Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Jan 2026, 00:19:20
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 35 36 38 39 ... 130
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Anime  (Pročitano 415968 puta)
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Otaku koji jede burek kod Trpkovica

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 23325
Zastava Usa
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
Sony 
Pa Dragon Ball ti je serija "od koje je autor digao ruke". Trenutno sve što gledaš je fan fiction, nekanon, veštačko produžavanje priče. Gledaj nešto u tom stilu (Naruto, One Piece itd.), jer posle Z, DB je prestao da bude kvalitativan, i postao je kvantitativan. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Partizane moj - ostani mi veliki i silan!!!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5878
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
mob
Nokia N73
Jbg meni je to bio odlican crtac mada ja i nisam nesto pretjerao gledao tu vrstu...Mislim da je DB bio odlican posebno dio od kada su postali Sajani pa do kraja i steta sto nece biti dalje...Znas kako malo teze se u poslednje vreme natjeram da pogledam bilo sta a kamoli nesto na taj fazon,gledao sam Hellsing i on mi je isto odlican,mislio sam da pocnem sa Death Note video sam da ga hvale tako da gledace se nesto kako god  Smile
IP sačuvana
social share

"Zemlja će se tresti u subotu uveče... Možda čak ispadne iz ležišta... Takav sudar divova odavno nije viđen... Možda nikada."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 23325
Zastava Usa
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
Sony 
Znaš kako, svaka serija treba da ima kraj, nešto što je zaokružuje. Istina, to jeste i tužan događaj, za gledaoca i autora, ali je svakako bolje nego dok ne postane nešto što niko ne gleda. Tada je ljudi više zapamte po zlu nego po dobru. Smile

Death Note je odličan, slobodno gledaj, a ako te interesuje da pogledaš nešto, a možeš da ga definišeš po elementima (komedija, akcija itd.) napiši tako, pa ćemo da nađemo nešto prikladno. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Partizane moj - ostani mi veliki i silan!!!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5878
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
mob
Nokia N73
Vazi pitao sam vec jednom pa si mi cak ti i preporucio par stvari ali ako bude jos nesto da me interesuje javicu se  Smile
IP sačuvana
social share

"Zemlja će se tresti u subotu uveče... Možda čak ispadne iz ležišta... Takav sudar divova odavno nije viđen... Možda nikada."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 4146
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
Napokon odgledah do kraja (nakon 5 godina) kompletan Full Metal Alchemist anime (prvi koji je izashao) i onaj propratni zavrshni dugometrazhni film i mogu rechi da dosta zadovoljan. Ima par stvari koje mi smetaju, ali generalno, krajnje kul su odradili stvar. (dugometrazhni crtich nema uopshte zanimljivog i razvijenog negativca).

Elem, krenuo sam gledati Monster i stigao do 23 epizoda. Ono shto stvarno treba pohvalit u animi je da nema retardiranog japanskog karikiranja i humora, vech je konstantno ozbiljna, često depresivna i jako melanholična anima. Isto tako, što je veliki plus, a veliki i minus - jeste da je jako spora.  Jaaaaaaaaaaaaaaaakkkkoooooooo spora. Dok prava radnja krene treba dobrih 11-12 epizoda, a i onda često zna da odluta u nepotrebnoj karakterizaciji. Kul je što anime uzima svoje vrjeme da objasni motive i razloge svakog lika, ali mi ne trebaju baš 7 suvišnih epizoda koje pokazuju koliko je Tenma, fantastičan doktor i dobrica. Smile

Uglavnom, za sada kako jeste - dosta je zanimljivo, triler-drama, bez natprirodnih elemenata i smješten u Njemačkoj - jako neobično za anime. Nastavljam da gledam, da vidim da li će od ovoga biti nešto smilseno.

P.S. Ona pjesma na kraju, sa onim crtežima je jako sjebana stvar Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

I Am My Own Savior!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 8650
Zastava Vrčin
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
Alcatel One Touch
Pokemon 10? Are they nuts?

Neo Genesis? Pa iskreno, više mi je to uradio Gall Force od njega. Uzmite samo činjenicu da su 60 i 70tih postojali Anime/Manga serijali koji bi bili revolucionarni danas a kamoli tada (Tezukin Phoenix, Golgo 13, Lupin III, Macross...), da ne pričam o Akiri i Ninja Schroll filmovima i drugim lepotama koje nam je su došle u 80tim (između ostalog prvi Hentai "Lolita" iz 1984 godine, i znam da je NS iz 94te Smile).

Prvo nema Dragon Ball-a, koji je napravio revoluciju u Neketsu (deo Shonen demogrfije, zasnovan na borbi, poznati predstavnici su Naruto i Bleach), nema Sailor Moon, nema pomenutih Golgo i Lupin serijala. Lista je napisana levim guzom.
Gall Force? Kako? Mislim, jeste bio sjajan anime ali ga ne bih nazvao revolucionarnim (mada se za ostalo navedeno slažem i dodajem na to Mazinger Z, Astro Boy, Ideon, Ghost in the Shell i Dallos, prva OVA).
Što se tiče same liste, tako je to kad je prave 14 godišnji otakui koji ne lade najnovije deluxe Blu Ray izdanje Madoke i K-On a ne stručnjaci koji su duže vreme u ovom poslu. Smile

@ Dzuksi Slažem se što se tiče sporosti, tu su zaista preterali.
Citat
i smješten u Njemačkoj - jako neobično za anime.
O, Monster nije prvi anime koji je smešten u Evropi. Bilo ih je i pre, pogotovo krajem 70tih i početkom 80tih.
Rose of Versailles je najbolji primer.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 23325
Zastava Usa
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
Sony 
Ajd da ja dam thought kroz review:

Monster je Anime/Manga, čiji je autor Naoki Urasawa. Poemenuti gospodin je, u želji za inspiracijom, proputovao severni i centralni deo Evrope. Svaka lokacija u Manga-i je stvarna, jer je autor želeo da sama priča bude realna, bez natprirodnih elemenata.

Sama radnja izgleda ovako: Dr. Kenzō Tenma je mladi japanac zaposlen u  Eisler Memorial Hospital, Düsseldorf, Nemačka. Veoma je talentovan hirurg, u poziciji da zauzme mesto prvog čoveka klinike. Veren je za Evu, ćerku trenutnog direktora klinike i uskoro treba da je oženi.

Međutim, njemu iznenada proradi savest kada shvati da je pacijent, inače turčin koji pripada siromašnijem sloju a kojeg je trebao da operiše, umro usred loše obavljene operacije, dok je Tenma radio na bogatijem klijentu. U isto vreme, jedan držanvik i njegova žena bivaju svirepo ubijeni, dok su njihova deca, brat i sestra blizanci Johan i Nina, teško povređeni. Tačnije Johan je upucan u glavu i nalazi se u komi, a Nina je preživela šok i non stop ponavlja kako "Ga treba ubiti". Ostatak pogledajte sami. Smile

Kao što je Džuksi rekao, serija je 100% realna. Do te mere da (ovo je glasina) Holivud planira adaptaciju. Drugo jeste da je to Seinen, ali ne u smislu "krv, ubijanje i glupiranje". Može opušteno da se stavi u liniju sa Cowboy Bebopom, ozbiljnijim delom. Čak i humor je redak, a sama serija ima mračne motive tipa prostitucija, ulica, napušteno sirotište itd. Inače ceo koncept serijala jeste Čovek, odnosno šta čoveka čini čovekom i kako on treba da zadrži čovečnost u sebi. Ko odgleda seriju shvatiće, a ja zaista ne bi da otkrivam jer serija je dobra da mora da se odgleda "na slepo".

Ako vam se sviđa Millennium triologija, zajedno sa Girl with the Dragon Tattoo, ovo je definitivno za pogledati.

A ako vam se svideo Monster, pogledajte i adaptaciju drugog Urasawinog dela "20Th Century Boys", snimljenog kao filmska triologija, ali reč po reč i crtež po crtež iz originalne Manga-e.

]Gall Force? Kako? Mislim, jeste bio sjajan anime ali ga ne bih nazvao revolucionarnim (mada se za ostalo navedeno slažem i dodajem na to Mazinger Z, Astro Boy, Ideon, Ghost in the Shell i Dallos, prva OVA).
Što se tiče same liste, tako je to kad je prave 14 godišnji otakui koji ne lade najnovije deluxe Blu Ray izdanje Madoke i K-On a ne stručnjaci koji su duže vreme u ovom poslu. Smile

Ok da pojasnim, Neo Genesis ima taj neki koncept vezivanja gledaoca za karaktera i ... kraj filma End of Evangelion, da ne spojlujem. Point is, meni je Gall Force stvorio snažniji efekat toga, bez onog NeoGenesiskog "Puno kaži, malo reci" gde se tema serije ponavljala, i ponavljala, i ponavljala, u Gallforce verziji sam sve to dobio, ali bolje. As for mindfuck, uvek mogu reći da je ovo izašlo pre i da je daleko bolji trip (bolje odrađen i zabavniji):

Bdw i ovo je zaslužilo spot na listi, jer bez njega ne bi bilo FLCL i Tengen Toppa Gurren Lagann.
« Poslednja izmena: 10. Okt 2011, 18:06:28 od BlizzardJakkal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

I Am My Own Savior!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 8650
Zastava Vrčin
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Alcatel One Touch
Citat
Do te mere da (ovo je glasina) Holivud planira adaptaciju.
E, ako ovo zeznu, onda zaista treba da gori kao Homerova Troja.
P.S. Misliš da bi Kristijan Bejl bio dobar kao Tenma?

BTW. Ovo sam odgledao juče i preporučujem. OVA od tri epizode.

Ima i nastavak, Iczer Reborn.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6179
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 23325
Zastava Usa
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
Sony 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 35 36 38 39 ... 130
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Jan 2026, 00:19:20
nazadnapred
Prebaci se na:  
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.