Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 13:23:24
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Airfix Dassault Mirage IIIC 1/72  (Pročitano 16549 puta)
Svakodnevni prolaznik

"Imamo li dovoljno municije???"-Imamo,zasto pitas?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 259
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.11
mob
Nokia C5
@ StGeorge,Papalu Sasa92,

Da,to je sto kaze george pravi maketarski duh.Maketarstvo treba da opusta,razvija sposobnosti,razmisljanje i snalazljivost.To sto ja urezem panele slobodnom rukom,u pocetku,dok ne osetim sistem,pa kasnije krenem scriberom,ne znaci da sam manji ljubitelj avijacije i maketarstva.
Jedan maketarski sajt(forum),najpoznatiji maketarski sajt kod nas,necu ga ovde ni prezentovati,prica sasvim drugu pricu.
Na tom sajtu,svaka nova maketa biva popljuvana,te "vidi ti se milimetar presao panel"(a maketa izgleda kao fotografija sa prave stajanke,ali jbg,dushmanin uvek nadje manu).
"Ovde ti je boja za nanonijansu tamnija,a ovde pak svetlija"."Ti si pocetnik,sta se busash,ma kako se usudjujes da isprobavas te sve tehnike kada se nisi ni ispilio josh" itd itd.Naravno,karikiram malo,ali dobro znate o cemu je tu rec.
Pazi,meni ce neko da prica kako da radim maketu(kapirate smisao,ja sebe smatram teskim pocetnikom ovde,ali pricamo o nekim principima van maketarstva)!???
Mislim,moze da mi pomaze i savetuje me,kritikuje i koriguje,nadje mane i kaze sta d apopravim i za to naravno uvek hvala ali -moje pare,moje makete,moj alat,moja kuca,-moja xebena stvar kako cu je uraditi.To sto je ja postavim javno-ako ti se svidja reci,ako ne opet reci kazi gde gresim i kako da ispravim-ali ne sudi ti meni kako cu ja svojim da raspolazem.
A opet,neke od najperverznijih maketa koje sam video niko nije ni komentarisao!!!  Smile  Smile
Kakva maketarska sujeta.To su prave curice sa MySpace-a.Znate onaj klan devojcica -njih 10ak,koje smao jedne drugima komentarisu slike i slihtaju se-jao lutko super si mi,jao bas si swatka.E-to je taj forum!
Ovo mozda deluje kao off,ali sam izneo ovo upravo kao primer nepozeljnog u ovom hobiju(nacinu zivota  Smile Smile).
Treba biti slobodouman,kreativan,gresiti popravljati pa opet gresiti!I niko nema pravo da sxere kako neko nest nije smeo,jer je svako kralj svog kutka,svog malog raja u kome je opusten,a da je gresiti neljudski,Bog ne bi dao smirglu,git i ostale pomagace!
Samo ti rezi panele kolega kako god,vezbaj i gradi sebe,a ova prijatna atmosvera ovog Burek kutka ce nam siguran sam pomoci u tome.Ovde se osecam dobro!Zivi bili maketari!  Smile

P.S-cekamo te panele  Smile
« Poslednja izmena: 28. Okt 2010, 11:39:30 od ikarus214 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ko uci znace,ko krade imace.

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Opera Mini 5.1.21661
mob
Nokia N70
 Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Sve lepo receno.Slazem se apsolutno.
Ma moram da kupim skrajber,ali moram da ga narucim od m-hobby-ja,a dok ja to narucim,dok stigne,treba 4-5 dana(bar u mom slucaju,uvek kasni posiljka bas 4 dana),a to znaci da ce mi proci raspust,ovaj sad mini od 4 dana.Ako mi skrajber ne stigne do tada,ko zna kada cu imati vremena da se pozabavim panelima.Trenutno sam slab sa kesom.Ovih dana bilo mesec dana s devojkom,pa smo se istrosili Smile .Tako da...Videcu da to narucim sto pre,da urezem te panele,jer posle...Ko zna kad cu moci.
IP sačuvana
social share
Ljudska glupost nema granice!

Na svedskoj motornoj testeri:
"Ne pokusavajte da zaustavite testeru rukama ili genitalijama."

-Na decijem kostimu "Supermen":
"Nosenje ovog kostima vam ne daje moc da letite.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Futo fukutsu - Saburo Sakai

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
SonyEricsson C702i
Skrajber je dobra sstvar i jako olaksava posao, nekad se za to koristila naostrena celicna zica od tockaa bicikla, igla za sivenje to je nesto sto ne kosta nista, takodje se koristio stari istroseni maketarski skalper. Sve to moze koristiti za urezivanje ali to duze traje, to je jedina mana....
Sto se vodjice za urezivanje tice Dymo traka je odlicna, zasto, zato sto je od plastike dovoljno savitljiva i dovoljno cvrsta a samolepljiva....
Za vodjicu se moze koristiti svasta, od starog majstorsskog metra, preko komada tankog bakarnog lima (savitljiv) do one providne plastike iz pakovanja kosulja ili neke druge cvrsce a savitljive plastike.
Moj izbor su svakako ove stvari koje je st george pomenuo, a probao sam svaasta za urezivanje...

Sto se tice drugih maketarskih foruma, svaki od njih ima pravo da gradi svoj stav, nas na Bureku je da se opustimo ,uzivamo u nasem hobiju, i ne postanemo maketarski forumski filozofi, a drugi... nek rade kako misle da treba...njihova stvar Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

IMG_0705.jpg
(394.9 KB, 1024x876)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Nokia N70
Ma definitivno cu uzeti skrajber i dimo traku,samo da ih nadjem! Smile

Lepa kolekcija skrajbera i pomagala.Slicna je kao st george-va...Znaci to je ono sto je potrebno.
Interesantna su ova pomagala koja koriste zubari.Gde se to moze naci?Na nekim otpadima,gde? Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
SonyEricsson C702i
Pa pazi, nije bas sve ovo neophodno, ja sam jednostavno napisao sta se sve moze koristiti iz nekog mog iskustva za rezanje panela....
Te zubarske, sam kupio davno na Auto pijaci u okolini Beograda....
Moze to novo da se kupi po radnjama koje prodaju medicinsku i stomatolosku opremu...
« Poslednja izmena: 28. Okt 2010, 14:10:29 od samuraj77 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Nokia N70
 Smile

Jaooooj...Sad sam dosao iz potrage dimo trake.
Bio sam u 10 knjizara,3 prodavnice i 2 parfimerije.Niko nema.Kada pitam za dimo traku,ljudi me gledaju kao da sam trazio donatora kostane srzi,100.000 evra u kesu,ili pak 1kg uranijuma...
Kada pokusam da im objasnim sta je to,niko nikad nije cuo!
Samo je jedna zena znala sta je to,ali kod nje to nema.Ostalo je jos da pogledam u 2 knjizare u gradu,te su i najbolje opremljene.To cu pogledati veceras,pa vam javim ishod potrage! Smile
« Poslednja izmena: 28. Okt 2010, 16:49:57 od sasa92 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Opera Mini 5.1.21661
mob
Nokia N70
Ljudi...U celom Valjevu ne postoji dimo traka! Smile Aaaaa...
Sta preporucujete kao alternativu?Samuraju,gde da nadjem taj bakar ili sta vec? Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.11
Aaaaa Samuraju77 kakava kolekcija skrajbera Smile Smile Smile Smile Smile Smile Najvise mi se svidja ona narancasta patent olovka koja drzi onu deblju iglu. Ma, alati za maketarstvo su poseban svet, covece. Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
SonyEricsson C702i
Ima taj bakaar u starim elektro delovima, nisam neki ekspert ja sam dobio parce toga od drugara, al mislim da bi u nekom elektro servisu to imali od nekih starih trafoa ili tako nesto... Nisam probao mozda bi lim od Limenke pica mogao da posluzi...

Papalu, to je zapravo zica od bicikla zaostrena na tocilu (elektricni ostrac za nozeve, video si gaa jednom kod mene), a radi lakseg drzanja ubacenaa u neku staru patent olovku
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

"Imamo li dovoljno municije???"-Imamo,zasto pitas?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 259
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.11
mob
Nokia C5
@samuraj 77 sada sam j adosao sa slave,pa reci moje ne uzimajte za ozbiljno(ti me razumes  Smile )
Upravo,svaki maketarski forum gradi svoje misljenje i stav.Ja kazem,hvala svima koji me kritikuju-tako cu nauciti nesto-hvala svima koji  me hvale-tako cu se okuraziti-u kompletu-uspecu u hobiju!
Nemoj samo da mi je neko rekao da ja nisam dostojan neke tehnike ili nacina,jer svi ti mogu da jedu________>
Ja sam ljubitelj vazduhoplovstva,koji uvek zeli vise,pitam iskusnijeg i boljeg,trpim kritiku jer me ona gradi,i zderem pohvalu jer mi hrani dusu,ali nikada ne dajem okorelima da mi sude o onom ljudskom,jer svi smo jednaki koliko god se tripovao neko da je zinad,neko zna vise a neko manje,ali zato smo ovde tu da pomognemo i unapredimo se.
Svaka cast Bureku,svak acast mojim kolegama na svoj pomoci,svaka cast na svim referencama koje su mi poslali,savetima i kritikama-hvala!
Ovaj forum me gradi,cini boljim,unapredjuje i podrzava!
_ebe mi se za sujetu,klenove,kretene i kompleksase koji nisu od zivota osetili nista sem toga o cemu ke_aju!
Ovo je hobby,ljubav,i tako ga treba tretirati.Sve ostalo je sra_e i sujeta>Ziveo burek,zdravi bili kolege moje,sto vise maketa vam zelim,i lepih trenutaka u zivotuMozda sam popio ,ali sam u jednome trezan-na kraju,treba biti covek,pa onda sve ostalo,na kraju kajeva i maketar!Zivi bili !
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 13:23:24
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.