Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 06. Sep 2025, 22:59:34
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Antisrpska koalicija usred zemlje Srbije!  (Pročitano 15210 puta)
Jet set burekdzija

Zemun nije Beograd!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7696
Zastava Zemun, Serbia
OS
Nepoznat
Browser
SonyEricssonK700i R2AY
mob
Nokia N8-00
Nemojte lupati, jedna stvar je sloboda govor i misljenja, da dodjem ja, Rufus, Cmarko, dulisha ili bilo ko i da iznosimo ovde misljenja ili na ulici....
Ovi su zvanicne organizacije, koje aktivno rade protiv drzavnih interesa...
Kakve 3 godine robije, treba im dati 300, za ovakve svinjarije...

Naravno da ne postoji primer na zapadu, jer tamo to nikome ne bi palo na pamet....
To samo u ovoj nasoj koloniji moze i da svi cute....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Joj Rasho...ima po Evropi itekako neformalnih i formalnih pokreta koji se zalazu za revizije granica, koji pricaju razne price...ko hoce slusa, ko nece ne mora...i mirna Bosna.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ми ништа не обећавамо - и то испуњавамо!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
да али се те организације на фаворизују на телевизијама док се став државе гура у други план!
IP sačuvana
social share
И данас кад дође до последњег боја, неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот,  отаџбино моја, знајући шта дајем и зашто га дајем.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Svaki dan su Koen, Samardzic, Kostunica i Tadic prisutni na naslovnim stranama i udarnim vestima - svi svaki dan slusamo njihove stavove...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

..šic po guzi..

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 868
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Kako mozes da kazes da ono sto su saopstile NVO nema veze sa slobodom govora? To moze da nam se ne dopadne ili dopadne, mozemo da se ne slozimo sa tim - ali u demokratskim drustvima formiranje politicke partije nije jedini nacin kako se mozes obratiti javnosti, izneti svoje politicke stavove i slicno. To mozes da radis i kao aktivista, clan internet foruma, clan udruzenja gradjana, vlasnik medija, autor knjige, teksta i slicno.

Daj primer sankcionisanja toga o cemu govoris negde u Zapadnoj Evropi...

Pročitao sam dosta tvojih postova iz kojih se da zaključiti da si jako pametan momak, i čini mi se da imamo prilično podudarne stavove po velikom broju pitanja. Ali ti što znaš da se istripuješ..

Prvo, odakle ti ideja da sam ja pobornik "komunističke prakse" i podržavam zabrane zatvaranja i progone?? Ne čitaš pažljivo! Razlikuj reči od dela. Jedno je reći "EU ne treba da nastavi pregovore sa Srbijom",  a drugo pisati im pisma. S kojim pravom i u čije ime rade takve stvari? Jesu li pobedili na izborima možda? To nije obraćanje javnosti, već konkretno protivdržavno delovanje.

E sad, to je opet samo moje mišljenje. Složi se ili nemoj, ali ne podmeći mi ono što nisam rekao.

Primer sankcionisanja u Zapadnoj Evropi ??  .. Pa ovakve stvari se samo ovde i događaju, u tome i jeste cela poenta. Ovako nešto je nezamislivo bilo gde drugde. Da li uopšte bilo kome npr. u Nemačkoj, Francusko, bilo gde.., pada na pamet da prima pare iz inostranstva i radi protiv države u kojoj je? Ne! Prvi put bi možda bio opomenut, drugi put najverovatnije zatvor. I to je to. Ovde se na žalost ne kažnjavaju ni mnogo gore stvari, pa mu ovo dođe kao nešto normalno.

Putin je recimo zabranio mogućnost osnivanja raznoraznih organizacija koje se finasiraju iz nepoznatih inostranih izvora. Krajnje bi vreme bilo da se i ovde otvore karte i vidi ko konkretno koga finasira ovde. Koga finansiraju Šiptari, koga vlade stranih država i sl. U ime čijih interesa će da radi onaj ko primi pare od druge države?

Samo nemoj sad da mi podmetnes da sam radikal i da sanjam strane plaćenike.. Smile
IP sačuvana
social share
Trust No One
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Citat
Krajnje bi vreme bilo da se i ovde otvore karte i vidi ko konkretno koga finasira ovde. Koga finansiraju Šiptari, koga vlade stranih država i sl. U ime čijih interesa će da radi onaj ko primi pare od druge države?

Лепа констатација
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
@Vrbov prutic,

Da se ne razumemo pogresno -

Potpuno delim tvoje antipatije prema pomenutom pismu. Uloga nevladinog sektora treba da bude da pomogne drustvu u njegovom razvoju a ne da se zalaze da idemo ponovo u tor izolacije. Ali tome ne treba pridavati toliki znacaj - Sonja Liht koja je mnogo kompetentnija i objektivnija osoba iz NVO sektora i gomila drugih NVO-a su ostro kritikovale i usprotivile se tom pismu.

Siguran sam da znas da je cela Srbija posle 5.oktobra zivela od donacija. Ne postoji ministarstvo u ovoj zemlji koje ne dobija donaciju..od policije, zdravstva, skolstva, lokalne uprave, do vojske, privrede...cak je i sajt Skupstine Srbije postavljen zahvaljujuci donacija..kolicina para koju su dobile drzavne institucije su neuporedivo vece nego sto ih dobija nevladin sektor - a i taj sektor je sarolik po opredeljenjima. Stvari nisu crno bele.

Apsolutno sam protiv bilo kakvih Putin metoda u Srbiji - mi nismo despotija nego demokratska zemlja, bilo bi licemerno prebrojavati pare i optuzivati ljude kako nesto dobijaju iz inostranstva a sa druge strane sve institucije otvorenih ruku primaju donacije konstantno.

Ovde sve politicke partije odbijaju da kazu iz kojih izvora dobijaju pare, koji tajkun je dao koliko...a sa druge strane tu su NVO ipak mnogo transparentnije. Na sajtu svake organizacije stoji koje projekte finansiraju kakve i cije donacije.

« Poslednja izmena: 09. Apr 2007, 17:44:49 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

..šic po guzi..

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 868
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
@danilobg,

Ja tebe odlično razumem, samo mi se čini da moj pretprošli post nisi pažljivo pročitao, pa si mi odma prišio nešto što mi ne stoji..  Smile
Znam da su mi postovi malo poduži, ali ako rešiš da odgovoriš na neki najpre pažljivo pročitaj napisano.

"Stvari nisu crno bele" - tačno tako..slažem se . I ceo drugi pasus u vezi sa donacijama posle 5.10. je istinit i tačan.Ali ostatak posta...hmm? Smile

..ovako:

1. Donacija ministarstvu je donacija državi od koje SVI građani imaju direktne koristi. Ne može se porediti vreme pre 5.10. kada bi svaka donacija značila samo da će neko iz tadašnje garniture da kupi novi auto, pa su tokovi novca morali da budu neuobičajeni, i sadašnje vreme kada je to nešto normalno i potrebno. Donacija iz inostranstva nekoj organicaciji za njihove projekte? ..OK. Ne moram ja da znam, ali državni organi moraju da znaju koji je projekat u pitanju, ko ima koristi od njega i ko daje pare.
            By the way,  sad sam bio na sajtu Helsinškog odbora i ne nađoh ništa od toga što ti pričaš. Donatora i cifara ni od korova, a jedini projekat je "Šta mladi na EXIT-u misle o Srebrenici" i to je sve.. U koji li projekat spada ono pismo i ostala rovarenja? Smile

2. "Ovde sve politicke partije odbijaju da kazu iz kojih izvora dobijaju pare, koji tajkun je dao koliko.." - tačno. To je samo jos jedna potvrda da su nam političku scenu sačinjavaju vanserijski lopovi i bitange, i istovremeno i objašnjenje tačke 1.  To ne bi trebalo da bude opravdanje za NVO ni bilo koga, ali tako je i šta ću..Ti si konstatovao, ja se slažem, ali nemoj da ih pravdaš.. Smile

3. "Apsolutno sam protiv bilo kakvih Putin metoda u Srbiji - mi nismo despotija .." O tome koliko smo despotija mogao bih da pišem do prekosutra. Sad, da li si ti suviše veliki optimista i blagi naivac ili sam ja pesimista i sitničar..?..  Smile
IP sačuvana
social share
Trust No One
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Zao mi je ako sam promasio poentu tvog posta.

Siguran sam da to konkretno pismo nije niciji projekat - rec je vrlo licnom stavu i poznatom stavu aktivista pomenutih organizacija. Ne treba od toga praviti teorije zavere.

Helsinski odbor je medjunarodna organizaciji (kao npr Amnesty international) a ne domaca. Zapravo to je podruznica te medj.organizacije u Srbiji. Inace na sajtu stoji tacno koji projekat je radjen u saradnji sa kojom medjunarodnom institucijom. Nisi pazljivo pogledao.

Nastojim da ne budem naivac...nevladin sektor i razvijeno civilno drustvo je odlika evropskih demokratija. Mnogo je vise nevladinih organizacija koje nastoje da pomognu reforme i integracije od onih koje samo i iskljucivo kritikuju (naravno i kritika je vazna - ali treba biti konstruktivan).  Putin metode ne prilice jednoj demokratskoj zemlji pa ni zemlji u tranziciji koja to nastoji da bude. Dosta smo imali Putin metoda dok je Milosevic bio na vlasti 90tih godina...

Ne moraju drzavni organi sve da znaju - nije nam potreban veliki brat, posebno zato sto civilno drustvo je tu da pomogne drustvu da ide napred, da otvara bolna pitanja, ili ona koja najvise skripe..ako bi to bilo u domenu drzavnih organa onda bi se obesmislila ideja civilnog sektora.

Mislis da Amerikanci, Francuzi ili Englezi kontrolisu Amnesty international ili Greenpeace?...nema govora o tome...oni su jako kriticni, to im je posao - to moze i ne mora da se svidi drzavnim organima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zemun nije Beograd!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7696
Zastava Zemun, Serbia
OS
Nepoznat
Browser
SonyEricssonK700i R2AY
mob
Nokia N8-00
A to su sve nezavisne i humanitarne organizacije koje samo rade u interesu ljudi na planeti i u interesu Zemlje. Nikako nisu ispolitizovane ili korumpirane raznim donacijama ko zna kojih svetskih tajkuna, jel da...

Pricamo o naivnosti....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 06. Sep 2025, 22:59:34
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.