Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: 400kg uranijuma pronađeno u Zagrebu  (Pročitano 2015 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.155
Pa postojao je program u Jugi, zato su i pravljeni svi ovi instituti. Dva puta su pokretali program i rad, ali su ga početkom 80ih defnitivno otpisali.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0
Pa postojao je program u Jugi, zato su i pravljeni svi ovi instituti. Dva puta su pokretali program i rad, ali su ga početkom 80ih defnitivno otpisali.

"Programi" su se pokretali da bi se iskamcila lova od zapada posto Tito kaze da eto jedna zemlja u sredini treba nesto ozbiljnije ako neko ugrozi pa da se vidi da se to misli ozbiljno, krene se malo sa institutima i posle leze para samo tako. Inace tehnologija je bila daleko od bombe, a za to treba i material a nije ga bilo, osim toga skupa rabota a zapad bas ne bi to subvencionirao nego pokusao cak i da sabotira.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.155
Ja sam čuo malo drugačije (a dosta slušam i dobro pamtim). I mislim da jeste bilo malo drugačije, odnosno ovako kako sam napisao.

Nije postojala samo namera i trik da se napune džepovi, nego se zaista krenulo u realizaciju toga. Da je sve bila samo zajebancija za punjenje džepova, ne bi se izgradilo toliko institucija i postrojenja. E sad, što jes jes, posle nekog vremena, shvatilo se da bi to bilo preskupo, pa se zato odustalo. Odnosno odložilo se za kasniji period, pa se krajem 70ih opet nešto malo šuškalo (e to tada je možda bio trik da se izmuzu pare) al se onda sve definitivno batalilo.

Ali na osnovu svega što sam pokupio, mislim da se jedno vreme (početak 50ih) itekako radilo na tome. Dakle ne mislilo nego radilo.
« Poslednja izmena: 05. Sep 2015, 00:22:20 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1402
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 40.0
Da smo mi bili pametni pa da smo imali svoj arsenal, niko ne bi smeo da nam primirise. Srbija kao nuklearna sila, sa 200-300 bojevih glava bi bila dovoljna za zgadiju da odjebe.
I šta bi sa tim arsenalom,na koga to da ispališ,na svetske sile ne smeš,oni bi uzvratili isto nuklearnim glavama i obrislai bi nas sa lica zemlje,a da ispaljuješ lokalno,na hrvate,muslimane,šiptare,pa to mu dodje kao da si na sebe ispalio,potamanio bi i nas i njih,a i ostlai balakanski narodi bi isto loše prošli.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.5
Browser
Safari 600.8.9
mob
I-mate 30 Pro
Kad ce nas napadnu hrvati sa nuklearnu bombu...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0
Ja sam čuo malo drugačije (a dosta slušam i dobro pamtim). I mislim da jeste bilo malo drugačije, odnosno ovako kako sam napisao.

Nije postojala samo namera i trik da se napune džepovi, nego se zaista krenulo u realizaciju toga. Da je sve bila samo zajebancija za punjenje džepova, ne bi se izgradilo toliko institucija i postrojenja. E sad, što jes jes, posle nekog vremena, shvatilo se da bi to bilo preskupo, pa se zato odustalo. Odnosno odložilo se za kasniji period, pa se krajem 70ih opet nešto malo šuškalo (e to tada je možda bio trik da se izmuzu pare) al se onda sve definitivno batalilo.

Ali na osnovu svega što sam pokupio, mislim da se jedno vreme (početak 50ih) itekako radilo na tome. Dakle ne mislilo nego radilo.

Realno, jedina mogucnost je i bila pedesetih, tad se jos moglo nekako, samo sto tada nije bilo tehnologije ni para za istu. Naravno da su se gradili instituti, da ne bi ispalo zahebancija pa da ovi provale i ne daju kintu. Na neki nacin drzis to u pripravnosti pa kazes u jednom kriticnom trenutku, eto, na korak smo od bombe pa sad nek razmisljaju dal je tako il nije kad imas izgradjenu infrastrukturu.
Kolko je sad ozbiljno to bilo pokazuje da se islo u neko budzenje tehnologije ali istovremeno nije se ni razmisljalo o nekom nosacu za bombu. Nije bilo bombardera nit je razvijan raketni sistem za tako nesto. Najjaci balisticki sistem je bio Luna, koji je daleko bio od toga da nosi bombu, i po dometu i po masi. Mozda za neku takticku nuklearku samo sto nije lako napraviti bombu tih dimenzija, a nema ni neku veliku stratesku vrednost ako mos da ispalis 100 km daleko
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.155
Bilo je tehnologija. Odnosno bilo bi. Navodno, tada smo imali zajednički program sa Norvežanima i oni su trebali da nam pomognu i daju tehnologije. E sad, posle nekog vremena to je prekinuto. Ali dakle jedno vreme je bilo i rada, i para i mogućnosti da se to uradi. Odnosno po onome što ja znam, nije bila fora za marnjavanje para nego pravi rad na postizanju tog cilja.

Što se tiče načina njihove ''isporuke''  Smile , mislim da je njima tada prioritet bilo da oni naprave te bojeve glave i da Jugoslavija bude nuklearna sila. A posle bi razmišljali o načinima isporuke.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ću te patošem

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2882
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.85
mob
Nokia 33-10
Tito je projekat jugonuklearke poverio Pavlu Saviću. Prvi helikopteri u Jugoslaviji su kupljeni zarad misije nalaženja uranijuma, ali su videli da nemaju nikakve sirovine.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.155
Čekaj, al kako funkcioniše to sa helikopterima?

EDIT - evo našao sam nešto i sam.
« Poslednja izmena: 05. Sep 2015, 01:20:09 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows
Browser
Chrome 45.0.2454.85
Ko kaze da nije bilo bombardera za neku laksu nuklearku?
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.