Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: AMD Athlon 64 x2 4000+ zaključan na 1ghz  (Pročitano 5967 puta)
27. Jul 2013, 22:48:45
Svakodnevni prolaznik

The Only Thing I Ever Really Loved Was HATE!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 223
Zastava Leskovac
Browser
Mozilla Firefox 22.0
Pa, ovako stoje stvari. Da objasnim stvari malo bolje, počeću od jedne "pričice" koja je započela pre par meseci.
Mislim da je najbolje da objasnim sve faktore.

Došao sam kući kasno od ortaka, mom kompu je bio ugašen monitor i mrdnuo sam miša da ga upalim (u podešavanjima sam podesio da se monitor ugasi posle 10 minuta neaktivnosti). Kada sam mrdnuo miša i upalio monitor, sve je radilo normalno nekih par minuta i onda je grafička počela da brljavi. Počela je da baca artifakte.
Kada sam sutradan utvrdio da je grafička karta crkla, bacio sam se u potragu za novom.
(Inače stara grafička je bila GeForce 8600 GTS 512mb Memorijskog modula se stvarno ne sećam ali nije ni bitno)

U međuvremenu, dok sam vršio potragu da zamenim grafičku kartu, ortak mi je na uslugu dao svoju GeForce 6600GT. Posle 2 meseca skupljanja novca i potrage za, koliko-toliko dobrom (boljom od predhodne pa bar za malo) i jeftinom karticom, naleteo sam na GeForce GT440 1GB DDR3 koju sam i kupio. Ubacio sam je u komp, reinstalirao Operativni sistem i nastavio da koristim komp.
Sama po sebi, po poređenju, GT440 je bolja od 8600GTS (čisto zbog poređenja evo i linka gde sam upoređivao kartice) ali zbog nedostatka vremena uzrokovanih nezahvalnim poslom, nisam imao vremena da je testiram u punom sjaju.

Pre nekih mesec dana sam promenio posao, dobio malo više slobodnog vremena i rešio da se posvetim mom zapostavljenom Gejmerskom životu. Počeo sam da instaliram igrice jednu po jednu i primetio da ne mogu da igram igrice koje sam ranije mogao... Sve nešto štuca, cima, ne umem da objasnim. Čist primer bi bio Batman: Arkham Asylum koji sam juče pokušao da igram. Igrica štuca na najnižim podešavanjima.

Pošto sam instalirao poslednje drajvere, što nije urodilo plodom, pomislio sam da nije problem u Operativnom Sistemu. Do juče sam imao instaliran Windows 7 Pro x86 na svom kompu. Danas sam instalirao Windows 8 Pro x64, rešio sam se da ga istestiram pošto mi je ortak rekao da se dobro pokazao na njegovom kompu.

Posle instalacije OS-a, primetio sam da mi se komp ponaša još sporije nego na "sedmici". Konačno sam obratio pažnju na to da se moj Dual Core procesor ponaša čudno.
Komp registruje samo 1GHz procesora i ništa više. I ranije sam viđao to ali mu nisam pridavao prevelikog značaja.
Kada bacim pogled na Properties "Mog Kompjutera", CPU se registruje kao
AMD Athlon 64 x2 Dual Core Processor 4000+ 1.00GHz
umesto
AMD Athlon 64 x2 Dual Core Processor 4000+ 2.10GHz
(2.10GHz je njegova prava radna snaga)
To sam potvrdio i u Task Manageru.

Interesuje me kako to da rešim. Nikada nisam čeprkao po bios-u što se tiče radnih podešavanja za CPU. Nikada nisam pokušao da overklokujem mašinu. Konfiguracija je stara ali nije za bacanje. Sve je kupljeno pre 5-6 godina, osim Grafičke i jednog RAM modula koji su koji su kupljeni pre par meseci.

AMD Athlon 64 x2 DualCore 4000+
3GB RAM DDR3
nVidia GeForce GT440 1GB DDR3
MSI K9N Neo V3 (matična proča)

EDIT: Zaboravio sam da dodam sličice.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

1.jpg
(109.9 KB, 799x529)
2.jpg
(101.13 KB, 657x605)
« Poslednja izmena: 27. Jul 2013, 23:13:50 od NickeY »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Ko zadnji, ćelava mu keva!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 13104
Zastava Batajnica
OS
Linux
Browser
Opera 12.15
mob
Samsung SGH-E630
Učitaj default vrednosti u BIOS-u, pa javi jel ima promena
IP sačuvana
social share

enaB <=> Bane, "Ena" nije moje ime                    f -1(Smile)= Smiley

Don't watch it, because we all know that a watched pot does not boil, and watched cake does not bake.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 223
Zastava Leskovac
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 22.0
Učitaj default vrednosti u BIOS-u, pa javi jel ima promena
Nema nikakvih promena. Sve je isto.

Pokušao sam još nešto sinoć.
Ispratio sam ovaj "tutorial". Posle prvog restarta, vrednosti su se promenile... U "My Computer"-u, se radni takt CPU-a podigao na 1.8GHz dok je task manager pokazivao 1.43GHz. Komp se vidno ponašao bolje i brže.

Ali, sve se vratilo na 1.0 posle prvog sledećeg restarta. Menjanje Boot podesavanja posle toga nije urodilo plodom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 13104
Zastava Batajnica
OS
Linux
Browser
Opera 12.15
mob
Samsung SGH-E630
Proveri jel ovo stoji na Disable. Nalazi se pod Frequency/Voltage Control u BIOS-u

bios.png
(201.03 KB, 638x477)
IP sačuvana
social share

Don't watch it, because we all know that a watched pot does not boil, and watched cake does not bake.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 223
Zastava Leskovac
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 22.0
Proveri jel ovo stoji na Disable. Nalazi se pod Frequency/Voltage Control u BIOS-u
Da, Onesposobljeno je.

DSC_0083.jpg
(496.62 KB, 2048x1536)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 13104
Zastava Batajnica
OS
Linux
Browser
Opera 12.15
mob
Samsung SGH-E630
Tu je dobra frekvencija, vidiš da piše 2113 MHz. Nešto je onda do windowsa  Smile Jesi instalirao Dual Core Center program sa diska koji si dobio uz ploču? Ako jesi, ugasi ga
« Poslednja izmena: 28. Jul 2013, 16:46:11 od enaB »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 223
Zastava Leskovac
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 22.0
Tu je dobra frekvencija, vidiš da piše 2113 MHz. Nešto je onda do windowsa  Smile Jesi instalirao Dual Core Center program sa diska koji si dobio uz ploču? Ako jesi, ugasi ga
Nisam instalirao ništa slično. Takođe, na diskovima koji sam dobio uz Matičnu Ploču nema ničeg sa takvim imenom.
Tu su drajveri za čipset, LAN i zvučnu karticu. Ništa od toga nije instalirano jer su nativni Windows-ovi drajveri prepoznali sve uređaje na ploči (osim Dial-Up modema za koji me mrzi da ga iščupam iz kućišta).

Dodatak: Bio je insaliran Dual-Core Optimizer koji je instaliran zajedno sa igricom (Batman: Arkham Asylum). Nema nikakvih promena posle njegovog uklanjanja.
« Poslednja izmena: 28. Jul 2013, 17:07:25 od NickeY »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5437
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
Apple 13pro
e imam isti cpu, aj kad dodjem kuci da proverim kod mene kako je sve podeseno pa ti pisem
IP sačuvana
social share
Teško je kada živiš za dan koji ne znaš kada će doći, za dan kada ćeš je ponovo videti. Teško je, kada si sam i nedostaje ti glas, lice, dodir, osmeh, kada ti nedostaje biće koje je tvoja bolja polovina. Teško je prijatelji. Želim vam da nikad to ne iskusite, jer taj bol prijatelji, nije za ljude...
Pogledaj profil Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 223
Zastava Leskovac
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 22.0
e imam isti cpu, aj kad dodjem kuci da proverim kod mene kako je sve podeseno pa ti pisem
Sa nestrpljenjem očekujem vaš odgovor.

U međuvremenu se spremam da se vratim na Windows 7 pa čak i na XP ako ništa drugo ne urodi plodom.
Ako ništa drugo, bar ću videti kako se CPU ponaša na ostalim OS-ima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5437
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
Apple 13pro
za pocetak probaj da vratis podesavanja u biosu na fabricka
IP sačuvana
social share
Teško je kada živiš za dan koji ne znaš kada će doći, za dan kada ćeš je ponovo videti. Teško je, kada si sam i nedostaje ti glas, lice, dodir, osmeh, kada ti nedostaje biće koje je tvoja bolja polovina. Teško je prijatelji. Želim vam da nikad to ne iskusite, jer taj bol prijatelji, nije za ljude...
Pogledaj profil Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.286 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.