Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 13:36:16
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Andrić i islam  (Pročitano 311855 puta)
Moderator
Krajnje beznadezan

Dolphins are gay Sharks!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.53
mob
Nokia E50
Daj da pitamo inspektor Moldera...mozda moze da ga nadje i pita... Smile Smile

Mirjana naravno da su poturice...pa nisu valjda Arapi [-Xi,sve O.K.samo mi nije jasno zasto ih ogromna vecina ima komplekse kad im se takvo sto kaze....mozda zato sto sama rec-"poturice"nekom zvuci uvredljivo....ili sto im se pamet soli kako su "prodali krst', "izdali veru pradedovsku",i sl.gluposti..... :flower:sorry za mali offff....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1052
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6230
Ako se bilo ko od njih uvredi na rec "poturica" ili "Turcin" (a dobar deo se zaista uvredi), onda je to nista drugo nego kompleks, u svom najcistijem obliku.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Дошао је тихо и отишао у легенду...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 8641
Zastava Beograd - Dorćol
OS
Windows XP
Browser
Avant Browser Nepoznat
mob
Nokia 5610
Ako se bilo ko od njih uvredi na rec "poturica" ili "Turcin" (a dobar deo se zaista uvredi), onda je to nista drugo nego kompleks, u svom najcistijem obliku.
Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
                         C' вером у Бога за Краља и Отаџбину - Слобода или смрт                              
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Lako je dati zivot za nesto, kad ga nemas

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava Cehoslovacka ;p
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
HTC Topaz
ma lol  Smile
turcin oznacava nekog ko je iz turske, zar ne? a poturica, ne znam sta to oznacava, ali sigurno ne ljude koji su presli na islam...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Punk's njet mrtav..,Kosovo je Srbija...

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 610
Zastava Serbia-na granici snova i stvarnosti !
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson Z600
Posto se mi nalazimo u nedoumici i zbunjenosti, najbolje da nam se obrati neko od pripadnika islamske veroispovesti koji se možda zove

" Alija i ciji se pra, pra ,pradeda koji se zvao Ilija poturčio i primio Muhamedovu veru iz razloga što su hteli da mu uzmu ženu prve noći".

"Neki Alija koji zna da mu se otac zove Kemal, a iza Kemala je Sefkija pa Ibro .....,Safet, Zulfikar a iza njih opet neki Kemal i Alija, o anda samo se cuju imena Ilija , Dusan ,Milos ,Zoran ,Rajko ,Milutin,Obrad, Ljuboje ,Jovo....i tako Srbin do Srbina pa sve do Darvinovog majmuna."

Neka nam on kao pojedinac objasni kako se izjašnjava i kako se oseća, pa će mo na osnovu toga donekle generalizovati i celokupno društvo ovih prostora.

IP sačuvana
social share
Kosovo je srce Srbije, ... Vojvodina je njen mozak, ...a reka Drina je njena kicma koja protice kroz njenu samu sredinu!

Edit by Belgrade: Regulisana velicina slova u potpisu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1052
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6230
Ne treba generalizovati nikada. Ja  se trudim da to ne radim i kada bi od mene culi da ih nazovem Turcinom, ne bi trebali da se uvrede, niti ja pokusavam da ih uvredim (tako ih najcesce nazivaju u mom kraju). Svako ima pravo da bira sebi religiju, iz kojih god pobuda to zeli. Niko nema pravo da se petlja u to. Problem medjtim nastane, kada pripadnici "nove vere" na jednom prostoru, dodju u sukob sa pripadnicima stare. Ja ni ovde ne generalizujem. Nisu svi Turci (domaceg porekla da ne bude zabuna; sada su to valjda Bosnjaci) bili takvi prema Srbima, veci deo njih je cinio srednji sloj stanovnistva (po gradovima uglavnom), mali deo je cak bio u raji. Medjutim njihov vladajuci sloj je 500 godina cinio da Srbima zivot bude vrlo tezak. Taj sloj je uvek odredjivao njihovu politiku i njihovo postavjanje prema Srbima, tako da se moze reci da su oni imali (a imaju i dan-danas) vrlo centralizovan sistem odlucivanja. Ta politika sa njihove strane je bila dobra, a za nas je cinila da nam se SVI domaci Muslimani "udalje" i prerastala u mrznju povremeno (negde sam video da se neko pita zbog cega Srbi ne vole poturice, pa evo sad kao odgovora na to). Inace taj njihov bogati sloj stanovnistva su oni koji su prvi prmili Islam (naravno ulazili su oposle i neki drugi ljudi u tu "grupu"), tj. jedan deo srpskog plemstva. Deo njih je i zadrzao srpsko prezime radi raspoznaje plemickog porekla. Za politiku koju su vodili sam rekao da je to iz naseg ugla anti-srpska, sto jeste tacno, a sa druge strane ta politika je vrlo logicna i korisna za svoje ljude. Stati uz jacega u tom trenutku (i zadrzati svoje privilegije, obzirom da su prve poturice ko sto rekoh bili plemici) i navuci ceo narod na to, pa se cak i smatrati delom turskog nacionalnog bica.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Дошао је тихо и отишао у легенду...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 8641
Zastava Beograd - Dorćol
OS
Windows XP
Browser
Avant Browser Nepoznat
mob
Nokia 5610
More Turci ne gaz'te oranja... Smile
IP sačuvana
social share
                         C' вером у Бога за Краља и Отаџбину - Слобода или смрт                              
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 545
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
mob
Alcatel dobar neki ;)
mene boli briga da su srbi zidovi,pravoslavci il' budisti  Smile
a ako vama smeta moja vjera,to je ljubomora Smile
IP sačuvana
social share
Seka Aleksic fan club !
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

-> đση'т ¢σρу, вε σяιgιคℓ <-

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 124
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung galaxy s
Vama VASA vera, MENI moja !!!
Smile
IP sačuvana
social share
Edit by SerbianFighter: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Dolphins are gay Sharks!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Nokia E50
mene boli briga da su srbi zidovi,pravoslavci il' budisti  Smile
a ako vama smeta moja vjera,to je ljubomora Smile
Sta ti to znaci sto si pomenuo mentolu jedan....kakvi zidovi,budisti...to nije ljubimora,nego cisto podjebavanje...kao da mi ne znamo da si Islamac,i to onaj tvrdji...ali,ti to i nije bas pametno,osvrni se malo bolje na geopoliticku situaciju u svetu...kakva je perspektiva Islamu? bar u Evropi...o Americi da i ne govorim,ako vam iko "dohaka" oni ce...btw...ti rece:"a,ako vama smeta moja vjera"....e,pa da ti pravo kazem...smeta mi,pogotovo vas vahabizam,od koga se svi vi kao,ogradjujete,a ustvari ga dobro negujete i cuvate,jer su oni za vas jedini pravi sehidi na putu Allahovom,puna ih je Bosna,u zadnje vreme i Sandzak...e,zato mi smetate,fanatici jedni...vadite se na neke "zrtve agresije"...nece vam ni ta prica dugo trajati...zivi bili pa videli...a,vi se samo i dalje ponosite svojom bossabanskom nacijom...a, ti nas nemoj da nazivas budistima i zidovima,jer mi svoje korene odlicno poznajemo,pre svega,Hriscani smo,i time se uvek ponosili i ponosicemo se ,kao i sav normalan svet...a,zna se koje su asocijacije u svetu kad se pomene,samo jedna jedina rec---Islam.... Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 13:36:16
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.