Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ambasador Polt ispira mozak srpskim srednjoskolcima???  (Pročitano 11313 puta)
Poznata licnost

Brat broj 666

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 2806
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Nokia 6630
Prvo i prvo: hoću da razjasnimo nešto:
Veoma sam se neprijatno iznenadio kada sam video koliko ljudi ovde misli da je ovo ispiranje mozga učenicima. Ljudi, ovde se govori o mladim ljudima, koji su već sa svojih 17 ili 18 godina stekli viši nivo zrelosti nego većina učesnika u ovoj diskusiji. Ja sam jedan od njih i bio sam na tom dešavanju i jedino što mogu da kažem je to da moji drugovi (uključujući i lika sa Che Guevarinom majcom i molc90) i ja, već imamo izgrađene stavove prema većini političkih pitanja. Nas nisu prisiljavali da idemo tamo, nisu nam pretili itd kako su drugi predpostavljali. Otišli smo tamo svojom voljom, baš zato što smo hteli da diskutujemo o politici uživo sa pravim političarom, diplomatom, predstavnikom jedne od najmoćnijih zemalja u svetu, zemlje koja, nažalost odlučuje o sudbini naše zemlje. Skoro svo vreme smo kritikovali spoljnu politiku SAD, kao i njihove stavove o Kosovu. Meni je, kao budućem studentu, ovaj događaj bio od velikog značaja, jer planiram da upišem žurnalistiku ili diplomatiju.

Umesto da kritikujete ovakve događaje, trebalo bi ih podržati. Zato nam je školski sistem ovakav u rasulu, zato što se uvek napadaju dobre stvari, a insistira se na starim i dosadnim metodama.
Učenici nisu stoka bez mozga!

Drugo i drugo: Polt se, kao i svaki diplomata, vešto izvlačio i nije odgovarao na pitanja na koja nije mogao da odgovori (ili nije želeo), ali, na kraju krajeva, SVI političari su demagozi. Mislim da je televizija mogla da prenese i neka pitanja i odgovore sa te naše diskusije sa njim, jer je, po meni, tu bilo više interesantnih i konkretnih pitanja nego ona koji su mu novinari postavljali posle i samo to objavili.

živeli

Kada tako jedan fin gospodin dođe da priča sa učenicima jedne gimnazije o spoljnoj politici Amerike , onda je to global brainwashing . Sa američkim ambasadorom ste mogli pričati o mnogo konkretnijim pitanjima za vas ,poređenje perspektive mladih ljudi u Srbiji i Americi , američki stav prema politici ugroženih zajednica u Srbiji , o medijima , o školstvu , o donacijama , da vam malo dočara iskustva u Americi  , bla , bla , bla . Ne krivim vas i ja se sećam kada je jednom u I beogradsku došao holandski ambasador , većina mojih vršnjaka je impulsivno skrenula pitanje ka pitanjima koja se tiču nacionalizma .
Ja podržavam takve susrete , treba razmeniti mišljenja o mnogim pitanjima , naravno sve kroz fer i konkretnu diskusiju .
Ali ako jedan diplomata dolazi sa unapred pripremljenim sižeom za diskusiju sa mladim ljudima , onda je to više nego licemerje , a svakako ispiranje mozga . 
IP sačuvana
social share
Pol Pot , Idi Amin , Robert Mugabe , Avgusto Pinoče , Anastazio Somoza , Mao Cedung , Enver Hodža ...Svi se rađaju samo jednom al umiru mnogo puta .

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

The worst vice is advice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9076
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Ako je ovako kao sto Djordje kaze, a zvuci prilicno ubedljivo i nema razloga da mu se ne veruje, onda to donekle menja stvari i misljenje o samom dogadjaju.
Naravno da srednjoskolci (barem veliki deo njih) ima izgradjeno politicko misljenje...i daleko od toga da nemaju argumenata. Doduse, ocigledna je namera Polta....da se nametne americki stav o Kosovu. Cak i to je za osudu. Olaksavajuca okolnost je sto su ucenici mogli da razmenjuju misljenja sa njim....a verujem i da je i sam bio iznenadjen njihovom reakcijom i nivoom svesti.
Da li treba podrzavati ovako nesto? Pa, ne bih rekao.... Sama slika cele price ima sasvim pogresnu konotaciju. Da su bili u pitanju studenti, ok. Ali, losa namera je ovde bila ocigledna....to se ne moze nikako osporiti. Nadam se samo da nemaju u planu posete osnovnim skolama...

Da, slazem se sa Markoskim.
« Poslednja izmena: 15. Jun 2007, 01:46:01 od vrcomm »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 15
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson t610
Javljam se da podrzim stav Djordja12yu. Ja sam takodje bio na tom skupu(lik sa Che Guevarinom majicom) i ne bih se slozio da je bilo ikakvog ispiranja mozga. Ispiranjem mozga mogu se onda nazvati vecina masovnih medija(TV, internet, novine), a oni koji stvari gledaju malo dublje od toga i sve kockice spajaju u jednu sliku ne moze niko menjeti misljenje. Mene licno cela americka administracija na celu sa Bushom ne bi mogla da ubedi da Kosovo treba da bude nezavisno,i da je njihova politika pravedna,a siguran sam da tako misle i ostali ucesnici skupa. Mogli smo da pokrenemo koju god smo temu zeleli, ali smo izabrali Kosovo, jer smo zeleli da pokazemo da srpska omladina ne moze biti zavedena sakom srebrnjaka koju nude Amerikanci. A krajnje sturi i neargumentovani odgovora ambasadora Polta ne bi mogli da ubede ni trogodisnje dete,a kamoli omladinu sa vec izgradjenim politickim stavom. Shvatam da je ovo interesovanje bilo iz najbolje namere, ali zeleo sam da pokazem da za nase mozgove ne treba brinuti i ubedjen sam da ce u nasoj generaciji preovladati ona zdrava doza prkosa i bunta, te da necemo dozvoliti da nam drugi kroje misljenja. Veliki pozdrav ucesnicima foruma
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
 Smile

ma tako je noomic89

uglavnom vecu frku naprave mediji samom informacijom da je bio..

a nije lose ni cuti necije milsjenje i stavove... pa makar i suplje i providne...

naprotiv.   Smile

(off)
recimo najvise volim da procitam tako te "modernoevropske opravdace", najcesce u Politici dobiju prostor za svoje izlete... sto se tice oblikovanja misljenja, to ima sasvim drugaciji efekat od onog na koji autor cilja... startni zajeb im je svima ubjedjenje da ljudi pate od amnezije i da su operisani od razmiljanja...   
IP sačuvana
social share

ma taj eduardo je cigan obicni. bilo bi super da mu je noga ostala u terenu. ili jos bolje, taylor trci, a eduardova noga se zapetljala u pertle u vuce se za njim... ili da je ostala na stadionu, pa da se igra umjesto charity shielda, Kup eduardove noge... da pobjednik u finalu dobija nogu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

i like turtles.

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 28
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Tako je.
Aljoša je odgovorio već ono što sam ja hteo da odgovorim Markoskom. Polt je došao radi promocije nekog programa saradnje škola Arcs of Diplomacy, i politika uopšte nije bila na prvom mestu, mi smo počeli sa politikom.

Za sve one koji hoće da vide više, imate Aljošu izašao je u današnjem 24 sata, pa uživajte Smile
IP sačuvana
social share
"Die Philosophen haben die Welt nur verschieden interpretiert; es kömmt drauf an, sie zu verändern."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Impossible is nothing

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 880
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Nokia N95
slazem se sa gosim numicem!
IP sačuvana
social share
С вером у Бога, за Краља и Отаџбину! Живела Краљевина Србија!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Brat broj 666

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 2806
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Nokia 6630
Citat
Ja sam takodje bio na tom skupu(lik sa Che Guevarinom majicom) i ne bih se slozio da je bilo ikakvog ispiranja mozga.
Pa ti si alter komunista , video sam te na tv , kako bacaš grimase na Poltove odgovore . Fino  .

Citat
Ispiranjem mozga mogu se onda nazvati vecina masovnih medija(TV, internet, novine), a oni koji stvari gledaju malo dublje od toga i sve kockice spajaju u jednu sliku ne moze niko menjeti misljenje.

U masovnim medijima figurišu medijske ličnosti , mediji su samo instrument za prenošenje poruka . Oni koji stvari gledaju dublje medije i ne gledaju i ne čitaju .  Smile

Citat
Mene licno cela americka administracija na celu sa Bushom ne bi mogla da ubedi da Kosovo treba da bude nezavisno,i da je njihova politika pravedna,a siguran sam da tako misle i ostali ucesnici skupa. Mogli smo da pokrenemo koju god smo temu zeleli, ali smo izabrali Kosovo, jer smo zeleli da pokazemo da srpska omladina ne moze biti zavedena sakom srebrnjaka koju nude Amerikanci.

Opet se potvrdilo ono što sam rekao . Nacionalne teme , koje u ovakvim slučajevima ne mogu da daju neki veći kvalitet , dominiraju nad konkretnijim . Ne krivim vas , većina vas je bila zaneta možda i veličinom i važnošću Poltove ličnosti , pa se upustila takav razgovor .

Citat
zeleo sam da pokazem da za nase mozgove ne treba brinuti i ubedjen sam da ce u nasoj generaciji preovladati ona zdrava doza prkosa i bunta, te da necemo dozvoliti da nam drugi kroje misljenja.

Prkosa i inata nikad na odmet , ne mora ti neko krojiti mišljenje , dovoljno ti je da ti određuje kako ćeš da živiš , pa makar i onako otpozadi , da ne vidiš . Kako bi moj ortak rekao , mnogo sam jak sad ću da vam lupam prstenac .

IP sačuvana
social share
Pol Pot , Idi Amin , Robert Mugabe , Avgusto Pinoče , Anastazio Somoza , Mao Cedung , Enver Hodža ...Svi se rađaju samo jednom al umiru mnogo puta .

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Citat
Veoma sam se neprijatno iznenadio kada sam video koliko ljudi ovde misli da je ovo ispiranje mozga učenicima. Ljudi, ovde se govori o mladim ljudima, koji su već sa svojih 17 ili 18 godina stekli viši nivo zrelosti nego većina učesnika u ovoj diskusiji. Ja sam jedan od njih i bio sam na tom dešavanju i jedino što mogu da kažem je to da moji drugovi (uključujući i lika sa Che Guevarinom majcom i molc90) i ja, već imamo izgrađene stavove prema većini političkih pitanja. Nas nisu prisiljavali da idemo tamo, nisu nam pretili itd kako su drugi predpostavljali. Otišli smo tamo svojom voljom, baš zato što smo hteli da diskutujemo o politici uživo sa pravim političarom, diplomatom, predstavnikom jedne od najmoćnijih zemalja u svetu, zemlje koja, nažalost odlučuje o sudbini naše zemlje. Skoro svo vreme smo kritikovali spoljnu politiku SAD, kao i njihove stavove o Kosovu. Meni je, kao budućem studentu, ovaj događaj bio od velikog značaja, jer planiram da upišem žurnalistiku ili diplomatiju.

Umesto da kritikujete ovakve događaje, trebalo bi ih podržati. Zato nam je školski sistem ovakav u rasulu, zato što se uvek napadaju dobre stvari, a insistira se na starim i dosadnim metodama.

Drugo i drugo: Polt se, kao i svaki diplomata, vešto izvlačio i nije odgovarao na pitanja na koja nije mogao da odgovori (ili nije želeo), ali, na kraju krajeva, SVI političari su demagozi. Mislim da je televizija mogla da prenese i neka pitanja i odgovore sa te naše diskusije sa njim, jer je, po meni, tu bilo više interesantnih i konkretnih pitanja nego ona koji su mu novinari postavljali posle i samo to objavili.

živeli

Поента је да тебе и твоје блиско окружење, твоје другове не може да испере та посета. Бавиш се тиме, занима те, родољуб си...
А шта мисли шта је са онима које то уопште не занима, рецимо девојке из разреда, и ортаке које боли к...?

И пре свега његова посета и прича није била намењена за вас 20 већ за целу Србију. Размислите само каквог је утицаја то имало на остале?
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Ne pravi sebi idola niti kakva lika;nemoj im se klanjati niti im sluziti.

Zodijak
Pol
Poruke 513
OS
Nepoznat
Browser
Opera 8.01
Ljudima sa takvim stavom kakav ima Polt treba ograniciti kretanje! Kako? Dovoljno bi bilo, da ste po saznanju o njegovom dolasku od strane vasih  profesora,jednoglasno svi rekli NJEGOV DOLAZAK JE NEPOZELJAN! Time bi ste sve rekli i njemu i njegovim istomisljenicima kakav je Vas STAV. Mislim da je ovo bolja varijanta. Tako se tim zlikovcima ogranicava kretanje na kulturan nacin..U jednom momentu to ce se svesti na relaciju ambasada-Beeee92-sediste LDP.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 221
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4

živeli

Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.102 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.