Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 72
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Акција спасавања бебе на подручју Рашке  (Pročitano 44830 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.76
Procena nije ministrova vec ovog lika...

Komandant Bandić: Naređenje helikopteru sam ja lično izdao

Komandant 204. vazdhoplovne brigade VS Predrag Bandić danas je na konferenciji za novinare izneo sve detalje leta helikoptera koji se srušio sinoć kod aerodroma Surčin i precizirao da je svaki kontakt sa posadom izgubljen u 22.31, rekavši da je lično dao naređenje da se krene u akciju spasavanja.

Komandant Predrag Bandić (levo)

Bandić je na konferenciji za novinare rekao da je posada sačinjena od istinskih heroja dežurala u snagama za hitno reagovanje na aerodromu Batajnica i da je oko 19 30. redovnim putem dobijen zahtev od zdravstenih institucija za pomoć u spasavanu bebe čije je prevoženje bilo onemogućeno prekidom drumskih komunikacija zbog odrona.

Kako je naveo oko 20.15 časova sagledana je meteorološka situacija na aerodromima, a on je u ličnom kontaktu sa posadom u potpunosti bio uveren u spremnost za ispunjavaje zadatka.

- Naređenje sam izdao lično -  rekao je Bandić napominjući da je to učinio kao i nebrojeno puta do tada.

Prema njegovim rečima let se odvijao potpuno normalno do Raške gde je organizovan prihvat bebe i lekara pratilaca, a let se odvijao do Mladenovca bez ikakvih problema a onda je došlo do naglog pogoršanja meteorološke situacije.

- Helikopter se nije uputio ka Kragujevcu jer me nisu ubedili u njihovom Kliničkom centru da postoje uslovi da letelica sleti tamo. Znali smo da je ostalo još kiseonika u inkubatoru za bebu za više od sat vremena, što je bilo sasvim dovoljno da se stigne do Beograda - rekao je Bandić.

Zbog toga, dodao je, odlučeno je u datom trenutku da se sletanje obavi na aerodromu Nikola Tesla.

Bandić je naveo i da su bila dva neuspešna pokušaja sletanja zbog slabe vidljivosti, te da je u 22.31 izgubljena svaka komunikacija sa posadom, a odmah nakon toga počela je potraga.

Upitan koliko je bila kritična meteorološka situacija, rekao je da nije bila kritična vec složena, ali u odnosu na takvu situaciju ponovio da su i letelica i posada bili najbolji mogući izbor.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/542328/Komandant-Bandic-Naredjenje-helikopteru-sam-ja-licno-izdao
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.76
Kakva šteta. Koliko sam imao prilike da čujem sa raznih strana, a i sam da primetim, Bandić je pravi profesionalac, sposoban i normalan čovek. Bori se već godinama za opstajanje i obnovu desetkovanog RVa ali ne kroz smrdljivu politiku i lagarije nego kroz obavljanje svog posla najbolje što može.

Vidi se uostalom kakav je čovek i po tome što je preuzeo odgovornost na sebe. Što se u Srbiji obično smatra slabošću i glupošću i vrućim krompirom koji treba uvaliti onom ispod tebe. Pitam se šta će sad biti s njim.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.76
Nema od toga nista, uostalom, ko je uopste u Srbiji ikad zbog odgovornosti oko necega nahebao?

Pa onaj Knezevic uspeo da pregura hapsenje, da postane ministar i pregura "aflatoksin" aferu bez ikakvih posledica.  Smile
« Poslednja izmena: 14. Mar 2015, 18:20:54 od marko 284 »
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 40.0.2214.109
Taj covek nista nije kriv. On je castan vojnik i covek.

Nesto sto bi ona samozaljubljena gorda svinja i njegovi puleni mogli samo da sanjaju da poseduju kao osobinu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.89
mob
Samsung 111111
Kako mislis nije kriv ako je on sudeci po ovom clanku licnu odlucivao ,gde,sta i kako ?  Smile
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 40.0.2214.109
Tako mislim.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.62
covek je pokusao da uradi najbolje u situaciji na koju ga je naterala bagra zeljna poena
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1402
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 36.0
Kako mislis nije kriv ako je on sudeci po ovom clanku licnu odlucivao ,gde,sta i kako ?  Smile
Jebiga,mogao je i da ne pošalje helikopter,i da dete umre,i onda bi ga isto napadali,mač sa dve oštrice.Ljudski je postupljeno,desila se nesreća,sad je glupo tražiti odgovornog.

Meni nije jasno kako ne mogu da spuste helikopter po magli,za avion mi je jasno,ali bar helikopter možeš da spustiš bilo gde,možeš da ga spuštaš metar po metar,valjda imaju neke uredjaje za merenje na kojoj su visini,mogli su da odlete prema gradu,osvetljeno ,da slete na mnogo mesta,na supu u 29om ima heliodrom,verovatno i na vma i još par mesta a i na bilo koju livadu su mogli da se spuste.
To mi nije jasno,mada,ja nemam pojam oko toga,samo nagadjam,znam na kom principu leti helikopter,pa se zato malo čudim.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.89
mob
Samsung 111111
1.a on je u ličnom kontaktu sa posadom u potpunosti bio uveren u spremnost za ispunjavaje zadatka.

2. - Naređenje sam izdao lično -  rekao je Bandić

3. Helikopter se nije uputio ka Kragujevcu jer me nisu ubedili u njihovom Kliničkom centru da postoje uslovi da letelica sleti tamo. Znali smo da je ostalo još kiseonika u inkubatoru za bebu za više od sat vremena, što je bilo sasvim dovoljno da se stigne do Beograda

4. odlučeno je u datom trenutku da se sletanje obavi na aerodromu Nikola Tesla.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.76
Knežević je političarska slinčuga, koji je pritom bio i ministar. On je majstor izvlačenja. Bandić je, da citiram Munku, častan i pošten čovek, al daleko ispod veličine i uticaja jednog ministra. Pritom, političarske slinčuge žive svoje laži do kraja, oni bi i na samrti poricali odgovornost i prebacivali je na drugog. A normalni ljudi istupe i suoče se sa posledicama. I često i nadrljaju.

Ne mislim ja da će sad da ga razapnu na krst, ali ako istraga pokaže da on snosi odgovornost, sve i da ima podršku celog naroda, ta presuda će neminovno uticati na njegovu karijeru. A nesreća već utiče, mogu da mislim kako mu je.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 72
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.