Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Аристократизам, расизам и тоталитаризам у Србији  (Pročitano 17968 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Citat
Особине српске интелигенције су:
1. Власт је пре свега одговорност, па тек онда привилегија.
2. Интерес народа је увек важнији од твог личног интереса (односи се пре свега на политичаре).
3. Национални интерес је важнији од било које идеологије.
4. Увек постоји паметнији од тебе - нађи га, образуј и припреми да те замени.

1. Zašto bi se neko ko je inteligencija u Srbiji po definiciji borio da bude vlast?

2. Zašto bi neko ko je srpska inteligencija morao da postane profesionalni političar?

3. Srbija već 30 tumara ko pijanac i propada upravo zato što nema jasnu i efikasnu ideologiju. Ideologija je neophodna da bi društvo koliko toliko funkcionisalo.

4. Tačno! Ali ako stariji intelektualci osnuju fond za stipendije i obezbede upis na dobre fakultete time podržavaju "one sa kompleksom više vrednosti" sa osnovnim ciljem da se "dodatno iskompleksiraju i duhom poremete" boravkom u tuđini.
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10

Особоне српске аристократије су:
1. Моћ
2. Привилегије
3. Богатство
4. Сладак живот

to nije aristokratija  nego plutokratija (odnosno cesto kleptokratija  Smile)  .problem i jeste u tome shto mi nemamo aristokratiju - a takvi kao ti koji insistiraju na "jednakosti" su deo problema ,a ne reshenja   Smile

----------

Da li ste čitali Mein Kampf? Izgleda kao da ste ga pisali?

da li si ti chitao mein kampf ? ispravka: da li si ti prochitao bilo shta osim dnevnih novina ?  Smile Smile
« Poslednja izmena: 12. Jun 2009, 17:05:19 od bf_109_g_6 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0
mob
Alcatel 
bf_109_g_6
   Sentencu o Hitlerovom delu Mein Kamf  ( nemački) ili na srpskom majn Kamf napisao sam samo da bih ukazao na fašističi odnos prema Ciganima koji su neki učesnici ovoga foruma protežirali. SVe uvek počinje od bele rase i njene nadmoći, iako za vašu informaciju Cigani pripadaju beloj rasi. Ti pokušavaš da me uvrediš , a ne da sučeliš mišljenje sa mojim.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
bf_109_g_6
   Sentencu o Hitlerovom delu Mein Kamf  ( nemački) ili na srpskom majn Kamf napisao sam samo da bih ukazao na fašističi odnos prema Ciganima koji su neki učesnici ovoga foruma protežirali. SVe uvek počinje od bele rase i njene nadmoći, iako za vašu informaciju Cigani pripadaju beloj rasi. Ti pokušavaš da me uvrediš , a ne da sučeliš mišljenje sa mojim.

a kakve veze ima hitler sa fasizmom ?  Smile  btw , romi ne pripadaju beloj rasi , oni vode poreklo od dravidskih naroda ,odnosno od nizih kasti indijskog drushtva  Smile .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0
mob
Alcatel 
A Hitler nije bio fašista? Ipak sam ja tvoje reagovanje dobro procenio.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
A Hitler nije bio fašista? Ipak sam ja tvoje reagovanje dobro procenio.

ja sam tvoje obrazovanje izgleda precenio ....  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 17
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
Kamaro24
Citat
da, ali ti se samo igras lingvistikom, i podvajas korisnu aristokratiju od nekorisne i stetne uvodjenjem termina inteligencija.
po tvom rezovanju kada inteligencija pocne da ispoljava drustveno destruktivno ponasanje onda ona postaje aristokratija?

pod uslovom da je tako, razlika izmedju mog i tvog shvatanja jeste sto ja razdvajam dobru aristokratiju od lose, tako sto losu ili ne nazivam aristokratijom, ili je nazivam plutokratijom jer zloupotrebljavaju bogatstvo i moc zarad svog licnog interesa, a na ustrb celog drustva.
dakle, sustinski je to ista stvar ali razlika je u koriscenju termina.
Ја користим израз "аристократизам"-"интелигенција", ти користиш "плутократија"-"аристократе", а говоримо о истим стварима. Зато и кажем да се све заснива на тумачењу израза, а у складу са суштном текста. Укуцај на гуглу претрагу за дефиницију аристократизма и добићеш 7-8 различитих тумачења.

Imaginelo
Citat
Особине српске интелигенције су:
1. Власт је пре свега одговорност, па тек онда привилегија.
2. Интерес народа је увек важнији од твог личног интереса (односи се пре свега на политичаре).
3. Национални интерес је важнији од било које идеологије.
4. Увек постоји паметнији од тебе - нађи га, образуј и припреми да те замени.

1. Zašto bi se neko ko je inteligencija u Srbiji po definiciji borio da bude vlast?

2. Zašto bi neko ko je srpska inteligencija morao da postane profesionalni političar?

3. Srbija već 30 tumara ko pijanac i propada upravo zato što nema jasnu i efikasnu ideologiju. Ideologija je neophodna da bi društvo koliko toliko funkcionisalo.

4. Tačno! Ali ako stariji intelektualci osnuju fond za stipendije i obezbede upis na dobre fakultete time podržavaju "one sa kompleksom više vrednosti" sa osnovnim ciljem da se "dodatno iskompleksiraju i duhom poremete" boravkom u tuđini.
Борба за моћ у друштву је нешто што долази само посеби - уколико водећа места не заузму они који вреде (у моралном, интелектуалном, стручном погледу...), онда ће моћ преузети факултетски образовани криминалци и уништиће то друштво.

« Poslednja izmena: 13. Jun 2009, 20:49:48 od Parsifal Bg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.00
mob
BlackBerry bold
sva "bolesna" drustva imaju jednu zajednicku osobinu, a to je prisustvo drzave u drustvenim tokovima.
sto je nivo ovog uticaja veci, drustvo je u goroj poziciji. iako mozda nekom zvuci nelogicno, jer upravo je drzava tu zbog drustva.
medjutim, u praksi je drzava, njena birokratija cija snaga lezi u regulacijama i poziciji odlucivanja o tudjim interesima i sudbinama, mamac za ljude sumnjivog morala. cak i najvece moralne velicine izlozene su riziku transformacije koje nose privilegije pozicije.
moje misljenje jeste da resenje za ovaj problem nije kako osmisliti sistem u kome ce pravi ljudi doci na pravo mesto, jer je to utopija, to je nemoguce. zamislite kakav je to sistem selekcije potreban da bi toliko pravih ljudi nasao, a posebno naglasavam cinjenicu da se radi o sirokom dijapazonu profesija, naucnih znanja, temperamenata, vestina i tako dalje. pa i sam sistem selekcije je utopija, odnosno nemoguca misija.
dokle god drustva budu tumarala u mraku, vodeci se vrlo apstraktnim pojmovima, npr., socijalnoj jednakosti, drzava u svakom i svemu i td. imacemo isti problem
resenje je jedno jedino i po svojoj prirodi vrlo jednostavno, odnosno najednostavnije moguce.
resenje je primena koncepta minimalne drzave. ovde naglasavam da ne zagovaram anarhiju vec minarhiju.
korupcija ce se bitno smanjiti onog trenutka kada startujemo za deregulacijom drustvenih tokova, pa tako carinik nece imati prostor za korupcijski kriminal ako su carine ukinute ili svedene na daleko nizi nivo koji davaocu mita ukida motiv kojim bi usao u jedan takav motiv jer mu se najprostije ne isplati da rizikuje visoku kaznu za vrlo mali profit.
svakom bi se garantovalo pravo privatne svojine i zakon bi vazio za sve jer bi za sve bio isti, npr. protiv sam svih progresivnih poreza, jer smatram da su flat varijante daleko pravednije a i smanjuju mogucnost da takav vid diskriminacije onih koji vise stvaraju moguce utice na evetnualno njihovo korupcijsko ponasanje ili negativan uticaj na drzavu.
tek u takvom sistemu gde na bazi "trzisnog" uspeha svako svtori svoj rezultat, mozemo racunati i na jedno ukupno drustveno konsolidovanje snaga, pa ce svako doci do svoje odgovarajuce pozicije.
sve ostalo jeste socijalisticko tumaranje mrakom, u kom se fukare bogate, a najsiromasniji postaju jos siromasniji. to je danas slucaj u srbiji.
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Citat
Борба за моћ у друштву је нешто што долази само посеби - уколико водећа места не заузму они који вреде (у моралном, интелектуалном, стручном погледу...), онда ће моћ преузети факултетски образовани криминалци и уништиће то друштво.

Očigledno imaš probleme u odnosu na one koji su završili fakultete, i to u Srbiji gde je fakultetsko obrazovanje masovna pojava.

Ako je neko jak moralno i u smislu znanja i sposobnosti, neće mu pretstavljati problem da to znanje overi ispitima na nekom fakultetu ili barem višoj školi. Moji rođaci koji su završavali višu školu kao zaposleni ljudi sa porodicom, nema TVa već se uči i eto diplome. Oni nisu nikakvi supermeni već su samo uložili trud. Neko ko ne želi da se potrudi da ispolaže višu ne zaslužuje da mu se poveri odgovorniji položaj u društvu.
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.00
mob
BlackBerry bold
Citat

Očigledno imaš probleme u odnosu na one koji su završili fakultete, i to u Srbiji gde je fakultetsko obrazovanje masovna pojava.

Ako je neko jak moralno i u smislu znanja i sposobnosti, neće mu pretstavljati problem da to znanje overi ispitima na nekom fakultetu ili barem višoj školi. Moji rođaci koji su završavali višu školu kao zaposleni ljudi sa porodicom, nema TVa već se uči i eto diplome. Oni nisu nikakvi supermeni već su samo uložili trud. Neko ko ne želi da se potrudi da ispolaže višu ne zaslužuje da mu se poveri odgovorniji položaj u društvu.
postoji formalno znanje (diploma), realno naucno znanje (intelektualci i oni koji tome teze) i implicitno (skola zivota, skup sposobnosti i vestina).
formalno je sustinsko nebitno znanje, njemu znacaj da daju formalisticke organizacije koje ne zavise od trzisnih zakona. obicno mu se pridaje znacaj u "olupanim" drustvima, npr. komunisticka i exkomunisticka u tranziciji.

bf,
kapitalizam je jedini poredak koji garantuje vladavinu najboljih.
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.085 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.