Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ambasador Polt ispira mozak srpskim srednjoskolcima???  (Pročitano 11137 puta)
Hronicar svakodnevice

Ne pravi sebi idola niti kakva lika;nemoj im se klanjati niti im sluziti.

Zodijak
Pol
Poruke 513
OS
Nepoznat
Browser
Opera 8.01
Kao sto rekoh,ograniciti mu kretanje.Nepozeljan i tacka!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1492
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
jel to bila shala ili...? Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
pishax kaze:
"Ici cemo kad zatreba, nista se ne brinite!
I nemoj da nas tu dzabe ratnohuskate bre!" cudan momak
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
У светлу Бушијевих изјава, свести односе са САД на ниво конзулата.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Ne pravi sebi idola niti kakva lika;nemoj im se klanjati niti im sluziti.

Zodijak
Pol
Poruke 513
OS
Nepoznat
Browser
Opera 8.01
Буш=Pетaрд ..Kakav predsednik takva i nacija.Ili obrnuto...?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

....volim Republiku Srpsku.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3093
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Nokia 
koji je ovom glavicu k....c!!! Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Brat broj 666

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 2806
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Nokia 6630
pa nema glavić to je problem  Smile
IP sačuvana
social share
Pol Pot , Idi Amin , Robert Mugabe , Avgusto Pinoče , Anastazio Somoza , Mao Cedung , Enver Hodža ...Svi se rađaju samo jednom al umiru mnogo puta .

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Екселенција на школском часу

Амбасадору су се више смешили официри у Дому Војске него ђаци у Трећој београдској гимназији

Три пута сам до сада имао прилику да у САД будем на школском часу. Први пут далеке 1983. године у Форт Брегу, Северна Каролина, у бази 82. падобранске дивизије америчких оружаних снага. Био је то час о америчком начину живота. Класично морално-политичко предавање и васпитање младих падобранаца, прича о темељним вредностима америчког друштва и предностима у односу на остали свет. Све до тада мислио сам да је таква врста наставе ексклузивно резервисана само за социјалистичко-комунистичке државе. Био сам гост и због пристојности нисам хтео да их о томе било шта питам, јер радило се, ипак, о младим момцима. Скоро деци...

Други мој школски час у САД био је у септембру 2002. године у Вест Поинту. Елитна америчка војна академија славила је 200 година свог постојања, примио ме је командант академије, или како га у Вест Поинту зову суперинтендант, генерал-потпуковник Виљем Ленокс. Интервју за „Политику”. Рат из 1999. године и Космет није споменуо. Нисам ни ја.

Онда ме је у своју канцеларију позвао пуковник Мајкл Миз, професор са катедре друштвених наука у Вест Поинту. Са зида у његовој канцеларији гледали су ме генерал Ратко Младић и Радован Караџић. Са две обешене међународне потернице. Пуковнику није промакао мој упитни поглед.

– Био сам две године у Босни у саставу снага СФОР-а. Мали сувенири из тог времена.

Затим ме је пуковник повео на школски час. Кадети друге године Вест Поинта. Стручна настава. После часа пришао ми је један младић.

– Из које сте Југославије господине?

Одговорио сам му врло кратко. Био је премлад, скоро дете, да му објашњавам прву, другу и трећу Југославију. Био је задовољан, јер његова је девојка стигла у САД из Ниша. О Космету и 1999. години ништа ме није питао. Ни пуковник Миз.

Трећи школски час у САД одслушао сам такође у септембру 2002. године у Форт Кемпблу, Кентаки, у бази 101. ваздушно-јуришне америчке дивизије. Мој пратилац, мајор Пол Фицпатрик био је врло љубазан, све ми је показао и објаснио, али Космет и рат 1999. није ниједном споменуо.

Био сам због тога задовољан, мора да осећају да су ту криви па ту тему избегавају. Осим тога, шта да се ја ту нешто свађам са домаћинима кад сам гост, а гост никада не поставља неучтива питања. С друге стране, помислио сам да дискусије и питања о Космету нема, јер су домаћини свесни да се резолуција УН 1244. мора поштовати.

Био сам у тешкој заблуди. Јер, недавни наступ америчког амбасадора Мајкла Полта у Трећој београдској гимназији, не знам да ли је то био некакав школски час или не, тек амбасадор је био врло директан и без дипломатског увијања. Као што и треба према деци, јер она највише и цене искреност. Наиме, његова је екселенција отворено рекла београдској деци да САД подржавају отцепљење Космета од Србије, и „да је он мало разочаран реториком неких званичника ове земље и да су ти коментари око тога утолико више разочаравајући што ми нисмо никада, када је у питању Србија, користили такав речник”.

Можда речник нису, али бомбе јесу, тек деца су амбасадору поставила прегршт врло прецизних и логичних питања. Дечја лица била су озбиљна, деца екселенцију нису нимало штедела. Тек понеки професор се насмешио, али тако и треба, домаћински.

Медији нису јавили је ли у Трећој београдској било и сечења торте, као што је то било недавно на коктелу у Дому Војске поводом отварања америчке војне канцеларије. И тамо нам је екселенција рекла све што нам иде око Космета. Само тамо нико од присутних екселенцију ништа око тога није ни питао. Јер, забога, наши официри нису деца. Шта има да питају кад није био школски час. Истина, тамо су се, у Дому Војске, више смешили екселенцији него у Трећој београдској гимназији. Што је и потпуно разумљиво. Елита је увек раздрагана. Јер је елита.

После свега јасно ми је да смо ових дана и без одласка наших официра и подофицира у Охајо, постигли пуну војну интероперабилност са НАТО и стандардима америчке армије. Наиме, нико ме око Космета ништа није питао у базама армије САД. Нико ни у Дому Војске у Београду да нешто упита екселенцију. Истина, ја нисам екселенција.

Истина, у Трећој београдској питала су деца.
А деца су будућност. Док стасају, војска ће нам ионако бити професионална.

Мирослав Лазански

(Политика)
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Impossible is nothing

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 880
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Nokia N95
da... cak nije ni na neka pitanja ni odgovorio -.-
IP sačuvana
social share
С вером у Бога, за Краља и Отаџбину! Живела Краљевина Србија!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1492
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
У светлу Бушијевих изјава, свести односе са САД на ниво конзулата.
pa bi onda Srbija bila svedena na nivo 'kamenog doba'  Smile Smile

Буш=Pетaрд ..Kakav predsednik takva i nacija.Ili obrnuto...?
cekaj....nisi mi jasan Smile kako bre retardi, a najmocnija nacija na svetu?  Smile sta si onda ti? Smile Smile

IP sačuvana
social share
pishax kaze:
"Ici cemo kad zatreba, nista se ne brinite!
I nemoj da nas tu dzabe ratnohuskate bre!" cudan momak
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
samo budaletine su mogle dozvoliti majklu Poltu da drzi predavanje Srpskim srednjoskolcima. To vise govori o onim koji su mu dozvolili nego o njemu samom.
Unapred se moglo znati sta ce "predavati" . Znaci debili su to namerno uradili i treba da budu smenjeni i sklonjeni sa mesta na kojima su i koji su dozvolili Poltu gostovanje u skoli .
Idioti prosvetni i politicki !
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.