Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 43 44 46 47 ... 119
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Апологетика - докази за постојање Божије  (Pročitano 219996 puta)
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Ovo se odnosi na prvi post sve njemu slične...  Kako se zove mnogo priče a ne kaže se ništa? -Jiberish.
  To rade puppets političari višeg ranga tipa Obame koji kao da je prošao kroz Neuro Lingvističko Programiranje.
  Taj čovek *enja satima i ništa ne kaže.

Istine su crlo jednostavne.Sve što je tekst duži i komplikovaniji i što više koristi naučnilčke reči to je indoktriniranost veća.  Zato me je uvek zprepašćavalo zašto koncept boga nikako da bude opisan jezikom koji mase razumeju i da to neko uradi iz srca a ne iz glave. Mission Impossible.
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy SII
Al' ste vi cudni likovi. Ako vam se kaze "prosto", u simbolima istina, onda su to hriscanske/whatever bajke. Nemaju veze sa stvarnoscu (fol). Ako se krene naucnim stopama, onda je to previse komplikovano... Ako se krene premisama i konluzijama, onda je nesto trece...

Citat
Zato me je uvek zprepašćavalo zašto koncept boga nikako da bude opisan jezikom koji mase razumeju i da to neko uradi iz srca a ne iz glave. Mission Impossible.

Za ovo no comment. Ja cu da ti dam preporuku - Vladika Nikolaj Velimirovic. To kreni da citas i osetices istinu koja je recena vrlo jednostavno. Ima ih jos (autora), ali je potrebno malo da se potrudi Wink Da se traga.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

My imaginary friend says Hi.

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
LG G2
Mali off
jel to isti vladika koga spominju klerofasisticke organizacije poput Obraza?

http://www.blogovanje.com/matrix/komentari.php?id=123
« Poslednja izmena: 11. Dec 2009, 00:13:35 od nofx0023 »
IP sačuvana
social share
"You, your joys and your sorrows, your memories and your ambitions, your sense of personal identity and free will, are in fact no more than the behavior of a vast assembly of nerve cells and their associated molecules."
--Dr. Francis Crick; Nobel laureate, co-discoverer of the DNA molecule
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy SII
Spominju oni mnogo sta  Smile

Elem, to je savet i za tebe (moj prethodni post). Uzmi citaj pa vidi gde je istina... Ja sam uzeo i citao.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5,
Mali off
jel to isti vladika koga spominju klerofasisticke organizacije poput Obraza?

http://www.blogovanje.com/matrix/komentari.php?id=123
znao sam da si vojvodjanin.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

My imaginary friend says Hi.

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
LG G2
Jesam  Smile

Zaista svasta pricaju
Светосавски национализам

Spominju oni mnogo sta  Smile

Elem, to je savet i za tebe (moj prethodni post). Uzmi citaj pa vidi gde je istina... Ja sam uzeo i citao.

Reci sta to citas, da i ja citam.
« Poslednja izmena: 11. Dec 2009, 17:30:07 od Silvanus »
IP sačuvana
social share
"You, your joys and your sorrows, your memories and your ambitions, your sense of personal identity and free will, are in fact no more than the behavior of a vast assembly of nerve cells and their associated molecules."
--Dr. Francis Crick; Nobel laureate, co-discoverer of the DNA molecule
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5,
samo oni tako lupetaju  Smile    i ne pisi postove za redom imas opciju izmeni  Smile  nije valjda da toliko ne znas  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: RavenDark
Zasto bi prvi uzrok bio van uzroka, to jest zasto ne bi bio potreban uzrok pre prvog uzroka da bi napravio prvi uzrok i drugo kao sto sam vec naveo da citiram ponovo
Whats next?
A kako bi drugacije mogao da postoji prvi uzrok ?
Kako nesto moze da ima pocetak ako ne postoji prvi uzrok ?
Kako nesto sto nema pocetak kao sto je zivot moze samo sebe da stvori ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy SII
Kauzalni dokaz.  Smile

Bas se nesto lepo osecam sada kada sam procitao ovaj dokaz.  Smile

Citat
"свака ствар и појава мора да има свој узрок"
//o ovome sam razmisljao u gimnazijskim danima. Jes' da mozda profesor ne zna ljude koji su dosli do slicnog zakljucka, ali smatram da ih zasigurno ima dosta koji su o ovome promisljali.

Citat
"Ако је свака ствар и сваки делић овога света проузрокован, онда и свет као целина мора бити проузрокован."
Lepo. Bas sam tako i ja razmisljao. U svakom slucaju, profesor je izneo lep (ako nesto tako mogu da kazem  Smile ) dokaz i za mene je potpuno prihvatljiv. Za sada su "dobri" dokazi: Gnoseoloski, Istorijsko-religijski i ovaj kauzalni. Za ontoloski i moralni - sam komentarisao vec sta mislim o tome  Smile (naravno, misleci cisto logicki i ateisticki  Smile Za mene je recimo i moralni dokaz prihvatljiv iz mog ugla... To sam vec objasnio).

Ovaj dokaz je bas "falio" malo da se zaokruzi apologetika. Zeljno iscekujem ostale dokaze. Silvanuse, ole, Silavnuse, ole  Smile

Citat
"Господо, само још једна молба: ја се у излагању овог облика каузалног доказа ни на кога не позивам, јер то је моја лична комбинација."
//postavka dokaza mi je izgledala malo rupicasto, ali je sasvim OK. Medjutim kada je profa poceo da brani dokaz - tu se tek pokazala njegova moc (i profina i moc dokaza  Smile )

Moram da pomenem jos jednu recenicu koja je u mojoj svesti jak "dokaz" postojanja Boga (vec sam prokomentarisao, ali je tako genijalno pa moram ponovo)

"Ако нема Бога, да ли је онда слободно све чинити"

Citat
"Ако постоји први члан тога узрочног ланца, који је носилац и покретач целе узрочности у свету, то је онда, тај први члан узрочног ланца, или први узрок целокупне стварности нико други него Бог – Створитељ"
//odlicno  Smile

"Према томе порећи први узрок, значи порећи читав узрочни ланац"
// - II -  Smile  Smile

Iako mi je prvi oblik kauzalnog dokaza malo skripao (k'o sto rekoh), drugi je za svaku pohvalu. Odlican dokaz. Odlican[/b[b]]!!!

Ono sto je interesantno je da pojedini "cvikaju" od pojma Boga. Da nauka uvede neki drugi pojam a koji se odnosi na isto, mislim da bi argument bio - e pa vidite da nije bio Bog
. Haha jos mi toga pada na pamet ali drugom prilikom...

Citat
"јеси ли ти већ видео да су сви људи и све биљке и животиње поумирале? Ако ниси, како смеш тврдити да су смртни?!"
hehe ovo je bilo uzitak citati. Odbranu!

Citat
"Пре свих Давид Хјум рећи ће вам да узрочност уопште не постоји као нека објективна појава"
WTF !?  Smile  Smile

Citat
"Леверје математичким путем, дакле, путем каузалног закључивања, путем закона каузалности, прво математички доказао да постоји планета Нептун, пре него што га је ико кроз телескоп видео"
//ovde sam po malo poceo da osecam glad ka novim znanjima. I glad ka citanjima novih dokaza.  Smile

Citat
"Мендељејев је на основу периодичног система хемијских елемената, који је констатовао у природи, прорекао постојање извесних хемијских елемената које у његово доба још нико није био искуствено пронашао и видео, и чак је описао њихове физичке особине, добивши их рачунски, дакле, ослањајући се на закон каузалности"
//genijalno. Zaista, sve je bilo bas kako je prognozirao! Genijalno.

Smatram da je ovaj dokaz profesor najbolje odbranio.

Citat
"Међутим, за Бога стварање је сасвим природан акт"
//ovo mu dodje kao slag na tortu. Izbor referentnog sistema. Odlicno.

Zadovoljan sam sa ovim dokazom. Mislim da ima snage da ubedi ateistu ako dobro razmisli o ovom/ovim dokazima u logicko postojanje Boga. Ako opet zaskripi, smatram da tada problem nije logicke prirode vec neke druge (ubedjivanje samog sebe, manjak sposobnosti logickog zakljucivanja, narusen ego, etc...)

Cim nadjem vremena, komentarisem poslednji (kosmoloski dokaz)

Preporuka za moderatore:

Ako vam nije cimanje na prvu stranu dodajte link ka svim postavkama dokaza

Evo da malo olaksam  Smile

1) Ontoloski - prva strana

2) Gnoseoloski

3) Istorijsko religijski

4) Moralni (deontoloski) dokaz

http://forum.burek.com/apologetika-dokazi-za-postojanje-bozije-t462318.170.html

5) Kauzalni dokaz

http://forum.burek.com/apologetika-dokazi-za-postojanje-bozije-t462318.230.html

6) Kosmoloski dokaz (yet to be commented)

http://forum.burek.com/apologetika-dokazi-za-postojanje-bozije-t462318.370.html
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
A kako bi drugacije mogao da postoji prvi uzrok ?
Kako nesto moze da ima pocetak ako ne postoji prvi uzrok ?
Kako nesto sto nema pocetak kao sto je zivot moze samo sebe da stvori ?

Ja kazem da mora da postoji prvi uzrok ali nista ne dokazuje da je bog prvi uzrok.
Ne znam ne verujem da nesto moze da bude ex nihilio.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 43 44 46 47 ... 119
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.