Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ангела Меркел у Београду  (Pročitano 17640 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2137
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0
mob
SonyEricsson 
Србија дефинитивно треба да напусти политику интеграције у ЕУ, окрене се себи и јачању своје економије и Војске и стрпљиво да чека Трећи светски рат и коначно уништење Сједињених Америчких Држава, а након тога да искористи прлику и поврати и етнички очисти Косово, освоји Републику Српску и сравни са земљом целу Хрватску.

svaki plan je dobar plan, ali ovo je previše ratoborno i radikalno, i samo budala može da očekuje treći sv. rat...pored toga, ko kaže da srbija neće biti uništena u rat...
ali kad smo već kod sci-fi planova, imam i ja jedan:

zaboraviiti ruse, oni su dobili ono što su hteli, za ostalo boli im qrac...zaboraviti eu, jer oni su puni negativnim emocijama prema srbiju još od davnine. oni jednostavno neće "varvare" u svojim redovima. zato teba okrenuti prema amerima, oni nemaju emocije, samo digitron i interese...valjda i mi imamo interesa, a ako se interesi nađu zajednički jezik, evo srbiji republika srpska. kosovo neka ode, jer sa onih 20 manastira i 20 000 srba dolazi i više od milijun šiptara...a može da ode i sandžak...pošto etničko čiščenje ne dolazi u obzir, treba pustiti kosovo i sandžak, umesto toga imali bi rs...znači, u srbiju bi živeli samo oni, koji hoće, i imali bi teritoriju, koja je 95% srpski.
hrvatsku se može lako uništiti sa revizijom trijanonskih granica. s tim potezom bi se srbija oslobodila i od vojvodine, koja sisa krv beogradu, i naravno sa vojvodinom bi otišle i manjine...srbija 99% srpski, nema manjina, nema rizičnih faktora, nema hrvatske, a najveći sused "neprijatelj", mađarska bi imala ogromne probleme, jer bi mađari bili manjina u svoju državu.
a posle toga, pošto smo postali bliski amerima, možemo im lako "hakovati" državu i sistem iznutra...

a sad pucajte  Smile
« Poslednja izmena: 26. Avg 2011, 11:09:55 od digiman »
IP sačuvana
social share
If electricity comes from electrons, does morality come from morons?
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 6.0
mob
Nokia 
Potpredsednik Vlade očekuje da će Srbija postati kandidat za EU u decembru
Đelić: Ako ne dobijemo status kandidata, podnosim ostavku
Beta | 26. 08. 2011. - 10:48h | Foto: Beta | Komentara: 0

Potpredsednik Vlade Božidar Đelić kaže da će Srbija dobiti status kandidata u decembru ove godine. On je ponovio da će, ukoliko se to ne dogodi, podneti ostavku na svoju funkciju.

"Kako odgovoran čovek stojim iza svake svoje reči. Stav o ostavci sam izrazio i pre nego što je lociran haški optuženik Ratko Mladić. Siguran sam da će Evropska komisija pozitivno oceniti stepen reformi koje su do sada sprovedene u Srbiji. Verujem da ćemo u decembru dobiti status kandidata", rekao je Đelić za "Danas".

On je istakao da će srpska strana dati svoj maksimum da se reši pitanje kosovskog pečata, "ali ne po svaku cenu".

"To nije nov uslov, on postoji u Akcionom planu i mi ćemo dati maksimum da do rešenja dođe", naveo je Đelić.

On je izrazio uverenje da je Srbija bliža EU nego ranije, kao i da mora raditi na dijalogu sa Prištinom, koji je, kako je kazao, Srbija i inicirala.

Blic

Ma šta se brinete evo Boža već saopštava da će uraditi sve što je anđama tražila. I ne nasedajte na digijeve provokacije, što je babi milo to joj se snilo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2137
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0
mob
SonyEricsson 
mi ćemo možda dobiti status kandidata, ali to još ne znači ništa.

a ono nisu provokacije...hteo sam i ja da napišem sci-fi kao @disposable hero pre mene.
IP sačuvana
social share
If electricity comes from electrons, does morality come from morons?
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Chrome 13.0.782.215
Mi treba da prekinemo da kenjamo kako Evropa nema alternativu i pocenemo da se ponasamo kao da Srbija nema alternativu.

Moramo da uredjujemo drzavu po najboljim mogucim standardima makar to bili kineski, americki ili severno korejski...

I konacno moramo da prekinemo ovo ludilo zvano uzimanje kredita za budzetski deficit i prihvatimo da smo bednici i da ne stvaramo dovoljno novca...

Moramo pod hitno prekinuti nepovoljne trgovinske odnose sa Evropom koji sistematski unistavjau nasu poljoprivredu.
Evropska subvencionisana poljoprvireda unistava Srbiju...

Treba se skoncetrisati na hranu, energetiku i infrastrukturu... Mi industrijska zemlja nismo, niti treba da budemo...

Nama treba samodovoljnost u sto vise sfera...

IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.50
A sta to tacno znaci status kandidata? Da li posle toga postoji odredjeni rok za ulazak u uniju?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 6.0
mob
Nokia 
Ma znaš kako, od 10. veka stalnio se isti kurajberi petljaju u to pitanje sa strane sa istim ambicijama i istim modelom rešavanja. Na ovakav način ga rešiti neće. Probali su sa izolacionizmom do sad nekoliko puta, probali sa vojnim agresijama, probali mitom i atentatima i uvek isto.

Nama treba država u kojoj će postojati odgovorna vlast. 30% BDP krade jedna grupica ljudi koja glumi politiku. Zato oni i ne ulaze u stvarne reforme koje su uslov za integraciju. Lakše je uhapsiti nekog generala nego samom sebi zabraniti da kradeš.

A sta to tacno znaci status kandidata? Da li posle toga postoji odredjeni rok za ulazak u uniju?

Status kandidata znači da se otvaraju investicioni fondovi i da se stimulišu preduzeća iz EU da sarađuju sa kandidatom. Recimo ja imam proizvod koji je visokotehnološki, svetski, ali mi treba da ga plasiram u svetu dok ne zastari. Međutim nemam kapital da taj pristup učinim samostalno. Veliki svetski proizvođač kome treba da sopstvenu paletu dopuni tim proizvodom ima na raspolaganju tri ili četri opcije a  preferira onog ko je u EU, makar je njegov proizvod lošijih performansi jer je siguran da ga kooperant neće zajebati kad investira velike pare u integraciju tog proizvoda. Moj proizvod je bolji ali država ne garantuje da će ugovori koje potpišam sa tim velikim proizvođačem biti sigurni
« Poslednja izmena: 26. Avg 2011, 11:58:24 od simijon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.50
Aha, znaci moze se biti kandidat 10 godina a ne uci u uniju. Hvala Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 6.0
mob
Nokia 
možeš nikad ne ući ali imaš interese da neke stvari uradiš. Samo kleptokratija iz (što bi Škorpi rekao) komesarskih jajca ne želi zakone i sudove koji rade svoj posao nego ovo sadašnje stanje u kom je najveći problem da li tući pedera.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0
Odluku o odustajanju od EU mogu da donesu samo građani

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović ocenio je danas da predsednik Srbije Boris Tadić i drugi političari nemaju pravo da propuste šansu za dobijanje statusa kandidata Srbije za članstvo u Evropskoj uniji.

- Evropska budućnost i modernizacija nisu vlasništvo i monopol političara i odluku o praktičnom odustajanju od kandidature za EU ne mogu da donose oni, uključujući i predsednika Tadića, nego isključivo građani - rekao je Jovanović.

On je naveo da će odlaganjem odluke o statusu kandidata za članstvo u EU Srbija izgubiti priliku za unutrašnju promenu, evropeizaciju i izlazak iz gubitaka i poraza.

Srbija sada nema nikakvu kontrolu nad Kosovom, a trpi i veliku štetu zato što Beograd realno ne kontroliše ni mnoge institucije i neformalne centre na severu Kosova, kazao je Jovanović.

Dodao je da Srbija neće preživeti još jednu izgubljenu godinu, koja bi u praksi značila definitivno odustajanje od Evrope i da je politika "I Kosovo i EU" samoobmana i opasnost da Srbija potpuno izgubi šansu za ulazak u Uniju.

- Ovo nije trenutak izbora "Kosovo ili Evropa", ali je još manje šansa za politiku "i Kosovo i Evropa - rekao je Jovanović i dodao da su Srbima sa Kosova potrebne bolnice i škole, ali da im ne trebaju fiktivni odbornici i predsednici opština.

Po oceni Jovanovića potrebno je da se aktiviraju svi mehanizmi Ahtisarijevog plana, podrže legitimno izabrani predstavnici Srba u vlasti na Kosovu, upotrebi mogućnost direktnih veza sa sistemom Srbije i pravo lokalnih samouprava da autonomno odlučuju o pitanjima obrazovanja, zdravstva, delimično bezbednosti i ekonomije.

Potpredsednica Nove Srbije (NS) Dubravka Filipovski ocenila je danas da politika "Evropa nema alternativu" koju zastupa Demokratska stranka (DS) više nema smisla i da je to postalo jasno i predsedniku DS i Srbije Borisu Tadiću.

Povodom izjave Tadića da Srbija ne može da ukine svoje institucije na severu Kosova iako postoji mogućnost da ne dobije status kandidata za članstvo u EU i datum početka pregovora, Filipovski je istakla da je to poraz ove vlade.

- Posle posete Angele Merkel očigledno je i Tadiću postalo jasno da politika koju je zastupao 'Evropa nema alternativu' više nema smisla i težinu. Nemačka kancelarka je došla sa izuzetno jasnim i tvrdim stavovima koji su iznenadili i Tadića i mnoge druge. To je razlog neke vrste zaokreta njegove politike - rekla je Filipovski agenciji
Beta.

Ona je navela da će gradjani dosadašnju politiku Vlade kazniti na izborima i da je jučerašnja izjava predsednika poraz države.

Predsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković izjavio je danas da medjunarodna zajednica i Evropa moraju shvatiti da ne mogu da ucenjuju Srbiju, kao i da predsednik Srbije Boris Tadić nikad neće uraditi ništa na štetu građana Srbije.

Povodom izjave Tadića da Srbija ne može da ukine svoje institucije na severu Kosova iako postoji mogućnost da ne dobije status kandidata za članstvo u EU i datum početka pregovora, Marković je agenciji Beta rekao da predsednik Srbije poštuje Ustav i da nema zaokreta u politici koju zastupa.

- Tadić nikad neće uraditi nešto što je štetno građanima Srbije, jer poštuje ustav. Ne možemo da prihvatimo ukidanje institucija na severu Kosova. Međunarodna zajednica i Evropa moraju shvatiti da ne mogu da ucenjuju Srbiju - kazao je predsednik JS.

On je istakao da nema zaokreta u državnoj politici, jer se Tadić sve vreme zalagao da neće priznati Kosovo i na tim osnovama je formirana i vladajuća koalicija.

Tadić je juče Tanjugu rekao da postoji mogućnost da Srbija ove godine ne dobije status kandidata za članstvo u EU i datum početka pregovora o članstvu, ali da i pored toga ne može da pristane na zahtev da ukine svoje institucije na severu Kosova i Metohije.

Angela Merkel u utorak je u Beogradu izjavila da je uslov za nastavak evrointegracija Srbija i ukidanje paralelnih institucija na severu Kosova.

Izvor: Blic

I evo naseg glasa razuma  Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0
Nećemo činiti uslugu onima koji ne žele dobro Srbiji

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da naša zemlja ima legitimno i prirodno pravo da postane članica EU i da će Beograd zato nastaviti dijalog sa evropskim institucijama.

"To je naš interes, i ne možemo zbog teškoća sa kojima se suočavamo i koje su velike da odustanemo od tog prava i interesa naših građana" rekao je Tadić u intervjuu Tanjugu.

Predsednik Srbije je kritikovao sve one na domaćoj političkoj sceni koji posle posete nemačke kancelarke Beogradu poručuju da su upozoravali da će EU istupiti sa nemogućim uslovima i koji sada traže odustajanje od evropskog puta.

"Reakcije koje dolaze iz Srbije i koje su imanentne srpskoj politici, gde se ulazi u novi defetizam sa izgovorom tipa 'jesmo li rekli da će EU postavljati nemoguće uslove' - za mene je to nesportski duh. Taj nesportski duh bi svakoga ko se bavi sportom vodio u poraz. To nije pobednički duh. Politika ima i sportsku dimenziju i nikada ne smete da odustanete od svojih ciljeva i interesa i nikada ne smete da se predate", kazao je Tadić.

"Ako bismo se sada predali učinili bismo najveću uslugu onima koji ne žele dobro Srbiji i njenim građanima", kazao je Tadić.

"Mi imamo legitimno i prirodno pravo da postanemo članica EU, to je naš interes, i ne možemo zbog teškoća sa kojima se suočavamo i koje su velike da odustanemo od tog prava i interesa naših gradjana. Nastavljamo da vodimo dijalog sa evropskim institucijama", istakao je predsednik Srbije.

On je objasnio da je i u razgovorima sa nemačkom kancelarkom otvoreno izneo mišljenja o stvarima oko kojih postoje neslaganja, jer je važno da Srbija bude prepoznata kao kredibilna zemlja koja koja nema nikakvu tajnu politiku.

"Mi smo predvidljiv partner i naši nemački partneri treba da znaju šta misli Srbija i kako će se ponašati u budućnosti, jer to su principi globalne politike u današnje vreme", kazao je Tadić.

Prema njegovim rečima, Nemačka danas ima i dominantnu ulogu u evropskoj politici i to se mora uzeti u obzir sa punom ozbiljnošću zato što su se gradjani Srbije opredelili za približavanje EU.

"Srbija ne može da unese novi konflikt u EU, mi želimo da budemo gradivni činilac EU i da doprinosimo evropskoj stabilnosti, i to i činimo", kazao je Tadić.
Predsednik je zato još jednom zatražio podršku gradjana za politiku koja teži EU, ali i podrazumeva čuvanje dostojanstva Srbije i njenih gradjana, našeg identiteta i postojanja na KiM.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.