Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 10. Sep 2025, 04:04:17
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 41 42 44 45 ... 109
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Anti-Grand Club - Reloaded  (Pročitano 151230 puta)
Poznata licnost

Onen i-Estel Edain ... U chebin Estel anim.

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 4131
Zastava The Middle-Earth
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Nokia N-shurnaest
Edit..da imash nekog muzichkog stila i ukusa zaobishao bi tu tendencioznu izjavu... Smiley 1
Svaka iole muzichki potkovana i obrazovana osoba (ne obrazovana u smslu ima 100 svadbi u Cv-u) tje ti retji da je u namanju ruku ne-etichki prevoditi pesme sa jezika na jezk i na osnov istog praviti neke analize,jer se gubi sushtna,dojam,milozvuchnost ect ect.. te ti obzervacijja ne pije vodu. Smile

Citat
medozarr , grand izvođači su ti mile kitić, mitar mirić, maja marijana, neka sanja plavuša, olja karleuša, seka, indira, stoja, ima ih milion i to stvarno ne može da se sluša.

mislis ti ne mozes da slusas ? Smile

Ne, nego verovatno osetja odbojnost prema onima koji mogu.. Smile  (moja je biohemjska reakcija=muchnina)
« Poslednja izmena: 13. Nov 2008, 23:53:51 od *WarBoss* »
IP sačuvana
social share

J.R.R TOLKIEN GEEK   
I think ... therefore you are.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 44033
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.62
mob
Samsung Galaxy S lll
Ne branim Grand, vase primedbe su na mestu za mnoge od ovih nazovi pevaca ali nabrajate ljude zbog kojih Grand skoro niko gledao nebi. Krenite sa one strane zbog koje ih prati pola srbije u odredjenim terminima. Bilo bi veoma glupo da vas ja kao strani drzavljanin nazovem glupim i nesposobnim zato sto sam tamo negdje sreo dva glupa srbina, iako dolazim da se sa vama druzim i od vas cujem nesto pametno. Nije zalosno postojanje Granda sa svim sundom vec ne postojanje alternativeu Srbiji. Divili smo se Pavarotiju za kojeg su drugi pevali na koncertima, priznajmo talenat i ovim nasim, nisu zasluzili da ih pljujemo.
IP sačuvana
social share
Nek stoje prijatelji...zlu ne trebali...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
HTC Wildfire S
Edit..da imash nekog muzichkog stila i ukusa zaobishao bi tu tendencioznu izjavu... Smiley 1
Svaka iole muzichki potkovana i obrazovana osoba (ne obrazovana u smslu ima 100 svadbi u Cv-u) tje ti retji da je u namanju ruku ne-etichki prevoditi pesme sa jezika na jezk i na osnov istog praviti neke analize,jer se gubi sushtna,dojam,milozvuchnost ect ect.. te ti obzervacijja ne pije vodu. Smile

Ti si najmanje adekvatan da prichash nesto o tome. Maltene si zaboravio srpski da pricash...  Smile Nije ni cudo sto si se nasao uvredjenim.  Smile
Drugo, naravno da se ne moze bukvalno prevesti i vec sam nesto pisao o tome na temu "prevodi u filmovima"
@Aconja
@insideman

Taj fenomen menjanja naslova filmu nismo mi smislili, to se radi i u drugim zemljama...  Smile

Npr.

Airplane (1980)

Na srpskom: Ima li pilota u avionu?

U Australiji su ga nazvali: Flying High (na Novom Zelandu: Flying High! )

U Argentini i Venecueli: ¿Y dónde está el piloto? ( I gde je taj pilot?  Smile )

U Svedskoj i Finskok: Titta vi flyger = Look, we fly (Pogledaj, mi letimo?!  Smile )

U Nemackoj: Unglaubliche Reise in einem verrückten Flugzeug, Die =Incredible journey in a crazy airplane 

U Norveskoj: Hjelp vi flyr = Help us fly

itd...

Kao sto vidish svi ce malo da prilagode i modifikuju naslov kako njima odgovara...  Smile
To sto si ti bukvalista... i takodje se samoimenujes strucnjakom za sve i svasta to je druga stvar.  Smile
Steta sto pokojni Tomislav Colovic nije imao tebe genijalca kad je hteo da probije svoj hit "Mali mrav" u Evropu, negde usput je provalio da Little ant, Little ant... i ne zvuchi bas najbolje..  Smile

Trece, da imas malo kulture shvatio bi da se o ukusima ne treba raspravljati, posebno ne muzickim...  Smile

By the way ne znam samo gde si bio kad sam pokusao da podignem ovu temu na visi nivo od monotonog pljuvanja, tu si vec mogao da se pravis pametan citirajuci "muzicki potkovane osobe"...  Smile  A da!  Smile Pichio si Warcraft sa klincadijom i usput si se muzicki edukovao... sa stilom...  Smile
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Goa saranjuje  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

a i zapisi su reči...

Zodijak
Pol
Poruke 28485
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
Au.....  ovo ni ja ne mogu da pohvatam  Smile

elem... hoću li dobiti ime izvođača pesme??   Smile
IP sačuvana
social share
dok ne smislim nešto pametno, nema ništa Smiley
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Over & out

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 4706
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
mob
Nokia E51
elem... hoću li dobiti ime izvođača pesme??   Smile

E, ne može. Gledaj Grand pa se edukuj Smile

P.S. 'Ajde sine, dođi brzo, sad će Kursadžije. I nemoj više da jedeš stiropor, ljubi te majka. Smile
IP sačuvana
social share
Happiness has 4 paws and a blue tongue

Daniel Alves da Silva
Ako ima Boga, teško da se zove drugačije.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Onen i-Estel Edain ... U chebin Estel anim.

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 4131
Zastava The Middle-Earth
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Nokia N-shurnaest

Ti si najmanje adekvatan da prichash nesto o tome. Maltene si zaboravio srpski da pricash...  Smile Nije ni cudo sto si se nasao uvredjenim.  Smile
Drugo, naravno da se ne moze bukvalno prevesti i vec sam nesto pisao o tome na temu "prevodi u filmovima"
@Aconja
@insideman

Taj fenomen menjanja naslova filmu nismo mi smislili, to se radi i u drugim zemljama...  Smile

Npr.

Airplane (1980)

Na srpskom: Ima li pilota u avionu?

U Australiji su ga nazvali: Flying High (na Novom Zelandu: Flying High! )

U Argentini i Venecueli: ¿Y dónde está el piloto? ( I gde je taj pilot?  Smile )

U Svedskoj i Finskok: Titta vi flyger = Look, we fly (Pogledaj, mi letimo?!  Smile )

U Nemackoj: Unglaubliche Reise in einem verrückten Flugzeug, Die =Incredible journey in a crazy airplane 

U Norveskoj: Hjelp vi flyr = Help us fly

itd...

Kao sto vidish svi ce malo da prilagode i modifikuju naslov kako njima odgovara...  Smile
To sto si ti bukvalista... i takodje se samoimenujes strucnjakom za sve i svasta to je druga stvar.  Smile
Steta sto pokojni Tomislav Colovic nije imao tebe genijalca kad je hteo da probije svoj hit "Mali mrav" u Evropu, negde usput je provalio da Little ant, Little ant... i ne zvuchi bas najbolje..  Smile

Trece, da imas malo kulture shvatio bi da se o ukusima ne treba raspravljati, posebno ne muzickim...  Smile

By the way ne znam samo gde si bio kad sam pokusao da podignem ovu temu na visi nivo od monotonog pljuvanja, tu si vec mogao da se pravis pametan citirajuci "muzicki potkovane osobe"...  Smile  A da!  Smile Pichio si Warcraft sa klincadijom i usput si se muzicki edukovao... sa stilom...  Smile

Ajmo ovako...
Mozda nisi prmetio ali ja ne pripadam neskusnim tnejdzerma kojima je vrhunac muzichkog dojma nesvesni svrsh u gatje kada na pinku vide sredovechne zene u menopauzi kako pokushavaju da onanishu i bacaju bruseve na koncertima Zdravka Cholitja...

Iza sebe imam masu svetskih koncerata na kojima sam uzivao u umeshnostima onih muzichara chije je stvaralashtvo priznato i cenjeno do granica genijalnosti , neponovljivosti od strane priznatih kompetentnih osoba....Potichem iz porodice koja ima zavidnu proshlost u stvaranju ,promovisanju i ustaljvanju R'n'R muzike shirom Vojvodine u vreme kada je rock menjao pogled na svet,menjao svet,borio se protiv ratova,mirio,slavio zivot...Tokodje mirne savesti mogu konstatovati da posedujem dobro znanje o svim poznatim muzichkim pravcima a za razliku od tebe sigurno imam osnovno znanje o nekim "zakonitostma" kada je u opshta muzichka kultura,opshta kultura u nachelu ,te stoga mogu izneti svoj subjektivan sud kad god to pozelim.Verovao ti ili ne (prochtaj ustav i pravo gradjana)...

Dopusttjesh mi da primetim da si sa svojim simpatichnim kognitivnim uspesima uspeo samo trapavo da zamenish teze..
Ona moja gore izjava nije nechji citat,vetj je proizvod upravo te opshte kulture za koju bi znao da nisi bezao sa chasova iz shkolice.... Smile
Dakle,ja govorim o muzici,ti kazesh o ukusima ne treba raspravljati i ja sam spreman na djalog ali sa tobom na ovom nivou svakako ne...Jer to  shto ti forsirash,pokushavash da prevedesh nije (chitaj n i j e) muzika Smile.To ne kazem samo jha,sigurno.Kad to shvatish,bolji si chovek,dakako za sebe i za okolinu. Smile
Prmer prevoda iz filma (ne mogu da verujem da josh pokusham da ti objasnim) ne moze da ti posluzi kao eventualno opravdanje "...da ja naravno znam da se to ne prevodi doslovno..." jer je u pitanju upravo prevod kojeg kada "spojish" dobjesh neku vrstu proze...a oved se radi (usudtju se da kazem sa razervom) o poemi,drugoj knjizevno stilskoj formi za koju vaze drugachja pravila. Smile(jedan bambi poen za pokushaj ogradjivanja)
Ne znam gde si ti to prochitao da se ja samomenujem struchnjakom,"pravim" pametnim za bilo shta ali ako u tvojoj svesti moji stavovi u postovima koje vidim pratish konotiraju ka takvom eplogu onda to neshto vishe govori o tebi... Smile  u r my boy @ Blue   Smile Smile
Moji i tvoji apetiti za znanjem se evidentno razlikuju..Ja volim da upoznajem svet oko sebe na jedan dublji nachin jer ne zelim da pogreshno protumachim... u ovom sluchaju muziku ...da mi promaknu neku bitne stvari (a toliko ih je)  dok sam "prisutan" i da ih pojmim na jedan zdrav nachin.Puno toga me interesuje, takva sam osoba jbg,radoznao.No ,nisam ja tema.
Ta igra koju pikam sa kako kazesh "klinchurijom" ( a lol ) fantastichno razvija brznu anticipacije i percepcije pod pritiskom,shto zaista pomaze u raznim stuacija koje mogu da te zadese u zivotu.Verovao ti ili ne...
Prmeto sam da kad god se osetish "tankim" i nejakim ti se branish nekakvim cinizmom kroz humor.I to loshe,mada mi je simpatchno kada vidim da to nekog zabavlja...neka vajda i od toga.

A chak i ta "klinchurija" je  dovoljno obrazovana da zna shta je muzikai  prepozna shta su prave vrednosti... Smile  Smile

« Poslednja izmena: 14. Nov 2008, 08:11:48 od *WarBoss* »
IP sačuvana
social share

J.R.R TOLKIEN GEEK   
I think ... therefore you are.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Žena
Poruke 17469
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
elem... hoću li dobiti ime izvođača pesme?? Smile
internet explorer  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Over & out

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 4706
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
mob
Nokia E51
elem... hoću li dobiti ime izvođača pesme?? Smile
internet explorer  Smile

Google Smile
IP sačuvana
social share
Happiness has 4 paws and a blue tongue

Daniel Alves da Silva
Ako ima Boga, teško da se zove drugačije.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
Nokia 1800
Uuu al smo se "ukulturili" svi u zadnje vreme...  Smile

Posebno su mi dragi ovi "Grand je kriv zbog ratova 90', gladi u Etiopiji i Monikinog pusenja falusa"

Pritom ne znajuci da Turbo-folk uopste nije nas Srpski izum. Prvenstveno je nastao u Evropi.  Smile

By the way, da je kojim slucajem ovaj tekst na engleskom:

Hajde da se drogiramo
Ma nek se oči sjaje
Hajde da se drogiramo
To je ono najljepše što nam srce poznaje...
Dolazim u grad
Pred kafanom stoje
Sve dobre kolege moje
Lice im bez boje
Spokoj im u duši
A svaki cigaru puši........ itd....

niko se ne bi bunio jer u startu zvuchi glamuroznije. Vecina tih sranja sto dolazi sa zapada su jos veca shabanija. I to je ono najgore licemerstvo kod nas... Smile
THA: 
"Lets do drugs, let our eyes sparkle" Ovo tebi zvuci glamuroznije.... znaci LOL
i tako prevedena pesma na engleski jezik ne moze da se zamisli sa harmonikom u pozadini.... pomalo me podseca na Kurta Kobejna, samo sto smo mi srbi malo direktniji sto se tice tih skrivenih poruka u pesmama pogotovo u grand-u  Smile Smile    cuj, glamuroznije... i slazem se da poeziju ne treba prevoditi sa jednog jezika na drugi....
Citat
Vecina tih sranja sto dolazi sa zapada su jos veca shabanija. I to je ono najgore licemerstvo kod nas...
fala bogu da svaka strana sveta ima svog shabana, ali priznaj da su, na  "nasoj strani sveta" tj u evropi, nasi shabani najgori... i uzgred,
Citat
Posebno su mi dragi ovi "Grand je kriv zbog ratova 90', gladi u Etiopiji i Monikinog pusenja falusa"
muzika je uvek (u.v.e.k.) posledica  i nikad uzrok...zapamti to...a evo ti i primer: zasto skoro svi najbolji "rejveri" dolaze iz izraela?.... pa zato sto se tamo svi drogiraju... a zasto se svi drogiraju? pa zato sto hoce da im bude lepo jer sutra (ili za 5 minuta) moze da im padne bombas samoubica na glavu i hoce da se zabavljaju dok su zivi...(a ako nema ratnih pretnji onda ima siromastva,a to je isto toliko bolno,i ne pricam samo za Izrael)
IP sačuvana
social share
                                Someone stole my donuts, and now you're all gonna pay!                               
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 41 42 44 45 ... 109
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 10. Sep 2025, 04:04:17
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.