Princeza Mononoke (Mononoke Hime) je moj omiljeni Gibli crtani. Inace evo vam jedan predlog. Kupite Gibli kolekciju (sve -Princeza Mononoke, poshto na nju ima pravo ProVision) jer koshta 999 din a vredi svoju tezinu x 10 u platini. Also, ako vam se svidja, uzmite da gledate Satoshi Kona (Perfect Blue, Paprika, Millennium Actress, Tokyo Godfathers i Paranoia Agent, jedinu seriju koju je radio (13ep.)).
« Poslednja izmena: 20. Avg 2010, 15:43:07 od BlizzardJakkal »
od mene preporuke za Mind game i Tekkonkinkreet, prvi mi se jako svideo zbog neuobičajenog načina animacije za anime, mada mislim da je isti čovek radio na animiranju oba, a u drugom mi je muzika zapala za uho, a nije ni čudo jer je Britanski elektro duo Plaid radio muziku... Mind game nije za one koji vole akciju.
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava. Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Moja najiskrenija preporuka - Death Note - jedan od najinteligentnijih i najbrutalnijih anima koje sam gledao. Znači kako ljudi razmišljaju, zajebali su najbolje detektive knjiga i filmova. I da bude još bolje, anime ne ide u beskonačnost. Ima mislim oko 37 epizoda. Definitivno moja maksimalna preporuka ko nije gledao.
"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah. Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"