Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ako je Bog odredio sudbinu svakog od nas... ?  (Pročitano 26795 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Ericsson T65
Niste vernici, niste ateisti, niste panteisti...mozda ni sami ne znate sta ste...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ne postoje ni vernici ni ateisti. Sve su to samo - pretpostavljaci!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Ericsson T65
U tome je razlika izmedju ljudi i zivotinja. Zivotinje nemaju nikakav pogled na svet, niti poimanje o njemu. Lav je lav, jazavac je jazavac. I svaki je lav isti, isvaki je jazavac isti. Svaki lav na isti nacin hvata lovinu, svaji jazavac na isti nacin sebi dobavlja hranu. Ali svaki covek je neponovljiv, jedan, unikat. Sta zivotinje briga je li zemlja okrugla, i je li ima Boga ili nema. Covek kada bi bio takav kako kazete bio bi samo najpametnija zivotinja. Ako vi mislte da ste samo vrsta zivotinje, slobodno vam bilo, zato imate slobodnu volju. Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 286
Zastava zg
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
@costa

"Niste vernici, niste ateisti, niste panteisti...možda ni sami ne znate šta ste..."

Kako mi se čini da je došlo do malog zastoja u izmjeni argumanata dajem ovaj prilog ljudima slobodne volje da se njime pozabave dok ne smisle jače argumente za nastavak diskusije.

Tko sam ja, a tko si ti ?
Ne znam tko sam. Ako ne znam tko sam, nisam nitko. Ako sam nitko, ne postojim, nema me.
Jednostavno sam ništa. Ako nitko govori o tebi, znači da si i ti nitko, da ne postojiš, da te nema. To je neminovno, jer kako bi inače nitko mogao govoriti o nekome? Kada bi govorio o nekom, tada bi i sam bio netko. No već je rečeno da sam nitko. Ako nitko govori o nikome, to je govor ničega o ničemu. Postoji li govor ničega? Svakako da postoji. To razgovaramo mi, koji ne postojimo, a naš razgovor ničega o ničemu, zapisan je elektronima (koji su također ništa) na našim monitorima.

Dajem ovih nekoliko laganih misli, ako tko ima volje da ih doradi, jer su u ovakvom obliku suviše jednostavne, dosadne i neupotrebljive.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Ericsson T65
Takvo razmisljanje o kome govoris je nihilizam. Teorija da prakticno covek i sve oko njega ne postoji. Medjutim, ako tebi nista ne svedoci da mi postojimo, meni svedoci.Ti bi obicno trazio dokaze da postojimo, a kada bi ti neko predocio te dokaze, trazio bi dokaze kako je on dosao do tih dokaza, i tako redom nikada se zadovoljiti. Meni j dovljono procitati prve stihove iz Jevandjelja po Jovanu: "U pocetku bese Rec, Rec bese u Boga, i Bog bese Rec. Ona Bese u pocetku u Boga. Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje nista nije postalo sto je postalo." (Jn 1,1-3). Dakle Jovan Bogoslov vec svedoci da smo postali i da postojimo. A ako bi mi neko sada dosao i uspeo mi priloziti ubedljive dokaze na osnovu recimo matemtaike i fizike, ili ako bi mi se pojavila neka cudnovata spodoba koja bi izgledala kao neko vise bice ili neki anjdeo i reako vi nepostojite vi ste samo san nekog tamo uspavanog mocnika na nekoj planeti, opet bih ostao nepokoleban u veri reci koje sam naveo. U tome je razlika izmedju vere i znanja. Veri je visa od znanja. Ono sto znanje ne moze dokazati to vera moze.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 286
Zastava zg
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
Najveći nedostatak religije je taj, da traži upotrebu razuma da bi zaključke tog istog razuma odbacio i priklonio se vjerovanju i dogmama. 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nema boga, nema sudbine. Svestenik bi se htio predstaviti polubozanstvom. Vidi ti lole i bekrije. Becara.

Odrasti ludi covjece! Ne daj da ti lopovi - kroje kapu! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Sreca je lepa,uzivajte u njoj....

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 3931
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Nokia 
Verujem u Boga,imam razloga,uvek sam verovala u Boga Smile
IP sačuvana
social share
Voli ali polako...i ne dozvoli da ljubav uvene...
Pogledaj profil WWW Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Verujem u Boga,imam razloga,uvek sam verovala u Boga Smile

Bas ti zavidim. Nema sta. Ti si resila stvar. Redovno u crkvu, redovne molitve, redovni prilozi itd. Kada umres, bog ce te primiti k sebi. Rajski vrtovi su tvoji. Nema sta. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Ericsson T65
Najveci nedostatak racionalizma je taj sto okean pokusava smesiti u kubni decimetar posude. Razuman, a ne i veran covek ozednjeo u pustinji u daljini vidi i razume veliko vodeno jezero i zakljucuje pouzdano da je tamo voda i trci prema njemu da utoli zedj ali shvati na kaju da je to samo bila fatamorgana. Veran i razuman covek ozednjeo u pustinji i vapija Bogu za kap vode, i ako je dostojan na njega ce se sruciti provala oblaka, iako u toj pustinji mozda kisa nije pala poslednjih 1000 godina. E nusprodukti koji pokazuju zakljucke razuma bez vere su nista drugo do fatamorgane. Tako da vera nije nista prihvatila sto je suprotno razumu, ali odbacuje sve ono sto je kontra od razuma. Ako ces recimo optuziti hriscanstvo zbog katolicizma koji je prihvatao pogresne teorije o obliku zemlje u srednjem veku, pravoslavlje nema nista s tim, niti je iko sa istoka prihvatao takve teze niti je koga interesovalo tada takvo nesto.

« Poslednja izmena: 25. Feb 2006, 14:17:46 od costa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.