Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Аристократизам, расизам и тоталитаризам у Србији  (Pročitano 17983 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.00
mob
BlackBerry bold
objasni.
ako mislis da danas imas kapitalizam na delu to je apsolutno netacno.
u uredjenim kapitalistickim zemljama su pravi ljudi na pravim mestima. ako ti treba dokaz samo uzmes fin. izvestaje ili ucinak u zavisnosti od delatnosti i upores ga sa ucinkom i stanjem sa ostalim zemljama.
reci mi ko je to bolji od njih?
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 17
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Imaginelo
Citat
Борба за моћ у друштву је нешто што долази само посеби - уколико водећа места не заузму они који вреде (у моралном, интелектуалном, стручном погледу...), онда ће моћ преузети факултетски образовани криминалци и уништиће то друштво.

Očigledno imaš probleme u odnosu na one koji su završili fakultete, i to u Srbiji gde je fakultetsko obrazovanje masovna pojava.

Ako je neko jak moralno i u smislu znanja i sposobnosti, neće mu pretstavljati problem da to znanje overi ispitima na nekom fakultetu ili barem višoj školi. Moji rođaci koji su završavali višu školu kao zaposleni ljudi sa porodicom, nema TVa već se uči i eto diplome. Oni nisu nikakvi supermeni već su samo uložili trud. Neko ko ne želi da se potrudi da ispolaže višu ne zaslužuje da mu se poveri odgovorniji položaj u društvu.

Nemam nista protiv faktultetski obrazovanih ljudi, niti ikome zavidim na tome sto je ulozio dugogodisnji napor da zavrsi faks, naprotiv, jer nestrucni ljudi ne mogu upravljati drustvom i drzavom. Ono sto mi smeta, jeste to sto im fakultetsko obrazovanje ne predstavlja nikakvu prepreku da se aktivno bave kriminalom koji je takvog obima da bukvalno unistava i drzavu i naciju. Danas je u srpskom drustvu takva situacija da oni koji ne kradu (misli se na fakultetski obrazovane ljude koji su na pozicijama), smatraju se mentalno bolesnim. Uopste me ne bi zacudilo da Cume, Bagzi i ostali iz ekipe podignu tuzbu protiv "srpske elite" pred Evropskim Sudom u Strazburu, trazeci da ih zastiti od nelojalne konkurencije.

Kamaro24
Citat
bf,
kapitalizam je jedini poredak koji garantuje vladavinu najboljih.

Sto se kapitalizma tice do odredjene granice on ima svojih vrednosti, jer u svetu u prvi plan izbacuje  najsposobnije, dok kod nas najkrvolocnije.

Istovremeno on u dobroj meri dehumanizuje drustvo, jer kao jedini zivotni cilj pred coveka postavlja pohlepu, cime znatno pogorsava kvalitet zivota tog drustva.

P.S. Izvinjavam se sto kasnim sa odgovorima jer vec dve nedelje putujem Srbijom, pa retko imam pristup netu.
« Poslednja izmena: 30. Jun 2009, 12:00:58 od Parsifal Bg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.00
mob
BlackBerry bold
Citat
Sto se kapitalizma tice do odredjene granice on ima svojih vrednosti, jer u svetu u prvi plan izbacuje  najsposobnije, dok kod nas najkrvolocnije.

Istovremeno on u dobroj meri dehumanizuje drustvo, jer kao jedini zivotni cilj pred coveka postavlja pohlepu, cime znatno pogorsava kvalitet zivota tog drustva.
ovo nikako nije kapitalisticki sistem, tako da ne mislim da su ti krvolocci njegov produkt.
ukoliko bi krenuli u reformu sistema, i krenuli u stvaranje kapitalistickog poretka, jedan deo tih "krvolocnika" bi bez sumnje mogao krenuti i pozitivnim putem. tu pre svega mislim na njihove potomke.
pogledaj samo sinove i cerke ovih nasih tajkuna. barem 70% se skoluje na najprestiznijim svetskim univerzitetima, dobar deo i zivi van. oni su vec kandidati za nesto sto moze biti i pozitivno.
na to gledam kao na srecu u nesreci.
sa druge strane, jedan deo ce nestati zajedno sa svojom istrajnoscu da se ponasaju po dosadasnjem obrascu.
i na kraju, sam kapitalizam ce iznedriti i nove ljude, novu elitu.

ako ljudsku kreaciju nazivate pohlepom, onda ste u potpunosti u pravu.
u ljudskoj prirodi je da covek stvara i da ima stvaralacki nagon. svaki sistem koji ga u tome ogranicava, temelji se na gusenju sloboda, to gusenje podrazumeva da se nestvaraoci izdignu i da zive na ledjima stvaraoca.

u prvi plan redovno isticete pojave poput fininasijskih spekulanata kojima je u interesu stvaranje profita na kratak rok. ali ti ljudi su minorna manjina.
mnogo vise je onih koji prave profit na duzi rok. zasto su oni pohlepni? zbog decenijskog rada, armije radnika, opstanka na trzistu?
sta je sa umetnicima u kapitalizmu? sta je sa knjizevnoscu u kapitalizmu? medicinom?
kakav je ucinak svake drustvene delatnosti u kapitalizmu u poredjenju sa alternativnim drustveno ekonomskim formacijama?

IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Kapitalizam ima smisla samo u društvima u kojima je normalno logika da se društvo ostvaruje kroz rad. O tome je kod nas besmisleno govoriti kad prosečan Srbin misli da pare rastu na drvetu. Dok ne posadiš šljivu, i dok ona ne rodi, pa to posle prodaš, nema para. E kad to bude opšta filozodfija Srbije, dobićeš i kapitalizam, tj ja posejem 5 šljiva više od tebe, i još ih i bolje održavam, pa imam i više para. Dok bude ja znam Peru iz DSS, talimo se oko neke nabavke, to će da bude samo rasqrcavanje onoga što imaš i budućnosti naše dece.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.00
mob
BlackBerry bold
Kapitalizam ima smisla samo u društvima u kojima je normalno logika da se društvo ostvaruje kroz rad. O tome je kod nas besmisleno govoriti kad prosečan Srbin misli da pare rastu na drvetu. Dok ne posadiš šljivu, i dok ona ne rodi, pa to posle prodaš, nema para. E kad to bude opšta filozodfija Srbije, dobićeš i kapitalizam, tj ja posejem 5 šljiva više od tebe, i još ih i bolje održavam, pa imam i više para. Dok bude ja znam Peru iz DSS, talimo se oko neke nabavke, to će da bude samo rasqrcavanje onoga što imaš i budućnosti naše dece.
ti si apsolutno u pravu. samo sto ja nas sistem ne priznajem za kaptialistickim, jer kapitalizam podrazumava jednaka prava za sve (ne mislim na prava na jednaki ishod, to je socijalizam i komunizam).
ovo je partijska drzava koja se krije pod plastovima teorijskog kapitalizma i socijalizma.
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Odavno to pametni ljudi po Srbiji pričaju da su komunjare zamenjene komunjarama još crnjim i gorim. Za vreme Slobe si mogao da budeš neki sitniji dišan čak i ako si bio član opozicione partije. Danas ... nema šanse. Kako pane partija, paneš i ti sa direktorskog mesta. Komunjarsko doživljavanje demokratija i višepartijskog sistema. SKJ podeljen na više delova Smile A Srbija nije više ništa. Država svakako više nije. Šta je, nemam pojma Smile
Mada i to nam je objasnio LDP, da ne postoji više apsolutni suverenitet. Ko da suverenitet ima bilo kakve veze sa sprovođenjem zakona. Suverenitet je stvar međunarodnih okolnosti. Sprovođenje zakona je uvek bila unutrašnja stvar. Ko da Amere i Ruse boli levo jaje dal tvoj pandur naplaćuje kazne za nepravilno parkiranje. Što bi Zemunac rekao, nismo valjda ludi da se držimo zakona ko pijan plota Smile Pričalo se to za vreme Tite, a kolko vidim funkcioniše i danas.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Nokia 6230
Aristokratija, koja je bila u starom Rimu u obliku patricijanstva, iliti plava krv, je u sutini nastala od najhrabrijih ljudi.
Najboljih ratnika, koji su krvlju zasluzivali titule.
Vremenom se to preobrazilo u njhovu duznost da brinu o prostom narodu, odnosno o svojim podanicima. Dakle onako kako citas u Lenjinovim knjigama nije nikako tacno, jer je frustrirana intelektualna pizda to mrzeo iz dna duse.
Ali hajde da uporedimo dve relevantne stvari.
Kao sto znamo Englezi su imali daleko pre burzoasku revoluciju (negde 1645-e), Kromvel ubijanje Charlsa.
Kada se izabrao parlament golja, kada je Kromvel video sa kim mora da vlada, rekoa je odmah da to moze samo u propast da vodi.Englezi su uvideli gresku, vratili kraljevog sina na tron(Chrles drugi) i od onda niko vise nije menjao strukturu drutva.
Gde su bili stigli Englezi sa svojom aristokratijom? Da osvoje jednu trecinu sveta.
Hajde drugi primer: Francuzi su svoju aristokratiju skratili za glavu, velika revolucija lakeja i prostitutki se transformisala u Napoleona, izvoza revolucije itd. Sustina Napoleonovih ratova je bila borba burzoazije protiv aristokratije.
1815-e je izgubio, ali je u evropi pandorina kutija otvorena pa se nastavile revolucije (francuska 1838-e, cela evropa 1848-e). Konacno izuzev Engleske lihvari su dobili svoja prava, bez obzira sto su se u zapadnoj evropi krune zadrzale. Jedino Englezi i dan danas drze u uvazavaju dom lordova. I drmaju svetom i dan danas.
E onda su prvo dva, pa posle i treci frustrirani intelektualac (Marks, Engels) probali revoluciju golja u Nemackoj, pa posle u Francuskoj (Pariska Komuna) ali nije islo sve dok se nije pojavio sin Satane, Lenjin koji je svojim napisanoim djubretom rekao da to mora da upali kod Rusaa. I upalilo je.
rezultat vladavine golja, unistene nacije (40 miliona Rusa pobijeno).
O nama d ane pricam, jer se tek istrazuje. Za sada kod nas komunisti nisu bili takvi, bili su humani, pobili samo sve sto je bilo imucno i pismeno.
E onda se pojavio Hitler, koji je isao na nacionalsocializam, odnosno na pametne, sposobne a nadasve proverene pripadnike, jer je smatrao da gen lihvarstava potice od jevreja a isto i gen komunisma (Marks).
Kao velika pretna lihvarima udruzili su se sa crnim djavolom, komunistima i srusili nacizam.
Vika dreka itd, lazi kojekakve ali pobednici pisu istoriju.
Ali interesantna je evolucija golja. Ma koliko se trudili, radili, postenajcili krali, ubijali njihov je ekperiment sam od sebe pao. U samom raspadu, udruzili su se ponovo sa ubicama kao na pocetku revolucije i dan danas vladaju, ali preko skojevskih milijardera.

To ti je to po mom vidjenju. Znam da mrzite aristokratiju, ali vas moram opomenuti da smo samo jednom imali jaku i respektabilnu drzavu: za vreme postojanja srpske aristokratije, velzmoza i ljudi koji su brinuli o svom narodu.

PS Vidim neki mesaju bogate sa aristokratijom. To nema veze sa zivotom.Bogati su mahom skorojevici, sa debelim dosijeom raznoraznih afera.
Sto ti je Pera koji lezi tri meseca posto je razbio izlog, to ti je i Misko. Cak je je MIsko gori od njega, jer ga stiti necasna vlast.
« Poslednja izmena: 03. Jul 2009, 13:35:38 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 0.3.154.9
mob
Nokia 
Citat
А то ко је најбољи ће се мерити најновијим мерачем људског квалитета који си патентирао лично ти?!
једина мера по којој можемо да судимо-ко се држи Божије промисли и ко је у души племенит!
Комуњаре и њихови очеви,енциклопедисти,су људима утувили идеје ''једнакости'',и то назови право људи данас схватају као неотуђиво,а не би требали!Шта више се сваки разговор и полемика о различитостима,да је неко дарован више и боље,представљају као кршење својих тобожњих права!
Citat
Odavno to pametni ljudi po Srbiji pričaju da su komunjare zamenjene komunjarama još crnjim i gorim.
Као што је племенитост наследна,тако је и зло!Па не може неко ко је убио сопственог оца(стричеви и отац ковачевић-Вучо) да буде бољи и да се сад разбацује својом хуманошћу!Нема ту Правде,Истине и Лепоте!Исти случај је и са Коштуницом,Ђинђићем,Тадићем,Драшковићем,Свилановићем,Милошевићем и Марковићком,Чанком,Веселиновим,Јеремићем,Чедом,Латинком,Добрицом,половином професора Београдског Уноверзитета,или оних што чине тзв. елиту!
Citat
Kapitalizam ima smisla samo u društvima u kojima je normalno logika da se društvo ostvaruje kroz rad. O tome je kod nas besmisleno govoriti kad prosečan Srbin misli da pare rastu na drvetu.
Мислим да је то глупост.Срби су радан народ,иди у било које село,лети пре и поподне,ретко кога ћеш наћи кући!Али народу се 60 година говори да само што нису крочили у рај,комуњарства или либералног-капитализма!
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Nokia 6230
Citat
А то ко је најбољи ће се мерити најновијим мерачем људског квалитета који си патентирао лично ти?!
једина мера по којој можемо да судимо-ко се држи Божије промисли и ко је у души племенит!
Комуњаре и њихови очеви,енциклопедисти,су људима утувили идеје ''једнакости'',и то назови право људи данас схватају као неотуђиво,а не би требали!Шта више се сваки разговор и полемика о различитостима,да је неко дарован више и боље,представљају као кршење својих тобожњих права!
Citat
Odavno to pametni ljudi po Srbiji pričaju da su komunjare zamenjene komunjarama još crnjim i gorim.
Као што је племенитост наследна,тако је и зло!Па не може неко ко је убио сопственог оца(стричеви и отац ковачевић-Вучо) да буде бољи и да се сад разбацује својом хуманошћу!Нема ту Правде,Истине и Лепоте!Исти случај је и са Коштуницом,Ђинђићем,Тадићем,Драшковићем,Свилановићем,Милошевићем и Марковићком,Чанком,Веселиновим,Јеремићем,Чедом,Латинком,Добрицом,половином професора Београдског Уноверзитета,или оних што чине тзв. елиту!
Citat
Kapitalizam ima smisla samo u društvima u kojima je normalno logika da se društvo ostvaruje kroz rad. O tome je kod nas besmisleno govoriti kad prosečan Srbin misli da pare rastu na drvetu.
Мислим да је то глупост.Срби су радан народ,иди у било које село,лети пре и поподне,ретко кога ћеш наћи кући!Али народу се 60 година говори да само што нису крочили у рај,комуњарства или либералног-капитализма!

Ovde je rec o aristokratiji. Dakle mi od pada carstva na Kosovu nismo vise toga imali.
Ne dzaba opeva Kosovski ciklus sve velmozhe. Srpska aristokratija je uzivala poverenje naroda, jer oni nisu pljackali i tukli, vec su se brinuli da bude narod sit, jer samo tako moze i aristokrata da ima.
Od toga ne mozes pobeci, jer je i Tito izigravao levog aristokratu sa 300 slugu i kojekakvim dvorcima.
Srbi svinjari, su tek krenuli da grade svoju aristokratiju ponovo. Nisu je dostigli ni posle 100 godina, jer onda ne bi jedan kralj uzimao sumnjivu zenu za kraljicu.
Mozda je neke visine dostigao Mihajlo ali video si kako je medju svinjarima prosao?
Mozda knez Pavle, to su bili prvi naznaci formiranja aristokratije u Srbiji.
Pogledaj prestolonaslednika? kako on pravda pred evropskom aristokratijom da ne zna srpski?
Sto rekose Shiptari, sreli se Panic, Prestolonaslednik i Rugova i samo Rugova zna srpski.

Dakle da pogledamo sta je engleska sacuvana genetski aristokratija uradila pa da uporedimo sa lopinama iz svih ostalih evropskih drzava i vidi gde si.
« Poslednja izmena: 05. Jul 2009, 11:52:48 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

No pain-no gain!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 121
OS
MacOS X
Browser
Mozilla AppleWebKit 530.1
mob
Samsung E251
@Shkorpi:

da li si odgledao Digitalni andjeo, ali ceo ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.