Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 13:54:21
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Apsurdi u Bibliji  (Pročitano 25928 puta)
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 34
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
To i nije tako strasno ako je Adam kriv
ali koliki je to tek apsurd ako je to sve delo satane koji i dan danas setka i sprda se na nas racun !?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Eh sada...preskačeš tematiku mog pitanja. Najlakše je okriviti nekoga drugog.
Tvojom pričom ispovedanje gubi smisao...zašto ići i ispovedati se kada Bog možda odluči da ti n oprosti grehove!
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 34
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ne nego dodajem !
Isto je sa ispovedanjem kao i samolitvom !
Mislis ako se molis da mora da ti se ispuni ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Molitva je gubljnje vremena, jer i da ima nekog gore on odavno ne slusa. Ako postoji on je veoma zesce iskompleksiran lik.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Eh opet ista priča...
Prvo i osnovno tvoje neznanje je da se čovek ne moli da bi mu se ispunilo nešto već da bi se približio Bogu kroz molitvu.
Ali da ne ulazim u te dubioze...
Lepo te pitam pošto odobravaš grđenje Adama, Eve, pa njihovog sina etc.
Svis u oni počinili greh i za taj greh su mogli tražiti oprost, zašto im to Bog nije dozvolio...zašto im pognutih glava nije oprostio jer nisu oni namerno uzeli jabuku već ih je zmija prevarila.
A sada da izbegnemo pisanje i pređemo u realan život...
Hoćeš da se pričestiš i naravno postiš, odeš u crkvu pred pričest, ispovedaš se i onda dolazimo do poente priče, a šta ako meni Bog nije oprostio, pošto imamo dokaze da zna neopraštati...
Ko će odlučiti dal treba da se pričestim ili ne...ili dal je moguć onda "prljav pričest".
« Poslednja izmena: 14. Apr 2008, 19:48:59 od cg_ac »
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Agent provocateur iz Silikonske Doline

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1645
Zastava USA
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
BlackBerry Torch
Ravene, prijatelju, sad vec malo pretjerujes.
IP sačuvana
social share
Prije nego odgovoriš na moj post molim lijepo pročitaj moj potpis
              Ja se ovdje uglavnom dobrano zajevavam!

Ignorancija je zdrava za živce. Dakle, ako nisam odovorio na negdje nešto a ti očekuješ moj odgovor, shvati - ignorirao sam to!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Ne mislim da preterujem. Ali nije ni vazno. Na kraju cemo videti koje bio u pravu. Za sada treba  da se odvojimo od religije i guramo granice razmisljanja mesto sto kopamo u mestu.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 243
OS
Windows XP
Browser
Mozilla
Zar nije apsurdna cela postavka price u Bibliji?

Stvaralac svega vidljivog i nevidljivog nije u stanju da napise jednu knjigu nego komunicira sa nama preko glasnika.

Mi (ljudi) jadni i nezasticeni u materijalnom svetu, izlozeni konstantnim izazovima da posrnemo u blud i greh. Protiv sebe imamo entitet mocan da zavede 1/3 andjela nebeskih, i kome je jedini cilj da nas unisti a deluje iskljucivo kroz "zle misli" i nagovaranja.

A slag na torti (ili mozda ona tresnja na vrhu) je prica o vecnim mukama gresnih kao i vecnom blagostanju pravednih. U kakvom stanju moze biti vas um kada znate da je bar jedan vas prijatelj ili rodjak u vecnim mukama?

Vecno blagostanje sigurno nije tacan odgovor.

p.s. pa kada je vec nasa dusa neunistiva (da nije ne bi bili ovde i kucali ove poruke, zar ne) zasto svojevoljno pristajemo na vecne muke? Zar cu tek kada ja odem tamo prvi da napunim bulju simikama tim okrutnim demonima... nemoguce da se niko to pre mene nije setio da uradi

Smile  Smile  Smile  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Nisam ni ateista ni teista i uvek stajem u odbranu jedne od te dve kategorije ljudi kada je ova druga napada.
Ljudi nisu svojom voljom ateisti ili teisti i niko nema racionalan razlog za kritiku jednog ili drugog stava.
Ali zato postoji racionalan razlog za kritiku tvrdnje koje ateisti ili teisti naturaju.

...imbecili i debili ogroman je zbir,
Moj glas danas odlazi u manastir...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
ha ha ha ha ha
ko kaze da ti dusa ti je dusa neunistiva??
to je ucenje spiritualimza da je dusa vecna, ali nije vecna. postoji druga smrt.
bibilja je piasna u razdoblju od 2000 godina, pisali su je : stocari, kraljevi, prosjcai, doktori, a zamisli nisu prepisivali jedan od drugog. a opet biblija vise deluje kao da je pisala jedna osoba, aj da pocnemo nas trojica da pisemo knjigu na istu temu, pa da vidis koliko bi nam se slagala il odudarala tema
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Citat
Ajde sve mogu da razumem ali ne razumem što po Bibliji imamo vrlo neraspoloženog Boga...
Od samog početka samo pljušte kazne! Koliko znam i u samoj molitvi tražimo oprost od grehova naših...
Zato što je bilo takvo opažanje Bogo bojažnih ljudi koji su morali snositi posledice svojih grehova,za koje posledice Bog nije imao nikakave veze niti prouzrokovao.Ali ljudi to nisu razumeli pa su nevolje pripisali kao kazna od Boga,to su zapisali,pa dospelo u Bibliju,i sada svi veruju da je Bog takav kako neuki čovek pogrešno razumeo.

Citat
Zašto onda i sam Bog nije oprostio Adamu i Evi već govori sledeće.............
Isto je bilo mišljenje da ih Bog kažnjava.Na početku ljudima je bilo dosta da jedu plodove drveta i semenke što su našli.Ali zbog puno grehova,nagona,iživljavanja u životu telo počeo da traži više energije.Uprkos upozorenju Boga da moraju prestati da greše,i tražio da se usprave na Božju energiju kao snagu, jer u suprotnom će morati da u znoju uzgajaju hranu i zbog povećanoog nagona u mukama da rađaju decu,ljudi kao i danas nisu obratili pažnju.Pa su nastavili da greše.I desilo su da posledice toga pripisali kazni Božjoj iako Bog nije imao veze sa tim, niti želeo to da se desi.
Da je Bog silom hteo da reši problem,danas više nebi bilo grešnika,ni sotone ni demona,to je sigurno.
Citat
.zemlja da ti je prokleta s tebe, s mukom ćeš se od nje hraniti do svog veka;
Trnje i korov će ti rađati, a ti ćeš jesti zelje poljsko...
Jeste,to je bilo upozorenje Boga ako nastave da greše.Ali ljudi su to shvatili kao prokletstvo i kazna koji im Bog šalje i tako i zapisali.Zna se kako teško urazumiti nerazumnog čoveka.Pokušaš da mu pomogneš,a posle budeš kriv jer misli da si ti kriv za njegovu patnju i nevolje.
« Poslednja izmena: 14. Apr 2008, 22:32:55 od Pirox »
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 13:54:21
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.