Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 20:59:59
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: А ја кажем: Нека!  (Pročitano 13552 puta)
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
elem, da ti opet objasnim.
ja cu raditi u inostranstvu a ziveti ovde.
dakle, tamo zaradim, a ovde trosim.
dok sam tamo, ne zivim vec radim.
posao kojim cu se baviti ne nudi fixno radno vreme vec celodnevan rad.
mesec tamo, mesec ovde.
rintam, a onda idem u put po evropi.
i isplati se.

sta radis, jbt? da nisi SEMAFOR?
IP sačuvana
social share

ma taj eduardo je cigan obicni. bilo bi super da mu je noga ostala u terenu. ili jos bolje, taylor trci, a eduardova noga se zapetljala u pertle u vuce se za njim... ili da je ostala na stadionu, pa da se igra umjesto charity shielda, Kup eduardove noge... da pobjednik u finalu dobija nogu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Stanje sa nekretninama u Srbiji ce krenuti nabolje kada se ukine komunisticki monopol nad gradjevinskim zemljistem. Srbija je zadnja zemlja u Evropi koja jos uvek nije vratila zemljiste u privatne ruke.  Cesi su kao prvi korak posle pada komunizma vratili naslednicima obucarske imperije Bata svu imovinu, kod nas ni 17 godina kasnije to pitanje nije reseno. 

Ako bilo kod od nas hoce da kupi kucu u Beogradu/okolini Beograda videce da ne postoji nijedna isparcelisana ledina sa prikljuccima za vodu, struju, telefon i kanalizaciju vec sve i dalje funkcionise kao u vreme Ilije Cvorovica - za palancikarnicu treba 10 godina obijanja vrata raznih birokrata i saltera.

To ukljucuje i povracaj zemlje svim velikim svetskim kompanijama koje su poslovale ovde u vreme Kraljevine Jugoslavije. Naftno skladiste preko puta Ade Ciganlije je vlasnistvo Shell-a i to im treba vratiti.

« Poslednja izmena: 11. Jun 2007, 18:29:02 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Say hello to my "little" friend!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5337
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
Isti djavo cije je zemljiste kad imas gradjevinsku mafiju.
IP sačuvana
social share
I danas kad dođe do poslednjeg boja,.
neozaren starog oreola sjajem,.
ja ću dati život, otadžbino moja,                                                                 
znajući šta dajem i zašto ga dajem!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Gradjevinska mafija, naftna mafija i sve ostale mafije opstaju zato sto postoji drzavni monopol i zato sto sve zavisi od dobre volje/nivoa podmazanosti  drzavnog cinovnika koji daje dozvole. To je sve nasledje komunizma, Slobodana Milosevica i korumpirane politicke elite koju ne zanima dobrobit nacije nego prvenstveno licni interes.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5337
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
Pa video sam da se Djindjic i njegove demokrate polomise da tu nesto promene.

Evo ovi DSovci na vlasti u BG imaju najveci budzet koji je BG ikada imao a ne mogu jedan most da sagrade vec dva mandata. E to je mafija.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Slazem se da je beogradska infrastruktura u sramotnom stanju i da nije dovoljno uradjeno proteklih 7 godina.

Sramotno je sto i dan danas Slavija izgleda kao najgora seoska palanka okruzena polusrusenim kucama, sto je ispod Gazele najvece divlje naselje u Beogradu, sto se Beograd jos uvek nije spustio na reke, sto na Novom Beogradu nisu dali Belgijancima da grade najvisu poslovnu zgradu u Evropi jer je to zasmetalo domacim tajkunima, sto imamo najruznije tramvaje u Evropi a putevi su ponovo puni rupa itd itd...

« Poslednja izmena: 11. Jun 2007, 19:54:58 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5337
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
u necem se i slazemo!  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
elem, da ti opet objasnim.
ja cu raditi u inostranstvu a ziveti ovde.
dakle, tamo zaradim, a ovde trosim.
dok sam tamo, ne zivim vec radim.
posao kojim cu se baviti ne nudi fixno radno vreme vec celodnevan rad.
mesec tamo, mesec ovde.
rintam, a onda idem u put po evropi.
i isplati se.

sta radis, jbt? da nisi SEMAFOR?

Не верујем. Не уме он да се зарумени. Вероватно иде на неку нафтну платформу... и мисли да тамо расту кики бомбоне...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

'OĆEŠ DA TI OPEREM ŠAJBU?

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 864
Zastava vazduh-zemlja-voda
OS
Windows XP
Browser
Mozilla K-Meleon 1.02
tako je, porez na prenos apsolutnih prava!
sto se tice tog prvog dela tvog posta, moram da kazem da si i tu u pravu. investitori ce vise da zarade, ali sta se desava posle?
zbog vecih profita bice vise investicija u gradjevinarstvu, vise stanova, odnosno veca ponuda. sa vecom ponudom, pada cena!
dakle, u kracem vremenskom roku imacemo pad u cenama kvadrata. ako tome dodamo i pojavu stambenih stedionica, moguce da cemo imati priliku da se skucimo znatno povoljnije!
eto, objasnjeno.
Ma u redu, ne znam sta ce biti, ja bih voleo da padne cena kvadrata jer sam potencijalni kupac stana, naravno na kredu, al videcemo...Ja samo zelim da se razjasni sta to znaci "ukida se porez na kupovinu prvog stana", jer svi odmah pomisle da ce stan koji kosta recimo 50000 evra da plate 40000 evra, e pa to nije tako, na to zaboravite, novi stan u novoj zgradi cete od Investitora da kupite po istoj ceni i necete nista ustedeti jer porez placa Investitor a ne kupac, a gotov stan od uknjizenog vlasnika cete takodje da platite po ceni koju odredi vlasnik, a to je neka trzisna cena, znaci ustedecete jedino tih 5% kako Kamaro kaze na prenos apsolutnih prava, al ako gledamo realno takvih situacija ce biti malo, jer je jeftinije kupiti stan od Investitora u izgradnji nego gotov uknjizen stan, prema tome ta prica o ukidanju poreza na prvi stan je cist marketing za neupucene...
matis ti je slabija strana?
Ne znam sta si ovim hteo da kazes, jel mozes da pojasnis?
Sto se tice Kamarovog objasnjenja, ono je u domenu nagadjanja, ako se desi ono, bice ovog, a onda ce doci do onog i mene to zaista ne zanima, svako ce na halabuku oko ukidanja poreza za prvi stan pomisliti ovo:
Djelic je ispunio obecano. Ukida se porez na kupovinu stana, svakom coveku u Srbiji ce biti jeftinija kupovina za oko 10 000 Evra. To su vrlo konkretne stvari.
E to je politicki marketing, jer ovaj zakljucak nema veze sa stvarnoscu, i tek kada neko jasno otkrije o cemu se radi onda se vidi da to nije nikakva konkretna stvar i odmah slede opravdanja i nagadjanja: jeste ali to je dobro jer ce ne znam zbog cega pasti cena kvadrata, daj Boze da bude tako, ali je to sve neizvesno i nema veze sa konkretnoscu i cistom racunicom i jasnom koristi za onoga ko kupuje prvi stan...
jer svi odmah pomisle da ce stan koji kosta recimo 50000 evra da plate 40000 evra Smile
Izgleda da je neko zreo za par roditeljskih...Gde ja to kazem da je 5% od 50000 jednako 40000?
Mislim da je vec svima jasno, ali da utvrdimo gradivo:
1.Ukida se porez na prvi stan
2.Ljudi odmah pomisle, aha PDV je 18%, znaci umesto 50-tak hiljada platicu stan 40-tak hiljada tj. ustedecu 10-tak hiljada evrica! Imali smo cak i takve izjave o ustedi od 10000 evra ovde na temi! I to od demokrata!
3.Ali...uvek postoji to ali...Porez ne placa kupac vec Investitor ili ti onaj koji pravi zgradu!
4.Kupac stana placa samo porez od 5% na prenos vlasnistva i to kada kupuje gotov uknjizen stan, znaci kupuje od nekog ko je vec kupio stan od Investitora i uknjizio ga na svoje ime.
5.Cena kvadrata stana u izgradnji je manja, nego cena gotovog uknjizenog stana. Ako neko hoce da kupi stan od 50 kvadrata to znaci sledece:
Na pocetku gradnje cena kvadrata je recimo 800 evra, tj. stan vredi 40000 evra
Kako gradnja odmice cena kvadrata tog stana raste, 850, 900, 950 evra
Na kraju gradnje, kada je stan gotov cena kvadrata tog stana je recimo 1000 evra sto znaci da on vredi 50000 evra
6.Ako se stan kupuje od Investitora u izgradnji, niste oslobodjeni poreza jer ga vi ni ne placate a tada cete Investitoru platiti 40-45 hiljada evra u zavisnosti dokle se odmaklo sa gradnjom.
7.Ako se kupuje gotov uknjizen stan, vlasnik stana Vam taj stan koji vredi 50000 evra sigurno nece dati ispod te trzisne vrednosti, znaci platicete ga 50000 evra i ako vam je to prvi stan ustedecete 5% od te vrednosti na prenos vlasnistva, znaci dodatnih 2500 evra necete platiti drzavi.
8.Svako ce da kupi stan od Investitora za manje pare i posle da ga uknjize na sebe, nego da kupuje gotov uknjizen stan, jer je to jeftinije!
Zakljucak: Ustedu poreza na prvi stan nece niko koristiti, ili ce takvi slucajevi biti jako retki (recimo kupovina polovnog izrabljenog stana kome je cena znacajno pala), jednom recju Djelic prodaje demagoske povoljnosti i u ovom slucaju se nije pokazao kao strucnjak, nego kao politikant!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Bog je kockar, Dokaz: kvantna mehanika

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
mob
Nokia 
jbt, pa vama ljudi treba 10 puta reci da se ukida porez od 5%.
pa na svakoj temi mozes tu cifru da procitas. dakle, u pitanju je:
5%

nadam se da ste sada shvatili...
posto u to sumnjam, mozda da ponovim:
5%

jebem ti zakljucak.
a ne komentarises ono kamarovo, da ce time investitori(srbi) imati vise novca pa ce graditi vise zgrada, konkurecnija ce porasti i imacemo znacajno jeftinijie stanove?
ajde pali, idi citaj nesto.
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
ponosni neprijatelji zapada:
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 20:59:59
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.