjukcija.
Točan aspekt: ukoliko je aspekt točan ili vrlo blizu točnom uvijek će iskazivati jače uticaje.
Aspekti koji u sebi uključuju Sunce, Mjesec i Ascedent.
Relativna snaga planete: planeta u svom znaku ili kući je uvijek jače ispoljena.


Ukoliko postoji predominacija jednog tipa aspekta u natalnoj karti taj aspekt će dati karakternu crtu osobe. Na primjer, ukoliko postoji mnogo konjukcija unutar natalne karte onda se radi o čvrstoj, samosvjesnoj i akciji okrenutoj osobi. Predominacija sekstila govori o osobi jakih intelektualnih sklonosti koja je komunikativna i prijateljski raspoložena. Predominacija kvadrata donosi ambicioznost i okrenutost svojoj vlastitoj karijeri, a osoba tokom života ima krizne situacije na području profesije, obiteljskog i političkog života s preprekama koje moraju biti savladane. Predominacija trigona govori o osobi sklonoj skladnom izražavanju u području umjetnosti, filozofije, religije i obrazovanja. Naglašene inkonjukcije govore o potrebi za stalnim usavršavanjem i regeneracijom postojećih uslova. Predominacija opozicija govori o osobi koja stalno razmišlja o ljudskim odnosima i o rješavanju međuljudskih problema.

KONJUKCIJA


TOČAN ASPEKT 0 STUPNJEVA

Ovaj aspekt sam po sebi nije niti lak niti težak. On pojačava utjecaje planeta koje su u konjukciji. Konjukcija može zahvatiti dva znaka tj. da bude na prelazu iz znaka u znak (npr. 28 stupanj Škorpiona i 3 stupanj Strijelca). Konjukcija označava jedinstvo jer su planete u konjukciji ujedinjene. Njihove energije su stopljene, izmješane i uvijek zajednički djeluju. Što je konjukcija bliža točnoj od 0 stupnjeva to je jača. Kada se dvije planete nalaze na istom stupnju i tvore tzv. točan aspekt, konjukcija je toliko jaka da je teško razlikovati kvalitete pojedine planete. Možemo reći da planeta planetu ne vidi i obje se ponašaju kao neka nova jedinstvena planeta.

Konjukcije koje imaju u sebi uključeno Sunce ili Mjesec imaju jak uticaj na osobu i na ponašanje osobe. Višestruka konjukcija koja uključuje 3 ili više planeta unutar 8-10 stupnjeva, a da u sebi sadrži Sunce ili Mjesec se naziva STELLIUM. Konjukcije koje su višestruke unutar 8 stupnjeva, a ne sadrže Sunce ili Mjesec imaju slično djelovanje kao stellium, ali nisu toliko jake. Ukoliko postoji stellium, on je fokusna točka natalne karte. Važno je vidjeti koje su planete u spoju, u kojoj kući i znaku se nalaze, a planet koji se nalazi u sredini stelliuma je obično i najosjetljiviji na uticaje ostalih planeta. Nadalje treba vidjeti da li je neka od planeta u svojoj kući ili znaku (npr.Merkur u trećoj kući ili u Blizancima) jer se takvim položajem dobiva dodatna jačina pojedine planete. Aspekti koje stellium tvori s drugim planetama su izuzetno važni.

Stellium se pozitivno manifestira kroz koncetriranu energiju, talent, smisao za smjer i svrhu, samomotiviranost i samostalno razmišljanje. Negativno se izražava kroz ograničenost, opsesije, prenaglašavanje određenih stvari, smanjenu objektivnost, okrenutost samom sebi, neravnotežu i nespremnost za izvršavanje kompromisa. Najteži položaj za konjukciju ili stellium je dvanaesta kuća.

OPOZICIJA

TOČAN ASPEKT 180 STUPNJEVA

Opozicija predstavlja suprotnost. Naši životi se temelje na suprotnostima: dobro - loše, muškarac - žena, svjesno - podsvjesno itd. Stvari koje su suprotne su slične - jedino se razlikuju po količini. Ovaj aspekt se može izraziti kao situacija kada nam istovremeno zazvoni zvono na vratima i telefona koje od toga dvoje prije odgovoriti? Nemoguće je istovremeno biti na dva mjesta. Onda se događa da jedan dio naše ličnosti ostaje pred vratima dok drugi dio odgovara na telefonski poziv. Bez obzira što smo podigli slušalicu onaj drugi dio još uvije uporno zvoni na vratima. Nemoguće ga je otjerati ili ignorirati, a još je manja mogućnost da će sam po sebi nestati. Obično je ovaj koji "ostaje" pred vratima teži planet, na neki način odbačen od nas samih jer nismo spremni priznati i svjesno prihvatiti sve ono što taj planet predstavlja. Pod pojmom teži planet obično se misli na vanjski planet Saturn, Uran, Neptun ili Pluton. Najčešći rezultat ovakve naše vlastite nespremnosti da prihvatimo neke činjenice o samima sebi rezultira sklapanjima prijateljstva ili veza upravo s onim ljudima koji posjeduju te iste karakterne osobine koje ne želimo prihvatiti ni iskazati. Pomoću ovakvog načina projekcije zadovoljavamo naše primarne potrebe prikazane određenom odbačenom planetom jer je mnogo lakše uvidjeti te neželjene karakteristike u drugoj osobi nego li u samom sebi.

Najnegativniji rezultat opozicije je ponašanje osobe po principu ekstrema, donoseći sa sobom neodlučnost i često do nesposobnosti osobe da djeluje samostalno te ona može postati ovisnom o drugim ljudima. Opozicija djeluje kao sila u suprotnim smjerovima - jedna planeta vuće na jednu stranu dok druga pokušava to isto na suprotnu stranu. Osobi je teško odrediti ciljeve i smjer kojim će krenuti i način na koji će se ponašati. Osoba balansira između iskazivanja jednog ili drugog dijela svoje ličnosti. Jedan dio ličnosti može zadobiti kontrolu nad osobom jedan minut, sat, dan ili čak godinu prije nego li se uključi drugi dio i preuzme ulogu koju je prethodno imao prvi dio. Zbog ovog procesa i nastaje princip projekcije te osoba sagledava svoje vlastite potisnute kvalitete kao kvalitete druge osobe - bilo da se radi o pozitivnom ili negativnim - što vrlo lako dovodi do osjećaja usamljenosti, izoliranosti, odbaćenosti od drugih ljudi. Ovakvo projiciranje najčešće rezultira konstantnim nezadovoljstvom osobe s drugim ljudima, njihovim ponašanjem, donoseći raskide prijateljstava i veza i sklonost svađanju.

Nadalje, osoba može potpuno potisnuti jedan dio svoje ličnosti u podsvjest što onda rezultira ponašanjem osobe koje nema puno veze s logikom. Ovakav proboj podsvjesti na površinu potiče impulsivno i ekscesno ponašanje. U ovakvim slučajevima jedan od planeta je obično jači bilo po svom položaju u znaku ili kući ili oba planeta koja su u opoziciji su u kontaktu s uglovima natalne karte. Poricanjem svojih vlastitih neželjenih osobina ne rezultira njihovim nestajanjem ili smanjenjem nego upravo izaziva obrnuto - pojačavanje. C.G.Jung je opoziciju izvrsno opisao riječima: "Uvijek postaješ ono protiv čega se najjače boriš". Osoba može vidjeti jedan dio svoje ličnosti kao dobar, a drugi kao loš i da stalno pokušava sakriti taj loš dio (koji je najčešće i društveno neprihvatljiv). Ovo je najčešći slučaj kada su u opoziciju uključene mentalne / svjesne planete (Sunce, Merkur, Jupiter ili Saturn) i emocionalne / podsvjesne planete (Mjesec, Venera, Mars, Uran, Neptun ili Pluton). Mentalne planete djeluju na principu naredbe - moraš ili trebao bi (s mogućnošću ugrađivanja osjećaja krivice) - pokušavajući na taj način zadobiti kontrolu nad emocionalnim planetama koje imaju princip - ja želim. Kada osoba uspije zavladati sa svojim mentalnim planetama, zanemarujući pri tome svoje emocije, rezultat je osjećaj praznine i besciljnosti iako na površini svakodnevnog života sve izgleda normalno. U obrnutom slučaju osoba je emocionalno zadovoljna ali se javlja nervoza, nespokojstvo i osjećaj nemogućnosti kontrole toka svog života. Osoba tada stalno živi pod utiskom da su drugi ljudi ti koji upravljaju njegovom sudbinom i životom.

Kada promatramo opoziciju gledamo kuće i znak koji su zahvačeni tom opozicijom. Kuće na koje opozicija ima uticaj su područja života osobe u kojima se osoba u jednom trenutku ponaša na jedan način, a u drugom trenutku na drugi način. Planete koje su u opoziciji su u suprotnim ali istovremeno u sukladnim elementima. Vatreni znaci su suprotni zračnim, ali vatra ne bi mogla gorjeti da nema zraka. Voda je suprotna zemlji, ali je voda potrebna zemlji da bi je učinila plodnom.

Svaka osoba koja ima planete u opoziciji bi trebala naučiti kako integrirati, spojiti te dvije naizgled suprotne energije i nači neku sredinu. Opozicija se najčešće vidi u međuljudskim odnosima i služi da osoba podigne razinu svoje svijesti. Ti međuljudski odnosi ne služe samo kao mjesto borbe nego i kao mjesto za odrastanje i sazrijevanje svakog čovjeka.


KVADRAT

TOČAN ASPEKT 90 STUPNJEVA

Kvadrat je najteži aspekt u natalnoj karti, a stanje je još teže kada je prisutno više kvadrata. On stvara greške koje se stalno ponavljaju, a da bi ih osoba prestala ponavljati potrebno je mnogo napora i samokontrole.

Kvadrat stvara napetost i nemir. Planete koje tvore kvadrat ne samo da žele različite stvari nego i rade suprotno jedna od druge i istovremeno smetaju jedna drugoj. Za razliku od opozicije osoba obično prepoznaje i shvaća obje strane kvadrata, ali izgleda da energije planeta namjerno smetaju jedna drugoj. Zbog stalnog sukoba dviju različitih energija javlja se stanje stalne napetosti jer ne znamo što će se dogoditi idući trenutak. Zajedno s napetošću se javlja i nesigurnost, sumnja što na kraju rezultira strahom. Ova kombinacija nesigurnosti i straha se može iskazati na nekoliko načina. Da bi osoba dokazala, bilo sebi ili drugim ljudima, da je sposobna držati pod kontrolom ona područja života koja ometaju planete u kvadratu može postati nasilna i pretjerivati na razne načine. Ovakvo pretjerivanje stvara nove frustracije i "slijepe ulice". Osoba ima osjećaj da lupa glavom u zid i da gdje god krene nailazi na zidove i blokade.

Kvadrat je potpun sukob interesa. U slučaju opozicije možemo otići iz jedne krajnosti u drugu, trenutačno se prebaciti na drugu sferu života. Kod kvadrata je ovo neizvodivo - on ne pruža priliku za bijeg. U najnegativnijem obliku kvadrat se manifestira kao potpuna nesposobnost osobe da bilo šta učini, da nikako ne može pronači riješenja za svoje probleme. Kada dođe do ovakve blokade energije unutar osobe stanje postaje slično pat - poziciji. Najčešće ovakve pat - pozicije se događaju onda kada se kvadrati nalaze u fiksnim znacima (Bik, Lav, Škorpion i Vodenjak) jer su oni sami po sebi skloni nepromjenjivosti i vole da stvari budu što stabilnije i da se što manje promjena dogodi.

Vrlo slična situacija je ukoliko je u kvadraturi uključen planet Pluton. Pat - pozicija je vrlo opasna jer je kvadrat sam po sebi aktivan aspekt i ne podnosi stagnaciju. On se manifestira i događa. Osoba s kvadratima u natalnoj karti mora pronaći područje pražnjenja te energije jer inače postaje samodestruktivna, ali isto tako može destruktivno djelovati na ljude oko sebe. Pored ovoga kvadrat upada u različite elemente i samim time izaziva napetost (Vatra-Zemlja; Vatra-Voda; Zemlja-Zrak; Zrak-Voda).

Međutim, kvadrati mogu biti korisni jer nas oni na neki način jačaju. Ukoliko smo spremni konstruktivno upotrijebiti kvadrate i njihovu energiju možemo postići naizgled nemoguće. Kvadrati koji su pozitivno usmjereni stvaraju volju i izdržljivost karaktera da se postojeći problemi riješe. Oni nas prisiljavaju da odrastemo i postepeno nam daju životno iskustvo pomoću kojeg možemo riješiti prepreke i prestati lupati "glavom o zid".


SEKSTIL

TOČAN ASPEKT 60 STUPNJEVA

Sekstil je aspekt koji predstavlja prirodnu sposobnost osobe da lako ostvari određene ciljeve. On na neki način mami osobu da pokuša postići ciljeve koji su predstavljeni planetama u sekstilu. Istovremeno, sekstil može biti i pomalo pasivan i ponekad mu je potreban mali poticaj da bi se počeo iskazivati. Zbog ovoga sekstil nazivamo aspektom šansi i mogućnosti. Naši talenti ili sposobnosti koje predstavlja sekstil su istovremeno jako cijenjeni i od nas samih jer nam je potreban manji napor da ih ostvarimo.

On predstavlja ritam i ponavljanje i smatramo ga harmoničnim aspektom jer energije planeta zajednički djeluju i surađuju jedna s drugom.

Sekstil povezuje različite ali sukladne elemnte (Vatra-Zrak; Voda-Zemlja) koji donose određeni stupanj stimulacije tako da je zbog ovoga sekstil mnogo aktivniji od trigona.


TRIGON

TOČAN ASPEKT 120 STUPNJEVA

Ovo je glavni, laki aspekt. Energija dviju planeta u trigonu teće zajedno, ka istom cilju, a isto tako planete u trigonu se nalaze u istim elementima (Zemlja-Zemlja; Voda-Voda; Zrak-Zrak; Vatra-Vatra). Njihov cilj može biti različit, ali njihova energija ne smeta jedna drugoj nego podržava jedna drugu.

Trigon opisuje motivaciju i sposobnost prihvaćanja određenih stvari i događaja. Trigon nam može pomoći da zacijelimo rane i da zaboravimo ružne prošle događaje ili iskustva.

Međutim, postoje trigoni koji nisu niti laki niti ugodni. Neki trigoni spajaju planete koje se međusobno ne slažu i zbog ovoga osoba nema osjećaj da joj trigon pomaže. Dobar primjer takvog trigona je Venera - Saturn - Pluton. Ukoliko se još ovakav trigon nađe u vodenim znacima onda taj trigon izvlači na površinu samo loše karakteristike planeta u trigonima.

Trigon sam po sebi donosi malu dozu motivacije, vrlo je pasivan i ponekad nas prisiljava da ništa ne poduzimamo - gotovo da izaziva ljenost (mentalnu, fizičku ili emocionalnu). Natalna karta u kojoj prevladavaju trigoni može govoriti o osobi koja uvijek ide linijom manjeg otpora. Ponekad osoba izgleda kao netko koga je bog obdario srećom, jer mu na neki način sve polazi za rukom i gotovo da ne postoje prepreke u njegovom životu. Ovo može biti jedna od boljih strana trigona koji spajaju planete koje su međusobno sukladne. Trigon donosi talente - i te talente osoba smatra sastavnim dijelom samog sebe i ne gleda na njih kao nešto posebno ili darovano. Obično ljudi s ovakvim trigonima misle da i svi drugi ljudi imaju ovakve talente i sposobnosti te im ponekad može biti čudno kako ti drugi ljudi oko njih nemaju barem približni uspjeh u životu kao i oni.


INKONJUKCIJA

TOČAN ASPEKT 150 STUPNJEVA

Inkonjukcija je aspekt nervoze i iritacije. On tjera osobu da pretjeruje u onim područjima života koje zahvačaju planete u inkonjukciji. To je nemiran i ambiciozan aspekt koji nikada ne odustaje. Pozitivno usmjeren nam može donjeti nova, vrijedna iskustva.

Inkonjukcija ima karakter Marsa, Merkura i Plutona - on je povezan s efektima koje stvara agresija. Inkonjukcija pokazuje naš pokušaj izbjegavanja društvenih obveza na taj način da istovremeno pokušavamo pomoći ili pružiti usluge ljudima. Na ovaj način se osoba pokušava otarasiti tereta podsvjesne krivnje zbog pretjerane pasivnosti ili agresivnosti u prošlosti. Pritisak i napetost koju donosi inkonjukcija treba osloboditi, "isprazniti" pomoću razumijevanja i kompromisa. Davanje i dijeljenje izgleda kao jedini put za riješavanje inkonjukcije. Nespremnost osobe na ovakvo riješenje može dovesti do tragičnih rezultata i vrlo teškog zdravstvenog stanja.

Ovaj aspekt je povezan sa pokušajima usavršavanja radnih procedura i metodologija, zdravlja i istovremenog napoštanja starih uslova i stvaranja novih. Također je povezan sa poslovnim stvarima i to na nivou firme, poduzeća, te situacija koje kao da su van ikakvog uticaja same osobe. Nagle i iznenadne promjene na polju posla ili zdravlja su česte. Strpljenje, promišljenost i posvećenost detaljima su potrebni da bi se ovaj negativni uticaj prevladao i okrenuo sebi u korist.

Od manjih aspekata spomenuti ćemo vigintile (18), semisekstil (30), decile (36), quintile (72), tridecile (108), biquintile (144), semisquare (45), sesquiquadrate (135), septile (51 3/7), biseptile (102 6/7), triseptile (154 2/7), nonagon (40) i quadrinovile (160). Preostale aspekte koje neki autori uzimaju za razmatranje možete naći na web adresi: http://www.vtx-astrologija.com/tablice_aspekti.htm

VIGINTIL: indicira suptilno samo poboljšanje i spajanje svih dosadašnjih iskustava. Kod njega je dozvoljena orbita od 1 stupnja osim u slučaju kada su u piranju Sunce i Mjesec – tad možemo koristiti 2 stupnja.

DECILE: ističe izražavanje volje i vezan je za razvoj društvenih resursa. On donosi specijalne poglede i inuitivne sposobnosti. Osoba je sposobna prepoznati ideje i veze – odnose, koji nisu vidljivi na površini. Vrsta i opseg takve percepcije ovisi o planetama koje tvore Decil i područja života kojima Decile vlada u natalnom horoskopu. Aspekt će omogućiti osobi da poveže naizgled nepovezane činjenice, situacije, informacije i da ih kombinira i tako složi pravu sliku.

QUINTILE: aspekti donosi specijalni talent u spajanju ideja i komunikativnost koja joj može unaprijediti karijeru ili profesionalne ciljeve. Poput Decila, donosi sposobnost da naoko nespojive činjenice spoji u niz informacija koje mogu osobi pomoći da dostigne svoje ciljeve. Ovo je aspekt specijalnog talenta ili genija.
Kod Decila i Quintila je zajednička crta izuzetna sposobnost vizualizacije i kreativne imaginacijske.

TRIDECILE: ima većinu kvaliteta koje donosi Decile. Odražava se na kulturnom nasljeđu osobe i razvoju. Po svojoj karakteristici je Jupiter-Neptun prirode, tako da donosi intuitivne sposobnosti, maštu, vidovite sposobnosti i sposobnost da shvati suptilne sile koje formiraju kulturno okruženje i sudbinu.

BIQUINTILE: ima većinu obilježja Quintile aspekta.

SEMISQUARE: donosi frustracije i iritacije vezane za posjede, mogućnost zarađivanja, resurse te ostvarenje ciljeva. Nedostatak novca, resursa ili bilo čega što je osobi potrebno a da bi postigla svoje ciljeve, može osobi donjeti osjećaj blokiranosti, zakočenja. Ukoliko je Semisquare točan a Kvadrat u karti slabiji onda će Semisquare jače djelovati nego slabi kvadrat.

SESQUIQUADRATE: indicira također frustracije, iritacije i probleme u odgoju djece, romantičnim vezama, poslovima, zajedničkim financijama, osiguranjima, taksama, nasljeđima i ostavštinama. Također postoji opasnost od zloupotrebe ili krive upotrebe seksualnih ili okultnih praksi.

SEPTILE, BISEPTILE i TRISEPTILE: imaju dozvoljenu orbitu od jednog stupnja, a ukoliko je Sunce ili Mjesec u pitanju onda dva stupnja. Ovi aspekti imaju okulno značenje koji u sebi donose i element nepredvidljivosti i neočekivanosti. Stvari kojima vladaju planete u ovim aspektima su često špdložne neočekivanim promjenama koje su stalne i uvijek se nanovo ponavljaju ali uvijek na malo drukčiji način. Ovaj aspekt donosi osobi originalnost, intuiciju, te može donjeti važne i nepovratne promjene u sudbini osobe.

NONAGON i QUADRINOVILE: ovi aspekti također donose okultne sposobnosti, te mogućnost povezivanja stvari koje imaju sličnu prirodu ali se odvijaju na različitim nivoima.

SEMISEKSTILE: donosi sposobnost ujedinjenja prošlih iskustava i pribavljanja resursa potrebnih za daljnji razvoj. Također donosi umjetničke talente, te za njega možemo koristiti orbitu od 3 stupnja. Ukoliko je Sunce ili Mjesec u pitanju možemo ići do 5 stupnjeva.

Kod svih manjih aspekata koristimo orbitu od 2 stupnja (osim kod onih kod kojih je to posebno napomenuto). Ako su Sunce i Mejsec uključeni onda možemo koristiti do 4 stupnja.

Svi ovi manji aspekti su zasnovani na frakcijama kružnice osim Vigintila.
« Poslednja izmena: 03. Dec 2006, 16:56:08 od andjela pizelly »
IP sačuvana
social share
high tech low life
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije


Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
Evo da ovu temu povratim u život.  :D

Konjukcija: 0° (orbis 8°)
Ujedinjeni napor ili kombinacija sila, no djelovanje ovisi o prirodi sila. Planeti u konjukciji u svakom slučaju djeluju zajedno, harmonično ili ne. Vrlo snažan aspekt jer je djelovanje planeta pojačano.

Opozicija: 180° (orbis 8°)
Aspekt označava napetost i sumnju te nesigurnost, osjećaj nelagodnosti. Planeti se u opoziciji mogu sjajno upotrijebiti kao međusobne nadopune ako ih se nauči dobro uskladiti. Ljudi s puno opozicija mogu sagledati stvari iz svakog ugla i dati uravnoteženi sud.

Trigon: 120° (orbis 8°)
Tradicionalno značenje trigona je sklad. Planeti u trigonu harmonično djeluju zajedno i međusobno se podržavaju. Trigon je dar na koji se možemo osloniti. U njemu je pohranjeno puno kreativnosti. To je najlakši aspekt.

Kvadrat: 90° (orbis 7°)
Kvadrat ukazuje na napetost i konflikt. Planeti rade jedan protiv drugog i inhibiraju se ili osnažuju u krivom trenutku. Ukratko, s kvadratom se moramo mnogo puta ustati nakon pada, prije no što naučimo kanalizirati određene energije. Kvadrat je oštriji od jednako napete opozicije, jer opozicija donosi nesigurnost i pozadinsku napetost, a kvadrat stvara otvorenu napetost i podijeljenost.

Sekstil: 60° (orbis 6°)
Harmoničan aspekt. Donosi talent, no njegovo obećanje nije uvijek lako realizirati. Neki ga smatraju intelektualnim aspektom.

IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije


Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
Aspekti Sunca

Sunce/Mjesec

Konjukcija: osjećaj jedinstva koji je astronomski Mlađak, simbol svježeg početka. Ako je Sunce dobro položeno konjukcija daje puno poriva i entuzijazma, a ako je Mjesec jači novi su poduhvati često impulzivniji. U najboljem smislu konjukcija ujedinjuje muško i žensko načelo, koji su neodvojivo povezani.

Harmonični: Kreativna moć i formativna sposobnost, nema unutarnjih napetosti te je na raspolaganju puno energije.

Neharmonični:
svjesno ponašanje u sukobu s ponašanjem koje je potrebno za sigurnost. Kod opozicije bolna svjesnost o dualnosti. Nestabilnost samopredstavljanja.

Sunce/Merkur

Konjukcija: daje veliku potrebu za razmjenom, informacijama, govorom i analiziranjem. Vjerojatno loš slušatelj, dobar zabavljač. Živahnost i vještina, inteligencija.

Sunce/Venera

Konjukcija: Ponašanje je općenito prijateljsko i ugodno. Lako stjecanje prijatelja, društvenost. Ljubav prema ugodnoj atmosferi, romantičnost, hedonizam, ljepota. Osjećaj za umjetnost, sklonost za zadovoljstvo.

Sunce/Mars


Konjukcija:
identifikacija sebstva s ambicijom, egzekutivnom sposobnošću i energijom. Kompetitivnost i ljubav za sport. Entuzijazam, vatrenost. Sposobnost za težak rad. Svojevoljna osoba. Velika količina energije. Osoba je puno naprasnija no što shvaća.

Harmonični:
višak energije i ponekad sebičnost. Pozitivan, odlučan stav prema životu. Prirodna sposobnost vođenja. Brzina, ambicija i kompeticija. Sve se okreće oko onoga što oni žele.

Neharmonični: problemi u kontroli energije, ili premalo ili previše. Velika volja za radom, paziti da ne dođe do iscrpljenosti. Sposobnost za postignuće. Veliki entuzijazam ali i iritabilnost. Impulzivnost.

Sunce/Jupiter


Konjukcija:
Ekspanzivnost i progresivnost podržavaju razvoj psihe; samopouzdanje, optimizam i uspjeh. Atmosfera samopouzdanja okružuje osobu i ima stimulirajući učinak na druge ljude. Opasnost u megalomaniji i umišljenosti. Optimizam, fair-play. Zaštitništvo. Sagledavanje svijeta u širokoj perspektivi. Tolerancija, filozofski, pedagoški i spiritualni interesi.

Harmonični:
samopouzdanje i optimizam, što donosi uspjeh, sretna ruka. Idealizam, osjećaj za pravičnost, potreba za slobodom. Pozitivan pristup životu.

Neharmonični: ponekad se pretjeruje s Jupiterovom ekspanzivnošću. Opasnost od neutemeljenog optimizma, neuništiv entuzijazam. Velika velikodušnost, toplina. Sklonost da se stvari vide većima i boljima no što jesu. Kreativnost.

Sunce/Saturn

Konjukcija: svojevrsni pesimizam, oprez, želja za sigurnošću. Vrlo učinkovito funkcioniranje, no koncentracija na ono što bi moglo poći nizbrdo. Discipliniranost, sposobnost za težak rad, strpljivost, praktičnost, melanhoničnost, odgovornost, rezerviranost. Fragilan ego koji druge drži na odstojanju zbog nesigurnosti.

Harmonični: blaga nekomunikativnost i pretjerana ozbiljnost. Rana zrelost i mudrost, prihvaćanje odgovornosti u mladim danima. Realistični planovi, težak rad, mogu postati vrlo uspješni. Ambicija, ljubav prema prestižu, želja za dokazivanjem. Postignuća dolaze lagano i planovi se ispunjavaju. Strpljivost u ispunjavanju ambicija. Odgovornost.

Neharmonični: samopouzdanje često nisko. Osjećaj inhibicije, inferiornosti, velika ranjivost ega. Česta kompenzacija je ogromna ambicija. No puno se može postići i mnogi veliki vođe imaju ovaj neharmoničan aspekt. Moguća borba za moć s autoritetima.

Sunce/Uran


Konjukcija: Velika potreba za individualizmom i raskidanjem uspostavljenih obrazaca da bi se otvorile nove mogućnosti. Ljubav za slobodom je ogromna. Sklonost šokiranju okoline i naglim preokretima, provokativnost. Originalne ideje, neke od njih mogu biti korisne inovacije. Nestrpljivost, želja za promjenama. Presudna je osobna sloboda, neovisnost i individualnost.

Harmonični: želja za slobodnim i individualnim kreiranjem života bez ograničenja. Nove i stimulirajuće ideje, nezadovoljstvo sa trenutnim stanjem. Interes za tehniku, sklonost novim tehnologijama, duboki uvidi, intuicija i vještine. Tolerancija.

Neharmonični: impulzivnost. Neharmonično ispoljavanje želje za novim. Interes za reforme, tehnologiju, inovativnost. Živi se brzim tempom, mržnja pema ograničenjima.

Sunce/Neptun

Konjukcija: Neptun daje Suncu mogućnost da nadraste individualnost i rafinira je. Daje dubinu i perspektivu ali granice ega postaju nejasne. Velika senzibilnost. Suptilna kreativnost i duhovno i religijsko nagnuće. Vrlo inspirativna konjukcija.

Harmonični: velika kreativnost, mogućnost za izvanrednu percepciju drugih ljudi i okoline.

Neharmonični:
naglašenost snova i svijeta mašte, mogućnost eskapizma. Odanost idealima, vjeri, gdje se pronalazi spiritualni identitet i sigurnost. Hodočasnik na spiritualnom putu.

Sunce/Pluton

Konjukcija: intenzivna svjesnost o sili života unutar čovjeka, svijest o problemima i represiji. Konjukcija stavlja u dodir s dubinama osobnog nesvjesnog, Pluton izlaže materijal iz osobnog nesvjesnog i čini jako nesigurnim. Velika napetost. Nepristupačnost, intenzivnost. Pluton je povezan s kolektivnim podsvjesnim te su njegovi plodovi često neprobavljivi za ego. Moguća megalomanija, magnetizam. Provokativnost. Stav sve-ili-ništa.

Harmonični: Vrlo intenzivna percepcija i doživljaj stvarnosti, suočavanje sa stvarima koje izranjaju iz nesvjesnog. Borba za moć, kompleks moći. Sposobnost da se podsvjesno izmanipulira situacija, okruženje i ljudi u našu korist. Pohlepa za moći. Veliko isijavanje energije. Kvaliteta vođe. Sklonost skrivenom i tajnom. Sposobnost penetracije.
Neharmonični: slično konjukciji, no veća potreba za djelovanjem. Nestrpljivost prema pravilima. Velika sposobnost za promjene u životu. Velika energija, kvaliteta vođe, borbenost.
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije


Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
Aspekti Mjeseca

Mjesec/Merkur

Konjukcija: živahnost, svjesnost i komunikativnost vlastitih osjećajnih stanja. Lako izražavanje. Emotivno analiziranje. Lako ulaženje u svijet druge osobe.

Harmonični: živahnost, što može smanjiti koncentraciju. Lako izražavanje, lako shvaća značenje i što drugi žele izraziti, brzo promišlja. Opisi su jasni i eksplicitni. Dar za govor i pisanje, dobar aspekt za novinare i spisatelje. Fleksibilnost tijela i uma. Izuzetno sjećanje i sposobnost asimilacije. Talent za rad s informacijama.

Neharmonični: nervoza, ponekad nedostaje zrelosti i stabilnosti. Kreativnost, radoznalost.

Mjesec/Venera

Konjukcija: potreba za skladom i stvaranjem ugodne atmosfere, diplomatske sposobnosti. Mirni osjećaji, izbalansiran sud, umjetničke sposobnosti i smisao za estetiku, kreativnost. Ljubav prema lijepome, luksuzu.

Harmonični: slično konjukciji, prijateljski stav, veselje, toplina, rafiniranost. Ljubav za mir, bogat i skladan emotivan život, ljepota. Sklonost ugodnom životu.

Neharmonični: ponekad nesigurnost u bliskim emotivnim odnosima. Želja da se bude utješen i uvjeren u naklonost. Ponekad ovisnost o tuđim pohvalama, hrani i piću. Moguć sex appeal.

Mjesec/Mars

Konjukcija: hrabrost i impulzivnost, nestrpljivost. Brzina reakcije. Snažno izražavanje. Potreba za fizičkom aktivnošću. Dobar borac, velika mogućnost oporavka. Pionirski duh, promicanje novih ideja. Agresivnost, slobodan duh.

Harmonični: Velika egzekutivna sposobnost i energija. Snaga, oštrina. Naš interes je na prvom mjestu, ne s lošom namjerom. Pionirski duh, pokretanje novih poduhvata. Najbolje raditi samostalno.

Neharmonični: nemir. Impulzivno korištenje energije. Ne razmišlja se unaprijed. Ponekad nedostatak kontrole pri korištenju energije, kad se podigne emotivna temperatura djeluje se previše bijesno i agresivno. Talent za sport.

Mjesec/Jupiter


Konjukcija:
optimizam, užitak, ohrabrenje. Želja da se vidi sinteza, značenje događaja. Zanimanje za strane zemlje, druge kulture, religijska i obrazovna pitanja. Lako vraća ravnotežu i optimizam. Sreća. Velikodušnost, potpora drugima.

Harmonični: unutarnji sklad i optimizam, samopouzdanje, privlači dobru sreću. Vrlo blagotvoran aspekt. Unutarnja snaga. Pomoć drugima, uvijek uključuje neku viziju, bilo socijalnu bilo transcendentalnu.

Neharmonični:
optimizam, no ekspanzivnost Jupitera može postati problematičnom. Sklonost kockanju i napuhivanju vlastitog ega. Ljubav za filozofiju i religiju, život se živi velikom brzinom.

Mjesec/Saturn

Konjukcija: emotivna rezerviranost. Prihvaća previše odgovornosti, teško radi i niječe si mnoga mala zadovoljstva. Traži sigurnost u perfekcionizmu, pouzdan je. No iznutra nesiguran i lako povredljiv. Hladna udaljenost je oblik samozaštite. Prije no što pokaže osjećaje želi biti vrlo siguran u drugu osobu.

Harmonični aspekti:
prihvaćanje odgovornosti, ozbiljnost. Nije lako izraziti emocije, disciplina. Ostaju mirni i pribrani u svim situacijama, no iznutra su puni sumnje i strahova. Praktičan pristup životu. Mogu postići veliki uspjeh udruštvu, no nikad nisu uistinu mladi. Žene teško izražavaju svoju ženstvenost. Konstruktivnost.

Neharmonični aspekti:
jače privlače pozornost na ranjive aspekte osobnosti. Svaki put kad traže utjehu i sigurnost suočeni su sa slabošću, strahom i nesigurnošću. Teškoće s izražavanjem emocija. Znatna samokontrola, sposobnost za teški rad i disciplina. Stidljivost. Uspješni radnici u svim okolnostima, sposobni za vrlo kvalitetna djela.

Mjesec/Uran

Konjukcija: ovi ljudi ne poznaju običnu sigurnost no to im nije problem. Izražavaju se nekonvencionalno. Brzo reagiranje. Provokativnost. Velika ljubav za promjenom, kreativnost, originalnost, genijalnost.

Harmonični aspekti: ljubav za slobodu, promjenu, obnavljanje, slamanje etabliranih obrazaca. Impulzivnost. Interes za mistiku, astrologiju, pionirsko i inovativno. Apsorbirani novim idejama. Jako cijene individualnost. Mogu iznijeti reforme u društvu.

Neharmonični:
želja za provokacijom, nemir. Unutarnji poriv ka novome, impulzivnost, prihvaćanje promjenjivosti života, lako počinju iznova, potreba za novim stimulusima. Često urođena genijalnost, sloboda prema novim oblicima.

Mjesec/Neptun

Konjukcija: velika osjetljivost na utjecaje okruženja, promjenjivost raspoloženja, plodna mašta, velika moć kontemplacije i ljubav za sanjarenje, lako unosi dimenziju fantastičnog u kreativan rad. Interes za religiju i spiritualne vrijednosti. Velika imaginacija.

Harmonični: senzitivnost, velika mašta i introvertiranost. Lako opaža suptilna strujanja u okruženju i društvu. Uvijek se kreće u smjeru gdje ima puno suradnje i instinktivno slijedi zadnje trendove. Promovira poslovni i društveni uspjeh. Pristuni su spiritualni i religijski interesi, velika glad za takvom aktivnošću. Vrlo idealistična i religiozna osoba. Velika kreativnost, osjeća atmosferu.

Neharmonični: slično kao kod konjukcije i harmoničnih ujtecaja, no hipersenzibilnost. Velika krativnost, spiritualni interesi, religioznost.

Mjesec/Pluton

Konjukcija: intenzivan utjecaj, podsvjesno preplavljuje svijest, sigurnost se pokušava osigurati kompulzivnom kontrolom. Suočavanje s potisnutim ili nesvjesnim faktorima donosi nesigurnost, intenzivna potreba za emotivnim kontaktom, potreba za moći. Emotivna zahtjevnost i žestina. Potreba za dubinom i tajnom, intenzivnim prožimanjem i penetriranjem u srž iskustva. Parapsihološke sposobnosti.

Harmonični: želja za moći, intenzivan emotivan život, suočavanje s potisnutim sadržajima u svojoj i tuđim psihama. Magična privlačnost skrivenog, tabua. Snaga karaktera, velika mogućnost oporavka. Mogućnost duboke unutarnje promjene.

Neharmonični: intenzivan i snažan oblik ispoljavanja. Kompulzivna potreba da se iskopa skriveno, otkrije izvor i bit svega i bavi vrlo dubokim problemima u sebi i drugima. Sklonost kršenju tabua. Velika odanost u odnosima ali i velika zahtjevnost. Moguće je daleko dospjeti u mističnoj potrazi.
 
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije


Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
Aspekti Merkura

Merkur/Venera

Konjukcija i sekstil: čini ljude dostupnima. Žele imati dobru komunikaciju s drugim ljudima i vole ugodnu atmosferu. Zanima ih izvanjsko slaganje. Pomalo djetinjasti. Pirodno diplomatični. Vrlo važna verbalna razmjena.

Merkur/Mars

Konjukcija: Kontaktiranje i pričanje je ubrzano Marsovim utjecajem, brz govor, uvijek ide pravo u središte. Prvo djeluju, zatim misle. Nije im teško zastupati vlastito mišljenje i samo se marginalno osvrću zanima li ono što govore druge ljude. Vrlo gorljivo brane ideje. Oštar jezik, sarkazam i satira. Nestrpljivost prema tuđim misaonim i govornim procesima, čestitost i izravnost.

Harmonični: slično konjukciji. Budan um, konverzacija teče lako, energično, izvrsno za rasprave. Velika mentalna aktivnost. Brzo skupljanje informacija, no ima malo odmora od misaonih aktivnosti. Sloboda izražavanja. Neovisan svjetonazor.

Neharmonični: ponekad prevelika agresivnost i oštrina u konverzaciji, lako gubi strpljenje kad je napadnut u raspravi. Izvrsno mentalno funkcionira pod velikim pritiskom, no opasnost od iscrpljivanja. Slično konjukciji.

Merkur/Jupiter

Konjukcija: Razgovor i komunikacija su žovijalni, topli i ugodni, puni optimizma i entuzijazma. Dobar aspekt za društveni život. Širi misaone procese i imaginaciju. Potreba za širenjem horizonata može doslovce voditi putovanjima ili učenju i mentalnom napretku. Svestranost. Dobro za učenje, tolerancija.

Harmonični: široki interesi, ugodna konverzacija. Simpatičnost. Optimizam, želja da se bude dobro obaviješten i napravi sinteza svih činjenica. Bitno je imati koherentnu viziju. Talent za poduku. Velikodušnost, tolerancija i razumijevanje. Obrazovanje, putovanja.

Neharmonični: velika toplina u odnosima, dobri učitelji i advokati, razni interesi koji donose uspjeh. Treba se čuvati neutemeljenog optimizma i megalomanije u poslovanju i prometu.

Merkur/Saturn

Konjukcija: u konverzaciji stvara ozbiljnost i praktičnost, i nepromjenjivost uma. Pesimizam, moguća depresivnost. No velika sposobnost koncentracije i prepoznavanje činjenica. Jasnoća i metodičnost u razmišljanju, dobra sposobnost podučavanja. Velika ozbiljnostt. Rigidna razmišljanja.

Harmonični:
rezerviran govor, ozbiljnost, ozbiljan stav i analitičnost. Organizacijski talent, administrativne sposobnosti, ustrajnost, praktičnost.

Neharmonični: promišljenost, ozbiljnost, smirenost. Želja da se znaju svi detalji. Nema spontanosti, inhibiranost. Sklonost teškom radu, praktičnost i ekonomičnost, dobra sposobnost koncentracije.

Merkur/Uran

Konjukcija: mogućnost za vrlo originalne ideje i koncepte. Mentalna nadarenost, ljubav za novo, nestrpljivost u komuniciranju. Velika opterećenost nervnog sustava, tehnički interesi, posebno za nove tehnologije. Brzo se shvaća bit stvari, inteligencija.

Harmonični: imaginativno i inovativno razmišljanje, mogućnost novih ideja, strast za novo i kreativno, originalno. Nadarenost, no nepraktičnost. Ekscentričnost. Inventivnost, sposobnost za originalna znanstvena istraživanja. Interes za neobično.

Neharmonični: interes za granične teme poput neortodoksnih znanstvenih teorija, astrologije, inovativnih tehnologija i obnove društva. Velika mentalna aktivnost i kreativnost.

Merkur/Neptun

Konjukcija: moguća vidovitost, velika intuicija. Maštovitost, nadahnutost, inspiracija. Komunikacija s područjem nevidljivog. Izvrsno za komponiranje ili pisanje poezije i proze. Promjenjivost uma.

Harmonični: senzibilnost u kontaktima i misaonom životu, čitanje između redaka. Lako iščitavaju atmosferu i osjećaje. Vidovitost. Idealizacija. Kreativnost.

Neharmonični: Bogat misaoni svijet, maštovitost, ponekad manjak interesa za svakodnevni svijet. Vrlo empatični i osjećajni. Superiorna kreativnost, lakoća unošenja plodnih ideja iz nevidljivoga u svakodnevni svijet. Vrlo živa mašta kojoj je sve moguće.

Merkur/Pluton

Konjukcija: Intenzivnost komunikacije, analize i opisivanja. Kompulzivna potreba za kontaktom. Veliki utjecaj riječi na druge. Koncentrirano promišljanje, penetracijska moć. Dobro za istraživački rad, posebice na poljima koja su bila ili jesu tabu.

Harmonični: vrlo ubjedljiv govor, gotovo manipulativan, voli skupinu slušatelja. Idealno za fundamentalna istraživanja, psihologiju i parapsihologiju. U kontaktima stalan pokušaj da se analizira druge i otkrije njihova motivacija. Mogućnost da se ostvari veliko razumijevanje ljudske prirode.

Neharmonični: velika oštrina i snaga u komunikaciji, treba paziti da ne postupa loše s ljudima. Pomalo fanatičan. Moguć konstruktivan prinos području istraživanja i psihologije.
 
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije


Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
Aspekti Venere

Venera/Mars

Konjukcija
: velika emotivnost i senzualnost. Sklonost ljubavnim avanturama i hedonizmu. Traži se partner s kojim se može podijeliti emocije i seksualno zadovoljstvo. Suprotan je spol vrlo bitan. Spoj muškog i ženskog načela.

Harmonični:
sretna kombinacija aktivnog i pasivnog, muškog i ženskog. Lako izražavanje naklonosti. Ugodni kontakti. Seksualnost je važna, također i ostala senzualna zadovoljstva; ples, kazalište i sl. Moguća kreativnost.
Strastvenost. Vrlo dobar aspekt za ljubav.

Neharmonični:
slično harmoničnima no ponekad je tipičan odnos prema partnerima ljubav-mržnja. Kreativnost.

Venera/Jupiter

Konjukcija: obljubljenost, prijateljstvo i veselje, popularnost. Uživanje u životu. Materijalan uspjeh. Velikodušnost, ekspanzivnost, blagotvoran aspekt za ljubav i veze.

Harmonični:
šarm i simpatičnost, ljubaznost, popularnost. Ulijeva povjerenje. Izvrsni aspekti za dobre veze i uspjeh u ljubavi te materijalnim stvarima. Lojalnost, ljubav za zabavu i luksuz.

Neharmonični: ljubav za ljepotu i luksuz, dobro za kreativan rad. Ljubaznost, dobri odnosi.

Venera/Saturn

Konjukcija:
potreba za toplinom i ljubavi te sigurnošću i skladom je slaba i osjetljiva točka. Teško pokazuje toplinu a ima veliku potrebu za njom. Velika odanost i potencijal da se izgrade stabilni i trajni odnosi, no prije otvaranja drugoj osobi traže se čvrsti dokazi njezine odanosti. Valja naučiti vjeu u sebe i prihvatiti se, tad su mogući snažni i trajni odnosi.

Harmonični: nekomunikativnost i nedostatak entuzijazma u odnosima. Vjera u sebe nije razvijena. Žene su okrenute karijeri, u odnosima postoji potreba da se igra na sigurno. Sklonost starijim osobama. Ozbiljan pristup odnosima.

Neharmonični:
emotivna ranjivost. Nelagoda u situacijama kad treba dati ili primiti naklonost. No kad se razvije vjera u sebe i osjećaj vlastite vrijednosti sposobnost sklapanja vrlo stabilnih ljubavnih odnosa.

Venera/Uran

Konjukcija: hrabro koračanje vlastitim putem, ekscentričnost. Potreba za promjenom i varijabilnošću u ljubavnim odnosima, nestabilnost. Velika potreba za osobnom slobodom. Uzbudljivost. Sklonost eksperimentu.

Harmonični: Potreba za slobodom i samostalnošću čak i unutar odnosa. Sklonost neobičnom i uzbudljivom, novom. Neovisnost. Velika individualnost.

Neharmonični: napetost i nervoza u kontaktu s drugim ljudima, potreba za promjenom i obnovom. Nekonzistentnost. Stimulativni i kreativni odnosi, originalnost, kreativnost, sklonost eksperimentu.

Venera/Neptun

Konjukcija: Velika dubina emotivnog života. Idealiziranje osoba koje volimo i s kojima kontaktiramo. Romantičnost. Sućut. Sposobnost za univerzalnu ljubav. U ljubavi i prijateljstvu često tražimo spiritualne vrijednosti. Rafinirana umjetnička senzibilnost, kreativnost, inspiracija.

Harmonični: idealiziranje partnera, potraga za savršenom ljubavlju i nebeskom inspiracijom u partneru, san o produhovljenoj strasti. Velika kreativnost, rafiniran ukus, inspiracija.

Neharmonični: aspekt tragatelja za božanskim. Intenzivna čežnja za idealnim područjem mističnog jedinstva. Egzaltirana ideja o ljubavi koju je teško materijalizirati u svakodnevnom životu.

Venera/Pluton

Konjukcija: šarm i privlačnost. Osoba ima ogromne zahtjeve u ljubavi i prijateljstvu, što potječe iz dubine psihe koja govori da još ima nešto povrh. Osoba ima potrebu za intenzivnim emotivnim odnosom s partnerom što dovodi do krajnosti. Svojom pretjeranom revnošću može izgubiti sve. Glad za moći je ogromna, no manipulativna. Odnosi pomažu da se istraže vlastite dubine i otkriju slabosti i problemi.

Harmonični: seksualna privlačnost, obljubljenost, misterozna fascinacija. Velika emotivna zahtjevnost. Želja za moći možda će biti zadovoljena nauštrb partnera. Odnosi znače mnogo no prisiljavaju na suočavanje sa najdubljim osjećajima. Ozbiljan pristup odnosima, premda se to ne vidi uvijek na površini.

Neharmonični: vrlo jake i intenzivne emocije, potreba za dubinom. Partnera se drži u stisku, često nesvjesno. Veliko nezadovoljstvo, osoba se nesvjesno igra s drugima. Seksualna privlačnost, želja da se u ljubavi prodre do srži, moguća posesivnost.
 
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije


Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
Aspekti Marsa

Mars/Jupiter

Konjukcija: velika energija i velika potreba za aktivnošću svih vrsta. Veliki apetitet za život i sposobnost da pobijedimo sve teškoće. Brza i energična akcija, najčešće sa sretnim ishodom. Velika vjerojatnost uspjeha, potreba za slobodom i neovisnošću.

Harmonični: puno vitalnosti i borbenosti. Problemi se sagledavaju u širem kontekstu, koji mora biti osobni, ne nametnut izvana. Potreba za vlastitim pravilima i moralom. Dobar aspekt za političare, reklamu, spisatelje ili misionare. Spremnost da se bori za svoje ideale.

Neharmonični
: optimizam i entuzijazam te egzekutivna sposobnost. Nikad zadovoljan, uvijek traži više, ne uvijek na materijalnoj razini (ponekad čak i više na mentalnoj). Ljubav za avanturu, velika potreba samodokazivanja i neovisnosti.

Mars/Saturn

Konjukcija: problemi sa trošenjem energije. Dobro promišljene aktivnosti, no Saturn pomalo inhibira entuzijazam, energiju i želju za samodokazivanjem. Karakteristično ponašanje je stani-kreni. Moguća preopterećenost radom ili odgovornošću.

Harmonični: sposobnost za dugotrajan i težak rad, razvijena odgovornost, velika ustrajnost, praktičnost. Ambicija. Discipliniranost. Energija se kanalizira u konkretna postignuća.

Neharmonični: ponekad osjećaj inferironosti koji nas čini rezerviranim i pasivnim ali i punim ambicije i želje za dokazivanjem; puno rada da bi se ostvarili ciljevi. Hladnoća koja nije egoizam nego svojevrsna stidljivost i senzitivnost.

Mars/Uran

Konjukcija: potreba da se nekonvencionalno slijedi vlastiti put. Provokativnost. Velika potreba za djelovanjem, promjenom i obnovom. Sposobnost za brze odluke, impulzivnost. Dinamičnost, inovativnost, originalnost.

Harmonični: samovolja, nestrpljivost, potreba da se živi život na svoj način, da se bavi novim stvarima i dožive mnoga uzbuđenja. Originalnost i reformatorska sposobnost. Pionirski duh, vođa. Kreativnost i inovativnost.

Neharmonični: oštre i ishitrene reakcije. Slijedimo svoj put pod svaku cijenu. Samovoljnost. Teško se kontrolira energija. Nestalnost. Originalnost.

Mars/Neptun

Konjukcija: Glamur, privlačnost, idealizam. Sklonost socijalnom radu. Kolektivno ima prednost pred individualnim. Velika romantičnost, pojačava sposobnost umjetničkog izražaja.

Harmonični: atraktivnost za suprotan spol, rafinirano seksualno zračenje, istodobno snažni i nježni. Posvećenost idealu. Unutar osobe sve je u punom kretanju, što može stvoriti plodne ideje za umjetnički rad. Snažan stimulus iz vrlo dubokog izvora, potrebno je sačuvati sposobnost sanjarenja i vjerovati u maštu. Nadahnuće, kreativnost.

Neharmonični: Želja da se slijedi neka vizija ili religiozni ili metafizički ideal. Kreativnost. Problemi s korištenjem energije.

Mars/Pluton

Konjukcija: kompulzivna želja da se iskažemo i velika moć volje. Neiscrpna ambicija i energetski izvori. Jaki porivi, dobar aspekt za sport i politiku. Sklonost ekstremima, nepoštivanje pravila. Jaka seksualnost. Želja da se prodre u srž.

Harmonični aspekti:
Velika želja za dokazivanjem i moći, te autoritetom. Potpuna predanost cilju i velika odlučnost. Može se puno postići. Očekujemo puno od sebe i možemo se iscrpiti.

Neharmonični: najsnažniji mogući aspekti. Egzekutivna sposobnost, energija i djelovanje su spojeni i pojačani. Žestina, ratobornost. Uvijek smo se spremni dokazati i puno postići. Jaka seksualnost.
 
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije


Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
Aspekti Jupitera

Jupiter/Saturn

Konjukcija: Ograničenost i melanholija Saturna olakšani su svjetlošću i entuzijazmom Jupitera. Sposobnost za dug i kvalitetan rad. Izvrsna kombinacija za zadatke za koje je potreban dugotrajna posvećenost i samozatajnost. Vizija budućnosti spojena je s voljnošću da se napreduje korak po korak.

Harmonični
: strukturirani rad i isplanirana karijera. Uravnoteženi optimizam, dobre organizatorske sposobnosti, sklad vizije i realnosti.

Neharmonični: nakon brojnih pokušaja naučimo čemu trebamo težiti i kada djelovati. Odgovornost, mentorske sposobnosti.

Jupiter/Uran

Konjukcija: potreba za slobodnom ekspanzijom, neovisnošću i individualnošću. Životna filozofija i mentalni obzor protežu se u smjeru alternativnih ideja i teorija – posebice onih vezanih za individualnu slobodu i jednake mogućnosti. Neovisan duh. Želja da se bude drugačiji. Intuicija. Inventivnost, avanturizam, neortodoksan životni stil.

Harmonični:
Ljubav za slobodu. Neovisni entuzijazam koji stimulira druge ljude, sposobnost vođenja. Inventivnost, intuitivnost. Svijest o budućim trendovima. Sreća. Originalnost, kreativnost.

Neharmonični: želja da se bude svoj. Socijalne reforme koje daju više slobode pojedincima. Intuicija. Istraživački aspekt. Privlačnost novog i neotkrivenog.

Jupiter/Neptun

Konjukcija:
Veliki idealizam. Mašta, utopijska vizija budućnosti. Kockarski duh. Uvid u mistično i religiozno. Pojačana religozna čuvstva. Sposobnost za socijalni rad, duboko ukorijenjeni idealizam. Spiritualnost, umjetnički talent.

Harmonični:
idealizam, mašta. Umjetnički talent. Veliko zanimanje za religijska i metafizička pitanja. Prekomjerna velikodušnost. Duboka religioznost. Potreba za osobnom integracijom.

Neharmonični:
idealizam. Potreba za integracijom s cjelinom, jak religijski poriv. Čeznemo za okusom beskonačnosti i kozmičkog jedinstva. Potraga u ovom području donosi unutarnju stabilnost. Privlačnost dalekih zemalja, stranih kultura, metafizike, etike.

Jupiter/Pluton


Konjukcija:
intenzivna potraga, koja želi ići u najveću dubinu i obuhvatiti sve. Što se tiče filozofskog svjetonazora zadovoljenje omogućava samo penetracija u srž života samu. Želja za kontrolom života. Aspekt koji se nalazi u horoskopima velikih vođa i demagoga. Karizmatska sposobnost vođenja. Fanatizam.

Harmonični: želja za vlastitom važnošću. Neobično snažna volja. Moć ubjeđivanja. Socijalni reformatori. Želja za istraživanjem. Izvrsno za znanstvenike. Snažan osjećaj za moral.

Neharmonični: ekstremna ambicija. Volja i tvrdoglavost su velike. Fanatizam. Socijalne reforme. Privlačnost moći. Nedostaje osjećaj za proporciju. Sposobnost tranformacije.
 
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije


Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
Aspekti Saturna

Saturn/Uran

Konjukcija: kontradiktorna istodobnost želje da se zadrži oblik i izgradi statični identitet i da se polomi struktura, nadiđu ograničenja i razvije individualnost. Velika samokontrola. Sklad novoga i staroga.

Harmonični:
sposobnost da se strukturira vlastiti život unutar društva ali da se istodobno ne naruši vlastita individualnost. Usredištenost, demokratičnost. Spremnost na promjenu, sposobnost da se nove ideje uvedu u strukturu. Izvrstan aspekt za uvođenje zakona.

Neharmonični:
brojne transformacije, djelomično voljne djelomično stoga što ih nesvjesno privlačimo. U osobnom razvoju valja nadići brojna izvanjska i unutarnja ograničenja. Nesklad osobne volje i pravila i ograničenja.

Saturn/Neptun

Konjukcija: sposobnost istraživanja nevidljivog i transpersonalnog svijeta na činjenični, konkretan način. Spoj idealizma i materijalizma. Osjećaj jedinstva može se konkretizirati, praktični idealizam. Ponekad asketizam. Moguće parapsihološke sposobnosti.

Harmonični: Ciljevi potječu od dubokih religijskih, metafizičkih i duhovnih uvida. Podsvjesni osjećaj za planiranje. Istodobno vizionarstvo i praktičnost. Taktičke sposobnosti. Konstruktivnost koja se može ispoljiti na spiritualnom i intelektualnom području. Sklad idealizma i materijalizma.

Neharmonični: slično konjukciji i harmoničnim aspektima no ponekad su vizija i praktično ostvarenje, idealizam i ambicija u neskladu. Mirno povlačenje inspirira i vraća snagu.

Saturn/Pluton

Konjukcija: intenzitet i izdržljivost. Sposobnost oblikovanja, dugog i teškog rada te izdržavanja stresa. Težnja za moći i uspjehom, grubo ponašanje. Talent za istraživanje i znanost. Želja da se potpuno ovlada nekim procesom (sociopolitičkim, magijskim, parapsihološkim i sl.).

Harmonični: ustrajnost, ambicija, žestina. Velika discipliniranost. Uvijek željni dokazivanja, sebi i drugima. Čvrsta samokontrola.

Neharmonični: ambicija, želja za dokazivanjem. Želja da se ograniči, definira oblik, transformira.
 
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije


Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
Aspekti Urana

Uran/Neptun

Svi aspekti: pojačani idealizam. Jako idealistička osobnost koja pokazuje neosoban stav. Vjerojatnost promicanja društvenih promjena. Nova otkrića u spiritualnosti i metafizici, parapsihologiji i sl. Ako su planeti povezani s osobnim planetima moguća su takva iskustva iz prve ruke. Stimulus za sve vrste pokusa sa širenjem uma, halucinogenima, empatijom, imaginacijom i sl. Potraga za potpuno individualnim religioznim iskustvom. Rafiniranje individualnosti i njezino smještanje u širu, kozmičku cjelinu.

Uran/Pluton

Svi aspekti: intenzivna napetost koja duboko utječe na nas a potječe iz dubina kolektivne psihe. Svježe ideje u psihologiji i parapsihologiji. Revolucionaran duh. Želja i mogućnost potpune transformacije i individuacije. Prolomi i otkrića u skrivenim i potisnutim pitanjima. Veliki potencijal za istraživački rad. Neumorno traganje, bavljenje pitanjima koja nisu povezana sa svakodnevnim svijetom, nesklonost diktatima autoriteta. Pluton želi da uzmemo stvari u svoje ruke a Uran da ih oblikujemo na svoj način. Potpuna odlučnost da se vlastiti život izgradi na svoj način i razvije individualnost. Na svaki način i pod svaku cijenu želimo izrasti u ono što mi smatramo ispravnim.
 
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 11. Avg 2022, 10:34:58
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: 24sata :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: Muzej srpskog jezika :: MojaFirma

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.083 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.