Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 00:17:44
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 31 32 34 35 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Allen Carr - Lako je prestati pusiti  (Pročitano 187063 puta)
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 7.0.517.44
Eto, vidiš kako si se naoštrio. Ne dopuštaš da ti bilo ko stavi bilo kakav prigovor (i to ne tebi, nego tvojoj ružnoj navici, iz dobre namere... da, da, put do pakla, itd... put do pakla pre je popločan dobrovoljnim trovanjem nego dobrim namerama, ali 'ajde... da ne cepidlačimo, ha?), odmah se busaš i pizdiš i izazivaš na nekakav dvoboj. E, o tome ja pričam. Šta ti, koji tuki, ima meni da pričaš o čemu ću ja da pišem?! Ako tebi to smeta ili te vređa, onda je to tvoj problem, ne moj. Je li pizdiš tako svaki put kada neko napiše nešto što tvojoj cenjenoj guzici ne odgovara?!  Smile

Да не причам за друге ћу кажем за себе ... Иритира ме ваша надобудност и убеђеност да нешто знате о људима које нити познајете нити имате представу ко су, шта су и какви су. Ви знате да се неко самозаварава и у агоније пориче којешта ... ма дај. Smile
Ma koliko bili različiti, ipak postoje neka iskustva koja su nam zajednička. Porođaj, recimo. Koju god ženu da sam pitala, dobila sam manje-više šablonizovan odgovor: boli, boli, boli k'o đavo, pa boli, krv, ušivanje, beba, sreća, radost.

Kod onih koji počinju da rade, bilo je: u početku teško, prilagođavanje, navikavanje, podnošljivost.
Kod onih koji prolaze kroz neku emocionalnu krizu: tuga, bol, plakanje, bes, depresija, bes, depresija, čokolada, izlazak, prolazak vremena, postepeno ozdravljenje.
Kod pušača je bilo: želim da prestanem, ne mogu, ipak želim, pokušavam, lomim se, uspevam/ne uspevam.

Sve su to grube crte, ali crte koje postoje, koje se jasno uočavaju. Ako nešto i dodaš, oduzmeš, pretumbaš ili opovrgneš, suština je ista.

Ljudi smo, nismo vanzemaljci. Uopšte nije tako teško pogoditi kako se neko oseća, posebno ako smo sami kroz to prošli. Tako da... sorry, ali niste baš toliko posebni koliko mislite... niko od nas...

Него ... може једно питање? Претпостављам да си баталила пљуге због себе а не због других и којечега што су ти они дрвили. Контам и да си сад срећан непушач. Зашто онда једноставно све то не оставиш иза себе и прекинеш да дрвиш пушачима о којечему што они одлично знају и још приде им скачеш по живцима закључујући ко су и какви су.  
Meni je prestanak pušenja bio lak, znaš. Kad postaviš stvari u glavi pravilno, onda je stvar jasna i sve teče glat.
I život mi je nakon prestanka bolji i kvalitetniji za 200%. Milion dobrih strana, nijedna loša. Bukvalno.

E zato. Zato želim da pomognem nekome da istraje u toj odluci, da vidi da je ne samo moguće, nego i lako!
Ne hvalim se time što sam uspela, jer da hoću nečim da se hvalim, bile bi to mnogo veće i važnije osobine od bataljivanja jedne bedne navike (a imam tih osobina, je l' te, težak sam narcis i ne plašim se to da pokažem, shoot me immediately).

Nikome ništa ne nabijam na nos, ali to očigledno nisi u stanju da shvatiš jer ti je pogođena sujeta. Pušačka sujeta. Ali sam sigurna da ćeš shvatiti kad se i ti oslobodiš tog užasa jednog dana... a nadam se da hoćeš, jer je taj osećaj fantastičan. I zvuči petparački, ali ne vredi pričati dok ne probaš... kao i sve one gorenavedene stvari.

Укратко ... можеш ли да будеш бивши пушач само за себе и да будеш срећна због тога? Или је то превише за очекивати? Smile
Odogovorila sam ti već. A da li ti možeš da budeš ''srećni'' pušač samo za sebe? A? Nije li to drugi kraj istog štapa? Prigovaraš mi ono što i sam radiš, ali u drugom smeru?

Elem, kao što izbegavam sa vernicima da pričam o religiji jer mi posle 5 minuta dođe da pucam sebi u glavu, ili sa bilo kime ''zadrtih'' političkih shvatanja jer mi dođe da se raznesem eksplozivom, u te moje lične veto teme ubacujem u ovu, jer nema svrhe, nema progresa, samo zadrtost i zadrtost i zadrtost i 6 tona sujete. Pa ko iole pametan ima za to vremena i živaca?

Radite šta vam je volja, nije me briga, ali me ne možete sprečiti da celom svetu do kraja života trubim kako je divno biti nepušač. Eto ti ga na.  Smile

Razumna si osoba i obično uživam čitajući te, ali si ovde potpuno iracionalan i tvrdoglav kao mazga i zato nemoj očekivati da ću ti odgovoriti na sledeći reply... ni na sledeći... ni na sledeći... u okviru ove teme, naravno.

Ja sam svoje rekla. Raspisah se, a imam puno posla. Živ bio i jednog dana shvatio. Au revoir.  Smile

« Poslednja izmena: 16. Nov 2010, 14:59:24 od B@mbin@ »
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
Нисам испиздео и нигде те нисам позвао ни на какав двобој јбте ... причамо ваљда, не кољемо се.

Citat
Nikome ništa ne nabijam na nos, ali to očigledno nisi u stanju da shvatiš jer ti je pogođena sujeta. Pušačka sujeta. Ali sam sigurna da ćeš shvatiti kad se i ti oslobodiš tog užasa jednog dana... a nadam se da hoćeš, jer je taj osećaj fantastičan. I zvuči petparački, ali ne vredi pričati dok ne probaš... kao i sve one gorenavedene stvari.

Си гледала филм Точак? ... сцена кад Никола Којо на ''али људи ја нисам убица'' одговори са ''за неког ко није убица прилично пуно убијаш'' ... тако и са овим набијањем на нос или боље рећи са брдом претпоставки које олако правиш и у које си тако нарцисоидно самоуверена.

Иначе ... нисам од оних што хоће па се гризу што не могу, па се ломе па грижа савести курац палац ... Једном сам хтео да баталим цигарете и оставио сам их на неких 8 месеци чини ми се ... Било ми је екстра тада, све је имало лепши и мирис и укус и осећао сам се баш добро ... али опет све то време ниједном нисам рекао ''е никад више'' као неки после 10 дана без цигарете јер сам знао да ћу опет почети кад тад ... сабрано одузето ... више ми је недостајало оно што сам изгубио него што сам ценио оно што сам добио. Можда ће некад бити другачије 'бем ли га, ал тренутно није. 

Citat
Odogovorila sam ti već. A da li ti možeš da budeš ''srećni'' pušač samo za sebe? A? Nije li to drugi kraj istog štapa? Prigovaraš mi ono što i sam radiš, ali u drugom smeru?

Oво би било тачно да ја идем около и звоцам људима како је дојајан осећај кад ти дим испуни плућа и које је уживање онај трен између удаха и издаха и блабла ... што ни у једном од ваљда 4 поста на овој теми нисам урадио.  Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
mob
Nokia 
tako me boli tuku o tome sta nepusaci misle, i njih boli isti sto ja pusim. ende.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.15
mob
Nokia 
Citat
Elem, kao što izbegavam sa vernicima da pričam o religiji jer mi posle 5 minuta dođe da pucam sebi u glavu, ili sa bilo kime ''zadrtih'' političkih shvatanja jer mi dođe da se raznesem eksplozivom,

Mozda to tako dozivljavas jer si ti zadrti ateista tj ni za zivu glavu ne priznajes da Bog mozda postoji. Verovatno te zbog toga toliko i nerviraju zadrti vernici, vi ste zapravo isti - samo drugi kraj kanapa, razmisli i o tome  Smile Smile
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
Evo, mene isto nerviraju zadrti vernici a vernik sam Smiley

Nema to veze sa time koliko sa zadrtoscu istih. Moj stav je da preterivanje nikome nije donelo nicega dobrog. Svako zivi za sebe pa tako i pusaci. Njima odgovara, njihova stvar. Ako ikada pomisle da im treba promena, menjace se. Ako ne pomisle, njihov zivot-njihova stvar Smiley
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
mob
Nokia 
postujem svako misljenje. ostalo je na meni. Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Укратко ... можеш ли да будеш бивши пушач само за себе и да будеш срећна због тога? Или је то превише за очекивати? Smile

Ja sam svoje misljenje vec rekla, ne mislim nista negativno o pusacima sem sto mislim da svaki covek koji se na neki nacin samo-povredjuje nije bas u glavi cist, e sad ..

samo kratko sam htela da te citiram i da kazem samo jednu istinu, koja je bez pogovora istina. Ovaj tvoj gore citirani stav i pitanje je griza savesti u svom najcistijem obliku. Takav stav je po mom misljenju - dobra prognoza za ostavljanje duvana.

E zato vecini pusaca/alkoholicara/narkomana smeta sto ih drugi kritikuju, jer su oni kompletno svesni kakvo zlo nanose sebi, ali i nemocni/nevoljni (iz mnogo razloga o kojima je glupo da pricamo jer su individualni) da to promene.

Moje neko misljenje gledajuci sebe kroz 13 godina pusackog staza i sad posle ostavljanja, je da je najveci saputnik pusaca potiskivani strah ili potpuno odsustvo straha od bolesti koje proizilazi iz odagnavanja svih ozbiljnih tema o bolestima i komplikacijama, svesno - upravo zbog grize savesti koja se takodje namerno potiskuje i odagnava i to je zacarani krug. "Ostavicu posle nove godine" i "rak dobijaju oni koji puse vise od 34,828331 cigarete dnevno" i "kako pusaci zive 80 godina" i "ajde ostavi me na miru", to su sve primeri ignorancije ali i odagnavanja - grize savesti.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.15
mob
Nokia 
Citat
Evo, mene isto nerviraju zadrti vernici a vernik sam Smiley

Pa verovatno te kod tebe isto nervira zadrta strana tvoje licnosti, verovatno po nekom drugom pitanju.

Ne nervira me niko, svako zna sta radi i sta mu prija. Sto se tice pusaca nemam nista protiv ali imam ako neko pusi u mojoj blziini tj u istoj zatvorenoj prostoriji. Zamisli da ja po ceo dan ispustam gasove i to neko hteo ne hteo mora da udise, mislim krajnje nekulturno....
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
ja mogu da razumem..da nepusac, covjek koji nikada nije pusio...
tj...bio ovisnik...ovoliko prica glupoosti...
ali, osoba koja jeste...bio ili la pusac...umjesto da razumije, te ljude,
tj nas ovisnike...a ne da tu nesto drobi...bezveze...

pogledaj imbecilnost u donesenom zakonu...
cuj u lokalima..do 80 m2 je dozvoljeno pusenje... Smile
a u onim preko...te kvadrature...mora da se obezbjedi posebna prostorija... Smile
mislim to normalan covjek ne moze da usvoji... Smile
zar nije logicno da u manjim prostorijama treba da bude zabranjeno pusenje...
to me navodi da po ko zna koji put pomislim da ovaj zakon nema veze sa zastitom nepusaca...
nego iskljucivo i samo iskljucivo da se napuni novcanik...onim koji su i usvojili taj zakon...

a to pojedinci izgleda ne vide...nego jos vredjaju ljude...sto ih zaboli ona stvar i za zakon i za nepusace...
nek izlaze u biblioteku...zna se, kafane su odvajkada bile zadimljene...
e sad kome smeta neka ide na stadion da trci...
 a nas neka ostavi na miru da pijemo i pusimo...i da se trujemo...
ja ne idem po sredini puta...zato sto to nije dobro po moje zdravlje...
ja to znam i hodam trotoarom...i ne zaustavljam vozace, i ne govorim im
da odjebu s puta kojim ja hodam...i ne napadam ih da ugrozavaju moje zdravlje...
i izduvnim gasovima...a i sto voze po ulici pa ja ne mogu sredinom dzade... Smile
mislim...idete mi na onu stvar... Smile tj...k****... Smile
 kreteni koji lizu sok i kafu dvadeset sati, po kafanama, i seru o zdravom zivotu...
pametnije im je da idu hodat kraj rijeke...i kupit smece, kad vole zdravlje...
naravno da nece...jer moraju da seru nama pusacima kako ih trujemo...

uff...ja sam jutros jednog takvog zamalo prebio...ti ces meni reci da ja ugasim cigaretu...
u lokalu u koji izlazim petnaest godina...uffff...
jarane,,,ako ti smeta uzmi tu svoju kaficu i goni se u pm i ti i ona... i sjedi u bastu i smrzavaj se...
majmune jedan...glavati... Smile nek sam mu rek'o... Smile Smile

volio bih da vam padne na pamet da napravite nepusacku paradu  Smile
da vas sve redom  posutamo... Smile vi cete nekome braniti da se truje... Smile
i male i velike, crne i zute, muske i zenske..sve da vas zgazimo...
da vidite kome vi ugrozavate zivce...ja sam opasan ako pola sata ne zapalim cigaru... Smile
a i voljeo bih jako da vidim smrada koji  ce mi naplatiti kaznu..ima da ga prebijem  u nekoj mrakaci...
da mu nikad vise nece  pasti napamet da pise...a kamoli kaznu da napise... Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
bobaK_bl

On je jutros jednog takvog zamalo prebio.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 31 32 34 35 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 00:17:44
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.