Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 17:04:29
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Agnostik ili Ateista?  (Pročitano 36860 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 335
OS
MacOS X
Browser
Mozilla rv:1.8.1.4)
nadcovek mu ne treba nikakva dozvolja za da to postane
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Never a dull moment...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1374
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Nokia 3510i
Dionise, nemoj da mi diras Joshua T. jer cu te za usi uhvatiti i odvuci u had.  Smile

~Inace, Dionis vam je veliki znalac Nicea.

Svadjali smo se, pardon, intelektualno raspravljali ranije. Ja sam za Kanta, on za Nicea.  Smile

Meni se veoma dopada Geneologija morala, od pomenutog.

~raven~

Nisam ni ja ljubitelj tih novinskih izdanja- nekako mi banalizuju knjigu, kao hram pisemenosti.

Ali, ako ce to navesti ljude da vise citaju... Pozdravljam!

Ja sam s bureka to skinuo, ako mene ubrajate u onu novinsku publiku da znate...
I to sam se raspitivao o knjizi i svi su mi rekli nemoj citati, mnogo je teska knjiga, i bas zato sam je i uzeo da citam.
Procitacu i ostalo od Nicea obavezno...

@ euridicat
Kao i uvek za tebe  Smile!

@ raven
Mislim da je covecanstvu sudjeno da propadne, ne zbog nadcoveka, vec zato sto ljudi ne umeju da cene ovozemaljske vrednosti... Kako Nice kaze, doci ce poslednji ljudi, to je izgleda danas...  Smile
« Poslednja izmena: 04. Jul 2007, 00:35:38 od Joshua Tree »
IP sačuvana
social share

And there comes a time
When You, when You oughta know
And there comes a time, so quit
So quit all that running!

The fire in the sky
Or the dead at your door...
Stay Free!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00

kant je obican ljubitelj hriscanstva..zbog toga ga je crkva i uzdigla u nebesa..njega je zato nice i mrzio!!!!uostalom zbog toga on ima bolju reputaciju jer je crkava satanizovala nicea...... nice je otkrio sve supline crkve........... Smile

Hajde bez toga- Kant je obican... Nije on obican bas nikako.  Smile

Kant je samo sacuvao pojam Tvorca do koga moze stici genije, i bio mu je potreban pojam nekog, nekog ko moze stvoriti svet.
3 ideje, transcendentalne, nadmoc razuma...Kosmos, Dusa, Bog.

Joj, necu da ulazim u raspravu, ali kada on pomene nesto sto ne potice od iskustva, on ne misli na Boga. Tu se misli na apriorne sudove, sinteticke sudove....... I da ne davim...

Sad ne smem dalje da idem, ne zato sto se bojim Hada i Euridike, vec da je ostavim u verovanju da ona mene moze odvuci u Had (i to jos za usi) Smile.

Za usi, nego sta!  Smile Pa, pravi mi drustvo dok me Orfej ne izvede, opet i opet...

Joshua~ ne postoje "teske" knjige... Da sam ja slusala te gluposti, ne bih procitala toliko divnih stvari.

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Filozofiramo u strahu od ludila !!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 432
Zastava Ja sam stanovnik planete zemlje i ponosim se time!
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
HTC P4350
E ljudi, ja sam verovao u Kantove reci, ali sam se razocarao u Kanta kada sam poceo da citam Nicea.
Ko nije procitao Niceovo delo Antihrist neka ga procita ( pogotovo ovi vernici), mislim da je covek veoma jasan, i na lep nacina analizira istoriju.

Nice nije bio lud, samo je do ludosti bio uveren u svoje ideje!!!
IP sačuvana
social share
Homo homini lupus est!                                                                           

�
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

....volim Republiku Srpsku.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3093
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Nokia 
Nice nije bio lud, samo je do ludosti bio uveren u svoje ideje!!!

znas li ko je to rekao??? Smile

crkva i citanje nicea ne idu zajedno!!!zato ja znam da svi ovi nasi forumasi koji su toliko ogrezli u vjeri sigurno nikad nisu citali nicea....   Smile

IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
"Ispravno čitana, Bibija je najmoćnije oruđe ateizma, ikad stvoreno!"
Isak Asimov

Jeste li  hrišćanski fanatik?

- Energično negirate postojanje hiljada bogova u koje veruju druge religije, ali osećate se grubo uvređeni kada neko negira postojanje vašeg boga.
 - Osećate se uvređeni i "dehumanizirani" kada naučnici dokazuju da su ljudi evoluirali iz drugih životnih oblika, ali nemate problema s biblijskom tvrdnjom da smo stvoreni od blata.
 - Smejete se mnogobošcima, ali nemate problema da verujete u Trojedinoga Boga, Bezgrešnu Djevicu i mnoštvo svetaca, anđela i demona.
 - Gnevni ste na "zverstva" pripisana Allahu, ali ne trznete obrvom kad čujete o tome kako je Bog/Jehova pobio sve bebe u Egiptu u "Knjizi Izlaska", podavio celo čovečanstvo, te naredio pokolj celih etničkih skupina u "Jošui" uključujući žene, decu, starce, stoku i drveće!
- Smete se hindu verovanjima koja simbolički obogotvoruje ljude, i Grcima koji pričaju o bogovima koji spavaju s ženama, ali nemate problema da verujete da je Sveti Duh oplodio Mariju, koja zatim radja čovjeka-boga koji je ubijen, oživeo a zatim se telom uzdigao u Nebo.
 - Spremni ste provesti celi život u traganju za sitnim rupicama u naučno uspostavljenoj starosti Zemlje (nekoliko milijardi godina), ali ne nalazite ništa pogrešno u verovanju plemenskim ljudima iz bronzanog doba koji su, sedeći u svojim šatorima, nagađali da je Zemlja stara tek nekoliko pokolenja.
- Verujete da će svi žitelji ove planete izuzevši one koji dele vaše verovanje, kao i sve suparničke sekte, provesti večnost u beskrajnim mukama Pakla. A ipak smatrate da je vaša religija "najtolerantnija" i "puna ljubavi."
- Definišete 0,01 % kao "procenat visokog uspeha" ispunjenih molitvi. To smatrate dokazom da molitva deluje. A mislite da je preostalih 99,99 % NEUSPEHA bila jednostavno Božja volja.
 - Vi ustvari znate o Bibliji, hrišćanstvu i crkvenoj istoriji manje od mnogih ateista i agnostika - ali i dalje sebe nazivate hrišćanima.
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 319
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
a da vas pitam ..

kolko ima - koga ima vishe, medju fanaticima, odnosno onima koji su sebi oduzeli zhivot ??
(bar pokushali to da urade ..)

Agnostika ili Ateista ?
elem, ja sam ateista, i pokushao sam sebi da oduzmem zhivot ..
pa zato me interesuje ..

Smile

samo vashe mishljenje ..

altctrl
« Poslednja izmena: 17. Jul 2007, 13:47:43 od altctrl »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Немам неке статистичке податке, али сматрам да самоубиство нема баш неке везе са вером, бар не у Србији, јер вера није толико јака да би некога, ко жели да се убије, у томе и спречила.
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 319
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
da, izvinjavam se ..
pogreshno sam slozhio pitanje ..
chovek mora u neshto da veruje ..
ako nije to u shta veruje bog, onda je to npr. nadgrobni zhivot ..
i onda ce da se ubije (bar pokusha) jer veruje u nadgrobni zhivot _
mada, ovo je offtopic, al samo da se ispravim ..

altctrl
Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

....volim Republiku Srpsku.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3093
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Nokia 
ne moras pisati svoj nick ispod svi ga vidimo u uglu..........

odgovor na pitanje cemu treba teziti ako ne zivotu poslije smrti dao je nice.......treba teziti nadcovjeku!!! Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 17:04:29
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.08 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.