Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 119
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Апологетика - докази за постојање Божије  (Pročitano 220042 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

My imaginary friend says Hi.

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
LG G2
Ko odredjuje da li bog postoji?
IP sačuvana
social share
"You, your joys and your sorrows, your memories and your ambitions, your sense of personal identity and free will, are in fact no more than the behavior of a vast assembly of nerve cells and their associated molecules."
--Dr. Francis Crick; Nobel laureate, co-discoverer of the DNA molecule
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Нико кога ја знам. Smile А стварност показује да ли Бог постоји. Smile
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
LG G2
 Smile Smile
Onda mi zivimo u dve razlicite stvarnosti koje su misteriozno povezane. Ja zivim u stvarnosti u kojoj bog ne postoji.
IP sačuvana
social share
"You, your joys and your sorrows, your memories and your ambitions, your sense of personal identity and free will, are in fact no more than the behavior of a vast assembly of nerve cells and their associated molecules."
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Samsung Galaxy SII
Citat
Ja zivim u stvarnosti u kojoj bog ne postoji.

To je tvoje misljenje. Protagora je rekao: "Covek je mera svih stvari".

Ali je sigurno da ako ga ne budes trazio - neces ga nikad i naci  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Sony xperia
Ali i ako trazis, ne trazi ono sta ocekujes da ces pronaci. Jer' sve drugo neces videti.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
LG G2
.
Citat
Ja zivim u stvarnosti u kojoj bog ne postoji.

To je tvoje misljenje. Protagora je rekao: "Covek je mera svih stvari".

Ali je sigurno da ako ga ne budes trazio - neces ga nikad i naci  Smile

Kako da trazim nesto sto ne postoji
« Poslednja izmena: 25. Okt 2009, 01:23:41 od nofx0023 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5,
znaci da nisi dobro trazio  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: eyepheelYU
Prve dve stvari su moguce, i prorecene su, spoznati njegovo postojanje je nemoguce.
Чекај, у претходном посту кажеш:

Citat: eyepheelYU
A nemogucnost coveka da spozna Boga je opisana na dosta mesta, evo nekih, Izlazak (2 Mojsijeva) 33:20
" I reče: Ali nećeš moći videti lice moje, jer ne može čovek mene videti i ostati živ. "
Isaija 55:8 " Jer misli moje nisu vaše misli, niti su vaši putevi moji putevi, veli Gospod; "
Otkrovenje 19:12 " A oči su Mu kao plamen ognjeni, i na glavi Njegovoj krune mnoge, i imaše ime napisano, kog niko ne zna do On sam. "
Da prvo sam rekao "spoznati njegovo postojanje je nemoguce" a onda sam naveo gde je to u bibliji navedeno,
sta je tu kontradiktorno ?

Citat: bjbojan
а сад кажеш да човек може да спозна Бога и да му види лице? Smile Smile Smile
Nigde nisam rekao da covek moze sa spozna Boga, ti ocigledno ne citas ono sto je napisano.

Ti (verovatno) svakodnevno vidis jako puno lica, da li znas ko su sva lica koje si video ?
Da li su za tebe svi ljudi isti po tome sta jesu ?

Ti nemas kapacitet shvatanja sta znaci Otkrivenje 1:7 " .... i ugledaće Ga svako oko... "
a da to "svako oko" nece imati blage veze ko je taj covek kojeg ce svako oko videti ?

To bi bilo kao kada bi rekli "Cao svet ce ludeti za jednim homoseksualcem i pedofilom !" a da pritom taj svet nema blage veze da je taj homoseksualac i pedofil - Michael Jackson.

Смрт је оно што није живот па је зезање са животом истовремено зезање и са смрћу.
Ovo je veoma lep primer "logike" onoga sto ti govoris.
Zena je ono sto nije muskarac pa je seks sa zenom istovremeno seks sa muskarcem.  Smile
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Citat:  eyepheelYU
Da prvo sam rekao "spoznati njegovo postojanje je nemoguce" a onda sam naveo gde je to u bibliji navedeno, sta je tu kontradiktorno ?
Nigde nisam rekao da covek moze sa spozna Boga, ti ocigledno ne citas ono sto je napisano.
На моје речи:
Citat
Једна је ствар спознати (разумети) Бога, друга видети његово лице, а трећа уверити се у Његово постојање. Прве две ствари су практично за сада немогуће
си одговорио:
Citat
Prve dve stvari su moguce, i prorecene su
Тачно је да ниси „rekao da covek moze sa spozna Boga“ тим речима, али ако си рекао да су „прве две ствари могуће“, а прве две ствари су „спознати Бога и видети Његово лице“, на шта друго си могао да мислиш да је могуће? Наводиш цитат у коме се каже да је не могуће видети Богу лице, а после причаш да је то могуће, али ако не знаш ко је. Тај услов не пише у наведеним цитатима, тако да то може да буде само твоје тумачење, а твоје тумачење може да буде и тачно и погрешно, а шта је истина зна само Бог.

Мало је смешно да ми ти кажеш да не читам оно што је написано, а о томе говоре следећи цитати:
То што сам приметио (да целокупна креација припада једном једином бићу) је само моје веровање (или претпоставка како ти кажеш ). Ја не знам да ли је то тачно. Немам доказ за то.
...
Дакле, уопште није битно да ли је Бог човек или нешто друго, него Његова воља која је исказана кроз природне законе, а они се могу детектовати нашим чулима и телесним и духовним и то је за мене потребан и довољан доказ о постојању Бога!
Cekaj malo rodjo, na pocetku ovog pasusa tvrdis kako nemas dokaze za postojanje Boga, a na kraju govoris o prirodnim zakonima koji su za tebe "dovoljan dokaz".
Не тврдим да немам доказе за постојање Бога, него да немам доказе да је Бог један једини. Мислим да то јасно пише!
Ne pise nista u tom kontekstu
Али добро. Сваком човеку може да се деси да нешто превиди.

Ti (verovatno) svakodnevno vidis jako puno lica, da li znas ko su sva lica koje si video ?
Da li su za tebe svi ljudi isti po tome sta jesu ?
Наравно да нису. Чему то питање? Битно је да кад видиш лице неког човека, онда имаш доказ да он постоји. А шта је он, то је друга прича.

Ti nemas kapacitet shvatanja sta znaci Otkrivenje 1:7 " .... i ugledaće Ga svako oko... "
a da to "svako oko" nece imati blage veze ko je taj covek kojeg ce svako oko videti ?
А Otkrivenje 1:7  значи оно што ти кажеш да значи и другачије не може да буде?
Али кад смо већ код тог стиха да га напишемо целог:
„Ено, иде с облацима, и угледаће Га свако око, и који Га прободоше; и заплакаће за Њим сва колена земаљска. Да, заиста.“

Дакле, не пише да „nece imati blage veze ko je taj covek“ .

А с обзиром да на теми „Покајање“ кажеш да је је ова генерација људи једина која има могућност да живи, јел' ти то онда хоћеш да кажеш да ови „који Га прободоше“ живе на Земљи већ 2000 година? Ако је тако, јел' ти имаш доказе за то или је то твоје веровање (а према твојој терминологији човек може да верује само у лаж)? Или можда знаш да је то истина, али немаш доказе (што је наравно „логично“)?

Једно је сигурно, немам капацитет да схватим свачије фантазије.

To bi bilo kao kada bi rekli "Cao svet ce ludeti za jednim homoseksualcem i pedofilom !" a da pritom taj svet nema blage veze da je taj homoseksualac i pedofil - Michael Jackson.
Шта би било као то? Твоје тумачење стихова из Библије? И зашто пример педера? Свиђа ти се тај пример?

Ovo je veoma lep primer "logike" onoga sto ti govoris.
Zena je ono sto nije muskarac pa je seks sa zenom istovremeno seks sa muskarcem.
Како ти није гадно да то кажеш? Теби је жена све што није мушкарац? Секс са женом ти истовремено  секс са мушкарцем?
А твоја логика „да је Бог створио човека“, али ето нема доказа да Бог постоји (јер је можда човека створило нешто што не постоји???), је баш „логика“.
Али пошто си почео да моју логику упоређујеш са педерском  „логиком“ (или можда твојом), немамо више ти и ја шта даље да разговарамо.
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Nokia Luvmya 520
Наводиш цитат у коме се каже да је не могуће видети Богу лице, а после причаш да је то могуће, али ако не знаш ко је. Тај услов не пише у наведеним цитатима, тако да то може да буде само твоје тумачење, а твоје тумачење може да буде и тачно и погрешно, а шта је истина зна само Бог.
Naveo sam citat koji kaze "Nije moguce videti lice Boga i ostati ziv" Sto znaci da ljudi mogu da vide lice Boga i ostanu zivi ukoliko ne znaju da  gledaju u lice Boga. To sto tebi nije jasno da necije lice mozes da gledas samo ako znas cije lice gledas nije moja stvar. Nijedan covek nije isti, svi imaju identitet, po imenu ili funkciji. U ovom slucaju se radi o identitetu osobe koja je po funkciji Bog i koja ima ime.
Ako ti ne znas da je osoba koju gledas Bog i koje je njegovo ime, onda ti ne gledas u lice Boga nego
u lice osobe koja je za tebe identicna kao i sve ostale osobe cije ime i identitet ne znas.
Fizicki izgled uopste nije bitan iako je navedeno da Bog nije po ljudskim kriterijimima "atraktivan muskarac"
Jer izniče pred Njim kao šibljika, i kao koren iz suve zemlje; ne bi obličja ni lepote u Njega; i videsmo Ga, i ne beše ništa na očima, čega radi bismo Ga poželeli. "
Smrt koja nastaje spoznajom da je pred nekim Bog je uzrokovana strahom, mozda ti nisi cuo da covek
moze da umre od silnog straha.
Ateisti i svi oni kojima je koncept Boga potpuno nepoznat sigurno ne bi mogli da umru od straha, u odnosu na ljude koji zive zivot shvatajuci da je Bog svemoguc.
Recimo da postoji covek koji je ubio sto ljudi samo zato sto su ga ( po njegovom shvatanju ) 'pogresno pogledali', logicno je da bi u njegovom prisustvu ljudi koji to znaju bili ukoceni od straha a oni koji o tome pojma nemaju u njegovom prisustvu ne bi imali razlog za strah.

Дакле, уопште није битно да ли је Бог човек или нешто друго, него Његова воља која је исказана кроз природне законе, а они се могу детектовати нашим чулима и телесним и духовним и то је за мене потребан и довољан доказ о постојању Бога!
Bozija Volja je iskazana kroz rec koja sa "prirodnim zakonima" nema blage veze i ovoj ovdasnjoj prirodi postoji 6000-7000 godina.
Jel' ovo tema "Sta je za tebe Bog ?"
Jel' ja ovde govorim sta je "za mene" Bog, ili govorim sta biblija kaze sta je i ko je Bog ?
Али добро. Сваком човеку може да се деси да нешто превиди.
Ti nemas nikakve dokaze i ja nista nisam prevideo, pazljivo sam citirao sta si rekao.
Наравно да нису. Чему то питање? Битно је да кад видиш лице неког човека, онда имаш доказ да он постоји. А шта је он, то је друга прича.
Koji on ? Dokaz da neko postoji je baziran na podacima o tom nekom, neko postoji zato sto ima ime.
Posto onaj koji nema ime ne postoji.
Jel' neko ima potrebu da dokazuje da ljudi postoje ?
Odavno sam ti skrenuo paznju da je tvoje shvatanje dokaza i dokazivanja smesno, i da je preispitivanje
neophodno za setnju putem racionalne logicne realnosti.

Дакле, не пише да „nece imati blage veze ko je taj covek“ .

А с обзиром да на теми „Покајање“ кажеш да је је ова генерација људи једина која има могућност да живи, јел' ти то онда хоћеш да кажеш да ови „који Га прободоше“ живе на Земљи већ 2000 година? Ако је тако, јел' ти имаш доказе за то или је то твоје веровање (а према твојој терминологији човек може да верује само у лаж)? Или можда знаш да је то истина, али немаш доказе (што је наравно „логично“)?

Једно је сигурно, немам капацитет да схватим свачије фантазије.
Nije rec o fantazijama nego o tvojoj nemogucnosti da shvatis prorocke izjave. "Oni koji ga probodose" predstavljaju one koji ismevaju Boga a posto rimski vojnici koji su ismevali i proboli isusa na krstu nisu medju zivima
onad se "svako oko" sigurno ne moze odnositi na njih, posto oko ima samo zivo bice.
Pokusaj da ne zaboravis da se ti ne svadjas samnom nego sa tekstom koji ja nisam napisao.
Ako hoces da komuniciras sa nekim ko misli da su prorocanstva bukvalne/proste reci, onda bi trebalo da se obratis tvom jaranu Silvanusu ili bilo kom drugom "hriscaninu".

Шта би било као то? Твоје тумачење стихова из Библије? И зашто пример педера? Свиђа ти се тај пример?

Како ти није гадно да то кажеш? Теби је жена све што није мушкарац? Секс са женом ти истовремено  секс са мушкарцем?
А твоја логика „да је Бог створио човека“, али ето нема доказа да Бог постоји (јер је можда човека створило нешто што не постоји???), је баш „логика“.
Али пошто си почео да моју логику упоређујеш са педерском  „логиком“ (или можда твојом), немамо више ти и ја шта даље да разговарамо.
Dao sam ti primer koji je kompatibilan sa tvojim biserom da je "smrt sve sto nije zivot".
Bog je rec, frekvencija koja je stvorila coveka, posto bez te frekvencije covek ne postoji, niti bilo sta drugo postoji, i zna se kada je ta frekvencija dosla na ovu Planetu i stvorila coveka kojeg danas vidimo.
Jel' rec postoji, ili ces ti da dokazes da ne postoji ?
Kakva "pederska logika" o cemu ti pricas ?
Ljudi koji govore o pederima i pedofilima imaju "pedersku logiku" ?
Ti neopevano lupas loncice i miksujes babe i zabe.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 119
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.