Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 77
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Apple iPhone 4  (Pročitano 180162 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 125
Zastava Sarajevo
OS
Linux
Browser
Chrome 5.0.375.125
mob
LG Nexus 4
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5920
OS
MacOS X
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Apple iP5
Browser-based iOS 'jailbreak' utilizes 'scary' PDF security hole

The latest browser-based "jailbreak" for iOS devices, including the iPhone 4, utilizes a PDF exploit that one prominent security expert called both "scary" and "very beautiful work."

Sean Sullivan, security advisor with F-Secure Corporation, revealed on Tuesday the technical details of the jailbreak process, which is done entirely in the Mobile Safari browser. The jailbreakme.com site includes 20 separate PDFs for different combinations of hardware and firmware.

The same PDF files crash both Adobe Reader and Foxit on Windows platforms, relying on a corrupt font. On the iPhone, PDF viewing is built into the Safari browser, and the attack crashes the Compact Font Format handler.

Sullivan also linked to comments made via Twitter by security researcher Charlie Miller, who was also analyzing the code behind the browser-based jailbreak.

"Very beautiful work," Miller wrote. "Scary how it totally defeats Apple's security architecture."

While the jailbreakme.com URL itself is not intended for malicious purposes, the PDF exploit it uses could be utilized by hackers to more nefarious ends. Miller said that with this method, a hacker does not need physical access to an iPhone, iPod touch or iPad -- they just simply need to have the user visit a vulnerable website.

Last year, Miller exposed a dangerous SMS exploit that could allow a hacker to remotely control an iPhone. He notified Apple of the flaw, and the company quickly released a patch to plug the exploit.

Apple is likely to quickly act once again and plug the vulnerability that affects all iOS devices -- all models of the iPhone, iPod touch and iPad. When that happens, hackers who want to jailbreak iOS devices to run unauthorized code and operating system modifications blocked by Apple will have to find another method.

The member of the iPhone Dev Team who goes by the handle "comex" said this week that he has other potential exploits he will look to when Apple inevitably patches the PDF flaw.

"Maybe I'll rely on USB based stuff for the next jailbreak so that Apple won't patch it so fast," he said.

Ironically, jailbreakers have already developed a workaround solution that can help users avoid being hacked through the PDF exploit. Developer Will Strafach on Tuesday released an application  available on the jailbroken Cydia store that will warn users when a Mobile Safari page is loading a PDF file. The solution does not patch the hole, but helps to prevent users from visiting sites with all PDF files to avoid the exploit.

izvor
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5920
OS
MacOS X
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Apple iP5
iPhone 4 unlock available now

It's the moment that many of you have been waiting for: the Dev-Team's ultrasn0w carrier unlock for iPhone 4 is out. You'll find version 1.0-1 of ultrasn0w in Cydia on jailbroken  devices. If not, just add the repo666.ultrasn0w.com repository. It works for iPhone 4 baseband 01.59 and 3G/3GS basebands 04.26.08, 05.11.07, 05.12.01 and 05.13.04. If none of this makes sense then you've got no reason unlocking your device in the first place, buddy.

izvor
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 145
OS
Windows 7
Browser
Chrome 5.0.375.55
mob
HTC HD2, Nokia E72
iPhone 4 unlock available now

It's the moment that many of you have been waiting for: the Dev-Team's ultrasn0w carrier unlock for iPhone 4 is out. You'll find version 1.0-1 of ultrasn0w in Cydia on jailbroken  devices. If not, just add the repo666.ultrasn0w.com repository. It works for iPhone 4 baseband 01.59 and 3G/3GS basebands 04.26.08, 05.11.07, 05.12.01 and 05.13.04. If none of this makes sense then you've got no reason unlocking your device in the first place, buddy.

izvor
Sad kad sam ja narucio drugi telefon oni izdaju unlock za Iphone 4!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

Moj licni tekst :-?

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3589
Zastava Oreskovica
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Apple iPhone 4
Nije mi jasno kako se radi aktivacija posto ovaj jailbreak zahteva da ti telefon bude aktiviran, a to je moguce uraditi sa original sim karticom ili sa nekom phonebook karticom... mislim da ne postoji neki drugi nacin aktiviranja kod iOS4.x Smile
IP sačuvana
social share
Pozdrav, Nenad ® !
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1759
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.53
mob
Apple iPhone 4
Activaciju ti ne trazi jailbreak vec upgrade. Znaci samo ako uradis neki upgrade onda ce ti iPhone zatraziti aktivaciju, bez obzira da li ces posle uraditi jailbreak ili ne. Ja sam uradio jailbreak na jednom 3GS koji je vec imao iOS4 na njemu i nije trazio aktivaciju.
Ako ides sa 3.1.x na 4.0.x onda ce ti trebati aktivacija.
« Poslednja izmena: 04. Avg 2010, 15:27:37 od matrix777 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

The truth is out there...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.60
Nije mi jasno kako se radi aktivacija posto ovaj jailbreak zahteva da ti telefon bude aktiviran, a to je moguce uraditi sa original sim karticom ili sa nekom phonebook karticom... mislim da ne postoji neki drugi nacin aktiviranja kod iOS4.x Smile

mozda ovako:

« Poslednja izmena: 04. Avg 2010, 15:29:35 od milan91 »
IP sačuvana
social share
“Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

Moj licni tekst :-?

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3589
Zastava Oreskovica
OS
Windows 7
Browser
Chrome 6.0.472.14
mob
Apple iPhone 4
Activaciju ti ne trazi jailbreak vec upgrade. Znaci samo ako uradis neki upgrade onda ce ti iPhone zatraziti aktivaciju, bez obzira da li ces posle uraditi jailbreak ili ne. Ja sam uradio jailbreak na jednom 3GS koji je vec imao iOS4 na njemu i nije trazio aktivaciju.
Ako ides sa 3.1.x na 4.0.x onda ce ti trebati aktivacija.
Ovaj 3GS trenutno ima 3.1.2 i ako uradim upgrade ili restore na 4.0.1 moracu prvo da ga aktiviram da bih mogao da mu uradim jailbreak, a potom i unlock... a to je problem Smiley Kod verzije 3.1.2 mozes sve to offline da uradis i u tom slucaju program uradi aktivaciju (hacktivated) i sve ostalo... a kod ovoga jailbreakme.com ti vec moras da imas aktiviran telefon da bi mogao da pristupis tom sajtu Smile

mozda ovako:

Hm, to mi deluje kao da je u pitanju iPhone 2g ili mozda je i 3g, nisam siguran... jer pre 3 godine kada sam dobio moj 2g, tako nesto sam radio da bih ga jailbreak-ovao i unlock-ovao ali to je nesto bilo za software 1.1.2 ili tako nesto... dok se ovde nista od toga ne spominje, pa ne bih da se igram da uradim restore sa 4.0.1 i onda da mi telefon tako stoji Smiley
IP sačuvana
social share
Pozdrav, Nenad ® !
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5920
OS
MacOS X
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Apple iP5
Ako ti sve radi kako treba, onda nemoj ni da apdejtujes na 4.0.1. Ja se sada kajem sto sam apdejtovao telefon na iOS4 jer ima nekih aplikacija iz Cydie na koje sam navikao na 3.x.x, a koje vise ne rade kao sto su Safari Download Manager, AttachmentSaver, MxTube, YourTube, iBlueNova.
Probao sam da se vratim na 3.1.3 fw, ali bez uspeha - iTunes mi prijavljuje gresku 1015 prilikom restore-a tako da sam morao ponovo da ubacim 4.0.1.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1691
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.60
mob
Sony Z2
-Ardzuna,a ima li kakvih (bitnih) prednosti 4.0.1. u odnosu na 3.1.3 ?
IP sačuvana
social share
I love mobile phones...                   HTC machines definitely have soul...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 77
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.