Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Anarhizam kao filozofija zivota, ideologija i sve ostalo o njemu  (Pročitano 32367 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

FIAT LVX

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1315
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Ericsson T-68
БФ, пусти беспослену будалу, видиш да га у другој-трећој деценији живота још издржава рођена мајка, шта ја имам да причам са таквим згубиданима, наравно да би такви да мењају систем у који се нису уклопили, па да наставе да леже и да уживају на туђој грбачи.

Мрш нерадници!

Tako ti je to.. neki se skoloju pa posle oni izdrzavaju roditelje. Neki nose cement.. i seru po forumima.  Smile
IP sačuvana
social share
Edit by SerbianFighter: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 959
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Nisam za anarhiju! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

r00t

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
mob
SonyEricsson T230
Reloader:
Citat
Ја сам говорио о нашој земљи.
Pogledaj sajt ASI (inicijativa.org), Kontrapunkt portal i moj blog.

Citat
Оваквима као ја (тј. онима који верују у исто што и ја - конкретно тековине људске организације) можеш да захвалиш што се и дан данас не јуриш мотком по џунгли, што имаш писмо, што имаш компјутер, интернет, па и саму идеологију анархизма. Свега тога не би било да смо остали у пре-племенској анархистичкој заједници.
Uporedjivanje dvadesetprvovekovne zajednice i mentaliteta sa istima u nekakvom neolitu ili paolitu je ravno izjavama primitiviste Boba Bleka. Dakle, mislim da je to skroz besmisleno Wink . Drugo, kad vec spominjes kompjuter i internet mogao si spomenuti i open source i closed source - os principi su anarhisticki principi i jasno je koji softver vise napreduje. Mogao si spomenuti i DRM, TCPA i ostale stvari koje ogranicavaju slobodu korisnika racunara i postoje upravo zahvaljujuci multinacionalnim korporacijama i velikim silama.

Procitao sam topik mada ne ceo nego od neke 15. strane... Dakle, treba znati da se anarhisti i uopste radikalni levicari bore za korenitu promenu drustva (aka revoluciju, jel), a ne promenu covekove prirode. Ona ostaje uvek ista. Ali ideja o promeni drustva je itekako realna. Da bi se uverili koliko su nasi stavovi racionalni i uopste koji su to stavovi posetite neke od gorenavedenih sajtova.
Treba napomenuti i da medju anarhistima ima dosta komunista (kao npr. ja) koji vide komunizam (koji inace nikako ne moze biti fasizam, jer je to pored ostalog, bezdrzavno uredjenje) kao ideal.
Sto se tice Spanije36, tu se pokazalo da je anarhisticki i anarho-sindikalisticki (uopste komunisticki) sistem organizovanja itekako delotvoran. Ali, nije tu doslo do nikakve revolucionarne promene drustva - do nje tek treba da dodje.

Citat
3. opet si pocheo da meshah svoja lichna religijska stanovishtva sa ideologijom anarhizma.ja neshto nisam primetio da se ostali anarhisti zalazu za "vishe stanje svesti".mozda greshim ,ali koliko sam ja gledao toga nema ....
Ima, npr. Tolstojeva ucenja ...

Citat
Ja sam milion puta rekao da anarhizam nema veze sa levicom, cak sam i postovao txt koji to objasnjava. Ne vidim sta palamudite vise...
Ovo je jedan stav. A moj stav je da anarhizam itekako ima veze sa levicom i da je jedan levicarski pokret.

Citat
ja mislim da je anarhizam, kao i komunizam, u teoriji dobar, ali u praksi teshko ostvarljiv. ljudi ce uvek trazhiti vodju.
Prvo: anarhizam je ideologija, komunizam je uredjenje. A ako si mislila na anarhiju ja ova dva ne razlikujem. Drugo: vodje ce uvek traziti vodje/vodjstvo Wink ali vecina ce uvek biti vecina, a manjina ce uvek biti manjina.

I, da, manimo se postova sa licnim prozivkama i neargumentovanim porukama - to je karakteristika B92 foruma, mislim da je ovaj ipak dosta visi po kvalitetu, zar ne ?
« Poslednja izmena: 25. Apr 2007, 21:41:28 od igor24 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Jos uvek sam protiv svega sto sputava ljudsku slobodu. Najvecu slobodu- misljenja.

~Ljubitelj anarhizma, al` ne u kolokvijalnom smislu...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Nokia 
Nikakvi vlast ,nikome! Smile Smile
Bakunjin je bio faca, imam prijatelj ko obozava Smile
Noam Comski je isto anarhista, al njega vec manje vole studetkinje Smile Smile Smile
Euridicat ni ti ne volis lingvistiku Smile
« Poslednja izmena: 26. Apr 2007, 14:18:43 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Ne volEm. Nije losa materija, al` profesorka iz prve... Ono je uzas. Prosek polaganja, iz 4. puta. (Ja, uspeh iz drugog.  :[115]Smiley

Eto koliko jedna minorna osoba moze da ti  Smile rad nekih vaznih ljudi.

Btw- Nije mi Comski nedrag.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
sad se pojavio i komunista-anarhista Smile . poshto vec imamo anarhistu koji mrzi komuniste (drug aiwass) ,sasvim je jasno zashto su nacionalisti pobedili u shpanskom gradjanskom ratu Smile  josh jednom se vidi da je anarhizam samo utopija ,koja se degenerishe ili u komunizam staljinistichkog tipa ,ili u drushtvo tipa divljeg zapada ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Nokia 
Bf sto kazes ima puno istinu, polu, poluistinu. Al ovde je rec o ideologiju, a ne o tome da treba istrebiti aristokrate, i kapitaliste. Al mislim diskurzivna etika , sto je i moj misljenje o svetu isto tako misli da anarchija kao nesto bez zakone bi bilo najlepsa nesto ako , bili bi postojali za to mogucnosti.
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

r00t

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
mob
SonyEricsson T230
Bf, ne znam kakav ti je to "komunizam staljinistickog tipa", ajde alo obrazlozi, jer ja mislim da je komunizam komunizam Smiley) opet, ako si na ideologiju mislio onda preporucujem Wikipediu i sajtove koje sam naveo gore ..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
komunizam kakav se obecava glupacima je neprirodno stanje koje ne moze da postoji u stvarnosti.

ono shto postoji u stvarnosti moze da bude :

1. komunizam staljinistichkog tipa - jedan vodja koji ubija svakog za koga malchice posumnja da mu moze ugroziti vlast . pored staljina upraznjavali su ga i mao ce tung i pol pot npr ...

2. komunizam politbiro tipa - ovde umesto jednog choveka vlada grupa ljudi ,koja donosi odluke tako da vlast i bogatstvo zadrzava za sebe ,a obichni gradjani zive u siromashtvu i ne smeju da se bave politikom - tipichan primer sssr i ostale zemlje v.u. posle smrti staljina ...

3. komunizam kapitalistichkog tipa - oblik komunzima gde se pripadnost partiji koristi samo kao pokrice ,dok u stvarnosti pochinju da vladaju kapitalistichki odnosi .tipichan primer sfrj i u novije vreme kina . ovaj oblik obichno preraste posle izvesnog vremena u kapitalizam - kad partijske vodje akumuliraju dovoljno novca ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.