Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Jul 2025, 00:36:47
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Abortus  (Pročitano 34526 puta)
Ucesnik diskusija

Srbija je vecna

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 145
Zastava NS
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
E ajd posle cu doci na forum, sad imam nekih obaveza. Smile
IP sačuvana
social share
Tetrakalcijumaluminoferit
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ti nisi gledao onu reportazu o onoj jadnoj zeni koja je ne znam vec koliko puta abortirala, i sahranjivala djecu po dvoristu? Zaboravio sam sada i mjesto i vrijeme, ali mislim da ces se sjetiti. I novine su bile prepune prica o njoj.

Pa jesi li ti vidio uslove u kojima ta zena zivi? Jesi li ti vidio tu zenu? Jesi li vidi drustvo u kojemu ona zivi? Pa ona nikada nije ni cula za rijec "abortus"!

I ti ces sada njoj govoriti kako si protiv abortusa! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Srbija je vecna

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 145
Zastava NS
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Ne znam za to, tako da ne shvatam poentu.
Svejedno protiv abortusa sam, ali ako je u pitanju nesto ekstremno, (silovanje, incest, bolesti, prevelika opasnost po zivot, kako majke tako i bebe...) onda mogu da shvatim ne radjanje.
Mada nikad se ne treba olako odreci deteta.
Pretpostavljam da ni ta zena nije zelela da izgubi decu (nisam to gledao, pa samo nagadjam) iako zivi u losim uslovima, s obzirom na to da si napisao da nije ni cula za abortus. Ako su okolnosti takve, da ona, sve i da hoce, ne moze da ima decu, tu mi nista ne mozemo; a i cini mi se da sa time malo skrecemo sa teme. Trebalo bi da pricamo o abortusima, a ne o spontanim pobacajima. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
eto ti sad... hvatate za rec...govorite kao da ova planeta pripada coveku...
jos jedno ledeno doba pa cemo da vidimo ko je ovde glavni, najprilagodjeniji itd.

njegovo velicanstvo covek je tako jako vazan samo iz ljudskog ugla

abortus nije zlocin, iako se unistava novi zivot
ako je abortus ubistvo, onda je po toj naopakoj logici spontani pobacaj samoubistvo

abortus je mogucnost i to mogucnost izbora!
...danas se pomno prati trudnoca, da bi se predupredile bolesti,
ili da bi roditelji mogli da odluce hoce li se roditi bolesno dete ili ne

znam da vam ovo uzalud govorim

IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

ljubav,cvece,drvece...

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 4109
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
pa,sad...meni nije bas jasno kako je dobro da neko ko nije,pre svega,vodio racuna o svom zdravlju,uopste,sposoban da podize dete...   Smile
mislim,najlakse je roditi dete,ali to nije sve sto neko,kao buduci roditelj,treba da uradi...
kakvih sve neodgovornih ljudi ima...
IP sačuvana
social share

Sve sto se jednom desi
ne mora se nikad vise desiti.
Sve sto se desi dva puta,
desice se sigurno i treci put!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
pa,sad...meni nije bas jasno kako je dobro da neko ko nije,pre svega,vodio racuna o svom zdravlju,uopste,sposoban da podize dete... Smile

Naravno da razumno govoris. I naravno da tvoj govor obuhvata problem u potpunosti.

Pomenuo sam reportazu u kojoj jedna zena zivi u potpuno, da se tako izrazim, nehigijenskim uslovima. Ona je ostajala u drugom stanju nekoliko puta. Porodila bi se, i onda zakopavala novorodencad po dvoristu. Intervju sa njom je pokazao kako je ona mozda cak i potpuno nepismena. Intervju sa njenim komsijama je pokazao kako ni oni nisu daleko od toga.

Kako je moguce da su zakazale sve vajne socijalne sluzbe? A postoje sluzbenici koji primaju platu.
Kako je moguce da je jedna zena danas nepismena? Da zivi u takvim uslovima?
Kako je moguce da u tom drustvu niko nije primjetio da je ona u drugom stanju? A kretala se u tom drustvu.
Itd.

Kada se govori o nekom drustvenom problemu, onda se mora uzeti u obzir kompletno drustvo. Ne moze se pricati o nekom drustvenom problemu, e polazeci iz toga da je "krug dvojke" sav svijet.
« Poslednja izmena: 07. Mar 2006, 12:37:33 od dopud »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
@ milosava
upravo tako, najlakse je roditi dete, a sta posle?!
zato radjanje deteta i jeste ozbiljna i dalekosezna odluka
... nije abortus zlocin, vec roditeljska nebriga, koja za posledicu ima patnje nezeljenog, nevoljenog, zapostavljenog, pa i zlostavljanog deteta
zato i kazem da je abortus mogucnost, ona krajnja, ali ipak mogucnost izbora...

ako ovi momci smatraju da svaki zivot treba postovati i omoguciti, razlog vise da razumeju ovakvo glediste

« Poslednja izmena: 07. Mar 2006, 12:39:37 od machakz »
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Srbija je vecna

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 145
Zastava NS
mob
Nokia 
@ machakz

Da, covek jeste najvazniji i planeta pripada njemu (Naravno da to ne znaci da treba da unistavas prirodu i svet oko sebe).
To je zasluzio samim tim sto ima razum; u vezi onih jaja za dorucak - mi se hranimo zivotinjama i biljkama, jer bez hrane ne bi smo preziveli (logicno), nije greh oduzeti zivot da bi preziveo, a da bi smo preziveli i bili zdravi, treba da jedemo sto raznovrsniju hranu.
Ali da ne skrecemo sa teme.
Molim vas prekinite da govorite, o opravdanosti abortusa kad je: dete u startu bolesno, zena silovana i tome sl. U tome smo se svi slozili. Ja pricam o abortusu kada zena ne zeli dete jer "nije spremna", "previse joj je rano", "ne zeli vise dece od one sto ima", "previse je mlada (osim ako je stvarno previse mlada, npr. od 14-15, pa nadole - uostalom sta ona uopste radi u sexu sa toliko godina)", "neiskusna je" itd. Dobro si rekla da je abortus mogucnost izbora, na kraju krajeva, Bog nam je i dao slobodnu volju da bi smo sami birali sta da radimo. Takodje je mogucnost izbora, da izadjem na ulicu i izbodem prvu osobu na koju naletim, ali to sto je to mogucnost izbora ne znaci da je uredu. Naravno da je abortus ubistvo (cim nekome oduzmes zivot, ti si ga ubio), a spontani pobacaj nije samoubistvo, jer je to spontani pobacaj, moze se pasti ili bilo koja druga nesreca se desiti i izgubiti dete.

@ dopud

I dalje ne razumem... Ako je ta zena rodila mrtvu decu, pa sta da radi nego da ih sahrani, a ako su deca rodjena ziva, a ona ne znajuci sta je to, ubijala ih i sahranjivala (ili jos gore, zive ih sahranjivala) onda je ona luda, jer i zivotinja zna da rodi i da je to njeno mladunce, koje posle brani po svaku cenu; bar za to ne mozes da krivis drustvo (ako sam te dobro razumeo). Za to ne treba nikakva edukacija, to je jednostavno instikt. Treba se menjati drustvo, ali ne mozes ga za sve kriviti (i molim te, nemoj ga vise spominjati).

@ milosava

Nije bas najlakse roditi dete, a ako nije sposoban da se stara o detetu (sto je cista glupost, al' dobro) ili ne voli svoje dete, onda neka da to dete nekoj porodici koja ne moze da ima decu ili u neku ustanovu predvidjenu za to (mada to, takodje, ne podrzavam, ali bolje i takav zivot nego da uopste ne dobijes priliku da ga imas). P.S.: Izlazes dobre argumente (za razliku od ostalih), ali ipak mislim da nisi upravu kada kazes da je abortus opravdan (izuzev u onim slucajevima, gde smo se svi, ili bar vecina, slozili).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Aj dobro. Da vidimo. Ti si protiv abortusa. Pa jesi li onda razmisljao kako bi se mogao rijesiti taj problem?

Kojim polugama ako se ne mobilise kompletno drustvo?
Kojim polugama ako se ne mobilise vrhuska tog drustva?
Kojim polugama ako se ne bude finansiralo rjesenje tog problema?
Itd.

Kako ces obnoviti jednu ruiniranu skolu u jednoj opstini a da se ne mobilisu oni predstavnici drustva koji imaju vlast u toj opstini: pa samo oni imaju poluge za taj cin!

Kako ces sagraditi crkvu u jednoj opstini a ako se ne mobilise drustvo za taj cin: ili dobrovoljni prilozi, ili finansiranje od strane preduzeca, ili tome slicno: to je poluga za rjesenje problema!

Kako ces rijesiti bilo koji problem u drustvu a da se ne mobilizuje kompletno drustvo koje jedino i moze zajednicki pronaci nacin da rjesi taj problem?

Jel praznom pricom? Sta? Pojavi se politicar koji kaze "Ja sam protiv abortusa" i ode da spava. Pojave se svi vajni predstavnici vlasti i svi tvrde "Mi smo protiv abortusa" i odu da dzonjaju. Itd. A pri tom niko ne pokrece ni jedan mehanizam za rjesavanje tog pitanja!

Ponjimajes covjece! Svi laprdaju! Niko nista ne radi! Pa ko je tu lud a ko zbunjen
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Srbija je vecna

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 145
Zastava NS
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Da bi se upravo mobilisalo to drustvo za taj problem, trebaju svi, ili bar vecina da budu protiv abortusa (mislim, moze to i bez saglasnosti celog naroda, ali ne znam koliko bi to onda bilo dobro).
Vrlo je jednostavno. Nama Srbima treba da je Srbija najvaznija i onda nece biti: losih politicara, abortusa (koji se obavljaju i pored toga sto je nas Srba prilicno malo i taj broj polako opada), malo para i ostalih problema. Ne kazem da svi u svemu treba da imaju jednako misljenje, ali kada je u pitanju interes Srbije onda tu treba da budemo svi slozni da bi smo uopste bilo sta resili. Dakle, stoji to sto ti govoris, ali da bi krenuli sa tim moramo prvo da podredimo svoje interese, svojoj zemlji (kada kazem zemlji, Srbiji, drzavi, mislim, pavo na to, a ne na vlast u Srbiji). Tada nikome (ni politicarima) ne bi palo na pamet da uradi nesto u svoju korist, a protivno koristi i interesu drzave, jer ona je najbitnija. Ne treba da budemo sami sebi neprijatelji, ionako ih imamo previse.
Tako da nije bas da laprdam, samo pokusavam da sto vise ljudi ubedim u ono sto je dobro za nasu napacenu zemlju, jer je, upravo to pocetna faza tog opsteg udruzivanja snaga naseg naroda.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Jul 2025, 00:36:47
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.