Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Sep 2025, 15:44:15
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 43 44 46 47 ... 64
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Adolf Hitler  (Pročitano 289370 puta)
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 43.0
Ко је данас све антифашиста, дође ти као признање кад ти кажу да си фашиста.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
Moguće,čitao sam čisto da pročitam,al opet ne volim ništa što ima socijalizam u nazivu.

Za mene je izvorni fašizam ideologija koju treba slediti.
sta je to izvorni fasizam?

Političko uređenje u starom RImu je preteča fašizma.
politicko uredjenje u starom rimu se tokom preko hiljadu godina istorije te drzave znacajno promenilo vise puta
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 43.0
Citat
7000 дана и осто комуњара.

Nije on ni zatvoren jer je bio komunjara, nego zato što nije bio podobna komunjara Smile Pročitaj prvo 7000 dana, pa onda Povratak iz gulaga.

Citat
ja sa engleskim istoricarima starog i srednjeg veka imam odlicna iskustva.
naveo sam knjigu: jone goldhagena hitlerovi dobrovoljni dzelati. on je amer, jevrejin ako si citao interesuje me sta mislis, jer tako nesto vise odgovara onome sto bih voleo da procitam.

Kao što rekoh, ne čitam beletrističke "istoriografe". A za engleske istoričare važi jedno te isto pravilo bez obzira o kom periodu pišu: važnije su im pikanterije koje će da privuku običnog čitaoca, retko koja njihova knjiga ima sadržinu. Uz to izmišljaju činjenice i tendeciozno ih prilagođavaju sopstvenom viđenju stvari, jednom sam kod eminentnog engleskog istoričara pročitao da je u starom Egiptu vladao komunizam.

A Fišer se bavi Prvim svetskim ratom, ne vidim kako se uklapa u ovu temu. On je već ozbiljan istoričar, čitao sam ga kao izbornu knjigu na četvrtoj.

Vidi možeš li negde da nađeš Walter Schallenberg - Memoari, postoji srpskohrvatsko izdanje iz 1985. izdavačke kuće August Cesarec Zagreb.

Citat
dzoni sta mislis o palestini i jevreskom odnosu prema njima? jel to fasizam

Ne mešaj fašizam i nacizam, fašizam nema veze sa rasnom teorijom.

Citat
Političko uređenje u starom Rimu je preteča fašizma.

U kom aspektu?
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u jurkovićevim porukama, to nije do njega već do sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1430
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 43.0
Ко је данас све антифашиста, дође ти као признање кад ти кажу да си фашиста.

ne ali pazi, dodju neki ljudi i kazu mi smo ovde ziveli pre 2000 godina i otmu teritoriju, naravno to nije fasizam, nacizam, sta god... i to sve priznaju i druge clanice koje su se borili protiv istih tih zlih nacista

......

i pored svih tih cinjenica koje se desile pre manje 50 godina on govori o nemackoj koja je bukvalno pod protektoratom amerike  Smile i rusije u manjoj, ekonomskoj meri
« Poslednja izmena: 25. Dec 2015, 18:37:08 od WizKing »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
Kao što rekoh, ne čitam beletrističke "istoriografe". A za engleske istoričare važi jedno te isto pravilo bez obzira o kom periodu pišu: važnije su im pikanterije koje će da privuku običnog čitaoca, retko koja njihova knjiga ima sadržinu. Uz to izmišljaju činjenice i tendeciozno ih prilagođavaju sopstvenom viđenju stvari...
upravo citam the cambridge ancient history pa se zbog toga i zbog jos nekih knjiga apsolutno ne slazem.

ako si i jonu goldhagena ubrojao u beletristiku, mogu da se slozim da je knjiga kontroverzna ali ne i da je beletristika ili da se ne zasniva na dokazima u odgovarajucim dokumentima.
moguce je da je rec o knjizi koja se najblize od svega sto sam citao priblizila prirodi zla.

A Fišer se bavi Prvim svetskim ratom, ne vidim kako se uklapa u ovu temu. On je već ozbiljan istoričar, čitao sam ga kao izbornu knjigu na četvrtoj.
uklapa se po nacinu pristupa temi, ne po samoj temi. nadam se da si citao bas ovu knjigu pa znas na sta mislim.
« Poslednja izmena: 25. Dec 2015, 18:35:50 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1430
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 43.0
dabisa,  mitovi i sranja

« Poslednja izmena: 25. Dec 2015, 18:42:17 od WizKing »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 43.0
Citat
ne ali pazi, dodju neki ljudi i kazu mi smo ovde ziveli pre 2000 godina i otmu teritoriju, naravno to nije fasizam, nacizam, sta god... i to sve priznaju i druge clanice koje su se borili protiv istih tih zlih nacista
Јбг, малчице поједностављено. И ми смо отели земљу од Византије па шта сад да радимо.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 43.0
Citat
i pored svih tih cinjenica koje se desile pre manje 50 godina on govori o nemackoj koja je bukvalno pod protektoratom amerike Smile i rusije u manjoj, ekonomskoj meri

Izrael je proglasio nezavisnost 1948, dakle prošle je više od 50 godina. A to što oni rade nema veze ni sa fašizmom ni sa nacizmom (ako proveriš osnovne postavke nacizma i fašizma videćeš da nemaju nikakve sličnosti sa palestinskim pitanjem), već je u pitanju čist nepatvoreni imperijalizam.

Citat
upravo citam the cambridge ancient history pa se zbog toga i zbog jos nekih knjiga apsolutno ne slazem.

Pusti enciklopedije, one su sveobuhvatne i rasplinute, nemaju ni mesta da se dublje pozabave ijednim pitanjem.

Čitaj Šalenberga, ako neko zna šta je zlo, on zna.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u jurkovićevim porukama, to nije do njega već do sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106

Pusti enciklopedije, one su sveobuhvatne i rasplinute, nemaju ni mesta da se dublje pozabave ijednim pitanjem.

na stranu sto to nije enciklopedija, znam sta zelis da kazes

ali se ne slazem u potpunosti. ako nista drugo ima ozbiljnih detaljnih analiza rezultata tudjih radova u vezi sa nekim pitanjem.
i pretpostavljam da nisi ovo citao. rec je o istoriji starog sveta u 18 tomova plus jedan za praistoriju. sasvim dovoljno mesta za bavljenje raznim pitanjima

izmena
hm, primecujem da je podela u 14 tomova po brojevima, ali su neki preveliki tako da su izdeljeni na delove
« Poslednja izmena: 25. Dec 2015, 18:51:36 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1430
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 43.0
dali ti shvatas da ti uopste ne mozes da definises nacizam i fasizam, bez da upletese nemce ili italijane?

mitovi klasicni, daleko je to od istorije kamoli cinjenica
« Poslednja izmena: 25. Dec 2015, 18:52:59 od WizKing »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 43 44 46 47 ... 64
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Sep 2025, 15:44:15
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.