Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
banner
Trenutno vreme je: 30. Nov 2021, 13:18:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Astroloshke predikacije  (Pročitano 15523 puta)
25. Dec 2006, 00:59:14
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija


Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 6537
Zastava montenegro
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson 

Astrološke predikcije    
 
 
 
 Zagonetna i neobjašnjiva budućnost oduvijek je intrigirala i postavljala mnoštvo pitanja bez odgovora. Mnoge prediktivne tzv. alternativne prediktivne tehnike nastoje riješiti tu enigmu i na neki način predvidjeti ono što nas tek čeka.

Astrološke prediktivne metode temelje se na simbolici i kretanju planeta te njihovim međusobnim položajima - aspektima. Mnoge astrologinje i astrologe početnike često zbunjuju izrazi: direkcija i progresija. U astrološkoj literaturi se često zna pronaći termin "direkcija" pod kojim se najčešće podrazumijeva primarna direkcija ili primarna progresija, za razliku od "progresije" pod kojom se podrazumijeva sekundarna progresija ili direkcija.

Sami pojmovi "progresija" i "direkcija" su gotovo sinonimi, ali ipak postoji razlika. Pojam direkcija je zapravo nešto širi pojam te označava vremensko direktiranje položaja planeta. Planeti se mogu direktirati unazad tzv. regresija - te se tako dobiva slika prošlosti ili unaprijed tzv. progresija za sliku budućnosti.
Kako nam je prošlost obično manje zanimljiva od budućnosti, regresija se rjeđe koristi - pa se tako pojmu "direkcija" automatski pripisalo direktiranje prema budućnosti.

Sve astrološke prediktivne metode temelje se na proračunima planetarnih položaja u budućnosti prema njihovoj brzini kretanja i vremenskim cikličkim ponavljanjima koji se mogu primijeniti na puno različitih načina.

NAJPOZNATIJE ASTROLOŠKE PREDIKTIVNE METODE su:

TRANZITI - su najpoznatija i najčešće korištena astrološka prediktivna metoda.
Planeti, na svom uobičajenom putu po nebu, "dodiruju" određene točke horoskopa i time utječu na promjene. Naravno, tranzitni utjecaji tzv. brzih planeta su vrlo neprimjetni jer traju izuzetno kratko, ali utjecaji tzv. sporijih planeta na osobne planete i točke određenog horoskopa svakako nije zanemariv. Kako je brzina svakog planeta odavno dobro poznata, može se sa sigurnošću predvijdjeti KADA i KAKO će aktivirati određene natalne planete ili osjetljive točke horoskopa tj. život te osobe.

SEKUNDARNE PROGRESIJE - ili tzv. metoda DAN ZA GODINU koristi predpostavku cikličnosti vremena i teoriju da je svaki dan nakon rođenja osobe zapravo predstavnih određene godine života. Tako se za predviđanje 30-te godine života gledaju planetarni položaji 30-tog dana nakon rođenja.

PRIMARNE PROGRESIJE - ili tzv. metoda STUPANJ ZA GODINU također se koristi teorijom cikličnosti vremena. Ako se određeni (osobni) planet svake godine pomakne za 1 stupanj, s vremenom mijenja znak ili direkciju kretanja ili ukazuje na neki drugi način ukazuje na važnije životne promjene obilježene simbolikom tog planeta.

PROFEKCIJE - ili tzv. metoda ZNAK ZA GODINU su metoda koja se više koristila u srednjem vijeku, a u novije vrijeme ima ponovo sve više svojih pobornika. Planeti i točke horoskopa se direktiraju 30 stupnjeva za svaku životnu godinu tj. onoliko koliko je 1 astrološki znak.

TERCIJARNE PROGRESIJE - su vrlo slične primarnim progresijama, ali je metoda puno dinamičnija obzirom da se Suncu daje brži ritam - ritam Mjeseca. U tom slučaju, progresivno Sunce u jednom prosječnom životnom vijeku (oko 84 god.) neće prijeći samo 1, već čak 3 kruga (koliko je otprilike potrebno Mjesecu).

SOLARNI LUKOVI - kao što i sam naziv pokazuje, slijede ritam Sunca. Metoda je vrlo slična primarnim progresijama, ali je ipak nešto dinamičnija i preciznija jer sve svi planeti direktiraju za približno 1 stupanj tj. točno onoliko minuta koliko Sunce prijeđe u jednom danu - što je različito u različitim godišnjim dobima.

SOLARNI POVRATAK - se bazira na tzv. astrološkom rođendanu. Početkom nove životne godine smatra se onaj trenutak kada Sunce prijeđe cijeli krug i vrati se na svoje natalno mjesto - što je uglavnom nešto kraći period od kalendarske godine. Horoskop tog trenutka daje sliku godine koja predstoji.

LUNARNI POVRATAK - prati lunarni ili Mjesečev ciklus. Svakog mjeseca u godini, tranzitni Mjesec dolazi na mjesto svog natalnog položaja. Horoskop za taj trenutak obično ukazuje na budućnost narednog mjeseca tj. narednih 28 dana - do sljedećeg lunarnog povratka.

Postoje još neke, manje poznate metode kao što su npr. teorija harmonika, orbisni lukovi, konverzna progresija ili planetarni periodi... ali nije uputno izgubiti se u prašumi mogućnosti i podataka te na kraju ostati zbunjen. Svaka astrologinja ili astrolog obično izabere jednu najomiljeniju metodu koja najbolje odgovara njegovoj prirodi, a uz to još barem 2 "kontrolne" metode kojima bi se trebalo potvrditi ili opovrgnuti ono što se pronađe u prvoj. Osim toga, nije nevažno i pitanje na koje želimo dobiti odgovor. Ako nas zanima bliska budućnost, npr. sljedeći mjesec onda je lunarni povratak puno prikladniji od puno sporijih metoda kao što su primarne ili sekundarne progresije.

Svaka od ovih metoda ima neke svoje prednosti i nedotatke, ali nepobitno je da funkcioniraju - kako ili koliko precizno, ostaje na umijeću astrologinje ili astrologa koji je koriste.
 Vesna Jakas

 
  
 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik


Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 220
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
hvala ti andjelina  :flower:
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu


Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1527
Zastava Zagreb
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola 525
mislim da bi ova tema bila dobar primjer da se navedu događaji koji su predviđeni putem primarnih i drugih direkcija.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 64
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
ASTROLOŠKE PREDIKCIJE
U interpretaciji tranzita, planeti imaju gotovo isto značenje kao što to imaju u natalnoj karti. Isto vrijedi i za aspekte, ali aspekti tranzita imaju novu dimenziju - dimenziju pokreta. Ta dimenzija je donekle prisutna i u natalnoj karti, ali je manje uočljiva. Pokret i stalno očitovanje promjena, daje im dinamični i što je još važnije ciklični karakter. Zbog toga se u tumačenju tranzita naglašava brzina pojedinihih planeta.
Svjetla: Sunce i Mjesec te osobni planeti: Merkur, Venera i Mars, smatraju se brzim planetima. Zbog brzine kretanja, vrlo kratko djeluju na pojedini dio natalne karte te najčešće predstavljaju česta, ciklička ponavljanja. Takve dnevne, mjesečne pa i godišnje cikluse koji se ponavljaju, možemo prihvatiti kao rutinu pa često nismo ni svjesni takvih utjecaja. Najčešće su to ukazatelji uobičajenih životnih situacija kao što npr. tranzit Merkura može predstavljati telefonski poziv, posjetu i sl., a tranzit Venere veliku kupovinu u suprermarketu ili izlazak s prijateljima.
Djelovanje takvih tranzita je prekratko da bismo nešto značajnije mogli naučiti. Osim toga, njihov utjecaj gotovo redovito pada u sjenu snažnijih i dugotrajnijih tranzita sporijih planeta - te se tzv. brzim tranzitima obično ne pridaje prevelika pažnja. Iznimka je, naravno, ako uočimo često ili ciklično ponavljanje istih životnih nedaća koja nas počinju iritirati, ili neki osobni planet zbog retrogradnog kretanja ima puno dulji "utjecaj" nego što je to uobičajeno - naročito Mars, koji se sam po sebi vrlo često nameće svojom direktnom prirodom. U takvim slučajevima, bilo bi uputno razmisliti o "sitnicama" koje nas uzemiravaju - možda ipak uspijemo izaći iz "začaranog kruga".
Generacijski planeti: Jupiter i Saturn, nisu toliko osobni i više djeluju na društvenom nivou, no oni su sporiji te je njihov "utjecaj" dugotrajniji, jači i uočljiviji.
Oni ciklički ponavljaju iste položaje u odnosu na natalnu kartu nekoliko puta u životu, tako da osoba doživljava iste planetarne "utjecaje" u različitim životnim dobima, s različitom razinom zrelosti - ponovo se suočavajući sa istim ili sličnim iskustvima iz sasvim drugog kuta gledišta.
Naravno, više se pažnje pridaje tranzitnim utjecajima Jupitera i Saturna na natalna svjetla (Sunce, Mjesec), osobne planete (Merkur, Venera i Mars) i osjetljive točke horoskopa kao što su osi (Asc., Dsc. MC ili IC) - jednostavno zato što su oni pokazatelji vrlo osobnih doživljaja koji sigurno neće ostati neprimjećeni. Tranzitni utjecaj Jupitera i Saturna na natalni Jupiter i Saturn može biti važan jedino ako su vladari Sunca, Mjeseca, nekog istaknutijeg osobnog planeta ili osi (naročito Ascendenta ili MC-a).
TRANZITNI JUPITER - Jupiter je tradicionalno poznat kao "najveći dobročinitelj" te je u staroj astrologiji vladalo mišljenje da donosi samo sreću i sve najbolje. Svakako, ne može se poreći da je Jupiterov tranzit obično vrlo ugodan, a često može biti i koristan. To je planet razvoja i širenja - na svim životnim područjima.
Polje koje tranzitira Jupiter ukazuje na životno područje u kojem osoba osjeća poriv za razvojem i rastom te načine i sredstva pomoću čega se to može ostvariti. Takav položaj može olakšati tj. omogućiti okolnosti u kojima se lakše dobiva podrška, samopouzdanje i optimizam te se samim time lakše dolazi do željenog cilja. No, Jupiter se ne bi smio shvaćati previše banalno. Njegova prirode je prvenstveno usmjerena na unutarnje vrijednosti i duhovni razvoj.
Dakle, Jupiter u 1. polju može biti znak mnogih korisnih poznanstava, širenje osobnosti kroz nove životne poglede, oslobođene ograničenja iz prošlosti - ali isto tako, na najbanalnijoj razini, u nedostatku širenja duha, može se dogoditi doslovno širenje tijela - znatnim povećanjem tjelesne težine. Isto tako, Jupiter u 2. polju ne donosi materijalno blagostanje radi prepuštanja potrošačkim strastima. U tom slučaju, zadovoljstvo je kratkotrajno i nepotpuno. Sama rasterećenost od pritisaka materijalne oskudice može doprinijeti osvještavanju nekih drugih osobnih vrijednosti kao što su talenti i sposobnosti - što svakako ima dugoročniju korist. Svako polje u horoskopu koje je u određenom periodu obdareno Jupiterovim utjecajem može biti izvor izuzetnog napredovanja u tom životnom području.
Planeti koje tranzitira Jupiter prikazuju energiju unutar osobnosti koja može u tom periodu funkcionirati puno lakše nego inače. Npr. ako se radi o Veneri koja vlada poljem karijere i posla, to može ukazivati na niz korisnih kontakata s dobronamjernim ljudima koji na neki način doprinose porastu poslovne karijere ili općenito, društvenog ugleda.
No, ako je tranizitirani natalni planet izazovno postavljen u natalnoj karti, a osoba nije do tada ništa učinila da taj izazov prevlada, Jupiter može simbolizirati samo period velikog pretjerivanja, neutemeljenog optimizma, pa čak i nepromišljenih akcija koje se kasnije mogu pokazati štetnim.
Sva je sreća da Jupiter ipak zaslužno nosi epitet dobrotvora, čak i kada djeluje pod izazovnim aspektima. Vrlo često, na razočaranje "upućenih" osoba koje od njega očekuju čudo, ne donosi očekivane rezultate pojedinih akcija samo zato što time osobu štiti od njenih štetnih želja i njihovih posljedica. Zbog toga mu možemo ukazati potpuno povjerenje - pa ako nešto nikako ne ide, unatoč djelovanju tranzitnog Jupitera, to je samo znak da od toga treba odustati jer u nam u osnovi (dugoročno) može više naštetiti nego koristiti.
SATURN - Saturn je sušta suprotnost Jupiteru i predstavlja strogog učitelja, suočavanje s greškama iz prošlosti i vlastitim ograničenjima. Gdje god se pojavi Saturn tu se odjednom uoče restrikcije, ali samo u onim područjima koje se uporno odbijaju realno sagledati. Okretanje glave od problema i pospremanje "pod tepih" jednostavno više ne može opstati jer su se posljedice toliko nagomilale da potpuno koče daljnji razvoj.
Polje kroz koje Saturn tranzitira, ukazuje na životno područje koje se tijekom tog tranzita ispituje i testira. Ta životna područja odjednom postaju teška, čak nepodnošljiva - ali ne zato što trebamo zbog nečega biti kažnjeni, već zato da preispitamo svoje mogućnosti i načine djelovanja koji su doveli do neugodne situacije. Zbog toga u određenom periodu treba posebnu pozornost posvetiti upravo tom životnom području. To ne mora značiti da sve ide pogrešno, ali bi ipak tu trebalo usmjeriti svoju svijest i pronaći što funkcionalnije načine djelovanja. Ako je osoba, tijekom sazrijevanja, naučila prikladno reagirati na te životne izazove, Saturnov tranzit će samo potvrditi i učvrstiti strukturu tog polja tj. životnog područja.
Planeti koji su zahvaćeni "utjecajem" tranzitnog Saturna ukazuju na energetske potencijale tj. granice tih potencijala - u skladu sa simbolikom tog planeta. Saturnovi tranziti na osobne planete znaju biti vrlo neugodni samo zbog toga što se ljudi često boje otpustiti stare i istrošene životne modele, uporno potiskujući svoju pravu prirodu. No, u tom periodu nije važno koliko neugodno izgleda taj tranzit, on predstavlja najdublje životne želje i zapravo pomaže u njihovom ostvarenju. Saturn "odnosi" iz našeg života samo ono što je postalo jako ograničavajuće i stvara toliki pritisak da to potpuno blokira daljnji razvoj, pa i samo tjelesno zdravlje. U tom slučaju, promjene su neminovne koliko god teško pale, to teže što im se više opiremo. Depresije, tuga, psihički i emotivni gutitak - sve su to znakovi neusklađenosti sa ciljevima tog životnog područja. Npr. izazovni aspekt tranzitnog Saturna na natalnu Veneru koja vlada MC-om (poslovnom karijerom, društvenim statusom....) može u krajnjem slučaju donijeti otkaz na poslu. Osoba može dobiti otkaz i to doživjeti kao "smak svijeta", no u osnovi je to znak vrlo dubokog nezadovoljstva koje se godinama sakupljalo do razine krajnje psihičke i fizičke iscrpljenosti. U nekim slučajevima, u tom periodu osobe osvijeste to svoje nezadovoljstvo pa same daju otkaz, da bi mogle započeti nešto drugo, puno povoljnije. No, u rjeđim slučajevima, Saturn može donijeti i napredak u karijeri, ali taj napredak snažno testira sposobnosti i nosi ogromne pritiske obaveza - koje bi trebalo izdržati, radi dugoročne koristi i zadovoljstva... koje se može osjetiti tek nakon prolaska Saturnovog tranzita.
Većina ljudi Saturnove tranzite doživljava kao vanjsku silu koja je potpuno izvan kontrole. Saturnov tranzit često izgleda kao djelo sudbine - obično vrlo neugodne sudbine. No, kako ipak, na najdubljem nivou, mi sami kreiramo i programiramo svoj život, Saturnova energija nije nikada zaista vanjska. Sve ono što potisnemo iz svijesti u nesvjesno, vraća nam se u obliku "vanjskih" okolnosti pred kojima se osjećamo potpuno nemoćno. Vrlo mali broj ljudi je toliko u dodiru sa samim sobom da potpuno pozitivno reagira na Saturnov tranzit. Oni znaju da Saturn samo predstavlja našeg unutarnjeg učitelja o tome što jesmo u svojoj biti.
Transpersonalni planeti: Uran, Neptun i Pluton
Transpersonalni ili tzv. "vanjski" planeti imaj najsuptilnije, najapstraktnije i najsporije djelovanje. Oni uglavnom ne ponavljaju iste lekcije, ali se vrlo dugo zadržavaju na pojedinoj točki natalne karte, te nas tako upornošću trajanja prisiljavaju na učenje.
Zabluda je da ti planeti ne predstavljaju baš nikakav značajan utjecaj ili da većina ljudi uopće ne može osjetiti njihove tranzite. Istina je da transpersonalni planeti donose vrlo značajne životne lekcije, ali zahtijevaju viši nivo svijesti za njihovo prihvaćanje. Mnogi ljudi se zaista ne uspiju nikada otvoriti za te procese, jednostavno zbog toga što odbijaju samorazvoj, te se cijeloga života bore s istim nevoljama optužujući za to druge ljude, nepovoljne životne okolnosti ili "crnu sudbinu".
URAN - Uran simbolizira promjenu, u pravom smislu riječi. Naglašava individualnost i potrebu za slobodom - od svih životnih ograničenja. No, za razliku od Saturna, tranzitni Uran podiže adrenalin iznenadnim, neočekivanim i vrlo uzemirujućim situacijama tzv. "šok-terapijama".
Polje korz koje tranzitira Uran predstavlja životno područje u kojem osoba treba osigurati više osobne slobode da bi se mogla kreativnije izražavati tj. da bi mogla biti ono što JEST. Sam prelazak Urana u neko horoskopsko polje ne mora se odmah osjetiti, izuzev prelaska osi. No, kada na svome putu tranzitira i neki osobni planet, onda se često zna učiniti da se u tom životnom području sve okrenulo naglavačke. Rušilačka snaga Urana usmjerava se na životnu monotoniju i rutinu koja zatomljava sam život. On izaziva rigidne, zastarjele životne strukture koje mnogi ljudi po svaku cijenu žele zadržati. Strah od novog vrlo često je jači od nezadovljstva postojećim nevoljama. Optužujući Uran za destruktivnost, zaboravljamo da su zapravo destruktivne upravo te rigidne strukture koje on "ruši". Potpuno neočekivane situacije i događaji ne dozvoljavaju nikakvu pripremu tj. manipulaciju pa se ljudi često uplaše "sudbine" koja ih je snašla, zaboravljajući na sva nezadovoljsva koja su ih prije mučila. Osjećaj nesigurnosti zbog potpune nepredvidivosti situacije može biti toliko jak da se većina ljudi upusti u ogorčenu borbu za zadržavanje postojećih, krutih struktura. Radije će cijeli život proživjeti napola mrtvi nego izgubiti svoju dugo izgraživanu sigurnost. U tom slučaju, tranzit Urana može biti izuzetno neugodan bar godinu dana, do te krajnosti da se nesvjesno izazovu mnoge životne nevolje od sitnih ozljeda, prometnih nezgoda do ozbiljnog narušavanja zdravlja tj. operativnih zahvata. Poanta je u tome da se sigurnost ne mora izgubiti rušenjem noga što je dobro poznato, nego nas samo iracionalni strahovi navode na to uvjerenje. Prepuštanje promjenama koje su simolizirane tranzitnim utjecajem Urana, može nam život obogatiti novim stvarima koje su od neprocjenjive vrijednosti.
NEPTUN - Neptun je po svojoj prirodi vrlo tajnastven, neuhvatljiv i neshvatljiv pa je zbog toga poprilično veliki izazov za sve koji su skloni racionalnim obrazloženjima. Zbog toga se često smatra jednim od najtežih planetarnih utjecaja.
Težina planetarnog utjecaja Neptuna proizlazi iz činjenice da on razgrađuje, otapa sve ono što Saturn izgradi - ego, osjećaj dužnosti ili odgovornosti, osjećaj za definiranje opće prihvaćene realnosti i svega drugog što je jasno, definirano i predvidivo. Neptun poništava naš osjećaj za realnost, ostavljajući nas žvrtvom zbunjenosti i sumnje. Iracionalna raspoloženja variraju od osjećaja bezvrijednosti, nemoći, beskorisnosti preko poriva za pretjeranim "nesebičnim" žrtvovanjem izigravajući mučeništvo pa sve do neutemeljene opčinjenosti nekom osobom, idejom ili samim sobom.
No, ako se Neptunu dozvoli da pokaže svoju višu oktavu, onda njegov tranzit može označavati pojavu uspavane kreativnosti, intuicije, znakovitih snova i drugih sposobnosti koje se same po sebi ne mogu ograničiti kalupom "realnosti".
Polje kojim Neptun tranzitira prvenstveno predstavlja životno područje u kojem je potreban povećan oprez kako ne bismo postali žrtva grešaka i iluzija. Neke stvari, vezane za simboliku tog polja mogu nestati na najsuptilniji i najneprimjetniji način. No, kao što vrijedi za sve transpersonalne planete, da bi se na bilo koji način osjetio tranzit Neptuna, nije dovoljan samo njegov položaj u određenom horoskopskom polju nego istovremeno i tranzit na neki osobni planet natalnog horoskopa.
Neptunovi tranziti, nisu dobar period za stvaranje stalnih i čvrstih obaveza, pogotovo onih koje nas obvezuju na period dulji od trajanja tog tranzita. U tom periodu je gotovo nemoguće realno sagledati činjenice pa kasnije može doći do nesporazuma ili velikih razočarenja. Tek nakon što Neptunov "utjecaj" prođe i makne nam se magleni veo ispred očiju, možemo shvatiti da to uopće nije bilo TO što smo mislili, a obaveze koje smo preuzeli mogu postati ogroman teret.
PLUTON - Najudaljeniji, najmanji, ali najgušći planet koji podsjeća na Novu tj. razaranje i stvaranje. Predstavlja najdublju životnu transformaciju i najdublje nesvjesno u nama.
Tranzit Plutona obično počinje raščlanjivanjem strukture, a tek onda na tom mjestu, kreira novu. Tipični plutonovski proces je raspadanje jednog nivoa, praćenog novim životom iz drugog nivoa tj. novi život koji proizlazi iz smrti starog. Radi se o radikalnoj transformaciji duboko nesvjesnih destruktivnih uvjerenja koja su stečena još u najranijoj životnoj dobi te ja zato potrebno jako puno vremena i boli da bismo se toga oslobodili. Proces podsjeća na gnojenje rane - bolno nakupljanje gnoja kroz koji se oslobađa sav otrov da bi na kraju rana potpuno zacijelila.
Ovisno o polju i natalnim planetima koje Pluton tranzitira, isktustva se proživljavaju kao vrlo žestoka, neminovna i sudbinska. Kako se radi o vrlo moćnoj i neumoljivoj energiji, može donijeti trajno oslobođenje od starih strahova koji su gotovo cijeli život do tada bili prepreka za kvalitetu življenja, zapravo pruža jednistvenu životnu priliko za potpuno oslobođenje od ograničenja koja smo si sami nametnuli. No, ako nailazi na ustrajan otpor, koji graniči s opsesijom, može ukazivati na potpunu destrukciju određenog životnog područja, samo dno života, figurativnu smrt jednog dijela osobnosti pa čak i samu fizičku smrt. U smrt, češće metaforičku, nosi one naše negativna životna uvjerenja kojih se na drugi način ne bismo mogli riješiti. Energija planeta kojeg Pluton tranzitira postaje izvor promjene i transformacije. I najčešće je uvijek netko protiv tih promjena - mi sami ili naša okolina. Zato nas tranzitni Pluton može uplesti u ozbiljnu borbu moći s drugima u vezi tih promjena - što neće olakšati život, ali će pojačati efekte učenja.
Tranzit Plutona obično se najprije osjeti kroz dolazak neke osobe koja na nas ima vrlo moćan utjecaj.Ta osoba drugima uopće ne mora djelovati moćnom, ali "ono nešto" što se ne može objasniti vrlo moćno djeluje na nas i tako mijenja naš život. Ili može doći preko neke životne okolnosti koja je emotivno vrlo nabijena: smrt voljene osobe, iznenadni materijalni krah i sl. Kako Pluton tranzitira određene točke, to je znak da na tom području treba napraviti radikalne transformacije. Pluton nikada ne priznaje polurješenja, niti tako lako "pušta" i nakon što njegov tranzit jednom prođe. Zato se nije uputno samo prepustiti stihiji plutonovske destruktivne energije i pustiti da sve razruši - jer najvažniji dio toga procesa je zapravo u ponovnoj izgradnji i rekonstrukciji. Umjesto nepotrebnog i neefikasnog trošenja energije na ljutnju, bijes, strah ili grčeviti otpor promjenama, svu svoju energiju treba čuvati i usmjeriti na konstruktivno djelovanje. To se kasnije može pokazati kao pravo otkriće tajanstvenog zakopanog blaga.
                                                                                             Vesna Jakas
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik


Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 205
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
Primjera je stotinu, a što to znaći kad tebi i meni isti tranzit donosi potpuno različit doživljaj istog, a opet vezano uz razinu osobnog iskustva i duhovne zrelosti te godine starosti.

Primjer, moja prijateljica je pod kvadratom plutona na njeno sunce ( djevica, kao i ja, obje isti broj godina, razlika tek nekoliko dana) dobila karcinom maligni i ostala bez želuca. Meni ,trenutno isti kvadat, donio je  suočavanje sa najrazličitijim strahovima i vrlo teško razdoblje (istovremeno tranzitira i Mjesec i Sunce),  mislim da trebam iz temelja transformirati sebe samu i način svog života. Nema vanjskih manifestacija, ni na fizičkom nivou, ako zanemarim  bolove u koljenima, za koje mi se čini da nemaju direktne veze s tranzitom, već su posljedica strahova i nesigurnosti. Da nisam u astrologiji, i nekim drugim  alternativnim vodama, mislila bih da ludim.
No meni se sad skupilo nekoliko različitih tranzita, pa su mi aktivna različita  polja horoskopa, a većina ima odjek na  emotivnoj razini i području braka i odnosa s drugima. ( tr Pl 90 So, tr Pl 90 Mo, Sa 0 Ve,pa dolazi  Ur 90 Ma, Ur 0 Mo, Ur 180 So, Sa 0 So, Sa  180 Mo, SA 90 Ma;   So u Vi, osma, vladaoc Me u 9 ; Mo u Pi u 2, vladaoc Mjesec, sedma u raku)). Kad se izredaju svi ovi tranziti, a mislim da će za otprilike 2, 3 godine biti sve gotovo, podijeliti ću s vama svoja iskustva. Aktivne su mi druga, šesta, osma i dvanaesta kuća( po placidusu).
« Poslednja izmena: 22. Jan 2007, 09:37:02 od Lenora »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 64
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
Budi jaka uči iz ovog perioda, izvuci iz loše situacije najbolje što se u ovom trenu može izvući!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice


Seti se krstaških ratova...

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 550
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Siemens A65
Ima li kakav dobar sajt na ove teme, mene bas zanima da li mogu doci do nekih konkretnih informacija u vezi sebe, a da je besplatno ?
IP sačuvana
social share
Šta sanjam, a šta mi se dešava ? - Ivo Andrić
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije


Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
Ima li kakav dobar sajt na ove teme, mene bas zanima da li mogu doci do nekih konkretnih informacija u vezi sebe, a da je besplatno ?

Ja te ništa nisam razumela  :weirdface: :D
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik


Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 256
OS
Linux
Browser
Galeon 1.2.11
Misli verovatno na neko besplatno tumacenje (u ovom slucaju tranzita)  :D, www.astro.com, Free Horoscopes, opcija Forecast.  :ballbounce: Nadam se da si to trazila  :flower:  :P
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice


Seti se krstaških ratova...

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 550
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Siemens A65
Misli verovatno na neko besplatno tumacenje (u ovom slucaju tranzita)  :D, www.astro.com, Free Horoscopes, opcija Forecast.  :ballbounce: Nadam se da si to trazila  :flower:  :P

Da, to sam tražila. Izvinjavam se na nesporazumu...  :wave: :wave:
IP sačuvana
social share
Šta sanjam, a šta mi se dešava ? - Ivo Andrić
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Nov 2021, 13:18:02
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: 24sata :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: Muzej srpskog jezika :: MojaFirma

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.104 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.