Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 80 81 83 84 ... 221
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Apple iPhone  (Pročitano 216814 puta)
Veteran foruma
Poznata licnost

Moj licni tekst :-?

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3589
Zastava Oreskovica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Apple iPhone 4
Ne, nije moguce.

kako nije moguće , pa danas je moj kolega otključao svoj Iphone-8gb  Smile
Mozda stari... novi koliko ja znam jos uvek ne moze da se otkljuca bez kartice...
IP sačuvana
social share
Pozdrav, Nenad ® !
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 514
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Apple iPhone 3G
Ne, nije moguce.

Covek je pitao za iphone 3G. Njega jos niko na svetu nije uspeo da otkljuca softverski. Ako je tovj kolega to uspeo, onda je svakako prvi covek na svetu kome je to poslo za rukom... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

tv izveštači izveštačuju izveštaj svakog dana

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 28218
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (Ubuntu-feisty)
mob
Apple iPhone 6
Mobispine's iPhone MMS application... for the entire universe?

We heard yesterday that Telia customers might be getting an MMS app for their iPhones, and that it was being developed by the carrier themselves, with plans to launch in the next two months. Well, today we've gotten word that Mobispine is likely the developer of said application, and that they have plans to offer it to carriers all over planet Earth. Mobispine says that the app will be branded to each particular operator, and distributed via Apple's App Store, but we don't know when all of this is going to go down. Now we'd just like to meet the caveman owner of the iPhone pictured above who needed to be told (on November 15th!) that "Obama will be our next president."

izvor
IP sačuvana
social share

jetra mi je propala, imam čir na crevu,
kamen je u bubregu, .ebem li mu kevu

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
radi iRealSMS super   Smile
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 514
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Apple iPhone 3G
Odgovor od Garmina u vezi programa za iPhone.

Citat
Dear Milan,

Thank you for contacting Garmin (Europe) Ltd.

In regards to your email, I can confirm that the Garmin Mobile XT
software is currently not compatible with the Apple iPhone however I
have forwarded your email to the design team as they are always
interested in customer feedback. Many of the comments/suggestions we
receive (such as yours) are often evaluated towards potential
implementation into future GARMIN products  or current unit software
releases. We cannot guarantee that what you have suggested will be
occur, however we do appreciate you passing along your opinions.

Kind regards,
Luke Razack - Garmin (Europe) Ltd

The Global leader in satellite navigation 

Registered office: Liberty House, Hounsdown Business Park, Southampton,
SO40 9RB, UK. Registration no. 2724437 VAT Reg. No. GB568 6978 58
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 28218
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (Ubuntu-feisty)
mob
Apple iPhone 6
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 28218
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (Ubuntu-feisty)
mob
Apple iPhone 6
iPhone aplikacije za gitariste svih profila

Jedan od najčešćih muzičkih instrumenata kojeg većina “početnika” kojima je kasno krenuti u muzičku želi naučit svirati je gitara. Razlog tome je relativno jeftina nabavna cijena nove ili rabljene gitare, prenosivost samog instrumenta (probajte odnijet svoj klavir na feštu Smiley ), te mogućnost da odsvirate većinu popularnih stvari ako savladate desetak osnovnih akorada (status glavne face na fešti sam namjerno izostavio).

Nadam se da će sljedeće aplikacije svim iPhone korisnicima biti savršen izgovor da nabave ili se ponovno prihvate gitare koja čuči u nekom zabačenom kutku sobe.

Danas ću recenzirati jednu odličnu komercijalnu aplikaciju za gitariste koju će znati cijenit sami početnici a i pravi profesionalci. Te tri besplatne aplikacije rade istu stvar sa većom ili manjom elegancijom.

GuitarToolkit - $9.99

Ova me aplicikacija jednostavno oduševila. Bez obzira da li ste početnik ili profesionlani svirač gitare ova aplikacija će biti upravo ono što tražite.

GuitarToolkit ima 3 glavne funkcije: štimer, metronom i baza akorada.

“Štimer” je stvarno jedan od najboljih koji sam osobno ikad susreo (testirao sam ga na jednom relativno jeftinom i pokazivali su isto. Ako netko ima neki skuplji štimer bilo bi dobro da ga usporedi sa ovim na iPhone-u pa javi rezultat u komentarima). Da nisam jedini koji to misli mogu potvrdi brojni korisnici koji su ostavili svoje prave štimere i sada koriste samo ovaj radi praktičnosti i kvalitete. Sučelje štimera je slično onim skupljim gdje kazaljka prikazuje koliko ste hertza od željenog tona (prikazuje minimalnu razliku od čak 0.1 Hz). Imate mogućnost odabrati podešavanje gitare sa 6 ili 12 žica, bass gitare ili bas gitare sa 5 žica, te ovisno o tome kako ju želite podesiti (standardno-EADGBE, EADGCF, sve tonove kako ih on čuje i predlaže, ili još desetak ostalih predinstaliranih opcija koje će zadovoljit i najzahtjevnije korisnike). Pošto cijena običnih štimera u dućanima iznosi i oko 200 kn, a ovo riješenje ga u potpunosti zamjenjuje smatram da je to dovoljan razlog za kupovinu i isplativost ove aplikacije.

Metronom je također dio ove aplikacije. Krasi ga jednostavno i lijepo sučelje sa velikim crvenim gumbom za početak i start otkucaja, koji ujedno i pokazuje brzinu te lijepim horizontalnim sliderom za mjenjanje brzine. Zvuk metronoma ne iritira kao u nekim sličnim aplikacijama međutim ukoliko vam se ne sviđa “defaultni” zvuk lako ga možete promjeniti u neki drugi od 14 ponuđenih zvukova u postavkama. Postoji i opcija dali da vam zvučno označava polovine, četvrtine, osmine i dr. što do sada nisam vidio ni na jednom običnom fizičkom metronomu a ta opcija može biti izuzetno korisna.

Akordi su zapravo, uz štimer, najzanimljiviji većini casual korisnika. A GuitarToolkit upravo u ovom djelu pokazuje pravi razlog zašto će ga većina početnika htjeti koristiti.

Kada vas zanima kako se neki akord svira dovoljno ga je odabrati iz menija koji je podjeljen u tri vertikalno skrolajuća dijela. U prvom stupcu birate koji vas konkretno akord zanima (C,D,E, …, svi oni sniženi ili povišeni), u drugom stupcu birate dali želite taj akord u molu, duru, dim, …, te u trećem stupcu birate njihove alteracije. Kada se odabere traženi akord čuti ćete kako zvuči (odsvira se na ugrađenoj gitari pri čemu je zvuk akorda jako kvalitetan) te će vam biti prikazano kako ga treba primiti na virtualnom vratu od gitare. Tu je zapravo i glavna prednost nad konkurencijom jer je prikaz držanja akorda lijep, jednostavan i čitljiv običnim korisnicima (čak i onima bez nekog formalnog obrazovanja).

Osim samih tonova (polja) koje morate pritisnuti prikazan je i preporučen prstomet, te ako prislonite prst na bilo koji od žica čuti ćete kako bi taj ton trebao zvučati pa možete i tako provjeravat da li ste ga dobro primili i ukoliko je možda ponovo vrijeme da iskoristite “štimer” . Također je važno je napomenuti da postoji opcija za osobe koje drže gitaru u ljevoj ruci pa će prikaz akorada biti lako čitljiv i prirodan i takvim korisnicima, šta nije slučaj kod drugih aplikacija. Kada uzmemo sve funkcije koje GuitarToolkit donosi i na kvaliteti sa kojom su te funkcije implementirane stvarno je teško prigovarati cijeni aplikacije.

Ukoliko vam je ipak previše dati toliko za takvu aplikaciju ili ne trebate sve te funkcije probajte jednu od sljedećih free aplikacija istih namjena kao i glavni djelove GuitarToolkit-a.

GuitarChords - Free

Ova aplikacija prikazuje akorde na nešto jednostavniji način. Većini će ovakav prikaz ipak biti poznat i jednostavan. Od funkcija koje GuitarToolkit ima a GuitarChords ne tu su zvučna reprezentacija odabranog akordna, zvučna reprezentacija svake zasebne žice te prikaz dodatnih alteracija akorda.

Ukoliko ste dosta dobar gitarist i samo vam povremeno treba brzi prikaz određenih netipičnih akorada ovo je aplikacija za vas.

iTick - Free

iTick je besplatna verzija metronoma. Sve funkcije su to kao i kod metronoma u GuitarToolkitu uz dodatak mogućnosti odabira brzine po nazivu (Moderatno, Allegro, Vivace, …). Ovaj funkcija je odlična ukoliko ne znate napamet koliko se brzo šta mora svirat a piše vam na notama (a većina pogotovo početnika ipak ne zna). Mane su nešto manje privlačno sučelje, te zvukovi koji ipak nisu toliko čisti i privlačni.

Tuner440 - Free

Od svih besplatnih alternativa za GuitarToolkit funkcije jedino mi ovaj besplatni tuner nikako nije sjeo.

Kod štimanja mi je djelovalo kao da zaostaje dosta nakon šta čuje zvuk žice. Kod slobodnog štimanja kao da je imao problema sa odabirom tona kojeg podešavam, pa je pokazivao malo jedan malo drugi ton. Ima veći izbor instrumenata za odabrati, ali na manje razumljiv način. Tako da kod klasične gitare možete birat dali je ona E2, A2, E3, …, šta većini početnika neće biti razumljivo i postoji velika mogućnost da će si jednostavno krivo naštimat gitaru. Također ako odaberete neki ton i on je van granice od 50Hz pa se ne prikazuje na štimeru nigdje nećete vidjet informaciju na koliko hertza bi taj ton trebao biti pa da okvirno znate dali bi trebali štimat prema gore ili dolje.

Ukoliko ste upravo kupili, ili namjeravate kupiti gitaru, moja osobna preporuka je da kupite GuitarToolkit aplikaciju umjesto štimera i već ste ušparali i isplatili samu aplikaciju. Kao početnik uz njezine funkcije ćete sigurno prije savladati osnove sviranja te zabavljati društvo na feštama. Čak i za profesionalne korisnike smatram ovo dobrom investicijom. Jer koliko vam se puta dogodilo da dođete negdje gdje ima nekorištena gitaru doma i želite nešto odsvirat na njoj a ona je raštimana. Štimer naravno stoji doma na drugom kraju grada. Ovako izvadite iPhone i zabava počinje za par minuta koliko vam treba da ju naštimate.

Ukoliko imate štimer i znate osnove, te vam ne trebaju sve 3 funkcije GuitarToolkita, bacite pogled na ove free aplikacije koje će poslužit svrsi a možda vas i spasit u nekoj sviračkoj kriznoj situaciji.

izvor
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Be Happy :)

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 2223
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
HTC ONE
Ne, nije moguce.

Covek je pitao za iphone 3G. Njega jos niko na svetu nije uspeo da otkljuca softverski. Ako je tovj kolega to uspeo, onda je svakako prvi covek na svetu kome je to poslo za rukom... Smile

Ma jok , otključao je stari Iphone-8gb ... nisam vedeo da je čovek pitao za 3g  Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

21112008003.jpg
(739.08 KB, 2592x1944)
« Poslednja izmena: 21. Nov 2008, 12:13:22 od zoreli »
IP sačuvana
social share
budi srećan :-)
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 28218
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (Ubuntu-feisty)
mob
Apple iPhone 6
iPhone 2.2 firmware update available now, Google Street View and plenty more

It's here. Google Street View and over the air Podcast downloads from iTunes. Yup, public transit and walking directions too and the ability to share your location via email. Bug fixes, Safari enhancements, the ability to toggle auto-text correction, and plenty more... just like we heard in the pre-rumor run-up. Now get outta here, your iTunes update awaits.

Update: Added some screenshots of the most notable new features after the break. The Street View implementation seems solid though we miss the compass feature found on T-Mobile's G1. Also, the real-estate saved by moving the Google search field next to the URL field in Mobile Safari is a welcome and obvious change. As to auto-correction, well, that's personal taste. Tipster Vizcaya also noticed that Apple added a new option to rate an App when you delete it from your phone. You can also view multiple screenshots of applications available in the App Store.

Update 2: The other big update, Podcast downloads, works just as you'd hope and should further promote the spontaneous isolation we all crave. A few shots of that added after the break.

izvor

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

auto-correction-iphone.png
(40.48 KB, 320x480)
google-search-field.png
(100.13 KB, 320x480)
new-street-view-icon-maps.png
(248.4 KB, 320x480)
podcast-2.2_0005.png
(75.6 KB, 320x480)
podcast-2.2_0007.png
(31.55 KB, 320x480)
rating-prompt.png
(130.33 KB, 320x480)
street-view-iphone-landscape.png
(235.93 KB, 480x320)
transit-times-1.png
(225.27 KB, 320x480)
transit-times-2.png
(32.41 KB, 320x480)
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 514
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Apple iPhone 3G
Ne, nije moguce.

Ma jok , otključao je stari Iphone-8gb ... nisam vedeo da je čovek pitao za 3g  Smile

Stari mozes da otkljucas i kovanicom od 50 para, k'o juga. Novi je problem. Njega jos niko nije uspeo softverski da otkljuca. Ne znam sta slika treba da pokaze?

iPhone 2.2 firmware update available now, Google Street View and plenty more

Citat

Firmware 2.2 ce moguce biti "opasan"za sve koji zele svoje 3G iphonove da softwareski otkljucaju u (nadamo se) skorijoj buducnosti!

Zato kada izadje Fw2.2, nemojte updateovati preko iTunesa!!!
« Poslednja izmena: 21. Nov 2008, 12:55:58 od iMilanche »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 80 81 83 84 ... 221
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.352 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.