Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 06. Feb 2026, 22:57:21
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 81 82 84 85 ... 130
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Anime  (Pročitano 417380 puta)
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17305
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
Naravno Smiley Ali sam ipak sam mislio na ovaj Dead Man Wonderland..
IP sačuvana
social share

Calmly.. walk down the road.. and into your death..
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 4146
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Nakon dužeg ne gledanja animea od Titana, napokon se ponovo vratih u te vode. I to sa nečim što ljudi zovu kultnim ostvarenjem, jednim od najboljih priča, likova itd itd. Hvale u svakom smislu. U pitanju je bio Steins;Gate. Da pravo ime u sebi ima ; . Elem, s obzirom da nisam nikad čuo za ovo čudo. Odlučih da ga skinem. Navodno kompletna priča je ispričana u 24 epizode i to je to. Nema veštačkog produžavanja.

Slike su delovale dovoljno oke da započnem sa gledanjem:

Odgledah prve 4-5 epizoda i želim sebi da razbijem glavu. Svi likovi u ovoj seriji su bili debili, pajseri, iritantni, a najviše glavni lik Okabe - sve što sam mrzeo kod likova u animi "prepotentnost, over-drama, neki svoj humor, glupa razmisljanja" - ovaj čovjek je imao to puta 7. Lupao sam glavu zašto bi neko ovo gledao. Početak je imao dobar setup ali kasnije upoznajemo nove likove i svi su debili na svoj način. Malo mi fali da odustanem. Rekao sam sebi docu do 8 epizode (1/3 serije) i onda brišem.

Sva sreća pa je nisam obrisao. Ono što je sledilo je strava priča o konceptu putovanja kroz vreme ispričano kroz šačicu interesantnih likova. Svak dodatni lik  koji je ubačen imao je svrhu u priči i bavio se određenim moralnim pitanjem. Glavni lik - njegovi motivi, ponasanje, sve je pokazano zašto je to tako. Kompletna postava sazreva, likovi evoluiraju na smislen kvalitetan način ali u žalostan smjer. Glavni lik i njegovi prijatelji prirastu srcu. Priča je jednostavna ali tako fino isplanirana sa milion sitnih dešavanja, tako da se mora cjeniti kako su sve spojili u smislenu sadržinu. Lako su mogli da zajebu sve, ali nisu. Čak sam u par momenata skoro malko i zasuzio.  Smile

Elem, Priča. Seriju je najlakše opisati kao film Primer samo pristupačan široj masi i ne toliko prepotentan. Tačnije, Primer + Butterfly Effect + Frequency + japanski likovi = Steins;Gate. U pitanju je jedna od najboljih priča koji se bave konceptom putovanja kroz vreme (barem meni). Zvuči komplikovano, ali naprotiv, sve je fino ustanovljeno, obrađeno, pravila svjeta jasna, da se samo uključiš i živiš sa likovima te tri sedmice i prolaziš kroz muku koju glavni lik Okabe prolazi.

Sve u svemu, jako sam zadovoljan. Kao bonus sam saznao da je i izašao i film koji funkcioniše kao epilog same radnje serije i sasvim je dobar. U njemu su još neki detalji objašnjeni što je došao kao ogroman plus, ali nije obavezan (jedino ako hoćete ponovo malo da vidite likove).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

I Am My Own Savior!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 8650
Zastava Vrčin
OS
Windows XP
Browser
Chrome 34.0.1847.116
mob
Alcatel One Touch
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17305
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
@Dzuksi, dobar review. Kada zavrsim sa nekim stvarima mozda dodjem i do toga.
Elem.. malo sam pravio pauzu od animea, a malo gledao.. Rosario to Vampire.

Mozda je zato sto do sada nisam video 'harem' anime, ali je poprilicno smesan. Prica je ni tamo ni vamo, skoro pa svaka epizoda je zasebna, ali su mi opet, likovi simpaticni, plus je uopste zabavno. Prica je o tome da jedan 'obican' mladic zavrsi u akademiji za cudovista. Odmah prvog dana, slucajno upoznaje jednu vampricu i..
Neke od devojaka koje ga 'jure' su recimo i succubus (ili kako ju je jedna prozvala u drugoj sezoni, "The boob monster" Smile), pa vestica, i snow woman. Druga sezona je ipak losija, plus ocigledno je da ima nekih promena (koliko sam procitao, ne prati mangu..), sto je vidljivo i posle par epizoda.
« Poslednja izmena: 08. Maj 2014, 01:13:14 od pleybeck »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17305
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
« Poslednja izmena: 11. Maj 2014, 16:13:41 od pleybeck »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 28.0
mob
Motorola 
Knights of Sidonia  (Shidonia no Kishi) , mesec dana od kako se pojavila.

http://en.wikipedia.org/wiki/Knights_of_Sidonia

http://myanimelist.net/anime/19775/Sidonia_no_Kishi

http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=15496

Manga :  http://www.mangareader.net/1731/knights-of-sidonia.html

Do sada emitovano 5 epizoda.Biće interesantno samo zaljubljenicima u hard-sf podžanr (neprijateljski vanzemaljski organizam,500 matičnih brodova spašava ostatke ljudske rase,dečak koji je vojnički odgajan u izolovanoj sredini postaje pilot zastareloga modela borbene guardian-jedinice...).Ovako sročeno deluje kao nešto milion puta viđeno,ali ipak ima veoma interesantnih elemenata :

- hard-sf elementi su izrazito potencirani
- dosadašnje su epizode rađene crtežom koji ne obiluje detaljima (veoma je sveden,dvodimenzionalan - zato se gledalac više fokusira na priču)
- serijal deluje kao da gledate preeksponirani film (sve je okupano svetlom) ; za to postoji objašnjenje - ljudi su genetski modifikovani uvođenjem gena koji omogućavaju fotosintezu (time se nestašice hrane drže pod kontrolom)

Mene je zainteresovalo taman toliko da stučem svih 5 epizoda u nizu i sa nestrpljenjem očekujem nastavak priče o sukobu sa vanzemaljskim grozomorjem.
IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 28.0
mob
Motorola 
Knights of Sidonia  (Shidonia no Kishi) , žešće "kvarna"  Smile 6.epizoda koja gledaocu zavrće ruku i prisiljava ga da odgleda i sedmu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Otaku koji jede burek kod Trpkovica

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 23325
Zastava Usa
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 29.0
mob
Sony 
Malo mi je previše 3Dast. Ne mislim da je bilo šta loše sa istim, ali meni nekako taj aspekt smeta. Smile
« Poslednja izmena: 21. Maj 2014, 20:23:10 od BlizzardJakkal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 28.0
mob
Motorola 
   Maj,jun pretrpani mehovima : pratim Knights of Sidonia , odgledao već 37 epizoda serijala Eureka Seven , a sada se (kao dopuna animiranom originalu koga bi trebalo da narežem) kod Ganulovskog pojavila i igrana verzija (BR rip) :  The Next Generation Patlabor (2014).Nju ću preskočiti,ali evo nečega za fanove iste :

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 28.0
mob
Motorola 
Dovršio gledanje Eureka Seven serijala.Simpatična "all we need is love" priča ozbiljno oslabljena bujičnim tokovima izazvanim neprekidnim cmizdrenjima junaka oko svake sitnice.Koja koncentracija plačip..... po kvadratnom metru,majko moja !
Zato mi se Knights of Sidonia i dopada - tamo je cmizdritis vulgaris izuzetno retko oboljenje.
« Poslednja izmena: 07. Jun 2014, 18:11:09 od Torivoje »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 81 82 84 85 ... 130
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 06. Feb 2026, 22:57:21
nazadnapred
Prebaci se na:  
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.