(Naziv Anime serijala) Abridged je popularizovao Little Kuriboh sa YuGiOh! The Abridged Series.
Abridged znači sažeta, skraćena verzija nečega.
Abriged serijali su pre svega ubrzano prepričana verzija serijala, sa dosta humora, u vidu ukazivanja na nelogičnosti, stavljanja određenih karaktera u stereotipe (gay, priglup, plašljiv, sadista, nimfoman) zarad humora, i povremeno ubacivanje pop kulturnih referenci.
Obično jedan čovek radi sve, montažu, dabing, pisanje scenarija itd., mada imaš slučaj sa Team 4 Star (lik koji Abriguje AoT je jedan od njih) gde ih je više, tako da nema pravila. Često autori iz jednog serijala prozivaju druge serije i njihove kreatore, gostuju kod istih davajući glas nekom liku koji je nije čest u seriji itd.
Grrrr...Mrzim nedorečenosti...DVD/BR-izdanje ,a još nisu sigurni šta bi turili u njega...Mislio sam da su im Božićni/Novogodišnji praznici idealna prilika za najavu daljih sadržaja i održavanje pažnje javnosti.
i u čast toga,oni koji originalni Mushi-shi serijal ( http://www.nihonreview.com/anime/mushishi/ ) nisu gledali,još ga mogu pronaći u mini-mkv (55/97 Mb , 720p) obliku na Čibiju/Kenu.Kodiranje je veoma slično,ali je "kenovska" verzija dual-audio.
« Poslednja izmena: 08. Jan 2014, 01:33:04 od Torivoje »
Torivoje kakav je originalni serijal? Nisam nasao nesto mnogo objasnjenja na netu osim da su nepovezane epzode i da se samo jedan lik provlaci kroz ceo serijal. Zanima me jel vise neka komedija,misterija,decija tematika ili nesto ozbiljnije tipa Welcome to NHK? Odmah sam video da je grafika odlicna samo nisam bas najbolje razumeo tematiki serijala.
Torivoje kakav je originalni serijal? Nisam nasao nesto mnogo objasnjenja na netu osim da su nepovezane epzode i da se samo jedan lik provlaci kroz ceo serijal. Zanima me jel vise neka komedija,misterija,decija tematika ili nesto ozbiljnije tipa Welcome to NHK? Odmah sam video da je grafika odlicna samo nisam bas najbolje razumeo tematiki serijala.
Odgledah samo par epizoda pre nešto više od 3 godine,a onda "ubiše" Megaupload i zaustaviše me.Komplet pronađoh (igrom slučaja) tek pre neki dan,jer prošlog proleća napravih spisak onoga što bih pogledao. Koliko se sećam odgledanoga (iz MU perioda) , serija ni slučajno nije "dečija".Prisećam se jake mešavine osećaja pritajene pretnje (izazvane samom prirodom mušija) i daveće melanholije (posledica što same animacije,što raznih karaktera koje susrećemo). Za mene će,dakle,gledanje svega ovoga biti skoro-pa-novina ,kao i za tebe.