Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 10:59:46
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 63 64 66 67 ... 129
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Anime  (Pročitano 403887 puta)
Jet set burekdzija

I Am My Own Savior!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 8650
Zastava Vrčin
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 20.0
mob
Alcatel One Touch
- šta je to (poslednjih godina) sa Japancima i njihovim anime-herojima koji cmizdre više od Indusa u onim treš-serijama na "Pinku" ? Ne sećam se da su u Ninja Scroll/Kurozuka/Vampire Hunter D/Armored Trooper Votoms/Princess Mononoke...muški likovi bili takve plačip...e . 
Veruj me, zaista bih i ja voleo da znam. A da ne pominjem one high-school romanse gde tobože par izlazi zajedno (ako su uopšte stigli dotle) a nisu se još ni poljubili ili lik okružen ženskadijom a on se ponaša kao totalni evnuh ili pomenuta ženskadija kojoj je svaka druga rečenica "Ti si perverznjak!"
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Motorola 
Veruj mi, zaista bih i ja voleo da znam. A da ne pominjem one high-school romanse gde tobože par izlazi zajedno (ako su uopšte stigli dotle) a nisu se još ni poljubili ili lik okružen ženskadijom a on se ponaša kao totalni evnuh ili pomenuta ženskadija kojoj je svaka druga rečenica "Ti si perverznjak!

Baaah,"nova osećajnost" je ono što će dokusuriti ovu planetu...

-----------------------------------------------

Još jedna "jungovska slučajnost" : ni par minuta nakon ove naše male razmene mišljenja,započeh gledanje  " Eden of the East " serijala koji mi ,već poduže,stoji na hd-u.Prva epizoda,poslednja trećina i skucam se o tekst koji bi mogao biti objašnjenje ove nove (i iritantne) japanske sklonosti ka suzama...

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

razlog plačip..nosti.jpg
(32.55 KB, 810x74)
« Poslednja izmena: 18. Maj 2013, 21:19:34 od Torivoje »
IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Otaku koji jede burek kod Trpkovica

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 23325
Zastava Usa
OS
Windows 7
Browser
Chrome 26.0.1410.64
mob
Sony 
Napraviću malu digresiju. Pitanje: Zašto su Japanske reklame van svake pameti? Odgovor: Japanci veruju da im je bitnije da reklama stvara dobro raspoloženje i pozitivan stav i da to povećava prodaju, nego da pokazuju proizvod, njegovu namenu itd.

Isto tako moja teorija za plačip***e u Manga/Animeu jeste želja Japanaca da kroz njih doživljavaju emocije. Japanci su relativno hladan narod, sa dosta emotivnih blokada. Umeju oni da se nasmeju i da zaplaču, sve je to istina, ali daleko teže nego drugi. Prečesto koriste (lažan) osmeh kao trajno rešenje, kao i nekonfliktne gestove. To je moja teorija.

Na temu: Odgledao Attack on Titan epizodu 7, i već vidim šta se događa (ko je čitao mangu, zna o čemu pričam, ko nije, čeka ga prijatno iznenađenje u sledećim epizodama). Sviđa mi se ozbiljnost serije, nešto što sam želeo da Bleach ima u sebi. Nema toliko komedije, sve je surovo (mada opet, ne pije mi vodu koliko ljudi postanu mlakonje kada im jedan saborac pogine, kako moral pada instant, i kako timovi idu bez vođa u borbu).

Takođe sviđa mi se dinamika. Nema 10 epizoda za character arc, nešto što Naruto, Bleach itd (koji su takođe Shonen demografija) vole na nivou fetiša. Ne smeta mi kada se nešto uradi tako da ne naruši dinamiku, ali ove serije (mada opet i Tenjo Tenge je to isto radio čak i gore). sve u svemu, zadovoljan sam.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Motorola 
Šakale,logika ti je ispravna,ali pre objašnjava klasičan patos (preterano glumatanje) anime/manga likova.Angeleer i ja smo primetili neuobičajeno omasovljenje muških likova koji bezrazložno cmizdre (suprotno onome od pre 5-7-10-n godina) u novijim delima.
Nakon što odgledah kompletan Eden of the East,uveren sam da se u podtekstu tog serijala (i OVA-naslova) krije istinski razlog depresivnosti njihovih mlađih generacija,tj. da se ispod površine odigrala značajna promena psihološkog profila te nacije (,a da je mi,zabavljeni ovdašnjim jadima,nismo registrovali na pravi način).Mislim na beznađe koje rezultira onim što Japanci zovu "hikikomori" , pa sve do ekstrema - suicida.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Motorola 
Zaboravih juče u žaru čačkanja po japanskim mozgovima i dušama da pomenem jednu (meni) nelogičnu stvar vezanu za " Shingeki no Kyojin " serijal.Čitava civilizacija deluje prilično uznapredovalo : napredna metalurgija,poštovanja vredna arhitektonska rešenja,razrađena vojna strategija,potpuno ovladavanje tehnologijom komprimovanog vazduha i...nikome od prirodnjaka/tehnologa da padne na pamet izum zvani luftbalon i njegova potencijalna vojna primenjivost ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 23325
Zastava Usa
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.94
mob
Sony 
Što se tiče Shingeki no Kyojin pitanje broj dva je - Što nemaju neku vrstu padobrana? Nestane im gasa u sred leta i jedino što mogu je da se mole bogu da je ispod njih kuća bogataša sa bazenom u koji mogu da slete? Treće, mogli su da idu i na Mechove, što da ne, ja sam ionako Escaflowne fan, tako da mi steampunk mechovi nisu nepoznati.

Inače odgledah 8mu epizodu i mogu da kažem - znao sam, spojlovao sam sebi, ali ako imate malo mozga skapiraćete i sami. Odlična epizoda i moram reći, za seriju sa prilično ograničenim konceptom (ljudi vs Titani) svaka epizoda izgleda sveže i minimalno repetativno. Opet, jedino zameram što se vojska uprpa svaki put kada vidi Titana. Razumem pad morala, ali oni se stvarno ponašaju kao deca.
« Poslednja izmena: 26. Maj 2013, 10:22:53 od BlizzardJakkal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Motorola 
Ja čekam "Lag-Taka" fansub,a oni su sporiji.Zato kaskam sa epizodama i zahvaljujem što mi ne spojluješ naredne epizode. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 23325
Zastava Usa
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.94
mob
Sony 
Naravno, mada sam imao utisak da gledaš seriju s obzirom na komentare. Smile

Što je najsmešnije, koliko nas prati seriju, izgubio sam osećaj da stavljam spoiler (odnosno da bojim tekst u bež). Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Motorola 
Pratim seriju,ali je Lag-Taka tek na 6.epizodi (toliko i odgledah).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 13403
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.94
mob
HTC m9
i ja danas odgledah 8 epizodu nisam mogao da predvidim ovo ja sam ocekivao nesta kao on razreze stomak ili tako nesta Smile
IP sačuvana
social share
jafa boy
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 63 64 66 67 ... 129
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 10:59:46
nazadnapred
Prebaci se na:  
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.