Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 119
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Апологетика - докази за постојање Божије  (Pročitano 219908 puta)
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5,
sva sreca da ces samo ti to da objavis.  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Само да разјаснимо да у Библији нигде не пише да човек никада неће моћи да докаже да Бог постоји, тако да ја не знам на коју "књигу" мисли господин Ајфилју. Smile
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5,
mnogi nasi bizMismeni su se obogatili na sumnjiv nacin. svi znaju da su lopovi. al eto... nema dokaza.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: bjbojan
ако Бог не постоји? Smile О чему ми онда причамо? Smile

А књига у којој пише да човек никада неће моћи да докаже да Бог постоји је доказ? Шта ако је то неко написао из зезања? Smile
Ja nisam rekao da Bog ( covek ) ne postoji, samo kazem da to niko nije dokazao i da po bibliji nikad nece.
A nemogucnost coveka da spozna Boga je opisana na dosta mesta, evo nekih, Izlazak (2 Mojsijeva) 33:20
" I reče: Ali nećeš moći videti lice moje, jer ne može čovek mene videti i ostati živ. "
Isaija 55:8 " Jer misli moje nisu vaše misli, niti su vaši putevi moji putevi, veli Gospod; "
Otkrovenje 19:12 " A oči su Mu kao plamen ognjeni, i na glavi Njegovoj krune mnoge, i imaše ime napisano, kog niko ne zna do On sam. "
Ako samo Bog zna da je On Bog, znaci da niko drugi to nece znati.

Pa sve sem smrti i jeste zezanje, ukljucujuci istinu, smrt je jedina ozbiljna stvar i sa njom nema zezanja.

Da li se sudbine ljudi koji veruju da je biblija zezanje i onih koji veruju da biblija nije zezanje razlikuju ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Једна је ствар спознати (разумети) Бога, друга видети његово лице, а трећа уверити се у Његово постојање. Прве две ствари су практично за сада немогуће, а о томе говори и стварност, а не само Библија. Ако у стварности постоји дејство Бога, онда Он и постоји и то је крај доказа. А то што ми не можемо све да Га разумемо, то је друга прича.

Смрт је зезање колико и све остало. Дакле, ништа није без последица и у том смислу је све озбиљно, али да се човек не би лоше осећао, све треба да схвати позитивно и као игру. (Моје мишљење. Smile)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 119
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.27

Pa sve sem smrti i jeste zezanje, ukljucujuci istinu, smrt je jedina ozbiljna stvar i sa njom nema zezanja.

"Dok smo mi tu , smrti nema. a kad smrt dođe, onda nas više nema."
(Epikur)

Ergo: Zbog cega ne bi bilo zezanja sa smrti???
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Nokia Luvmya 520
Једна је ствар спознати (разумети) Бога, друга видети његово лице, а трећа уверити се у Његово постојање. Прве две ствари су практично за сада немогуће, а о томе говори и стварност, а не само Библија. Ако у стварности постоји дејство Бога, онда Он и постоји и то је крај доказа. А то што ми не можемо све да Га разумемо, то је друга прича.

Смрт је зезање колико и све остало. Дакле, ништа није без последица и у том смислу је све озбиљно, али да се човек не би лоше осећао, све треба да схвати позитивно и као игру. (Моје мишљење. Smile)
Prve dve stvari su moguce, i prorecene su, spoznati njegovo postojanje je nemoguce.
Narocito sto se zanemaruje upozorenje da ce pri dolasku Gospoda svest coveka biti promenjena,
" Jer, gle, ja ću stvoriti nova nebesa i novu zemlju, i šta je pre bilo neće se pominjati niti će na um dolaziti. "
Koncepti koji se danas motaju coveku po glavi, kao sto je "Bog" ce potpuno nestati i vise se nikada nece
vratiti u covekovo stanje svesti.
Sto se tice lica, mozes da ga gledas koliko hoces, ako ne znas da je to Gospod Bog, znaci da ne gledas u
lice Gospoda Boga, nego gledas u lice nepoznate osobe.
"Gospod Bog" je kao i "ubica", ako ne znas da je neko ubica a gledas ga, znaci da ne gledas lice ubice.
Kao sto su ljudi gledali u lice Michaela Jacksona i nisu znali da gledaju u lice homoseksualca i pedofila.

Smrt nije nikakvo zezanje nego rec koja predstavlja kraj zivota, niko se ne zeza sa smrcu, zeza se sa zivotom,
( kao recimo "Ruski rulet" ). Smrt ne postoji u materiji kao sto zivot postoji u materiji, i mozemo se zezati samo sa onim sto postoji.
Citat: ddejanbg

"Dok smo mi tu , smrti nema. a kad smrt dođe, onda nas više nema."
(Epikur)

Ergo: Zbog cega ne bi bilo zezanja sa smrti???
Dao si jednostavan odgovor, pa meni postavljas pitanje ?

Da bi se neko mogao sa necim zezati, mora da postoji, kada smrt dodje onda osoba ne postoji, tako da ne postoji taj jedini uslov za zezanje.
Ljudi mogu samo da veruju da se zezaju sa zivotom i to samo pod uslovom da veruju u "slobodnu volju", oni koji znaju da je sve Bozija volja, znaju da se Bog zeza sa njihovim zivotom.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Citat: eyepheelYU
Prve dve stvari su moguce, i prorecene su, spoznati njegovo postojanje je nemoguce.
Чекај, у претходном посту кажеш:

A nemogucnost coveka da spozna Boga je opisana na dosta mesta, evo nekih, Izlazak (2 Mojsijeva) 33:20
" I reče: Ali nećeš moći videti lice moje, jer ne može čovek mene videti i ostati živ. "
Isaija 55:8 " Jer misli moje nisu vaše misli, niti su vaši putevi moji putevi, veli Gospod; "
Otkrovenje 19:12 " A oči su Mu kao plamen ognjeni, i na glavi Njegovoj krune mnoge, i imaše ime napisano, kog niko ne zna do On sam. "
а сад кажеш да човек може да спозна Бога и да му види лице? Smile Smile Smile

Sto se tice lica, mozes da ga gledas koliko hoces, ako ne znas da je to Gospod Bog, znaci da ne gledas u
lice Gospoda Boga, nego gledas u lice nepoznate osobe.
"Gospod Bog" je kao i "ubica", ako ne znas da je neko ubica a gledas ga, znaci da ne gledas lice ubice.
Kao sto su ljudi gledali u lice Michaela Jacksona i nisu znali da gledaju u lice homoseksualca i pedofila.
Па ти му гледаш лице, а то што не знаш шта је он, нема везе са његовим постојањем.

Smrt nije nikakvo zezanje nego rec koja predstavlja kraj zivota, niko se ne zeza sa smrcu, zeza se sa zivotom,
( kao recimo "Ruski rulet" ). Smrt ne postoji u materiji kao sto zivot postoji u materiji, i mozemo se zezati samo sa onim sto postoji.
Смрт је оно што није живот па је зезање са животом истовремено зезање и са смрћу. А ми можемо да се зезамо, али то није увек корисно. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Citat
Ја нисам представник Цркве па не могу у њено име да причам, а и око неких битних ствари се не слажем са њом. Међутим, то је можда за неку другу тему. Овде је битно да си ти на моје речи, да су природни закони Божија воља, ставио примедбу да се тиме замагљује истина. Пошто ја не видим да се тиме замагљује истина, него напротив, да се разбиструје истина о значењу појма Божија воља, онда ми није било јасно о каквом замагљивању причаш. Ти си одговорио да се некада замагљивала истина о облику Земље. Пошто се у реченици "природни закони су Божија воља" ни не спомиње истина о облику Земље, онда се та истина и не замагљује. Зато сам те питао које друге ствари се замагљују? Ти одговараш да Црква замагљује истину покушавањем описивања реалности цитатима из Библије. То опет нема везе са поменутом реченицом, али моје следеће питање је: шта се замагљује покушавањем описивања реалности цитатима из Библије? Ако неком није јасно шта неко хоће да каже, ваљда није проблем да се постави подпитање саговорнику ради разјашњења?

stvar je u sledecem: ti otprilike ides sledecom metodom: zemlja je ploca i to tako kaze bog. medjutim kasnije se ispostavi da zemlja ipak nije ploca nego je okrugla (uslovno receno) i onda ti kazes - e pa oni koji su tvrdili da je ploca pogresno su protumacili boga, ona je ipak okrugla jer je bog tako hteo.

ali to nije obajsnjavanje bilo cega nego prosto nazivanjem bozjim zakonima onih zakona koji nemaju nikakve veze sa bogom

sto se tice istina koje se zamagljuju one se pre svega ticu dve stvari u nasoj crkvi. sa jedne strane o pricama o bozjem narodu - srpskom narodu i sa druge strane o objasnjvanju nekih drustvenih pojava, fenomena (gej parada, istorije...)
« Poslednja izmena: 24. Okt 2009, 20:26:07 od klićo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Ортак, ја уопште нисам причао какав је облик Земље. Ти о томе причаш. Облик Земље је такав какав је. Заболе ме за инквизицију која је наметала лажне ставове. Који закони немају никакве везе са Богом? Јел' ти то "просто тако називаш" или имаш нешто конкретно да објасниш? А није Црква створила Бога и не одређује она да ли Бог постоји.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 119
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.