Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Anarhizam kao filozofija zivota, ideologija i sve ostalo o njemu  (Pročitano 32422 puta)
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Ja sam milion puta rekao da anarhizam nema veze sa levicom, cak sam i postovao txt koji to objasnjava. Ne vidim sta palamudite vise...

Па нема ни НС са фашизмом, не знам што ти паламудиш.

Pricao sam malo sa profesorom istorije o spanskom gradjanskom ratu.. elem...

...Ja ne znam tachno kako su anarhisti delovali tamo

Мислим, шта рећи. Што онда причаш о стварима које не знаш?

Ne kontam sta vise palamudite, mislim poceli ste da pricate stvari u koje ni sami ne verujete. NS i fashizam nisu obavezno povezani ali retko je to da sam sreo ns-ovca koji nije fasisticki okrenut, wikipedija jasno kaze da je NS unapredjeni Fasizam.

Wikipedia може да каже шта хоће, чињенице стоје мало другачије, НС може само да буде "уназађени" фашизам, никако обратно.

Ево месершмит ти је НС-овац, а не воли фашизам, док сам ти ја обратно, само имам симпатија према НС-у. А иначе, фашизам је само облик друштвеног уређења а НС је целокупна идеологија са тоталитарним управљањем, тако да то што причаш нема благе везе.

И ја сам ретко срео анархисту који није комуњарски окренут, и обратно. Чак штавише они код нас у Србији малтене чине једно - само погледај АСИ и све ће ти бити јасно.

Inache Kanda je zemlja sa slichnom politikom kao u USA-a, jedan covek je tamo zaglavio robiju zbog pisanja knjiga o NS-u. Cisto da se zna. Toliko sam saznao. Za bilo koji ozbiljniji pokushaj sirenja nekog od ovih pokreta Se zaglavljuje robija.

Да чујемо име тог човека?
« Poslednja izmena: 10. Mar 2007, 13:08:47 od Reloader »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
aiwassu ,prvo skapiraj jedno - da nema mene i reloadera ova tema bi odavno potonula jer ti niko zivi ne bi odgovarao na postove Smile

1. ns i fashizam nisu isto jer nemaju zajednichki cilj .cilj ns je unapredjenje i razvijanje rase odnosno naroda ,a clj fashizma je unapredjenje i razvijanje drzave .ove dve stvari nikao nisu iste.

2. zajednichki cilj komunizma i anarhizma je tzv besklasno drushtvo ,tj drushtvo gde svako radi koliko moze a dobije koliko mu treba . vec na prvi pogled je jasno da od toga nema nishta (zashto bi se neko muchio da radi vishe od drugih ,a da posle dobije isto ili chak i manje od njih Smile Smile)

3. nacionaliste u shpaniji su pomagali italija i nemachka,ali su republikance pomagali sssr i levi pokreti shirom planete (seti se samo koliko je bilo "shpanaca" u bivshoj jugoslaviji).chak je i jedini srpski as taj status zaradio u shpaniji gde je i poginuo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Internets. Serious fucking business.

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 2844
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung krsh
ja mislim da je anarhizam, kao i komunizam, u teoriji dobar, ali u praksi teshko ostvarljiv. ljudi ce uvek trazhiti vodju.
IP sačuvana
social share
http://img53.imageshack.us/img53/4131/boinggx6qy9.gif[/img][/url] If you can read this you don't need glasses
Anonymous... Because none of us is as cruel as all of us!
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

FIAT LVX

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1315
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Ericsson T-68
aiwassu ,prvo skapiraj jedno - da nema mene i reloadera ova tema bi odavno potonula jer ti niko zivi ne bi odgovarao na postove Smile

Da, pa? Meni lichno drago. Ja ovde pogresim ponesto vi se usraste od lupetanja. Em drzite temu zivom, em se mi pomazete u tome da iznesem anarhizam svetu onakvog kakav jeste - pozitivan.
Samo ne znam sto nastavljate ako ste uvideli to, ocigledno imate opaku zelju za prozivanjem. Smiley sto se ocigledno uhvati dobro po mene, posto vas na forumu niko ne podrzava. Bar ja nisam primetio, meni je to dovoljno da nastavim sa svojom ideljom i da znam da ima nade za ovaj ljudski rod.

1. ns i fashizam nisu isto jer nemaju zajednichki cilj .cilj ns je unapredjenje i razvijanje rase odnosno naroda ,a clj fashizma je unapredjenje i razvijanje drzave .ove dve stvari nikao nisu iste.

Uh, pa vikipedija kaze da je NS unapredjeni vid fasizma. Boze ljudi jel ste vi glupi? Jel sam ja rekao da je to apsolutno isto? Ili sam rekao da je nit koja ih povezuje vidljivo jasna? Ajde Bf-e molimte porekni to. Mislim vikipedija jasno IZBACUJE slichnosti u NS i FASI ideologiji, sta hocete da poreklenete te stvari? Pa ko god da ih je napisao pogresio nije, jer tako jeste.

2. zajednichki cilj komunizma i anarhizma je tzv besklasno drushtvo ,tj drushtvo gde svako radi koliko moze a dobije koliko mu treba . vec na prvi pogled je jasno da od toga nema nishta (zashto bi se neko muchio da radi vishe od drugih ,a da posle dobije isto ili chak i manje od njih Smile Smile)

I na sta se svodi? Na to da se tebi ne svidja i ne verujes u tu ideju a ja veruje. I sta onda ima koji kurac vise da se dokazujemo? Ubedi ti budistu da je hrist pravi put ka spasenju i obratno? Mislim kad si dosao do takvog zakljucka jasno je sto postujes idalje.. cisto nabedjivanje. Nit vi mozete da dokazete koliko sam u pravu niti ja  sam, ja samo mogu da verujem i tezim ka tome, a to vodi covek - ideja. Mislim vi uvek mozete da iznosite neke glupave primere naprimer u Spaniji, kako nije funkcionalan. Pa nista nije funkcionalno ka se dve jake evropske sile obruse na tebe, gde si ti ne vladajuca klasa, sa profi vojskom vec pobunjena socijalna kalasa koja nema veze sa ratovanjem. Razmisli malo, bar budi iskren prema sebi pa precuti. Meni lichno ne smeta da se tako izvaljujes.

3. nacionaliste u shpaniji su pomagali italija i nemachka,ali su republikance pomagali sssr i levi pokreti shirom planete (seti se samo koliko je bilo "shpanaca" u bivshoj jugoslaviji).chak je i jedini srpski as taj status zaradio u shpaniji gde je i poginuo.

I onda ja pricam o stvarima koje ne znam. Podrzavali su ih dobrovoljci iz raznih zemalja dok su Italija i Nemacka kao cela drzava podrzale to i slale pforesionalne vojne trupe a ne neke dobrovoljci.

ja mislim da je anarhizam, kao i komunizam, u teoriji dobar, ali u praksi teshko ostvarljiv. ljudi ce uvek trazhiti vodju.

Eh, to ti je prednost anarhizma nad komunizmom. Da bi to ostvario ne mozes sa bilokakvim ljudima, trebaju ti znaci ljudi sa onim sto sam ja nazvao stanje vise svesti. Anarhizam moze da se stvori i zivi kao takav sve dok su takvi. Komunizam moze da se stvori i maskira bez takvih. Znaci u komunizmu je moguce obmaniti narod sto se u sustini uvek i desavalo dok je u anarhizmu malo nemoguce, jer anarhizam sam po sebi nema sistem vladajuci, takav u lancu bi doveo do pucanja celog drustva.

Citat
И ја сам ретко срео анархисту који није комуњарски окренут, и обратно. Чак штавише они код нас у Србији малтене чине једно - само погледај АСИ и све ће ти бити јасно.

Da cine, Red union i njihovi drugari. Ja nemam veze sa tom pricom i znam puno mladih narastaja koji takodje nemaju veze sa tom pricom. Neka cine u srbiji trenutno "jedno" situacija je promenljiva. U americi se recimo anarhisti i komunisti tuku medjusobno vise nego anarhisti i nacisti ili nacisti i komunisti.
Dobices link o liku koji je osudjen u kanadi, cim ga iskopam.

Ja sam ovde da prenesem ideju prvenstveno, da ljudi znaju sta je to. Mene ne interesuje kako su se organizacije ponasale, kakve su bile itd.. .Ja na sve njihove  mane bez sramote  ukazujem i tezim da se to promeni i popravi. I opet drago mi je sto repostujete jer jasno iskazete potencijalnu ili vec ucinjenu istinitu manu. Ne kazem da su vam sve istinite, ali izbacite i po koju takvu. Takodje pokazujete koliko su protivnicke ideologije : komunizam, nacizam, fasisam ustvari pogresne za opredeljenje, koliko su ideologije koje nazadju covecanstvo i koliko su njihvi pripadnici licimerni sami prema sebi, ne priznavanjem greski svojih ideologija. Ja sam vam na tome zahvalan, molim vas nastavite.
« Poslednja izmena: 12. Mar 2007, 14:28:30 od Aiwass »
IP sačuvana
social share
Edit by SerbianFighter: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

FIAT LVX

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1315
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Ericsson T-68
http://en.wikipedia.org/wiki/Ernst_Z%C3%BCndel

Izvolte, rale.  To ti se desi kad pricas ozbiljnije o tome, a ko ce da obraca paznju na "nazi partije" koje imaju merchendise na svojim sajtovima gde prodaju patike i kackete. :lol:

A da ne pricam o onoj engleskoj partiji o kojoj si dao link, za koju sam saznao da postoji pre NS-a.
« Poslednja izmena: 12. Mar 2007, 14:39:03 od Aiwass »
IP sačuvana
social share
Edit by SerbianFighter: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
pa znash aiwassu ,nas nacista na ovom forumu ima nekolicina ,a ti si koliko vidim sam ..Smile Smile Smile a neko drugi se za anarhizam nimalo ne interesuje Smile (mada mozesh da pokushash da vodish razgovor sa ovom loodajkom Smile Smile)

1. wikipedia nije sveto pismo ,ali chak ni u njoj se ne tvrdi da je nacizam unapredjen fashizam (poshto jeli ideologije nije moguce tek tako unapredjivati ). uglavnom cilj im kao shto rekoh nije isti. za razliku od njih komunizam i anarhizam imaju isti cilj - u blizem su srodstvu  Smile

2. pomoc su u sh.gr.ratu primale obe strane - pishe chak i koliko (aviona,tenkova i.t.d.) u wikipediji. republikanci su kao shto si rekao i sam dobijali pomoc i od dobrovoljaca,ali i nacionalisti.znachi fore da su republikanci bili nenaoruzani su glupost - bili su loshije organizovani ...

3. kad neko dize revoluciju on se obichno sukobljava sa nekom vojskom i to chesto profesionalnom. francuska revolucija,americhka,pa i oktobarska .... poshto su te revolucije uspele ,mogli su i shpanski anarhisti da uspeju ,ali nisu iz prostog razloga shto nije bilo dobre organizacije - a kako ce i da je bude u redovima anarhista Smile

4. i dalje nisi odgovorio na pitanje koji je recept za "vishe stanje svesti" Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

FIAT LVX

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1315
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Ericsson T-68
pa znash aiwassu ,nas nacista na ovom forumu ima nekolicina ,a ti si koliko vidim sam ..Smile Smile Smile a neko drugi se za anarhizam nimalo ne interesuje Smile (mada mozesh da pokushash da vodish razgovor sa ovom loodajkom Smile Smile)

1. wikipedia nije sveto pismo ,ali chak ni u njoj se ne tvrdi da je nacizam unapredjen fashizam (poshto jeli ideologije nije moguce tek tako unapredjivati ). uglavnom cilj im kao shto rekoh nije isti. za razliku od njih komunizam i anarhizam imaju isti cilj - u blizem su srodstvu  Smile

pa ima ih, jedno 3-4 ljudi se javilo.. samo nece svako da gubi vreme sa vama dvojicom. Smiley

2. pomoc su u sh.gr.ratu primale obe strane - pishe chak i koliko (aviona,tenkova i.t.d.) u wikipediji. republikanci su kao shto si rekao i sam dobijali pomoc i od dobrovoljaca,ali i nacionalisti.znachi fore da su republikanci bili nenaoruzani su glupost - bili su loshije organizovani ...

Nije glupost bili su naoruzani, ali nije broj naoruzanja taj koji dobija bitku. Ipak je razlika kad te podrze 2 drzave sa vojskom u odnosu na to kad te podrze pojedini dobrovoljci iz odredjenih drzava.

3. kad neko dize revoluciju on se obichno sukobljava sa nekom vojskom i to chesto profesionalnom. francuska revolucija,americhka,pa i oktobarska .... poshto su te revolucije uspele ,mogli su i shpanski anarhisti da uspeju ,ali nisu iz prostog razloga shto nije bilo dobre organizacije - a kako ce i da je bude u redovima anarhista Smile

Ok, pokushali su. Dobili teritoriju. Potom je izgubili i ? Sta sad, hoces da kazes da anarhizam mora da ima losu organizaciu? Netachno. U tom sluchaju mozda jeste bila losa. Ipak su oni saradjivali sa komunistima koji bi ih posle 100% ugusili ili prebacili u komunizam.

4. i dalje nisi odgovorio na pitanje koji je recept za "vishe stanje svesti" Smile

e pa bajo mnogo hoces. Ja sad ovde da ti prenesem junga i silnu psihologiju... stvari o kojima su knjige pisane, ja da ti prenesem na forum. Ovo jeste diskusija, ali ne stroga nauchna. Mislim da je glupo zahtevati tako nesto a zlo koristiti tako nesto u raspravi.  Isto sa tom visom svesti je i sa anarhizmom. Mislim pogledas silne knjige na tu temu, ti ocekujes da jedan covek dokaze nesto puno na forumu. Morate se pomiriti sa tim da je to nemoguce.
Mada sam optrilike objasnio sta bi to bilo neophodno za anarhizam:

Postovanje svoje i tudje individue. (onako najprostije receno)
Ja sam ipak ovde da razmenjujem znanja i misljenja, ubijam vreme na konstruktivan nacin itd.. zato i izbegava reloadera koji sve ovo shvata previse lichno, pa mu od sad odgovaram striktno, posto se covek toliko uzivi da udara na lichnost sagovornika.
« Poslednja izmena: 12. Mar 2007, 17:30:36 od Aiwass »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
1. ajde ovako - predlazem da se ja ne javljam na ovu temu 3-4 dana ,a mislim da je i reloader izgubio zivce sa tobom Smile da vidimo te silne anarhiste koji ce da te podrze Smile
2. sssr je koliko sam primetio drzava .osim toga nije istina da su italija i nemachka slale tamo regularne vojne jedinice,vec jedinice dobrovoljaca .tachno je da su to bili trenirani vojnici ,ali i republikanci su dobili pomoc mnogih ljudi koji su imali vojnu obuku (opet im je pomagao sssr)
3.hocu da kazem da anarhisti nisu imali tako veliku podrshku u narodu,narochito kasnije kad su njihove slabosti izashle na videlo.da je recimo 80-90% naroda podrzavalo republikance ,franko bi mogao da se slika Smile ali u stvarnosti republikance je podrzavalo 50-60% naroda ,a kasnije manje... ili anarhizam u praksi nije bash tako dobar ili ljudi jednostavno nisu dostigli tu "vishu" svest
4. ti si dosad pisao o raznim teorijama o vishem stanju svesti (ne na ovoj temi naravno).medjutim ,nijedna od tih teorija nije vezana za anarhizam ,tj samo ti povezujesh anarhizam sa tim teorijama .ja chak mislim da bi ti se vecina anarhista smejala (iz svoje gluposti) ako bi im prichao o shamanizmu,magiji ...

p.s. onaj chovek shto je uhapshen u americi,izruchen u kanadu pa u nemachku nije americhki nego nemachki gradjanin i sudjeno mu je u nemachkoj ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

FIAT LVX

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1315
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Ericsson T-68
1. ajde ovako - predlazem da se ja ne javljam na ovu temu 3-4 dana ,a mislim da je i reloader izgubio zivce sa tobom Smile da vidimo te silne anarhiste koji ce da te podrze Smile

jes boli me kurac za njihovu podrsku.  Smile
U sustini bash me briga, javilo se 2-3 coveculjka koji su podrzali, to mi je dosta. Smiley
4. ti si dosad pisao o raznim teorijama o vishem stanju svesti (ne na ovoj temi naravno).medjutim ,nijedna od tih teorija nije vezana za anarhizam ,tj samo ti povezujesh anarhizam sa tim teorijama .ja chak mislim da bi ti se vecina anarhista smejala (iz svoje gluposti) ako bi im prichao o shamanizmu,magiji ...

Komunisti su to radili hahah.  Smile\
Ja povezujem jer je to nesto neophodno da bi anarhisticko drustvo opstalo. Kao sto sam rekao. Nek se smeju ko ih jebe.
Citat
p.s. onaj chovek shto je uhapshen u americi,izruchen u kanadu pa u nemachku nije americhki nego nemachki gradjanin i sudjeno mu je u nemachkoj ...

Ne znam nisam procitao celo. Sto je uopste onda i izrucavan u Kanadu. Meni drugarice rece da je osudjen u kanadi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
БФ, пусти беспослену будалу, видиш да га у другој-трећој деценији живота још издржава рођена мајка, шта ја имам да причам са таквим згубиданима, наравно да би такви да мењају систем у који се нису уклопили, па да наставе да леже и да уживају на туђој грбачи.

Мрш нерадници!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.