Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 00:01:39
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Adobe After Effects  (Pročitano 32249 puta)
Krajnje beznadezan

Oboleo od T.T. Sindroma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 11474
Zastava Stanujem u... u... ulici... tu gore, gore, kod... kod... Ma, menjaju imena ulica, nikad ne znam gde stanujem!
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Nokia E72
Drugari, hitno mi treba pomoć!

Zna li ko kako da se ukloni pozadina sa snimka?
IP sačuvana
social share
...kažu da imamo još samo par godina za nas...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 68
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Mozes malo detaljnije objasniti, kako misliš "pozadina"?
Da li je neki lik na ekranu pa žečiš da izbaciš pozadinu ili...?

Ako je ovo zadnje onda će teško iči da izabciš pozadinu iz snimka ukoliko nije riječ o jednobojnoj pozadini, koja se može ilumiancijom izbaciti, ali samo pod uslovom da ono što treba da ostane na snimku nije u boji pozadine!
« Poslednja izmena: 10. Jan 2011, 10:12:45 od MladenTZ »
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Oboleo od T.T. Sindroma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 11474
Zastava Stanujem u... u... ulici... tu gore, gore, kod... kod... Ma, menjaju imena ulica, nikad ne znam gde stanujem!
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Nokia E72
Pa treba nešto da snimam na otvorenom (ima neka opustošena zgrada na koju sam hteo da dodam malo Endru Krejmerove vatre i dima), međutim kroz kadar, ispred te zgrade, treba da prođe nekoliko likova, a to bi mi dodatno otežalo proces zbog vatre u pozadini... Pa kontam da mi je lakše da prvo uklonim pozadinu na koju posle toga namontiram dim i vatru, pa je posle vratim iza njih... Nešto kao green screen, ali eto bez istog...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Obicno imas asistente koji vuku zeleno platno na ramu velicine tako 2x2 metra, taman da pokrije pozadinu glumaca i koji se krecu sa njima.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Oboleo od T.T. Sindroma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 11474
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Nokia E72
Nažalost nemam zeleno platno pa moram da smišljam alternativu  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Pa jedino onda da sedis i da rotoskopiras maske... Mislim, u cemu je problem naci negde 4 kvadrata zelenog platna. Sada, zavisi ako radis neku zezanciju a nemas para onda je to drugo
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Oboleo od T.T. Sindroma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 11474
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Nokia E72
Haha, pa para se nema, zato i pitam Smiley

I još jedna stvar, zna li neko kako likove da obojim u crno i belo, a ostatak slike da bude u boji?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 94
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.51
Pa jedino onda da sedis i da rotoskopiras maske... Mislim, u cemu je problem naci negde 4 kvadrata zelenog platna. Sada, zavisi ako radis neku zezanciju a nemas para onda je to drugo

rotoskopiju u toj situaciji ne bih preporučila ni najvećem neprijatelju  Smile  Smile

Haha, pa para se nema, zato i pitam Smiley

I još jedna stvar, zna li neko kako likove da obojim u crno i belo, a ostatak slike da bude u boji?

ima više načina, al za početak reci mi koji CS koristiš?

1. i zašto ne bi nasnimio sliku, a odvojeno likove na hromi?
2. ako već želiš da ih snimaš direktno napolju, onda gledaj da imaš kontrast izmedju likova i pozadine, onda neće biti problem odvojiti, pogotovo u slučaju ako koristiš CS5.

ajde kad napišeš malo više podataka, onda pišem kako da odradiš korekcije.

Pozdrav.
« Poslednja izmena: 11. Jan 2011, 10:11:11 od хајдегер »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Oboleo od T.T. Sindroma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 11474
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Nokia E72
Imam CS4... Pa da, hteo bih da snimim sliku odvojeno, ali nemam ispred čega da snimim aktere... U pitanju je pozadina na koju želim da dodam vatru, a akteri kada budu prošli kroz kadar - proći će kroz vatru. Dakle želim da vatra ostane iza njih...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Imam CS4... Pa da, hteo bih da snimim sliku odvojeno, ali nemam ispred čega da snimim aktere... U pitanju je pozadina na koju želim da dodam vatru, a akteri kada budu prošli kroz kadar - proći će kroz vatru. Dakle želim da vatra ostane iza njih...

Prvo, za takve efekte se koristi green ili blue box, drugo, najmanja preporucena rezolucija je full HD, trece, uz dobre plug-ine i 3D Max ces mozda da napravis nesto sto lici na vatru, ako jos imas dobru masinu, ali mozda... Postoji Plug In od firme "Sitni Sati", "Fume" koji simulira vatru i dim. A sada uverljivija simulacija trazi jacu masinu i duzi rendering.
Inace, jos dan danas studiji koriste mini eksplozije koje snimaju sa slow motion i kasnije rade compositing jer moze da se vidi jos CG pri eksplozijama na filmu, jako retko odrade da izgleda dobro.

rotoskopiju u toj situaciji ne bih preporučila ni najvećem neprijatelju  Smile  Smile

Pa ako nema para valjda ima vremena  Smile
« Poslednja izmena: 11. Jan 2011, 15:26:03 od Maradic »
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 00:01:39
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.