Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: 600 dindzi... 'ajducija!!!  (Pročitano 1904 puta)
24. Jul 2005, 16:27:44
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Siempre contra la corriente ;)

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
Zastava na izvoristu informacija!
mob
Samsung e730
Beograd -- Skupština će razmatrati izmene zakona kojima će RTS dobiti pravo da ubira pretplatu i pre transformacije u javni servis.

Vlada je predložila Skupštini Srbije da usvoji izmene Zakona o radiodifuziji koje, između ostalog, podrazumevaju produžavanje mandata članovima Radiodifuznog saveta, kao i mogućnost da više puta uzastopno budu birani.

Predsednik Radiodifuznog saveta, Nenad Cekić, kaže da će se TV pretplata naplaćivati od 1. septembra, najverovatnije kroz račun za struju. Cekić smatra da je pretplata preduslov za formiranje javnog servisa. On kaže da će se mesečno plaćati 300 dinara ukoliko građanin ima televizor, što će ustvari biti TV pretplata, dok će se, ukoliko poseduje radio u kolima, prilikom registracije plaćati 600 dinara.

Uvođenjem pretplate RTS-u će biti limitiran reklamni prostor tj. biće znatno manji nego na komercijalnim televizijama. Ipak, hteli to ili ne, gledali RTS ili ne, pretplatu ćete morati da plaćate. "TV pretplata je obaveza, kao što je obaveza zdravstvo iako niste bolesni, ili školstvo iako možda nemate decu, jer je RTS nacionalno dobro koje je na usluzi građanima i zato mora da se održava", kaže Cekić.

Međutim, na ovakve stavove stigao je i odgovor građana. Nacionalna organizacija potrošača Srbije pozvala je na bojkot TV pretplate. Profesor Fakulteta političkih nauka i analitičar medija, Snježana Milivojević, smatra da je uvođenje pretplate pre nego što je državna televizija postala javni servis pogrešan korak. "Da li bi javnost ovde branila autonomiju i nezavisnost RTS-a željom da ga plaća? Građani neće plaćati pretplatu da bi kao najgledaniju emisiju dobili Svadbu od 48 sati“, kaže ona.

Građani imaju gotovo identično mišljenje kada je reč o načinu na koji će se ta pretplata plaćati – preko struje i to vide kao prinudu. Anketirani građani kažu da ne gledaju RTS i da neće da placaju pretplatu ili da gledaju, ali da neće nasilnu pretplatu.

Prostom računicom mesečno bi RTS od pretplate mogao da zaradi  najmanje 600 miliona dinara. U evrima to je mesečno 7 miliona i 200 hiljada, a godišnje skoro 90 miliona evra, bez prihoda od reklama.

Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Credidi me felem vidisse!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

espresso, aspirin i red bull

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7219
Zastava bgd
mob
Samsung s3
Cista hajducija Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Nema svrhe raspravljati se sa Tijanicem Smiley
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
mob
Samsung e730
Funny, bas se setih pre neki dan kako je bilo pre 5-6 godina kada je, ako se ne varam Seselj zatrazio da se uvede TV pretplata, koja se isto (neko kratko vreme, mesecak dana) placala zajedno sa racunom za struju... Secam se samo kako su "vrisnuli" tadasnji bajni i vrli opozicionari, i to okarakterisali kao "pljacku gradjana"... History repeating.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

~ Shabaniqus Vulgaris ~

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 12758
Zastava Sabac
mob
Nokia 6120c
Jadni mi ako su nam oni nacionalno dobro... Smile
IP sačuvana
social share

You know what? Screw you guys I'm going home... Wait, I am home... Screw you guys I'm getting off line...
Najbolji imperator na svetu
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Ma ja sam apsolutno za to da se RTS placa, ali problem je u cinjenici da ako cu ga placati.. hocu i ekstra filmove i sve vazne sportske prenose i realno izvestavanje i ekstra emisije.. etc.. a to sad nemam...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
mob
Samsung e730
Pa sudeci prema nekim Tijanicevim izjavama, njima ni ta silna lova koju ce inkasirati nece biti dovoljna da odrze ovakav nivo produkcije, a kamoli da obogate sadrzaj...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7219
Zastava bgd
mob
Samsung s3
Mislim da je ova RTS daleko bolja od predhodne(nih) ali moje misljenje je da ona treba sama da se finansira od reklama i svojih projekata a ne da nama uzimaju pare.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Lepo je to, privatizovati rts.. i kako ce to onda biti drzavna televizija ako ona sebe samu finansira?
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7219
Zastava bgd
mob
Samsung s3
Lepo, odredi im se okvirno budzet, sve sto prebace preko toga ide u drzavnu kasu. Prosto mislim da ce program morati da bude kvalitetniji ako se bore za gledaoce a ako dobijaju pare na lepe oci Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: pretplata seselj

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.