Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 04:31:15
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: aero miting u batajnici - 13.09.2009  (Pročitano 34288 puta)
Svakodnevni prolaznik

ЗА КРСТ ЧАСНИ И СЛОБОДУ ЗЛАТНУ!!!

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 289
Zastava Krusevac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple iPhone7

Rusi su pozvani, kao i Kinezi, samo sto Kineze nije mrzelo da preko pola sveta posalju delegaciju (doduse bez aviona, ali je bila na visokom nivou), Rusi su se valjda vodili idejom da je dosta sto nam salju predsednika za koji dan (kad pogledas i jeste), on je valjda ipak vazniji od aviona i jaca poruka...

... kao prvo, da imamo iste takve "krseve" iz 80.-tih kao sto su F-22 i slicni, drugaciju bi mi pricu pricali ... sto se "100 godina", to je ujedno i prilika da se vidi da smo mi jos uvek na nivou od pre 20, 30 ili mozda (verovatno) vise godina ... a sto se Rusa tice, vise me interesuje "pouka" njegove posete nego "poruka" ... on odlazi pa dolazi, i svi znamo sa kakvom porukom - pitanje je samo kakvu cemo mi pouku iz toga izvuci ... a znajuci nase "politicare" - nikakvu ... zato, nastavimo i dalje da sanjamo o avionima koje prave Ruje, jer samo to i mozemo - da sanjamo ...

P.S. samo da se ti snovi ne pretvore u kosmare .... onda ce biti svasta ....
« Poslednja izmena: 16. Sep 2009, 19:32:47 od tpku_2b »
IP sačuvana
social share
Makijavelizam je stanje uma - sve ostalo je iluzorno!!!

Edit by chelavi1: Regulisana velika slova u potpisu.
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Linux
Browser
Mozilla (jaunty)
Aeromiting je bio dobar i imalo je sta da se vidi, ima i zamerki, ali se nadam da ce ga 2012. biti ponovo i to jos veci i jos bolji, tada je valjda 100 godina Srpskog ratnog vazduhoplovstva! To je ono sto je bitno, svaka cast momcima i jednoj devojci (Spanjolki koja je napravila cudo sa transporterom - odusevili me)...

Pst Smile jedna od krsina na Bataji, snimio uvazeni kolega sa drugog foruma Mixelotti:

http://good-times.webshots.com/video/3065528380067521345NONlXh

Steta sto nije leteo u regularnom programu, imam osecaj da bi stvarno ostavio utisak...
« Poslednja izmena: 16. Sep 2009, 23:04:01 od stegonosa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Pa ovaj Tajfun je nesto demonstrirao za nekoga? Smile To je snimljeno dan pre??? Smile

Ajd' opet malo slika; ma sta fali nasem Super Galebu - meni se vise svidja od picnutog Engleza. Pravi avion u borbenoj kamuflazi, bez odsjaja - prava tica skrivalica. Smile

p.s: oni piloti sede na Orlu koji je iza. Sve se desava u toku izvodjenja leta rumunskog MiG-a 21.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

AirShowBatajnica09 092s.jpg
(192.34 KB, 1024x768)
AirShowBatajnica09 600.jpg
(207.58 KB, 768x1024)
AirShowBatajnica09 606.jpg
(245.55 KB, 1024x768)
AirShowBatajnica09 609.jpg
(241.33 KB, 1024x768)
AirShowBatajnica09 611s.jpg
(231.92 KB, 768x1024)
AirShowBatajnica09 612s.jpg
(244.36 KB, 1024x768)
AirShowBatajnica09 615s.jpg
(244.54 KB, 1024x768)
AirShowBatajnica09 616d1.jpg
(208.91 KB, 1020x609)
AirShowBatajnica09 617d1.jpg
(246.01 KB, 1017x677)
AirShowBatajnica09 623d1.jpg
(165.39 KB, 989x456)
AirShowBatajnica09 624d1.jpg
(185.55 KB, 1024x606)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Nije demonstrirao, ali gosti su svi odreda bili zadovoljni pa su pri odlasku izvodili pozdravni let (mada kazu da je izvodio i pri dolasku pre sletanja - nisam siguran od kada je ovo), valjda je i Italijanima bilo zao sto nisu nastupali. Ali ogromna rezerva snage koju ima je ocigledna, izgleda mi - da je nastupao pojeo bi onog Danca za dorucak.

G4 je ubio slabiji motor. Nas pilot sa G4 u prenosu je rekao da ima bolju aerodinamicku liniju i kad bi imao jaci motor izabrao bi ga ispred Hawka - uvek.
G-4 je dobra ptica, samo da skupe pare za onu modernizaciju i bice ok.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ajd' jedno malo opsechanje: koliko nam ih je ostalo? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Planirano je 15 najmladjih za modernizaciju i produzavanje radnog veka (ostali samo da se remontuju do isteka resursa), a po Radicu imamo njih 20 ukupno, dok drugi izvori trvde 24. A naravno, tradicionalna srpska birokratija sprecava da se izvrsi transfer 6 G-4 iz CG u Srbiju, sramota. Smile

Inace, Papalu cestitam na entuzijazmu, uvek dobre fotke, a tvoji modeli me odusevljavaju. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Hvala stegonoso na podacima i podrsci. Smile Za fotke se trudim koliko mogu i postavljam ih istovremeno cudeci se sto nema neko drugi da stavi neke boljeg kvaliteta, pogotovo fotografije za vreme izvodjenja letova. To sa ovim malim digitalcima kakav je moj nije nista drugo nego zabeleska tek reda radi i iz totalne daljine - takve snimke ja uvecam u fotoshopu koliko je moguce da se ipak nesto vidi a da nije totalno mutno. Meni su to zabeleske i ja to delim sve sa Vama ovde na Bureku, i dobre i lose.

Sto se tice mojih modela, ta mi je podrska izuzetno znacajna obzirom da je to jedan nezahvalan poduhvat koji, pitanje je da li ce doneti rezultata. Ipak, ja guram dalje. Ako ne nista dodje nam ovde na forumu kao neka relaksacija. Smile

Kad vec postujem, koristim opet priliku za fotke - evo sada Utve 75. Verovatno su mnogi na ovome naucili da lete. Smile Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

AirShowBatajnica09 078.jpg
(203.58 KB, 1024x768)
AirShowBatajnica09 077.jpg
(184.86 KB, 768x1024)
AirShowBatajnica09 574.jpg
(198.57 KB, 1024x768)
AirShowBatajnica09 577.jpg
(193.47 KB, 1024x768)
AirShowBatajnica09 578.jpg
(166.41 KB, 768x1024)
AirShowBatajnica09 580.jpg
(193.23 KB, 1024x768)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ko uci znace,ko krade imace.

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia N70
zna li neko zasto rusi nisu dosli????al 100% tacno!
IP sačuvana
social share
Ljudska glupost nema granice!

Na svedskoj motornoj testeri:
"Ne pokusavajte da zaustavite testeru rukama ili genitalijama."

-Na decijem kostimu "Supermen":
"Nosenje ovog kostima vam ne daje moc da letite.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ko uci znace,ko krade imace.

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia N70
.... iskreno, koliko su pricali o ovome, moralo je da bude bar 10 puta bolje, pre svega - kvalitetnije !!! ... umesto sto su jebeni ameri doterali Herkulesa, braca Ruje su mogla da doteraju jedan "Berkut", pa da vidimo ... ameri , ako su vec "  'teli  " da dodju, mogli su da doteraju F22, ili da sve bace u zasenak sa B-2 !!! ... to je otprilike ono sto je trebalo da bude danas ovde, a ne "Orlovi" sa ispustenim gumama i lose ofarbani "Galebovi" ... zato, po mom misljenju, lose ... verovatno su organizatori mislili da kvantitet moze da kompenzuje kvalitet, kao i malo bolja reklama da prikrije sve ovo, ali tesko ... kada  bi pitali sutra pilote koji su te avione doterali kako je bilo, komentari bi verovatno bili slicni ... zato, na skali od 1 do 10 - jaka 6.-ica!!!

P.S. ... eventualno slaba 7.-ica, ali mnogo slaba ... i previse ....
da.....slazem se......ako su vec 99 svaki dan vozikavi b-2 po nasem nebu...mogli su da ga bar doteraju na stajanku.....a ako bi leteo....to bi bio hit....kao sto si rekao.....tpku_2b

po meni je aero miting..bio ok....s obzirom da nasa avijacija prakticno nije letela od 99.....lepo je to sto su obnovili migove.....svaka cast...
al nije mi jasna ta stvar sa kupovinom gripena.....
molim nekog da mi objasni!!!
jel mi planiramo da se branimo od nekog napadaca(ne daj boze,zlu ne trebalo)...sa 5 migova 29(od kojih je jedan trenazni,iliti dvosed).....i tim jendim gripenom koji planiramo da kupimo...
pk...naravno da bih vole da vidim gripen na nasem nebu sa oznakama naseg vazduhoplovstva....i da bi to znacio veliki pomak...ali ne vidim svrhu od jednog jedinog gripena....!!!
meni je mig 29 najlepsi avion koji sam video.....pa posle njega jurofajter.....
sam pilot(kao sto sam vec rekao),je rekao da ne bi voleo da bude u gripenu protiv miga 29.....nije to mala stvar kad avion sa 6 racunara ne bi voleo da se bori protiv "gvozdjurije"iz 80ih...
mada,isto mislim da je mig 29 mozda i najbolji lovac..ne racinajuci f-22,f-35.....i te fore....
IP sačuvana
social share
Ljudska glupost nema granice!

Na svedskoj motornoj testeri:
"Ne pokusavajte da zaustavite testeru rukama ili genitalijama."

-Na decijem kostimu "Supermen":
"Nosenje ovog kostima vam ne daje moc da letite.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Linux
Browser
Mozilla (jaunty)
@sasa92

Ko je pominjao jedan jedini Gripen? To nikome ni ne moze da padne na pamet jer nema smisla. Ako se bude kupovao novi avion barata se ciframa od 16 - 24 aviona, kako vreme prolazi ide se na ovu vecu (pre koju godinu su neki pominjali 12, ali su shvatili da sa 12 modernih aviona je isto kao i da ih nemas).

Ne radi se samo o Gripenu (ko je pazljivije slusao video bi da piloti balave za bilo kojom novom letelicom), vec o potrebi pilota za novim avionom, oni zele nove i moderne masine, na kojima ce imati veliki nalet. Gripen je samo najmanje sporan u ovom trenutku od stranih aviona i najlakse bi bilo ubediti narod u kupovinu tog aviona jer dolazi uz ofset (uzvratno ulaganje zemlje prodavca u zemlju kupca u istom ili vecem iznosu - a to znaci puno novih radnih mesta) i  ima ubedljio najjeftinije odrzavanje, cas leta itd. Sa druge strane imaju i Rusi i Francuzi sta da ponude, jedino Ameri idu samo na politiku, ali je ovo narodu opipljivo i dobro za izbore.

Juznoafricka republika je dobila 3,3 puta vise ulaganja od vrednosti nabavljenih Gripena. 16-24 Gripena ne kostaju ispod milijarde USD, a mogu i na duzi period da se kupe, bilo kreditom ili na lizing (kao Cesi i Madjari) pa se vidi da to nije mala para u ulaganjima, a na zajednickim vezbama je u BVR borbi preslisao dobar deo zapadnih aviona.
Sa druge strane nasi piloti i ne postavljaju prevelike zahteve, piloti MIG-29 bi hteli nesto slicno ali koncano moderno (sa slabom avionikom, radarima itd, dzaba MIG-29 sva njegova lepota i pokretljivost itd. ako ga neprijatelj skine sa 80-100 km - nasi zele moderne avione, MIG-35, SU-30 itd.), ostali sanjaju sta bilo pa bio to i Gripen itd.

Ne pricam u korist Gripena, vec kazem da svaka varijanta ima svoje za i protiv.

Aeromiting je bio dobar, a sto nije bilo cudesa tehnike, pa retko ih svi oni i predstavljaju. Nema Batajnica reputaciju jednog  Burzea koji udomljava avione 100 godina. Za nekoliko godina mozemo ocekivati da ce desavanja da budu i veca i bogatija, ako budemo istrajali. Sto bi rekli Kinezi, i putovanje od 1000 milja pocinje jednim korakom.
« Poslednja izmena: 19. Sep 2009, 18:18:00 od stegonosa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 04:31:15
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.629 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.