"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah. Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah. Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Sinoc zavrsio sa gledanjem Blood+.Zanimljiva prica,zanimljivi likovi jedino sto je po meni negativno uradjeno je sto je 50 epizoda podeljeno u dva dela.Prvih 25 idu neverovatnom brzinom,prica i razvoj likova.Milion stvari se desava u jednoj epizodi i neverovatno mami da se pogleda sledeca(i ako je 2 ili 3 ujutru ).Prvo sam mislio da je to lose jer sam ocekivao da ce da zbrze sve i nedovoljno objasniti radnju i likove, ali kada sam dosao do 20 epizode shvatio sam da su sve epizode istog inteziteta i da jednostavno, razvaljuju.U tom trenutku sam mislio da ovo moze da bude i najbolji anime serijal koji sam do sada gledao.Ali onda je doslo i drugih 25 epizoda koje su prakticno samo privodile pricu ocekivanom kraju.Da pojasnim, nisu epizode lose ili nezanimljive vec nisu bile istog inteziteta kao ranije, manje vise nista se ne desava.Uglavnom svi sporedni likovi napustaju svoju pricu i 20 epizoda pruzaju moralnu pomoc glavnom liku koji prolazi kroz neka moralna preispitivanja. Ukratko, prvi deo je pun misterije i razlicitih likova koji prolaze kroz razne situacije i tako se razvijaju.U drugom delu nema misterije i likovi nekako depresivno dolaze do nekih zakljucaka i podredjuju se glavnom liku sve u iscekivanju glavnog fajta na kraju. Po mom misljenju samo da su sacuvali malo vedrine u glavnom liku i da nisu ponavljali iste melodramaticne scene zadnjih par epizoda serijal bi bio savrsen ali i ovako je dobar i sigurno vredan gledanja.
Meni je jedino krivo što Irena brzo nestaje u seriju. Meni je bila interesantniji lik od ostataka one dece (zajedno sa poslednja dva, msm gay subcontext plz ). Ko je gledao zna o čemu pričam.
Da, bas gotivan lik ali bolje tako da zavrsi (i ostane extra) nego da ko njih dvojica ostane 10 epizoda de se samo razvlace. Cudo kako su odradili par zadnjih epizoda jer sve one zajedno cinili bi mozda jednu ili dve na pocetku.