Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 95
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Apple iPhone 2G/3G/3GS pitanja i odgovori  (Pročitano 253104 puta)
Veteran foruma
Jet set burekdzija

The truth is out there...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Da primenimo to i na temu o WM / Symbian OS (tesko da bih tu prosao jer kao sto rekoh na ovom forumu ima vise ljudi koji mrze Apple, uglavnom zato sto nikad nisu ni probali Apple proizvode koji su kod nas papreno skupi, bilo to da je obican iPod ili Macintosh, ili iPhone) nacicu ja odlicne tekstove sa pljuvanjem po doticnim OS ??

Valjda i sam znas da su zbog takvih tekstova kakve ti postavljas 2 teme zakljucane?? Da krenemo i sa ovom tako pa da i ovu zakljucamo??

Ja necu vise ulaziti u ovakve diskusije jer znam kuda sve ovo vodi, tj. mislio sam da se ipak nesto promenilo na ovom podforumu ali pogresio sam. Lako je pljuvati po iPhone-u i Apple-u ja to znam Wink
Necu vise stajati na stranu Apple-a, jer takvi postovi ili ce biti ignorisani ili ce zavrsiti u kanti. Lakse je izbrisati jedan post, nego preko 10.
« Poslednja izmena: 06. Feb 2010, 01:57:30 od milan91 »
IP sačuvana
social share
“Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 258
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Mislim da je osnovni problem cena kod nas.
1000e koliko je 3G kostao kod nas kad se pojavio je definitivno prevelika cena da takav telefon.
Da mi imamo standard ko amerikanci i da se kod nas prodaje za 200e sa ugovorom,
znatno vise ljudi bi ga kupavalo i mnogo manje mrzelo!

Moje misljenje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

zene javite se

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 266
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
Apple 3GS 32gb SimFree
hehe.... fina rasprava...
Prvo da kazem da nisam apple fan u smislu apple po cenu svega....Imam pc konf(preko 2000e), za koju sam mogao lagano da kupim osrednji macintosh..... Naravno nisam, zbog toga zato sto je windows jos uvek daleko podrzaniji u smislu programa igara itd....
Apple proizvodi su vrhunski u svakom smislu... U svkoj sferi odskacu od drugih konkurenata za mnogo...

E sad, da se nadovezem na predhodne postove..... Imate primer u auto industriji npr, moj drugar je skoro kupio automobil Kia, ful oprema,  nov oko 18000e.... automobil stvarno ima pregrst opreme(elektronika, senzori, muzika, enterijer...), garancija na motor, limariju itd... s druge strane Mercedes sa takvom opremom npr C klase je 40000-50000e... bez garancije za motor...sa garancijom na limariju... I sta cemo sad?

Sve ima svoju cenu i svoje kupce, Apple ima svoje fanove... i to je njegova zasluga, kosta telefon 500usd i ljudi padaju u nesvest u NewYorku cekajuci u redu da ga kupe....

Imao sam dosta Nokia symbian, i drugih telefona...da ne nabrajam.. ali moje misljenje je da je iphone, kao sa druge planete....nesto po meni sto je toliko inovativno, orginalno i jednostavno lepo...da mu nema ravnog... Setite se kad su ostali proizvodjaci poceli da ubacuju tacskrin funkcije.... Proizvodjaci koji godinama pre toga prave telefone i u toj su bransi... Apple izbaci prvi telefon, koji postaje zvezda vodilja svima.... Stvarno svaka cast na tome Apple-u!!!
E sad sto se tice funkcija samog telefona, tj os-a... Mislim da je jednostavno to apple-ova taktika... ne sve, ne odmah... Mada sa appl koje su dostupne, iphone, ne da ima manjak funkcija.... Nego ih ima neverovatno mnogo, kao ni jedan postojeci drugi...
Istakao bi funkciju iphona, koja je bez premca - surfovanje netom, sa funkcijom zumiranja+-...... Mislim da u tome bezi konkurenciji mnogo....
...npr, jos jedna konstatacija... Kad sam video i probao nokiu n97.... A imam iphone3g... ne znam, mozda sam subjektivan, mislim da je smesna... Po ergonomiji dizajnu funkcionalnosti.... Onaj smesan tacskrin.... Bas me Nokia razocarala...posle onakih modela telefona kao sto su 6600(proglasen najboljim telefonom na svetu pre nekoliko godina), 6630....
Da rezimiram....... Hvala ti Apple, sto si nam dao priliku da koristimo tel, kao sto je Iphone!

ovim postom, ne bih da izazovem prepiranja i da produbljujem neku raspravu...
...Nego samo da iskazem svoje divljenje prema telefonu koji je takvu reakciju izazvao u meni!

No hard feelings... ;-)  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5920
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Apple iP5
I ja se slažem da je nepotrebna ova rasprava koju je pokrenuo jedan tekst napisan verovatno pre više od godinu dana kada je možda bio u priličnoj meri i tačan.

Ako ga je pak autor napisao relativno skoro, onda je taj članak samo jedna čudna i neobična smesa u kojoj ima malo istine, malo laži (za koje verujem da su rezultat neobaveštenosti, a ne zle namere) i sve tako izmešano Smile
« Poslednja izmena: 06. Feb 2010, 04:36:07 od Ardzuna »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 20016
Zastava Novi Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.249.78
mob
Apple iPhone
Ok.... Da stanemo ovde sa raspravom jer ako nastavimo, bice veselo i opet cemo zatrpati temu istim raspravama kao sto smo zatrpali prethodne dve....

« Poslednja izmena: 06. Feb 2010, 10:20:27 od Mikele »
IP sačuvana
social share
Preporuka za clanove: Srpski pravopis 

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

tv izveštači izveštačuju izveštaj svakog dana

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 28218
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (Ubuntu-feisty)
mob
Apple iPhone 6
iPhone 3GS Vs. iPhone 3G – App Comparison

Here’s a video of series of games and utilities to see how much faster the iPhone 3G S performs compared to the iPhone 3G.

izvor
IP sačuvana
social share

jetra mi je propala, imam čir na crevu,
kamen je u bubregu, .ebem li mu kevu

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5920
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Apple iP5
Kako uraditi downgrade na iPhone 3GS koristeći u Cydiji sačuvani SHSH

U slučaju iPhone 3GS, svaki put kada se radi Restore, iTunes kontaktira Apple za verifikaciju. Apple tada može da izabere da potpiše taj Restore ili da ga odbije. Otkako je izašao OS 3.1.3, Apple odbija da potpiše 3.1.2 tako da oni koji imaju 3GS mogu da urade Restore samo na 3.1.3.

Slična situacija je bila i kada je svojevremeno izašao OS 3.1 i kada Apple više nije hteo da potpisuje 3.0. Tada je Saurik izašao sa rešenjem kojim iTunes zaobilazi Apple i u stvari kontaktira Cydiju tako da se ne mora uraditi Restore na najnoviji OS već može ponovo na onaj na kome ste do tada bili. Jedino što ste trebali da uradite je da date svoj ECID Sauriku, ali na žalost ova mogućnost je bila dostupna samo za jedan ograničen period vremena tako da se ovaj tutorijal odnosi samo na one koji su bili brzi i reagovali na vreme (ja sam jedan od tih srećnika Smiley).

Znači, ako ste Sauriku ranije dali svoj ECID, onda ćete imati sledeću poruku uvek kada startujete Cydiju:
"This device has SHSHs on file for iPhone OS:..."
Evo kako to izgleda na mom telefonu:

Ovo znači da ako sada (daleko bilo) budem morao da radim Restore, neću morati da to uradim na OS 3.1.3 već ću moći to da uradim ili na OS 3.1 ili na 3.1.2. Pre samog Restore-a, treba obaviti sledeće korake:

1. na vašem PC-u idite na Start:Programs:Accessories, nađite Notepad pa onda desni klik na njega

2. izaberite opciju Run as administrator iz kontekstualnog popup menija

3. dobićete pitanje da li Notepad-u želite da date 'system access', kliknite na "Yes"

4. kada se Notepad otvori, izaberite 'Open...' iz 'File' menija

5. u donjem desnom uglu izaberite 'All Files' umesto 'Text Documents' pa onda idite u C:\Windows\System32\drivers\etc i izaberite hosts fajl. Kliknite na 'Open'

6. ubacite 74.208.10.249 gs.apple.com na kraju fajla

7. izaberite 'Save' iz 'File' menija da sačuvate izmenjeni fajl

Sada možete da u iTunes-u sa Shift+Restore izaberete firmware koji želite da ubacite u telefon. Ako dobijete poruku za error 1011 ili 1013, jednostavno je ignorišite. Ako dobijete poruku za error 1015, onda ponovite Restore.

Ako sam nešto suviše pojednostavljeno ili loše preveo, originalni tutorijal možete da nađete ovde: link
« Poslednja izmena: 08. Feb 2010, 07:04:45 od Ardzuna »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15432
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6S
Svaka cast Ardzuna! Sjajno si ovo uradio! Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5920
OS
MacOS X
Browser
Mozilla OS
mob
Apple iP5
Hvala Smiley
A da li i ti imaš svoj SHSH kod Saurika?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15432
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6S
Imam na srecu. Mada imao sam vise srece nego pameti. Nisam znao da to treba da se salje, a ni kako, medjutim, koristio sam cydiju, pa sam time, a da nisam ni znao, poslao taj broj. Smile

Nego da te pitam jos nesto. Uzeo sam dock za telefon. I sada dock ima pozadio audio izlaz. Prvo me interesuje da li postoji neki poseban kabl i da li postoji vec gotov negde da se nabavi ili moram to sam da pravim? Drugo, da li je normalno (pretpostavljam da jeste upravo zbog audio izlaza) da kada stavim telefon na dock, prestaju da mi se cuju zvukovi, kao sto su zvuk zakljucavanj, otkljucavanja, poslate poruke i tako dalje?

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

photo.jpg
(56.87 KB, 320x480)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 95
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.