Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Jul 2025, 01:06:33
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Abortus  (Pročitano 34351 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 184
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Pogledajte ovaj link  http://hipa.5u.com/photo5.html
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@ljubopitljiva,
hvala na adresi...apsolutno se slazem.
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Srbija je vecna

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 145
Zastava NS
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
@ ljubopitljiva

Hvala na linku.

@ Ostali: Smile
To je upravo ono sto sam pokusavao da kazem, beba vec skoro od samog pocetka ima ljudski oblik, a ne oblik nekakve celije, ili neceg slicnog, cega cemo se, eto, tako, jednostavno odreci, jer je to po vasem ubedjenju sastavni deo tela majke. Je li iko, od vas koji podrzavate abortus, ikad video kako izgleda abortirana, t.j. izmasakrirana beba. Ako je tako kako onda mozete da na bilo koji nacin opravdavate to, kada je to, u najmanju ruku, jednako, zapravo, jos gore od onoga sto je radio Hitler (a da ne spominjem njegovog dr Mengelea), u svojim logorima i laboratorijama. Kakav je to moral osobe, kojoj je vazniji neki, glupi, ovozemaljski problem (koji ce se, mozda, desiti kada se rodi dete), od zivota i zdravlja, male, neduzne, bebe, koja jos nije ni ugledala lice svoje, nazovi, majke!?
IP sačuvana
social share
Tetrakalcijumaluminoferit
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
... ovo se zove manipulacija emocijama publike, i ne sluzi ti na cast,
iako razumem iz kojih pobuda govoris

IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Srbija je vecna

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 145
Zastava NS
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
@ machakz

Ma, o kome ti to? Smile I kakve pobude? Smile Ako mislis na mene, ja nisam manipulisao nicijim emocijama, samo smatram da ako neko hoce da bude za abortus, slobodno, ali bi onda morao da zna kakav je ishod svega toga, a to se, izmedju ostalog, moze dobro videti na fotografijama, na linku koji je ljubopitljiva prilozila. Hitlera i njegovog saradnika sam naveo samo kao primer, jer su se oni, nesumnjivo, izivljavali nad svojim protivnicima. Takvih primera ima jos u svetu, ali za ovaj svi znaju. Ako si kojim slucajem sve to mislila zbog poslednje recenice u mom prethodnom tekstu, pa naravno da je beba mala i neduzna i naravno da nije ni ugledala lice svog ubice. I najvece ubice, pokazu lice svojoj zrtvi, koja je mnogo ravnopravnija svom dzelatu, nego jedna bebica, koja nemoze, ali apsolutno, nista da uradi da bi spasla svoj kratki zivot. Zamisli samo agoniju bebe, koju upravo abortiraju pomocu soli, struganja, isisavanja ili neceg cetvrtog, samo zamisli to i reci da si i dalje za taj zlocin (ovo se odnosi na sve koji su za abortus, a ne samo na tebe, ako ti, uopste, i jesi za abortus, posto ovde, skoro svi, cas jesu, cas nisu za isti). Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Tetrakalcijumaluminoferit
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
... mislim da smo se vec svi slozili da abortus nikako nije nesto lepo, dokle bre vise o tome?
jasno je da zena koja se podvrgava toj intervenciji sigurno ne uziva u struganju svog nerodjenog deteta...
i da je abortus krajnja mogucnost (!)  koju ne treba ukidati,oduzeti ili zabraniti
sve i da se to hoce, ne moze se... i abortusi ce se i dalje desavati sta god mi mislili o tome.
mozemo uvek naravno, suditi, osudjivati, zigosati i kolutati ocima, to nas nista ne kosta a cini nas 'moralnim'.
eto ja to ne zelim da radim, gledam sirom otvorenih ociju na sve. ili se bar trudim.
da nismo toliko licemerno 'moralni', sve mi se cini da bi se abortusi proredili  Smile. ovako, vrlo cesto bas zbog tog nametnutog morala, zene idu pod noz.

inace, taj link, tj. to sto tu pise sa sve Svetom Terezom na kraju, vec sam videla i procitala
... da te informisem, abortus se radi u otprilike 6-7 nedelji trudnoce, i tada fetus, tj. buduca beba koja se nikad nece roditi, je otprilike velicine zrna pasulja i tako i izgleda.
kao sto vidis, ne poklapa se sa time sto je receno u ovom tendencioznom clanku, koji uz to ima i jasno potcrtanu i vrlo sugestivnu poruku. 
sto se tice posledica po zdravlje zene, nema ih, ali samo ako kiretazu izvodi strucno lice iliti lekar, u higijenskim uslovima...
a ako tako nesto radi samozvana 'babica' uz pomoc kuke i motike, sa lavorom, na kuhinjskom stolu... Smile
jasno ti je (nadam se) o cemu govorim

... ako ne cujem nesto konstruktivno, kao sto bi na pr. bilo razmisljanje na temu kako smanjiti abortuse u veku u kome zivimo, odoh ja lepo sa ovog topica, posto ovakav razgovor zaista nicem pametnom ne vodi... 
Smile
« Poslednja izmena: 18. Mar 2006, 21:18:08 od machakz »
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49624
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
Evo, ja cu probati da iznesem nesto konstruktivno  Smile
@ machakz, samo nemoj molim te opet da pises da je post dosadan jer bi me tim samo
    dodatno "motivisala" 

Tema abortus jasno razdvaja ucesnike foruma na dvije grupe, koliko sam ja mogao da primjetim, jer sam dosta pratio temu a malo ucestvovao. Prva grupa je ostri protivnik abortusa i osudjuje abortus, druga umjereni protivnik ali ga ne osudjuje. A sad, sta znaci osuditi a sta dopustiti, a sta odobravati i koliko je sta pravo a koliko krivo, nemam namjeru da objasnjavm.
O mom stavu.
Ja cim sam procitao temu i uvodne postove, mogao sam se svrstati u grupu ostrih protivnika, ali ja nemam namjeru nikog da osudim, ja nisam dostojan osudjivaca. To se ne odnosi samo na zene koje abortiraju, vec i na samoubice, manijake koji siluju itd.
Vidite, ja sada vec mogu imati problema sto sam iskreno iznio svoj stav, jer sam vec jednom bio optuzen za "ravnodusnost", na temi silovanje, te sam morao da priznam poslane teze, kako ne bi bio ravnodusan da se to desi nekome do koga je meni jako stalo ( i ne bi bio, ali je cinjenica da nisam sklopljen da osudim). Covjek mora biti savrsen da bi mogao da osudjuje a on to nije, svakome nesto lezi na dusi i razumjevanje je kljuc.

Abortus, ostri protivnik, protiv u svakom slucaju. Da se meni sada desi da postanem otac djeteta sa djevojkom s kojom sam imao odnose, ja nikako ne bi pustio nju samu da razmislja sta ce, vec bi joj prisao da razgovaramo i nudio joj prvo svoju ljubav i podrsku kojom bi je zelio da joj pomognem, prije svega da joj bude jasno da iza toga ne stoji sama i da sam ja uz nju. Morao bih svakako jos i da finansiski podrzavam djevojku koja je majka moga djeteta. E tu ima veliki problem sada. Maloljetnici su uglavnom finansiski zavisni od roditelja, a roditelji su siromasni. U tom kontekstu je i pitanje "Nisam ja protiv abortusa, ali treba dete izdrzavati." E sad treba shvatiti jednu stvar na kojoj lezi sve. Najljepse u zivotu sto mozemo dobiti je ljubav, ljubav se i daje i prima. Beba koja je zaceta zeli ljubav od oca i majke. Ljubav se poklapa sa smislom zivota na ovom svijetu. Drzava bi finansiski trebala da podrzava maloljetne roditelje, da se kako tako umanji u pokasaju da se razbije abortus, a primjetio sam da znacajan broj djevojcica abortira, sto meni tesko pada na srce  Smile  Smile jer imam razvijenu saosjecajnost. Vidite da skoro sve spada na podrsku okoline, sto nam ukazuje da nasa kolektivna svjest mora biti razvijena. Moramo imati u sebi zelju da pomognemo.  Evo, moj prijedlog je da se stvori neki fond koji bi punili nesebicni gradjani, te bi se iz njega vrsila pomoc osobama koje su zapale u neocekivanu (da ne kazem ne zeljenu) trudnocu da se ekonomski snadju, koliko - toliko.

@Machakz je rekla da zene idu na noz zbog nametnutog morala. Ja se slazem sa  Machakz, koja bi mogla biti malo blaza prema osjetljivijim momcima. Moralni principe treba postovati, ali kada se krse sa ljubavljuju moraju se sklanjati i kidati jer ne smiju da koce plemenito osjecanje koje ima ogromnu snagu. Katolicki svestenici su umirali od raka prostate jer nisu imali djece. Njima je moral zatvorio put ljubavi, i drugog izlaza nije bilo nego da umiru, jer dusa bez ljubavi uzasno pati. Zapravo, nepostojanje ljubavi ugusi dusu. Covjek mora umrjeti kako bi otpustio svoj moral za koji se tako cvrsto vezao. Da je on dubokim radom na sebi promjenio licni stav i pogled na to i lisio se morala u korist ljubav, rak bi nestao, jer on tu nema sta vise da radi. Zalosna istina je da drustvo ponekad covjeka "stisce", to jest osudjuje ako dobije djecu izvan braka. Da ne bi doslo do toga zene se odlucuju da abortiraju kako bi izbjegle "stisak". Kad ljudska svijest jednog dana bude bila na visem nivou, vjerovatno ce se to promjeniti.

Ja ovom izlaganju treba nesto vise da kazem o zenama. Djevojke koje pristaju na polni odnos za momcima samo radi uzivanja, dobijaju zauzvrat ne zeljenu trudnocu osim ako nisu koriscena kontraceptivna sredstva. Momci koji zele sex samo radi uzivanja mogu postati "nezeljeni ocevi". Ja ovim poredjenjem zelim da pokazem utisak da je djevojka u losijem polozaju nego momak. Po tome mora obazrivije i da razmislja. Poznati su slucajevi u kojima momci nakon sto saznaju da je djevojka trudna jednostavno nestanu bez traga, i tako ostave samu djevojku da izlazi na kraj sa trudnocom, bez obzira sto su sastavni dio toga svega. Zato sam ja protiv polnog odnosa prije nego sto prodje period ljubavi u kome ce samo "mazenje i pazenje" biti nesto najlepse. I da dodje do odnosa oni koji se vole nece se razdvajati zbog posljedica. Ali danas je sve to uvrnuto, ne znam sta bih jos rekao. Kada covjek mjenja sexu smisao mora da se suoci sa posljedicama. Kontraceptivna sredstva su po meni, samo stvar kojom se odlaze trudnoca, jer od toliko pokusaja mora jednom da "legne." Ali podvlacim, djevojke su ugrozenije ako idu na zadovoljstvo.

I za kraj evo jos jednog pitanja i odgovora iz kjige ODGOVORI Lazareva

Sta se dogadja sa dusama abortiranih plodova. Kako se moze nesto ispraviti ?

"Vidjao sam kako ponekad detetova dusa nakon abortusa ne odlazi na drugi svet, nego ostaje prisutna u polju majke. I zatim dolazi do drugog, pa do treceg pokusaja. Ako se dete ne rodi, njegova dusa tada na duze vreme odlazi u zagrobni svet. Ispada da je kod abortusa vaznije - ne fizicki prekid trudnoce, nego odricanje od ljubavi prema detetu i motivi kojima se rukovodila majka kod prekida trudnoce. Unutrasnje stanje oca tu takodje ima znacaja. Ukoliko je kod duse buduceg deteta orjentisanost na ljudske vrednosti visa i, adekvatno tome, jaca podsvesna agresivnost, utoliko se cesce trudnoca moze prekidati i utoliko ce se manje kod roditelja, posebno kod oca, pojaviti zelja da ima decu. Tako da se treba moliti ne samo za sebe, nego i za dusu nerodjenog deteta"

Nisam bas skroz shvatio ovaj odgovor.   
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
@ MM
au, carobnjak...   

... vidis da sam ovan u horoskopu, mi smo navodno vrlo istinoljubivi i sto na um, to na drum... a ti se ljuti koliko te volja!  Smile
ljutnjom samo sebi odmazes Smile

izvinjavam se svima za ovaj off, morala sam malo da iskritikujem carobnjaka... zasluzio je   Smile
« Poslednja izmena: 19. Mar 2006, 01:41:41 od machakz »
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49624
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
pa kome se ti obracas kada me kritikujes ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla K-Meleon 0.9
mob
LG Nexus 5
Izvinite ako je ovo vec bilo. Moram da ovo postujem ovde.....

Mommy, I am only 8 inches long, but I have all my organs. I love the sound of
your voice. Every time I hear it, I wave my arms and legs. The sound of your
heart beat is my favorite lullaby.

Month Two

Mommy, today I learned how to suck my thumb. If you could see me, you could
definitely tell that I am a baby. I'm not big enough to survive outside my home
though. It is so nice and warm in here.

Month Three

You know what Mommy, I'm a girl !! I hope that makes you happy. I always want
you to be happy. I don't like it when you cry. You sound so sad. It makes me sad
too, and I cry with you even though you can't hear me.

Month Four

Mommy, my hair is starting to grow. It is very short and fine, but I will have a
lot of it. I spend a lot of my time exercising. I can turn my head and curl my
fingers and toes, and stretch my arms and legs. I am becoming quite good at it
too.

Month Five

You went to the doctor today. Mommy, he lied to you. He said that I'm not a
baby. I am a baby Mommy, your baby. I think and feel. Mommy, what's abortion?

Month Six

I can hear that doctor again. I don't like him. He seems cold and heartless.
Something is intruding my home. The doctor called it a needle. Mommy what is it?
It burns! Please make him stop! I can't get away from it! Mommy!! HELP me!! No .
. .

Month Seven

Mommy, I am okay. I am in Jesus's arms. he is holding me. He told me about
abortion. Why didn't you want me Mommy?

Every Abortion Is Just . . .

One more heart that was stopped. Two more eyes that will never
see. Two more hands that will never touch. Two more legs that will never
run. One more mouth that will never speak.

Citirao sam SF-a. Vise o ovome imate ovde
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Jul 2025, 01:06:33
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.