Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Anarhizam kao filozofija zivota, ideologija i sve ostalo o njemu  (Pročitano 32611 puta)
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
На одговор појави анархизма у Шпанији, могу, поред текста на првој страни, да приложим и следећу песму  Smile

Wir zogen übers weite Meer
ins fremde Spanierland,
zu kämpfen für der Freiheit Ehr'
weil Haß und Krieg entbrannt.

Hier herrschten Marxisten und Roten,
der Pöbel der hatte die Macht.
Da hat, als der Ordnung Boten,
der Deutsche Hilfe gebracht.

Wir jagten sie wie eine Herde
und der Teufel, der lachte dazu,
Ha, ha ha ha ha,
die Roten in spanischer Luft
und zur Erde,
wie ließen sie nirgends in Ruh.

Hat auch der Tod mit harter Hand
die Besten oft gefällt -
wir hielten aus, der Wall stand fest,
die rote Flut zerschellt.

Und ziehen die Legionäre
als Sieger ins deutsche Land,
dann schreiten mit unsere Toten,
wir heben zum Gruße die Hand.

Wir jagten sie wie eine Herde
und der Teufel, der lachte dazu,
Ha, ha ha ha ha,
die Roten in spanischer Luft
und zur Erde,
wir ließen sie nirgends in Ruh.

http://www.thepaganfront.com/brangolf/sounds/Parademarsch%20Der%20Legion%20Condor.mp3

Smile  Smile
« Poslednja izmena: 26. Feb 2007, 21:57:00 od Reloader »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

FIAT LVX

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1315
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Ericsson T-68
Reloader kad pruzis struchnu literaturu, materijalni dokaz i slichno onda slobodno tvrdi sta zelis, dotle je to samo teorija i misljenje.

lol Па ти не можеш да ми одговориш ни на проста питања о твојој идеологији коју овде пропагираш... Smile

Mislim da je vrlo nisko od tebe pricati da se neko "obrukao" ( a i da jesam pa sta svi ljudi grese ) na osnovnu jednog sajta na bilo kom jeziku.

Наравно да си се обрукао кад си тврдио да си по вероисповести старословенски паган а не знаш старсловенске паганске симболе. Још мене у теми нападаш како ја као пропагирам Словенство а држим Немачке руне у потпису... Smile lol

Reloader, jasno se vidi da ti na ovoj temi trazish prozivku, ubedjivanje i nadmudrivanje i jasno je u kom cilju i koji ti je povod. Jasno je zasto ti ovde postujes itd... Jasno je brate kao dan, po tvom politickom opredeljenju, po tome kako ti vodish konverzaciju i po tome sto postavljas kamenje spoticanja. Doso si ovde da se nadmudrujes, ucinio sam ti, pruzio sam ti sansu, nadmudrivao se sa tobom mislici da imas neki normalan cilj, no nemas, cilj je cisto nadmudrivanje bez poente.

Јок бре, само тражим одговоре - које ти немаш - на проста питања о твојој идеологији. Шта ли би да ти се постави компликовано...? Smile

Ja sam ti na ta prosta pitanja odgovorio, samo je tvoj um izgleda toliko prost da ni to najprostije ne moze da svari.   Smile

Citat
ponekad mi se chini da ti anarhizam predstavljash vishe kao religiju (koja ce doneti oslobodjenje/vishe stanje svesti) ,a ne kao politichku ideologiju - shto anarhizam jeste . i na kraju moram da ti kazem i ovo ,sterotipi (belci su onakvi,crnci su ovakvi i.t.d.) ne nastaju proizvoljno ,u njima uvek ima odredjene istine.
Ne, nece anarhizam doneti vise stanje svesti vec ce vise stanje svesti doneti anarhizam. ANarhizam nije bukvalno politichka ideologija ( mada moze tako da se nazove ) jer u anarhizmu politike i politichara nema.

Citat
- zashto anarhija u shpaniji nije uspevala da obezbedi dovoljno 'leba za narod i vojsku (da ne pominjem druge potrepshtine) . ja mislim da znam odgovor - ljudi kao vrsta su drushtvena bica i ako zele da neshto postignu moraju da deluju kao organizovana grupa,shto podrazumeva nekakvu hijerarhiju - a dalje ti je jasno ,neko je gore ,neko dol

Pa ako je njih  1000 uspostavilo anarhisticko drustveno okruzenje a njih 1000000 bilo protiv toga normalno da su ga srusili. Vidish to o cemu ti pricas ja stalno podupirem onim sto nazivam "visim stanjem svesti" to je ono kad ne mora da se delimo da bi jedni nadgledali druge, jer ce jedni da postujemo druge. Direktor postoji samo da bi nagledao rad radnika, ako radnici ne kradu i rade kako valja direktor nece postojati, kapiras ?
IP sačuvana
social share
Edit by SerbianFighter: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Ja sam ti na ta prosta pitanja odgovorio

Где то?

Pa ako je njih  1000 uspostavilo anarhisticko drustveno okruzenje a njih 1000000 bilo protiv toga normalno da su ga srusili.

Па сигурно нису ових 1000 паметни а ови 1000000 глупи.

Direktor postoji samo da bi nagledao rad radnika

Нетачно. Основне ствари не знаш. К'о и сваки анархиста.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
dragi moj aiwassu - to shto si rekao o direktoru manifestuje da ti nimalo ne shvatash princip organizacije i da si zato nazalost i pao pod uticaj anarhista. svako zivo bice ima svoje licne interese koji uglavnom nisu 100% podudarni sa interesom grupe. ako bi svako gledao samo svoj interes ,sukobi bi bili neizbezni. uloga direktora je da uskladi pojedinachne interese radnika i interes preduzeca kao celine , i da shtiti interes preduzeca prema spoljnim faktorima (recimo drugim preduzecima). direktor i jeste potreban zato shto ljudi jesu ziva bica a ne mashine koje nemaju svoj lichni interes .ako bi ljudi zanemarili svoj lichni interes postali bi bezlichni zombiji. ako bi preterali u egoizmu nishta ne bi uradili. zato im je potrebna organizacija ....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Anarhizam- nego sta.   Smile

Direktori- trivijalna bica...  Smile  Kakvi direktori?
Fight club- i sta fali? Co`ek se snasao... Tako cu i ja da izmanipuliem. Mada, mnogo se prebio.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
kakve veze ima fight club sa anarhizmom ,kad je fight club jedna militantna polu-teroristichka organizacija sa striktnom hijerarhijom Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Тај рад.

Fight Club више говори о личној револуцији него о колективној.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

FIAT LVX

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1315
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Ericsson T-68
Citat
Direktor postoji samo da bi nagledao rad radnika, ako radnici ne kradu i rade kako valja direktor nece postojati, kapiras ?

Ja kazem nesto vi masite sustinu. Ako je tu da uskladi firmu i radnika., za sta on sluzi nego da nadgleda radnika t.j da mu komanduje i da ih bira u interesu firme.

Pa Anarhizam i jeste revolucija pojedinca, svih pojedinaca posebno za sebe, zar ja to ne pricam svo ovo vreme ? :lol:
IP sačuvana
social share
Edit by SerbianFighter: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Ja kazem nesto vi masite sustinu. Ako je tu da uskladi firmu i radnika., za sta on sluzi nego da nadgleda radnika t.j da mu komanduje i da ih bira u interesu firme.

Ту је да склапа пословне односе са другим фирмама, да промовише фирму итд. итд.

Pa Anarhizam i jeste revolucija pojedinca, svih pojedinaca posebno za sebe, zar ja to ne pricam svo ovo vreme ? :lol:

Не.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

FIAT LVX

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1315
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Ericsson T-68
Ту је да склапа пословне односе са другим фирмама, да промовише фирму итд. итд.

E vidish nije svaki direktor zaduzen za to. Moj cale je recimo diplomirani ekonomista i dok je radio ka ekonomski direktor to mu je bio opis radnog mesta. Danas su sistemi malo promenjeni pa to rade komercijalisti. Svaki direktor ima svoje "zaduzenje", tako da je malo glupoavo to sto smo opste pricali o direktorima. No vi trazite nacin da me isprovocirate u svakom postu, a znate vrlo dobro da sam mislio na viseg u hijerarhiji.

Не.

A-ha sta ne, ja ne pricam to? E pa nije mi logika toliko poremecena niti sam izlapeo da ne znam sta pricam, ili ti ne mozes da shvatis ili ja ne znam da objasnim.
......
 Ili si tom negacijom mislio da anarhizam nije razvijanje svesti pojednca? Vidim ja josh malo pa ces ti poceti da krojis anarhizam po svojim merkama u postovima.   

A Reloader nikako da ti odgovorim na liriku koju si postovao, evo ti odgovora " 14 cmm 88 iq " Smiley
« Poslednja izmena: 01. Mar 2007, 09:17:34 od Aiwass »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 1.346 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.