Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 95
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Apple iPhone 2G/3G/3GS pitanja i odgovori  (Pročitano 253039 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15432
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6S
But the only people it helps are those dumb enough to upgrade. Sorry."

Hahaha, genije! Smile

GeoHot je prvi GEEK kome se iskreno divim. Jbt, kad je otkljucao 3.1.2 posle toliko cekanja i prica kako mozda nikada nece biti otkljucan(a sa ipodom "3gs" od 500 eur u dzepu), bio sam nevidjeno srecan. Cak sam mu i donirao neke pare preko paypal-a.

Ne kapiram jedino ovo sto je rekao. Kaze da su JB&UN za 3.1.3 lak, ali ako sam dobro razumeo jos ga nije napravio? Ako se on baci na taj posao ja se ne sekiram da ce uskoro biti i jedno i drugo.

Jbt, ja da sam na mestu M$, Apple-a, Google-a, Nokije ili tako neke kompanije, zaposlio bih ga i dao bih mu jedno 1 000 000$ platu mesecno.
« Poslednja izmena: 05. Feb 2010, 08:55:25 od Ic.xc.ni.ka »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5920
OS
MacOS X
Browser
Mozilla OS
mob
Apple iP5
Geohot kaže da je jailbreak za novi firmware lak, ali ga neće raditi jer time samo pomaže onima koji su dovoljno glupi da apdejtuju OS na 3.1.3.
Verovatno će se ozbiljnije angažovati oko novog JB-a tek kada izadje OS 4.0.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15432
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6S
Aha, nisam najbolje razumeo. Mislio sam da ce ipak odraditi to...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

The truth is out there...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Kad je pametan toliko sto ne napravi untethered JB za 3GS (iPod touch 3G) sa novijim bootromom??

Malo mi je to hvaljenje glupavo, 3.1.3 donosi nesto novo, tj. trebalo bi ga ubaciti ali niko to nece da uradi ako nema JB.
IP sačuvana
social share
“Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15432
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6S
Pa decko je klinac i to radi iz hobija. Ok, dobio je i kola u zamenu za taj prvi otkljucani 2G i tako dalje, ali nije otkljucavao 2G da bi dobio kola, vec da bi pokazao koliko je inteligentan, a kola su posledica a ne uzrok toga. Takodje posto sam igrom slucaja cekao unlock za 3.1.2 k'o ozebo sunce, znam sta su svi pricali i da su govorili kako je nemoguce otkljucati 3.1.2 ukljucujuci i DevTeam i kako verovatno nikada nece biti otkljucan i tako dalje. Onda je decko objavio preko twitter-a da pocinje da radi na unlocku i za desetak dana, unlock je tu. Posle su svi "otkrili" kako se radi unlock, ukljucujuci i devteam, cak su mu kao pronalazili i neke zamerke, ali da nije bilo njega, ja sam siguran da bih i dan danas imao ipod od 500 eur. Pritom nudjene su mu neke velike pare da proda unlock Sauriku valjda i decko je to ladno odbio, sto je jos jedan dokaz njegove velicine. Ok, neko moze reci da ce donacijama skupiti i vise para, ali donacije su donacije, dakle da ko hoce i koliko hoce. Eto ja sam recimo dao, a niko me nije terao i uopste mi nije zao. Decko je dakle prvi otkljucao 2G i to ga je otkljucao tako da vise ni apple nije uspeo da ga zakljuca. Otkljucao je prvi 3.1.2. U medjuvremenu nisam pratio njegov rad, ali je valjda bio clan devteam-a, tako da je opet zasluzan i za onosto se u medjuvremenu desavalo. Decko je sada otkljucao i PS3 koliko cujem, opet prvi u svetu. Dakle decko je jednostavno genije, a pritom se i ponasa veoma korektno, gde pre svega mislim na to da to sve radi iz hobija, a ne za pare, ili bar ne prvenstveno za pare. A ako se zna da je Amerikanac, to ima jos mnogo vecu tezinu.

A sto se tice 3.1.3 decko je rekao svoj stav, odnosno da su ljudi koji su uradili upgrade glupi i da nece da ispravlja njihove gluposti. Ne znam zasto mu ne bi verovali i zasto bi uospte morao da se dokazuje kada se dokazao vec toliko puta. Smile

Sve u svemu, GeoHot je za mene svetski mega car. Smile Smile
« Poslednja izmena: 05. Feb 2010, 13:55:41 od Ic.xc.ni.ka »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

tv izveštači izveštačuju izveštaj svakog dana

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 28218
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (Ubuntu-feisty)
mob
Apple iPhone 6
Jailbreak iPhone on 3.1.3, with sn0wbreeze 3.1.3

The Dev Team, iH8snow have released their jailbreak tool Sn0wbreez 3.1.3. With this update you will be able to jailbreak your iPod Touch 1G, 2G and iPhone 2G, 3G, and 3GS (old bootrom & non MC)

More info about this here

izvor
IP sačuvana
social share

jetra mi je propala, imam čir na crevu,
kamen je u bubregu, .ebem li mu kevu

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

tv izveštači izveštačuju izveštaj svakog dana

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 28218
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (Ubuntu-feisty)
mob
Apple iPhone 6
iPhone gets into the Simpsons intro!

Homer got an iPhone and starts his Couch Gag App (from season 21, episode 11).

izvor
IP sačuvana
social share

jetra mi je propala, imam čir na crevu,
kamen je u bubregu, .ebem li mu kevu

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3051
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
HTC Bravo
Strand Consulting -iPhone owners held captive by “Stockholm Syndrome”

Strand Consulting has taken an objective look at iPhone owners and have come to the same conclusion many of us have.  They are not very well, psychologically speaking of course.

Noting that iPhone owners would go to extra-ordinary lengths to defend the failings of their device, Strand Consulting diagnosed this aberrant behaviour as a form of Stockholm Syndrome – where hostages identify with their captors and would actually defend them and resist being released.

They make special mention of many ways the iPhone has historically been inferior, and the arguments their fans use to justify where the features are in fact not just unnecessary, but would hinder their use of the phone. Amusingly when Apple finally does provide the feature iPhone owners often feel only Apple could have implemented it right, making Apple’s version the one now anointed as “the right way to do it.

Strand’s lengthy list of examples include:

1.    The first iPhone was not a 3G phone: What do you need 3G for? You can easily use the iPhone without using a 3G network and anyway, 3G is not particularly widespread, so this is not a problem.

2.    The phone cannot send MMS: There is no need to send MMSs, hardly anybody sends MMSs.

3.    You cannot forward a SMS: This is a function that hardly anybody uses and was therefore not included in the first iPhones.

4.    The phone has a poor camera: The built-in camera is perfectly adequate and the iPhone takes fantastic photos with its camera.

5.    It is not a real Smartphone, it cannot multitask: The phone has all the necessary functions and the OS is technically superior compared to other Smartphone OSs currently on the mobile market.

6.    The iPhone cannot multitask, resulting in a great number of applications being unusable: The absence of multitasking is a deliberate design decision resulting in a faster UI.

7.    You can not change battery on the iPhone: How many customers run around with spare batteries? None or very few.

8.    Apple decides which applications you can install on the phone: This is good, because Apple thereby ensures that you do not get inferior programs on your phone.

9.    The app store is a closed universe: Apple knows what is best for end users, which is good for the many iPhone users.

10. The phone does not support Java, so games need to be developed especially for the iPhone: Java is slow and not properly integrated with mobile phones, games for the iPhone are much better because they are directly developed for the iPhone.

11. The app store contains numerous small trivial commercial programs: The app store’s large selection gives users the freedom of choice and the many small programs help make the end users daily lives more fun.

12. It is difficult to use the touchscreen for fast SMS messaging: The touchscreen makes the phone easier to use and you quickly get used to it.

13. The iPhone is a low technology phone packaged in a sleek design: Apple has taken the combination of the design and UI to the next level, therefore the technological specifications don’t really matter.

14. The quality of the phone is poor, calls are often interrupted and network coverage is poor: It is a good phone, these problems are due to the operators’ networks and not the phone.

15. You can only purchase the iPhone from operators chosen by Apple: Apple has spent a great deal of time and energy selecting the best operators for customers.

16. The iPhone is targeted at a niche segment and will not be able to develop further: Apple has succeeded in designing a phone for people that appreciate design and user friendliness.

17. The iPhone does not support memory cards: Iphones already offer the necessary memory people require and end users can choose between two models, one with a little memory and one with a great deal of memory.

18. You can not install your own browser: The browser Apple has designed is so superior that you do not need any other browser on your phone.

19. You cannot use the iPhone as a modem for your portable PC: People that have an iPhone do not need their portable when on the move.

20. There is no radio in the phone: You do not need a radio in your iPhone because the iPhone supports iTunes that offers almost unlimited music.

Originalni clanak

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

The truth is out there...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Sa necim se slazem, sa necim ne...

1. Pa iskreno 3G za video pozive nikad nisam upotrebio, ali 3G za prenos je potreban, ali ova stavka moze da se izbrise jer su tu 3G i 3GS verzije koje imaju 3G

2. Slazem se, poslao sam MMS pre 5 godina...

4. 3GS kamera je sasvim solidna, one na 2G i 3G su sasvim ok, lepo je sto se Apple drzi 2mpx i 3mpx, ne kao ostali proizvodjaci sto guraju 8mpx, za tu velicinu senzora koji se ugradjuje u sve telefone 2mpx je taman.

5. / 6. ko kaze da nema multitasking??

7. kad se pogleda, da, veliki nedostatak, ali... uglavnom menjam telefone na godinu/dve dana i nikad mi se nije desilo da baterija se toliko isprazni da je potrebno da se menja.

8. prvi put cujem... ako se ovde mislilo na one app sa NSFW sadrzajem, naravno da ne prihvataju takve app u svom Appstore

10. k'o da ima toliko dobrih java igrica/app

12. yea, right... ova konstatacija je trebala da bude za TS telefone sa resistivnim TS...

17. 8, 16, 32GB su sasvim dovoljni, da su ogranicili iphone na 8GB pa da vidim potrebu za mem.karticom

18. nije tacno, postoji 5 browsera za koje ja znam, ali zasto uopste i instalirati bilo kakav browser kad mobile Safari je odlican??

20. radio je u telefonu, tj. postoji hardver, to sto Apple ken*a (da se tako izrazim) i nece da ga omoguci u softveru to mi nije jasno...

Jednostavno sam morao da odgovorim na ove konstatacije (one koje su krajnje glupave sam preskocio), ako vama moji odgovori zvuce kao odgovori nekog apple fana onda dobro, ali ovo je samo moje misljenje. Znaju svi da pljuju Apple, sto se ne krene pljuvanje na WM?? Zapitajte se vi WM korisnici da li ste koristili original ROM, zasto je svima potreban nekakav drugi ROM?
« Poslednja izmena: 05. Feb 2010, 21:31:30 od milan91 »
IP sačuvana
social share
“Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15432
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6S
@milan91

Slazem se sa tobom, u vecini stvari. Mada, sa nekima bas i ne. To sto se MMS slabo koristi, nije razlog da on ne postoji. Eto ja recimo koristim s'vremena na vreme MMS i treba mi. To je kao da kazes, najveca dozvoljena brzina je na autoputu 120 km/h, pa sto onda da pravimo automobile koji mogu da idu brze od toga. Sto se kamere tice, sumnjam da apple razmislja na taj nacin, koji je inace sa fotografske strane ispravan, jer sto je vise mp na tako malom senzoru to je veci sum i losije slike. Ipak, ja pre mislim da apple nema nacina da uklopi dizajn, sa dobrom kamerom. Ja imam 3GS. Ranije sam imao 3G. Jeste ovo bolja kamera, ako nista onda zbog fokusa, ali opet, posle recimo N82, ovo je da sednes i da places. Ja sam morao da kupim poseban digitalac jer jednostavno koristio sam bas mnogo puta N82 za slikanje i ovo je sada stvarno daleko losije. Plus nedostatak blica je veliki minus, sto opet verovatno ima veze sa dizajnom.  To dodatna kamera za vidoe pozive, isto nije nesto sto sam ja koristio vise od dva puta u zivotu, ali opet, ako nokije i ostali stavljaju tu kameru u modele od 100 eur, sramota je da apple to ne radi u svom telefonu od 500+ eur.

Apple je specifican po mnogo cemu, pa tako i po ophodjenju prema njemu. Ja jos nisam sreo coveka (mozda si ti prvi, mada nesto si mnogo poceo da branis apple u poslednje vreme Smile), koji ima neutralno misljenje o apple-u i kriticno, ali netendeciozno. Nekako je uvek to rat crnog i belog. Jedno koji pljuju apple sta god da uradi, bilo lose ili dobro i drugi koji ga brane opet po svaku cenu, sta god da uradi. Mada apple je verovatno i sam donekle kriv sto ga neki ljudi toliko mrze, jer ipak taj stepen arogancije je i meni kao nekom ko koristi njihov proizvod jako tesko da progutam i to bas bode oci. Jedno je marketing, ali kada je tebi svaka druga rec, revolucionarno, jedinstveno, onda je to nesto sto moze da prodje samo kod nekoga ko je bas teski zaludjenik za apple.

Ja se trudim da budem kritican prema apple-u. Trudim se da pohvalim ono sto je dobro, a da kritikujem ono sto ne valja. Realno ima i jednog i drugog mnogo, mada treba i to priznati, apple je mnogo napredovao, pre svega u iphone os-u i to je sada daleko bolji telefon nego sto je bio pre samo godinu dana, kada sam ja recimo imao 3G, a koji sam prodao jer sam izludeo zbog nekih osnovnih nedostataka.

Danas je tu i MMS i forward i copy/paste i mnogo navigacionih programa, sto sve nije postojalo do pre samo godinu dana. Tu je i multitasking, ocekuje se i ibluetooth. Dakle danas apple vec moze da se smatra jednim funkcionalnim telefonom, za razliku od pre svega godinu dana. I dalje ima tu jos dosta materijala za napredak, ali ipak je to sada vec daleko bolje.

Sto se tastature tice, tu moram da se takodje slozim sa tobom. I sam sam imao mnogo problem u pocetku sa kucanjem, da bi sada, pogotovo u landscape modu (sto je takodje jedan od napredaka u os-u), kucao nevidjeno brzo, skoro kao na kompjuterskoj tastaturi.
« Poslednja izmena: 05. Feb 2010, 21:54:33 od Ic.xc.ni.ka »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 95
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.