Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ako je Bog odredio sudbinu svakog od nas... ?  (Pročitano 26458 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
Zastava tako blizu, a ipak tako daleko
@all

Dužnost mi je da Vas upozorim da ne 'šaljete' samo smajlije. Ubuduće će biti brisani. Hvala.

@Digital

Naravno.
IP sačuvana
social share
\" Brini se više za svoj karakter nego za svoj ugled. Karakter je ono što uistinu jesi, a ugled je ono što drugi misle da jesi.\"
* John Wooden *

\" Kad bi rajčice poželjele biti dinje pretvorile bi se u farsu.
Strašno me čudi što toliki ljudi tako silno žele biti netko tko nisu.
Ima li smisla pretvoriti se u farsu?\"

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
@koni

Interesantno je to ako kazes da verujes u sudbinu! Ali zasto se onda uopste moliti Bogu ako bi trebalo reci, postoji sudbina i nista se vise ne moze promenuti!?  Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Zato sto se ne molis da menjas nesto na ovom svetu (oni koji to rade grese u startu). Sudbinski je mozda predodredjen momenat smrti ali ne i sadrzaj zivota, to je ostavljeno coveku da "popunjava" kako misli da je najbolje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
@costa

marniko82 je dobro rekao. Sudbina je da će čovjek jednom umrijeti. Sudbina je da će tokom života na neki način patiti, bez obzira što bio ili imao. A životne odluk(ic)e su prepuštene nama na volju.
IP sačuvana
social share
\" Brini se više za svoj karakter nego za svoj ugled. Karakter je ono što uistinu jesi, a ugled je ono što drugi misle da jesi.\"
* John Wooden *

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
@marniko, koni

Odlicno receno, i meni se svidja takva misao. Gotovo da je identicno sa zakonom karme. Nasa smrt ne mora biti odredjena, ali sve se cini da jeste jer prosto je nemoguce objasniti zasto ljudi gube zivote na razne nacine. Recimo deca, i drugi nevini ljudi. Ali opet kada vidimo na koji nacin ljudi sve gube zivote onda tu se unosi malo konfuzije! Smiley  Recimo okliznu se i udare glavom od nesto cvrsto, ili ih neki insekt ujede, ili neka zivotinja usmrti, za takvu smrt bi se mogla reci da je banalna i ponekad tragikomicna, pa se onda postavlja pitanje zasto i kako li je Bog planiraio, tj odredio da neko recimo od ujeda komarca malaricara izgubi zivot? A vrlo mnogo ljudi se moli Bogu zbog recimo prostih ovozemaljskih stvari, cak mi se cini da hriscani, a pogotovo katolici u mnogome dominiraju u tom pogledu.  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

vid' noge, prava transformerska :chuckel:

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 14402
Zastava beograd
A jeli ko ja vama rekao da je odredjena samo smrt?
Sto bi bio odredjen samo trenutak smrti,sto ne bi bio odredjen svaki sekund naseg zivota?
Sta... ne svidja vam se ideja da posmatrate sebe kao neke robote koji ce kroz zivot prolaziti po tacno odredjenom programu,ali vam se ne svidja ni mogucnost da sve zavisi od vas i da  mozete umreti svakog momenta i da i to moze zavisiti od vas samih,pa ste nasli neki kompromis...kao sigurno je negde zapisano kad cemo umreti ali ipak nam je ostavljeno malo fore da i sami ponesto odlucujemo.

Tako mi uzimamo zasluge za sve sto uspemo u zivotu(ipak mi donosimo odluke),a sve ono sto ne uspemo opet nije nasa krivica jer nismo mogli kad nam nije bilo sudjeno.
IP sačuvana
social share
u pocetku sam krenuo slabo,a onda sam naglo popustio...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
@kombinezon - kad bi bilo kako ti kazes, narusila bi se fundamentalna pretpostavka svake religije - sloboda izbora.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 14402
Zastava beograd
Ajde kad je rec o religiji kao skupu nekih uslova koje bi trebalo ispuniti da bi se postao dobar covek..to jos i razumem,ali ovde je rec o sudbini,o pretpostavci da ce se u necijem zivotu desavati ne samo stvari koje on ne moze da kontrolise,vec i da ce se to desiti po tacno "zapisanom" planu koji je smislila neka sila sa ili bez ikakvog smisla.
Ako sudbina postoji onda nema nikakve slobode izbora,a ako sam mozes da doneses odluku i promenis tok svoga zivota...onda nema sudbine.
Kakva vam je to sad delimicna sudbina...kao nesto moze,a nesto ne moze...nesto mora,a nesto ne mora da se dogodi
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
@kombinezon

Što god odlučio i pokušao, kako god živio nećeš živjeti zauvijek, nego ćeš jednom umrijeti. Sudbina je nešto što se ne može promijenitii. Onda je smrt sudbina. Tvoja sloboda ili ne-sloboda nema veze sa smrću. Nju ne možeš izbjeći. Zvuči kao sudbina. Ako je smrt u 'nečijim' rukama, očito je i život u 'nečijim' rukama. A to je Bog.
Ništa na ovom svijetu nije samo crno - bijelo.
IP sačuvana
social share
* John Wooden *

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 14402
Zastava beograd
Sigurno je da cu jednom umreti,ali sto bi ja verovao da taj trenutak nepromenljivo ceka na mene.
Sta ako odlucim da se ubijem...jel i to sudbina?
Ja mislim da je smrt,a i zivot uglavnom u mojim rukama, ostalo su okolnosti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.