Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 53 54 56 57 ... 119
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Апологетика - докази за постојање Божије  (Pročitano 220045 puta)
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
Sony xperia
Citat
Zato sto prelaskom iz vakuma u nevakum gubi energiju i usporava, barem ja tako mislim.
A odakle joj energija iz nevakuma u vakum da ubrza ?  Smile  Postoji tu jos nesto drugo sem prostor/vremena. Napisacu jednom jedan poduzi post, ali ne ovde.

Nemoj me terati oTamnoj materiji da razvezem.  Smile  Olesice me Boki.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

My imaginary friend says Hi.

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
LG G2
Citat
Postoji tu jos nesto drugo sem prostor/vremena

Da, mislim da je to nesto bas ta Tamna materija Smiley

Engl.
http://en.wikipedia.org/wiki/Dark_matter

offtopic ili mozda ne.
« Poslednja izmena: 19. Dec 2009, 23:15:56 od nofx0023 »
IP sačuvana
social share
"You, your joys and your sorrows, your memories and your ambitions, your sense of personal identity and free will, are in fact no more than the behavior of a vast assembly of nerve cells and their associated molecules."
--Dr. Francis Crick; Nobel laureate, co-discoverer of the DNA molecule
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
Sony xperia
Citat
Postoji tu jos nesto drugo sem prostor/vremena

Da, mislim da je to nesto bas ta Tamna materija Smiley

Engl.
http://en.wikipedia.org/wiki/Dark_matter

Ili polje nulte tacke.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Само напред у даље развијање науке, јер се наука бави детаљнијим објашњавањем Бога! Smile

http://en.wikipedia.org/wiki/Zero_point_field
« Poslednja izmena: 20. Dec 2009, 09:31:22 od bjbojan »
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
LG G2
Hehe ako ti tako kazes  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
"You, your joys and your sorrows, your memories and your ambitions, your sense of personal identity and free will, are in fact no more than the behavior of a vast assembly of nerve cells and their associated molecules."
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
Sony xperia
Само напред у даље развијање науке, јер се наука бави детаљнијим објашњавањем Бога! Smile

Smile 

Da se nadovezem:
http://forum.burek.com/svemir-bog-postanak-mogu-li-se-naucno-objasniti-t293636.html

Odavno tupim drugar, tupim, ... sa velikim "B" ili malim "b". Napisacu jednom "elaborat", koji bi mnoge stvari povezao.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
LG G2

Uzivaj Smiley

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 42
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Sve je to zbog nase nesavrsenosti u percepciji. Nije to dokaz za postojanje necega.

Možda, ali je još manje dokaz nepostojanja Boga. Pa upravo o tome govorim - postoje druge realnosti koje ne možemo da spoznamo tek tako. Spoznaja Boga nije samo stvar intelekta, iako se intelekt obavezno podrazumeva. Spoznaja Boga je natprirodno delovanje Boga na naš um. To je otkrivenje Boga našem intelektu. To nije samo logičko zaključivanje i slično, iako se i to podrazumeva. Čitav koncept spoznaje Boga bazira se na Božjem samootkrivenju ili samoobjavi čoveku, a ne na isključivo čovekovoj sposobnosti da sam po sebi nešto dosegne, iako se podrazumeva da čovek ima određene sposobnosti da razmišlja i nešto shvati.

Vidiš, ja nisam celog života verovao da postoji Bog. Za mene to u srednjoj školi i kasnije, nije imalo nekog smisla - Bog?? Koji Bog?? Kakav Bog?? To je bilo van svake pameti. Međutim, upravo spoznaja koja nadilazi ono što običan čovek poseduje - obratila me. I ja živim, hvala Bogu, u toj istoj spoznaji već 12 godina (cca). Meni je postojanje Boga realno, logično, normalno. To mi više nije najvažnije pitanje, jer ima važnije pitanje od toga da li postoji ili ne postoji Bog.  Smile Davno sam shvatio da nikog ne možeš ubediti u svoje stavove (makar koliko da si osvedočen kako si u pravu). Možeš samo da podeliš svoje stavove, da nateraš nekog da dublje razmišlja i slično. Ja sam rekao nekom tipu ovde (zaboravih mu nick...) - pored toliko svedoka ljudi koji smatraju da Bog postoji, tako žive i mole se, svesni da On zaista nije puka imaginacija - mene bi zabrinulo da možda ja, npr. ateista, možda stvarno trebam razmatrati i tu opciju. Tako sam ja počeo, pa na kraju shvatio ono što sada znam.

kad sam to napisao mislio sam na ovo:
Isecak iz Mein Kampf-a
Hence today I believe that I am acting in accordance with the will of the Almighty Creator: by defending myself against the Jew, I am fighting for the work of the Lord

Ma da, ovo bi trebao biti dokaz - za šta? Smiley Čak nije izvesno da je Hitler napisao Mein Kampf, nego da je najverovatnije napisao samo određene ideje, a ostalo je "sklepano" kada je izašao iz zatvora, i to su čak drugi ljudi uradili umesto njega.

Citat
Pravi hrišćanin voli sve ljude, osim homoseksualaca.
Meni ne smeta homoseksualizam, mislim da bi trebali da imaju sva prava kao i strejt ljudi.

Smile Ovo ti je jedan od najjačih "dokaza."  Smile Prvi si napravio logičku grešku jer si zaključio da pravi hrišćani ne vole homiće (a ignorisao si moju primedbu da hrišćani trebaju voleti sve ljude). Meni lično ne smeta ama baš niko, pa ni homići. Smatram da oni i dalje imaju svoja prava baš kao i svi drugi ljudi. No - samo mi pokaži da ja, budući hrišćanin, sam obavezan da mrzim homiće??  Smile

Citat
Sta to znaci?

To znači da hrišćani uvek znaju šta je moral a šta nije moral (pričam opet o hrišćanima, a ne o nominalnim hrišćanima). Nama se moral ne menja tek tako, preko noći, pod uticajem određene paradigme ili ideje, preovlađujućih ideja, etc. Pravi hrišćani nemaju problem s time. Problem imaju nominalni hrišćani, no to je već druga tema.

Smile
« Poslednja izmena: 24. Dec 2009, 00:15:18 od Yahid »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
LG G2
Citat:  nofx0023 18. Dec 2009, 20:18:47
kad sam to napisao mislio sam na ovo:
Isecak iz Mein Kampf-a
Hence today I believe that I am acting in accordance with the will of the Almighty Creator: by defending myself against the Jew, I am fighting for the work of the Lord

Citat: Yahid
Čak nije izvesno da je Hitler napisao Mein Kampf, nego da je najverovatnije napisao samo određene ideje, a ostalo je "sklepano" kada je izašao iz zatvora, i to su čak drugi ljudi uradili umesto njega.

Ma da, ovo bi trebao biti dokaz - za šta? Can you say Conspiracy theory

Citat
No - samo mi pokaži da ja, budući hrišćanin, sam obavezan da mrzim homiće??

Ne kazem da mrzis, nego ne volis zato sto:
Citat
Leviticus 18:22 Do not lie with a man as one lies with a woman; that is detestable.
A kakav bi ti bio hriscanin da ne postujes bibliju?

Peace  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 42
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Ma da, ovo bi trebao biti dokaz - za šta? Can you say Conspiracy theory

Ne, svakako, samo sam slušao šta neki istoričari kažu. Irelevantno za temu, uglavnom, ali čista opaska.

Citat
Ne kazem da mrzis, nego ne volis zato sto:
Citat
Leviticus 18:22 Do not lie with a man as one lies with a woman; that is detestable.
A kakav bi ti bio hriscanin da ne postujes bibliju?

Ne bih bio hrišćanin, ali par stvari. Wink

Rekao si:

Pravi hrišćanin voli sve ljude, osim homoseksualaca.

Nije tačno. Pitao sam te gde imam obavezu da mrzim homiće i slično? Ti si dao citat koji nema veze sa onim što sam ja pitao, i to sa nazovi "apologetskih" ateističkih i antiteističkih sajtova.  Smile U Levitskoj knjizi je stvarno jedan jako dobar savet, ali i dalje me taj tekst ne poziva na mržnju.  Smile

Meni smeta i dim cigareta, budući da sam nepušač više od 11 godina, ali ja ne mrzim pušače. Meni može da smeta ono što smatram da je loše, ali ne vidim da, zato što mi nešto smeta, nekog mrzim, taman to bili i homići.
« Poslednja izmena: 24. Dec 2009, 01:02:06 od Yahid »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 53 54 56 57 ... 119
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.