Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 119
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Апологетика - докази за постојање Божије  (Pročitano 220166 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Slagvort
Razumijes? Ja stvarno nemam osjecaj da Bog postoji.
Ja jednostavno mislim da postoje 2 (tj 50) razlicitih prica i istina, i svako sebi uzme koju hoce.

To je zato sto stvarno ne znas sta je "Bog". Ti stvarno mislis da je Bog to sto religija kaze da je Bog, i
naravno da ne mozes imati osecaj tog "Boga", posto taj "Bog" stvarno ne postoji.

Evo recimo jednostavnog objasnjenja, covek je oduvek osecao prehladu, ali nije oduvek imao definiciju prehlade,
kada je covek spoznao sta je prehlada od tada covek zna da ima osecaj prehlade.
Bog je zivot, osecaj prisutnosti u okviru kojeg se nalaze svi drugi osecaji. Sto znaci dokle god osecas prisutnost
ti si jedno sa Bogom, posto si ti taj osecaj.
Zato je Bog jedan za sve, svi mi jesmo taj jedan jedini osecaj prisutnosti.
To je jedini osecaj Boga koji covek moze da ima.

Sve sto ti imas je tvoj zivot, zato je tvoj zivot za tebe Bog, moj zivot je za mene Bog .........
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

My imaginary friend says Hi.

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
LG G2
Ko ovde uopste ne razume engleski njemu cu da prevedem. Mozda danas mozda sutra

Стварност је Божија воља. Наука се бави проучавањем стварности, тј. објашњавањем Божије воље. Дакле, наука и Бог нису уопште у супротности... Дакле, Бог постоји! Smile Smile

Stvarnost je bozija volja, objasni kako si dosao do tog zakljucka.
IP sačuvana
social share
"You, your joys and your sorrows, your memories and your ambitions, your sense of personal identity and free will, are in fact no more than the behavior of a vast assembly of nerve cells and their associated molecules."
--Dr. Francis Crick; Nobel laureate, co-discoverer of the DNA molecule
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: nofx0023
Pa jel' znas nekog drugog ko ima autorsko pravo nad stvarnoscu ?
Bog je uzrok svih posledica, ukljucujuci stvarnost koja je proizvod inteligencije (sposobnost shvatanja situacije) koja je proizvod zivota (osecaj prisutnosti).
« Poslednja izmena: 13. Nov 2009, 13:33:12 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
LG G2
Niko nema autorsko pravo nad stvarnoscu.
IP sačuvana
social share
"You, your joys and your sorrows, your memories and your ambitions, your sense of personal identity and free will, are in fact no more than the behavior of a vast assembly of nerve cells and their associated molecules."
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Samsung Galaxy SII
Niko nema autorsko pravo nad stvarnoscu.

Ko je onda stvorio stvarnost? Nastalo je samo od sebe, a?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
LG G2
To je stvar izbora
Ili je nastala sama od sebe  ili je nastala na hokus-pokus nacin  Smile Smile

Ako pod stvarnost mislis na nas univerzum trenutno se koristi ovo

ili npr ovo
« Poslednja izmena: 13. Nov 2009, 18:47:36 od nofx0023 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Samsung Galaxy SII
Ipak iscitaj ti temu koju je Lightsoft zapoceo. Sve je na srpskom, za razliku od ovih tvojih linkova. I ima sve o velikom prasku. Dosta ces da naucis. btw Bing Bang theory je konzistentna sa Bogom Wink

Mozda promenis misljenje.

[moderatori sorry na off-u, odustajem od dalje rasprave dok ne procitam zadnji dokazSmile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Citat: nofx0023
Стварност се дешава према природним законима (о чему говори и наука). Да би се схватили природни закони, потребна је интелигенција. Из тога следи да је потребна интелигенција да би се ти закони успоставили. Та Интелигенција, која је успоставила природне законе, мора постојати, јер природни закони постоје. Неки од нас ту интелигенцију зову Бог. Дакле, тај Бог постоји! Smile А пошто је Бог успоставио природне законе, они су Његова воља, па је самим тим и стварност Његова воља. Smile

Citat
All three of these arguments rely upon the idea of a regress and invoke God to terminate it. They make the entirely unwarranted assumption that God himself is immune to the regress.
Ко је направио ту неоправдану претпоставку? Па ми све време и покушавамо да Га све детаљније и детаљније схватимо. То је оно што ради и наука!

Citat
Even if we allow the dubious luxury of arbitrarily conjuring up a terminator to an infinite regress and giving it a name, simply because we need one, there is absolutely no reason to endow that terminator with any of the properties normally ascribed to God: omnipotence, omniscience, goodness, creativity of design, to say nothing of such human attributes as listening to prayers, forgiving sins and reading innermost thoughts.
Зашто нема апсолутно разлога да му приписујемо те особине? Али то и није толико битно по питању Његовог постојања. (Осим, за онтолошки доказ, али и по мени он не "држи воду" Smile)

Citat
Incidentally, it has not escaped the notice of logicians that omniscience and omnipotence are incompatible. If God is omniscient, he must already know how he is going to intervene to change the course of history using his omnipotence. But that means he can't change his mind about his intervention, which means he is not omnipotent.
Ово ме подећа на "обрнути" онтолошки доказ. Smile Овде могу да говорим само у своје име. Ако ја приписујем Богу особине Свезнајућ и Свемогућ, то се односи само на оно што је мени познато као знање и моћ. Могу ја сад даље да генерализујем, али то може да доведе до цитиране контрадикторности. Међутим, то је небитно што се тиче самог постојања Бога.

Citat
To return to the infinite regress and the futility of invoking God to terminate it, it is more parsimonious to conjure up, say, a 'big bang singularity', or some other physical concept as yet unknown. Calling it God is at best unhelpful and at worst perniciously misleading.
Ово је Клићин "аргумент". Smile Али стварно, није битан сам назив Бог, него оно што мислимо под тим називом. Клића је увео назив црвенкапа. Што да не? Smile

Citat
You might as well say, people vary in smelliness but we can make the comparison only by reference to a perfect maximum of conceivable smelliness. Therefore there must exist a pre-eminently peerless stinker, and we call him God.
Па да. Могу људи под појмом бога да подразумевају разноразне ствари. Тако неко може да под појмом бога подразумева нешто што не постоји и онда, стварно, тај бог не постоји! Smile
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
The Philosopher:
Rekoh da nisam ogorcen na hriscanstvo.. zapalim svjecu ako neko od mene zeli, prekrstim se na babinoj slavi.
"Ne jede mi ljeba"...
ne vjerujem u stereotip o pokvarenim popovima, na slavama i sahranama sam sreo dovoljno pametnih i normalnih popova.

Ne visim puno na temi, jer se misljenje razlikuje pa ne bih da trolujem. Vjerujte ako hocete.
Samo dajem svoj skromni doprinos.

U stvari nauka nema odgovor niti moze imati..
Nastanak zivota nije ni spekulativno objasnjen naukom. Ni teoriju nemaju.
Koliko je svemir velik?
Sta je izvan svemira?
(gdje nestaju sve raspar carape?..hehe)
itd.

Ipak meni je bolje da nema odgovora, zasad, ili zauvjek, nego da prihvatim religijsko, ne zadovoljava.
Nekog zadovoljava, postujem.

Ostaljam pod "nepoznato".
Samo, "nepoznato" covjeka plasi...

« Poslednja izmena: 14. Nov 2009, 00:54:37 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Citat: Slagvort
Razumijes? Ja stvarno nemam osjecaj da Bog postoji.
Ja jednostavno mislim da postoje 2 (tj 50) razlicitih prica i istina, i svako sebi uzme koju hoce.

To je zato sto stvarno ne znas sta je "Bog". Ti stvarno mislis da je Bog to sto religija kaze da je Bog, i

naravno da ne mozes imati osecaj tog "Boga", posto taj "Bog" stvarno ne postoji.

Evo recimo jednostavnog objasnjenja, covek je oduvek osecao prehladu, ali nije oduvek imao definiciju prehlade,
kada je covek spoznao sta je prehlada od tada covek zna da ima osecaj prehlade.
Bog je zivot, osecaj prisutnosti u okviru kojeg se nalaze svi drugi osecaji. Sto znaci dokle god osecas prisutnost
ti si jedno sa Bogom, posto si ti taj osecaj.
Zato je Bog jedan za sve, svi mi jesmo taj jedan jedini osecaj prisutnosti.
To je jedini osecaj Boga koji covek moze da ima.

Sve sto ti imas je tvoj zivot, zato je tvoj zivot za tebe Bog, moj zivot je za mene Bog .........

Da ali je covjek znao da nesto s njim nije u redu... da nije zdrav, da kise, da mu je hladno...

On je razlucio osjecaj zdravlja od osjecaja bolesti, pa vremenom dao ime bolesti, pa i prehlada...

A ne vidim sta bi ja od cega razlucio i nazvao to Bog.

To jest zasto bi vec nejasne fenomene kao sto su zivot, osjecaj prisutnosti tj. svjest objasnio necim sto mi je jos manje jasno - Bogom.
(sa solidnim poznavanjem vjeronauke tj. onoga sto bi to "trebalo" da objasni)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 119
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.