Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Jul 2025, 22:42:41
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Abortus  (Pročitano 34464 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ja nisam rekao da ti laprdas. Rekao sam da laprda onaj koji drzi u svojim rukama mehanizam za rjesavanje problema, ali ga ne pokrece.

I onda je presudno pitanje: ko moze natjerati onoga koji drzi u svojim rukama mehanizam, e da i pokrene taj mehanizam!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Srbija je vecna

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 145
Zastava NS
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Onda izvini sto sam te pogresno razumeo.
A sto se presudnog pitanja tice, da, upravu si Smile, a odgovor je - narod; samo sto bi narod tu trebao da bude jedinstven (a da do toga dodje, pomazu nam, upravo, ovakvi forumi), da se ne prepire da li su manji lopovi ovi na vlasti ili ovi u opoziciji, vec da se pronadje nova opcija ili neka dobra stara (posto i opozicija i vlast, pokusavaju da sto vise ocrne politicke protivnike, a samim tim dokazuju da nisu dobri ni jedni, ni drugi). Potreban nam je neko ko nece pricati o drugima, vec ce pricati o onome sto treba da se uradi za ovu drzavu i, naravno, to sprovoditi u delo i, takodje, nikome nece dati previse slobode, jer to vodi u utopiju i propast.

P.S.: Ja se izvinjavam onima koji smatraju da skrecemo sa teme, ali ovo, dopud i ja, nismo mogli da zaobidjemo. Smile Smile
IP sačuvana
social share
Tetrakalcijumaluminoferit
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

ljubav,cvece,drvece...

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 4109
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Sto se tice te zene koja je ubijala svoju decu,koliko znam,bilo je govora da ta zena i nije dusevno zdrava(sto i verujem potpuno).Znam da postoji pravilo,koje sam cula od starijih koleginica,da se odredjenim zenama koje su mentalno zaostale,kada prvi put dodju na abortus,nakon abortusa radi i podvezivanje jajnika,i verovatno postoji procedura oko toga,ali ja nisam upucena konkretno u to.
IP sačuvana
social share

Sve sto se jednom desi
ne mora se nikad vise desiti.
Sve sto se desi dva puta,
desice se sigurno i treci put!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Srbija je vecna

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 145
Zastava NS
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Aha, sad mi je malo jasnije... Pa dobro moguce. Smile
IP sačuvana
social share
Tetrakalcijumaluminoferit
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

My head is on loose but my shoes are tied

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 8857
Zastava Shishatovac City
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia Peglica
podrzavam li ili ne... Smile
moglo bi se reci da sam na zlatnoj sredini-gde sve zavisi od razloga.....
Mislim,ne vidim svrhu zasto bi zena abortirala samo zato sto u tom trenutku "nema drugog izbora" il "zbog trenutne situacije sto nije stabilizovana".....ako je vec tako- onda,vezi noge,i gotova stvar....nema tu mnogo da se razmislja.....odgovornost je ozbiljnija stvar od licnog zadovoljstva u "tom" trenutku.....
Ali , ako postoji dobar razlog zbog genetickih nasledstva...i pod uslovom da zena ZELI da abortira,ne bih se protivila,jer to bi ipak bila mucna buducnost i nje,a i rodjenog deteta....
IP sačuvana
social share
Bash sad, il mozhe odmah? o.O
Pogledaj profil GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 

Molim vas prekinite da govorite, o opravdanosti abortusa kad je: dete u startu bolesno, zena silovana i tome sl. U tome smo se svi slozili. Ja pricam o abortusu kada zena ne zeli dete jer "nije spremna", "previse joj je rano", "ne zeli vise dece od one sto ima", "previse je mlada (osim ako je stvarno previse mlada, npr. od 14-15, pa nadole - uostalom sta ona uopste radi u sexu sa toliko godina)", "neiskusna je" itd. 

dobro, da razmotrimo onda jos neke situacije, a za promenu iskljucimo one u kojima je zena neuracunljiva, neodgovorna... itd

moracu da vas potsetim da je za stvaranje deteta potrebno dvoje, a to se ovde kao po pravilu zaboravlja ili stavlja u drugi plan!!

... moze da se desi svakoj devojci da na primer pukne kondom (ovo naravno pogotovu vazi za momke  Smile), da plodni dani okasne ili pozure, da se ostvari onih 5% verovatnoce (nije nemoguce) ako uzima kontraceptivne pilululice... i eto, zatrudnela je... neplanirano.
sta sad da uradi? mozda je Ona spremna, nije joj rano cak i ako je mlada.... ali eto On nece da prihvati svoj udeo i odgovornost, njemu je rano, mlad je, nije situiran... sta god.
da li da Ona rodi dete ili ne?

ne treba posebno da naglasavam da je 'samohrana majka' drustveno neprihvacen model roditeljstva, narocito zigosan u manjim sredinama...
...i da ako se ipak odluci da postane majka uprkos svemu, to je maltene cin licne hrabrosti- jer se suprotstavlja drustvenim normama izlazuci se svakojakim osudama i etiketama, a pritom preuzima na sebe veliku odgovornost 'samohranog' roditeljstva

i ipak i uprkos svemu, sve je vise devojaka i zena koje se odlucuju na samohrano roditeljstvo Smile

sta vam to govori? da li vam uopste nesto govori?...
« Poslednja izmena: 12. Mar 2006, 12:34:10 od machakz »
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 184
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Mozda ce ova moja recenica izgledati glupo "nekima".Deca su najvece bogtastvo.Novac je prolazan i status u drustvu.A mogu da za sebe kazem da sam najbogatija na svetuu imam 3 zlatne dece,muza i zdravu porodicu.Ja sam jedinica i uvek sam zelela da imam brata ili sestru sto meni moja majka nije mogla da priusti.Jer posle porodjaja samnom vise nije mogla da ima dece.A svesno ubiti stvorenje u sebi to je meni ravno ubistvu.
Pominjes samohrano roditeljstvo,ajde navedi mi koliko ljudi znas da mu roditelji nisu razvedeni.Kako god da okrenes uvek budes samohrani roditelj.Zato ni to nije opravdanje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
...znam dosta ljudi ciji roditelji nisu razvedeni, sta vise u velikoj su vecini!
deca jesu najvece bogatstvo, ali nemam opravdanja niti razumevanja za stav 'roditi po svaku cenu'.
ako neko ne zeli, ima puno pravo da ne zeli.
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@machakz,
slazem se da roditi po svaku cijenu ne drzi vodu.ali ne mogu da razumijem da u 21 vijeku,pored tolike obavjestenosti,znanja i mogucnosti neko moze da ne pazi,pa kada se desi, pravda se da to dijete ne zeli.
ako smo vec pametna i svijesna bica,ako vec upraznjavamo seksualne odnose,moramo biti i svijesni svojih postupaka i stajati iza njih.
pukao kondom?nisam dobro izracunala plodne i neplodne dane?ma hajde...vrlo je lako,ako to zelimo,naci opravdanje za svaku glupost i budalastinu koju uradimo u zivotu.i to je potpuno u redu.ali razlika izmedju nas,kao svjesna i odgovorna bica,a u ovom slucaju mi to moramo biti,i nekakvih retarda i zivotinja,je u tome da preuzimamo odgovornost za svoje postupke.
postoje ekstremni slucajevi kada mogu da razumijem abortus.
silovanje i teske bolesti.
a to da neko nije u stanju da izracuna plodne i neplodne dane,a ja i ti znamo da zena moze ostati trudna i u neplodnim danima i da to nije 100% garancija,mi je krajne smijesno.
abortus je ubistvo.
abortus je izigravanje Boga.
ne zeli neko da radja?potpuno normalan i stav za postovanje.ali se bar zastiti na adekvatan nacin.
to je danas bar lako.
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
na kraju cemo doci i do tvrdnje da je uzivanje radi uzivanja jedno veliko zlo, ako ovako nastavimo.
ako dvoje ljudi kojima se desilo da im se desi (iz bilo kog razloga na ovom svetu), odluce da ne zele, oni ne zele.
nazalost nisu svi obavesteni iako zivimo u 21. veku.

kako objasniti sirenje side? u Evropi na pr., a ne u Zanzibaru.
svakako ne blagodetima edukacije.
podji od sebe. kada govorimo uopsteno, svi smo skloni da sudimo i osudjujemo.

P.S. mene mnogo vise zabrinjavaju seksualno prenosive bolesti.
svi manje vise koriste kondom u pocetku (i za ovo se iskreno nadam da je tako zaista), a posle se kao 'poznaju', pa im ne treba, i predju na neki drugi vid zastite. kako i koliko mozes nekog poznavati u tom smislu?
cinjenica je da moze svakom da se desi sve, neki su samo srecniji i/ili obazriviji od drugih.

IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Jul 2025, 22:42:41
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.105 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.