Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Da li u škole treba uvesti seksualno obrazovanje?
Da
72.3%  (34)
Ne
27.7%  (13)
Ukupno glasova: 47
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Anketa: Da li uvesti seksualno obrazovanje?  (Pročitano 10173 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 9210
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 12.0.742.91
mob
SonyEricsson k 850i
mogu da zamislim kako vicem svom sinu: 'svrsavaj joj u nos, uvo, po sisama, dupetu, nogama... samo nemoj u nju! Smile  vadi cak i ako imas kaputic na djoki. naravno, posle uzmi maramicu i lepo je obrisi. Smile
svaku koja je sumnjiva (citaj, onu koju nisi jebo vec 1000x bez kurtona a kita ti se u medjuvremenu nije pretvorila u karfiol) iskljucivo sa kurtonom voleti!

zenskom detetu, zaista ne znam sta da kazem na temu. mialim da cu to da prepustim zeni... Smile

Lepo sam se nasemejao Smile Smile Smile Smile Smile

IP sačuvana
social share
Edit by kokota: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB

Zahtevam da mi se vrati potpis,pa pogledajte druge. Imaju duplo veci potpis! ! !!
Edit by kokota: Regulisana velika slova u potpisu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
to su ti saveti  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia 
Mislim da se svi slažemo da je neophodno da deca budu upoznata sa higijenom, kontracepcijom i anatomijom polnih organa. Koliko sam shvatila postoje tri opcije: kao do sad da se seksualno vaspitanje predaje u okviru nastave biologije sa bolje formulisanim nastavnim planom, da se predaje kao kompletan novi predmet i da se održava kao fakultativna nastava u okviru škola.

Šta mene sad zanima je detaljnije objašnjenje onih koji se zalažu za novi predmet kako bi se otvorio prostor za još jedan novi predmet, od koje godine školovanja, kojim gradivom bi se taj novi predmet popunio da ima najmanje jedan čas sedmično i šta bi bilo sa decom kojoj se roditelji protive uvođenju seksualnog vaspitanja kao predmeta u školu.

Za one koji zagovaraju fakultativni predmet imam pitanja: kako bi obezbedili da deca pohađaju taj predmet, Koliko bi časova imao i koje gradivo bi obrađivao, kako bi obezbedili da dolazak ne bude radi erotike nego radi učenja, kako bi proverili ko je šta naučio i opet od koje godine školovanja bi trebalo da ovaj fakultativni predmet bude uključen u nastavni plan.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Šta mene sad zanima je detaljnije objašnjenje onih koji se zalažu za novi predmet kako bi se otvorio prostor za još jedan novi predmet, od koje godine školovanja, kojim gradivom bi se taj novi predmet popunio da ima najmanje jedan čas sedmično i šta bi bilo sa decom kojoj se roditelji protive uvođenju seksualnog vaspitanja kao predmeta u školu.

Ako osim casa predavanja postoje i casovi utvrdjivanja i casovi ispitivanja gradiva dolazimo do toga da nam godisnje treba gradiva za 15-20 predavanja sto i nije tako mnogo za seksualno obrazovanje(ako racunamo da imas 1 cas nedeljno). Tada komotno ima gradiva za 1-2 godine i to bi po meni trebalo da bude u 7 i 8 razredu.

E sad, zna se sta je bilo i za uvodjenje gradjanskog vaspitanja i veronauke a kamoli sta bi bilo za ovo ali verujem da bi to trebalo da stave kao redovni predmet. Demokratija je precenjena. Smile

Salu na stranu, zaista smatram da je to nesto sto treba obavezno da se uci pa i u osnovnoj skoli.  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 12.0.742.91
mob
Samsung SGH-E590
A nama koji smo na fakultetu treba da nadoknade nedostatak tog predmeta uvodjenjem prakticne nastave! Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Pitaj neku kolegnicu mozda ti izadje u susret Wink
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia 
Dete od 12 godina ćeš da učiš šta je gonoreja i papiloma virus? Objasnićeš tom detetu da bolesnik od AIDS ne umire od virusa nego od raka limfnih čvorova, upale mozga, teške upale pluća, u agoniji koja traje nekoliko godina a posle toga ćeš reći da slobodno sme da prođe pored sidaša i neće biti zaraženo? Pokazaćeš tom detetu koje nije razvilo roditeljske nagone kako se u agoniji porađa trudnica i očekivati da sutra postane majka? Pokazaćeš kako vade utrobu i zrače neku ženu koja je kao posledicu papilome dobila rak materice?

Pa čoveče to su deca koja igraju lastiša ti bi im naneo teže posledice takvom nastavom nego da nikad nemaju ni jedan čas seksualnog vaspitanja.

« Poslednja izmena: 08. Jun 2011, 19:23:11 od simijon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Dete od 12 godina ćeš da učiš šta je gonoreja i papiloma virus? Objasnićeš tom detetu da bolesnik od AIDS ne umire od virusa nego od raka limfnih čvorova, upale mozga, teške upale pluća, u agoniji koja traje nekoliko godina a posle toga ćeš reći da slobodno sme da prođe pored sidaša i neće biti zaraženo? Pokazaćeš tom detetu koje nije razvilo roditeljske nagone kako se u agoniji porađa trudnica i očekivati da sutra postane majka? Pokazaćeš kako vade utrobu i zrače neku ženu koja je kao posledicu papilome dobila rak materice?

Prilicno sam siguran da je cilj predavanja da bude edukativno i zabavno, a ne da od njega deca vuku nocne more.

Takodje sam prilicno siguran da predavanje o kontracepciji i seksualno prenosivim bolestima moze da se izvede bez slika vadjenja utrobe.
« Poslednja izmena: 08. Jun 2011, 20:23:13 od marko 284 »
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Violence solves everything!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Samsung XYZ1004
Deca koja idu u 7-8 razred imaju 14-15 god...ako to nije pravo vreme za seksulano vaspitanje, koje je?
A u srednjoj skoli moze da bude detaljnije i eksplicitnije  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia 

Prilicno sam siguran da je cilj predavanja da bude edukativno i zabavno, a ne da od njega deca vuku nocne more.

Takodje sam prilicno siguran da predavanje o kontracepciji i seksualno prenosivim bolestima moze da se izvede bez slika vadjenja utrobe.

Možeš li malo detaljnije da mi koncipiraš tu nastavu koja bi bila zabavna a opet bi je deca shvatila ozbiljno. Šta bi radili na časovima
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.